stigla je. za sad je dobro. trazi van za nuzdu. ne slusa, razigrana je i predivna
Printable View
stigla je. za sad je dobro. trazi van za nuzdu. ne slusa, razigrana je i predivna
Uživajte :-)
dobro jutro. pesica me probudila u pola 6, trazila je ici van pisat. mozda sam ju sinoc kasnije trebala izvest ( bili smo oko 22) pa bi me pustila jutros duze. mirno je spavala u svom krevetu, i evo je spava i dalje. ja sam se razbudila pa dangubim
Mi vodimo u ponoć pa u sedam ujutro, vikendom pol osam.
pomakli smo se za sat vremena. sinoc oko 10ipol, jutros 6-6ipol. to mi je taman radi posla.
ovaj tjedan cemo se navikavati, sljedeci opet posao/skola...
kako ste ih naucili da ostaju sami bez cviljenja i lajanja
upomoc, ovakva je situacija.
pas je star god dana, kod nas je dakle 9mj
najvise vremena provodi s menom. u zadnjih mj dana dva puta je reagirao na moju curku onak da ju prestrasi, dobio je po nosu radi toga, al curka ga se sad boji (sto je baka dodatno zaparila s izjavama ugrist ce te) i ne zeli mu blizu on to osjeca, a ja ne znam sta da radim, nije mi svejedno kad je blizu njega
ajoj, znam...i mi smo imali takvu situaciju, doduše naš je tada imao tek 3 mjeseca...curka ga se bojala, jer ju je onako, ošinuo zubuima kad mu se približila kosti. E sad, ona je veća, i uspjeli smo joj objasniti kako da se postavi prema njemu, a njega smo isto kaznili (strogo ne, kratko zatvaranje u šator). Onda smo imali još 2 incidenta kada je lagano ošinuo malog, i na to smo reagirali povlačenjem za šiju, strogim ne, i zatvaranjem u šator. Znao je i par puta zarežati na malog, sada to više ne radi. Od tada se stvarno smirio, zna da ne smije gristi ni režati na djecu, a mislim da je i kastracija pomogla. S druge strane, on je tada bio još malo štene, priznajem da bi se zabrinula da mi pas od 1g loše reagira na dijete.
ne znam pirica, meni to zvuči ozbiljno. ipak mi nije to kao štene od deaedi, ne znam. plus, jel velik ćuko?
i ne bih ni ja bila mirna. šta ja znam, možda ju može i ugrist.
potraži možda savjet nekog stručnog, ha?
ovi di mi idemo u školicu, svako malo imaju takve pse na posebnim tretmanima.
A gle, za početak, nemoj ih ostavljati same u sobi...npr. dok ideš na wc, dok si ti u kuhinji i sl. Tako sam ja u toj fazi, kad sam npr. išla na wc, povela sa sobom jednog ili drugog, da ne ostanu sami u dnevnoj sobi.
Ja sam tek početnik kao vlasnik psa pa nemam baš savjeta, ali nadam se da će ti javiti npr. Optimist i druge cure...
Tako da bi ih ostavili same da cvile i laju :mrgreen: Odvratno, grozno, srce ti se slama, ali nema druge. Manipulatori su to :-) Em što su stvarno tužni em što malo i pokušavaju manipulacijom pa im se možda i popusti.
Možda prođete i bez toga, javi nam. Ako i cvili, bit će to par dana pa će prestati. Ostaviš vodu, igračke, nagradicu, podragaš ju, kažeš nešto što ćeš uvijek koristiti na odlasku (npr. "sad moram ići, brzo ću doći") i to je to.
Spavat ćeš dok ne dođete doma. Hm, zapravo…koliko je stara? Vjerojatno neće spavati, malo će se zabavljati: dočepat će se wc-papira pa će ti ukrasiti kuću pomno prožvakanim troslojnim i pljunutim papirićima, malo će grickati obuću, namještaj, korice knjige (što već nađe)...:-)
lezao je na ulazu, mala je ulazila izlazila stalno uz moju pratnju, kad je zadnji put isla unutra, on je ležao, moja noga je bila kraj njegove njuske i stajala sam između njih, mala je nešto zanovjetala i ja sam digla glas na nju, i ona je namrgodjena krenula unutra, a on je bez dizanja uz cvilez krenuo prema njenoj tenisici
Ovo što pišem uzmi s velikom rezervom. Rezerva pogotovo jer se radi o velikom psu :-) (mada i mali ima dovoljno velike zube).
Vrlo vjerojatno si ti alfa i vođa čopora, izabrao te je za glavnu. Branio te. Cvilež ili režanje?
Ako je cvilež, podržavao te i gunđao. Ako je režao, maloj je htio dati do znanja da je na tvojoj strani i da te brani, upozoravao ju je.
To je pretpostavka. Vrlo vjerojatno je da bi ju "samo" gurnuo njuškom ili zubima uhvatio za tenesicu, ali nije sigurno.
Je li cvilio ili režao?
cvilio, uvijek kad to radi cvili (sad je bio treći put) i nemam vise opravdanja jer je svaki put bio kaznjen
godinu dana ima. na sve je naučena i stvarno se po kući lijepo ponaša, vrlo rijetko joj moram nešto braniti. uglavnom je dovoljno da kažem ne! i posluša od prve.
vani je isto dosta dobra. ali cvili i laje i grebe. nije što se meni srce slama (na to sam oguglala s mališom i vrtićem), nego mi je zbog susjeda
kastraciju ćemo najvjerojatnije za pred prvi maj - tako da se malo navikne na nas, a onda je dugi vikend, a i valjda se neće prije tjerati (tjerala se koncem siječnja)
Ma smirit će se. A susjedi će se morati malo strpiti…možda da ovima što su ti prvi kažeš da moliš za razumijevanje, da je na privikavanju, onako, susjedski, da se ne sekiraš :-)
Sretno s kastracijom, mislim da je to zapravo i poželjan period koji mora proći od zadnjeg tjeranja do kastracije.
Danas smo na našoj našli krpelja :gaah: A stavili smo joj Frontline. Pripazite, dosta ljudi kaže da nalaze krpelje unatoč zaštiti. Meni je neki dan jedan bio na kosi, ugledala sam ga u ogledalu dok sam se šminkala.
I mi smo nasli 1 neki dan, a redovno stavljamo Prac tic
i kod nas jedan prekjucer. pao je s nje u kuhinji na plocice. stavila sam joj fyprist
Ovaj ju je baš upiknuo, sad štrikamo. Izvadila sam ga, namazala Betrionom, sad samo možemo pratiti ponašanje i buljiti u urin.
I naseg je upiknuo, mm ga je izvadio s pincetom. Tjesi me da je bio omamljen
misliš zbog piroplazmoze? postoji li kakvo cjepivo protiv toga?
ne znam na sreću puno o tome jer ovdje kod nas krpelji ne prenose tu bolest. doduše, ja ne pamtim da sam ga našla u ovih preko 8 godina više od 2 puta i to još dok je bio štene. meni su veći problem buhe. obično mu stavimo advantix pa bude ok, ali mi ga je žao jer se par dana nakon aplikacije trlja o namještaj i bude ko lud. probali smo razne ogrlice i neke biljne preparate, ali nije bilo nekog efekta. zato se uvijek na kraju vratimo na advantix jer mi ni frontline nije baš bio pouzdan.
Ovaj je bio prazan, tek se valjda bio prištekao.
Koliko znam, nema cjepiva. Urin bude crven, nešto u svezi eritrocita, mada mi je veterinar jednom rekao da ni simptomi nisu više što su bili, tj. taj crveni urin je bio klasičan simptom, a da su imali slučajeva kad bi urin bio uredne boje.
Ovo joj je treći krpelj u 8 godina :-) Prvi dok je bila štene, drugi…ne sjećam se i sad treći. Sve ove godine smo kontinuirano (i preko zime) svakih 25 dana (alarm na mobu :-)) stavljali Frontline, ali smo lani ukinuli tu praksu, jer se sva unervozi, trči krugove po stanu i valja se po podu. Pa smo prestali kad je zahladilo i počeli tek sada s proljećem. Nemam pojma, razmišljamo i o ogrlici, mada nam je tip u šetnji rekao da ni to ne pomaže, jer je isto našao krpelja.
Za buhe je dovoljno svaka 3 mjeseca, je li tako? A šta u Dalmaciji nema zaraženih krpelja? :tudum:
Izgleda da postoji cjepivo, ali nije 100% učinkovito: http://www.mojljubimac.hr/veterinars...prenosi-krpelj
I nema ih u Dalmaciji :-)
da, svaka 3 mjeseca je dovoljno s tim da mu ne stavljamo kad zahladi. ovdje nema zaraženih krpelja na svu sreću. baš sam malo guglala o tome. piše da ima cjepivo, al je skupo i nije 100 % učinkovito. http://www.mojljubimac.hr/veterinars...prenosi-krpelj
hahaha....isto smo izguglale ;)
lol
(svaki put se nasmijem kad vidim ovog tvog, i on k'o da se smije :mrgreen:)
Zašto ne stavljate Advantix?
ja sam već napisala da mi godinama stavljamo advantix iako smo pokušali i s drugim preparatima. jedino je problem tih par dana nakon aplikacije kad ga valjda ta kemija iziritira pa se ponaša ko sumanut i onda mi ga bude žao. ali nažalost, nismo pronašli nikakvu alternativu koja bi buhe držala podalje njega, a da nema nikakve nuspojave :/