cure da se javim , na stimulaciji sam od jučer u petak imamo ponovno zakazan ultrazvuk . sinoć sam tek nakon pregleda oko pola osam primila injekciju danas si mislim dati ranije pa tako i nastaviti do kraja , koliki se razmak tolerira
Printable View
cure da se javim , na stimulaciji sam od jučer u petak imamo ponovno zakazan ultrazvuk . sinoć sam tek nakon pregleda oko pola osam primila injekciju danas si mislim dati ranije pa tako i nastaviti do kraja , koliki se razmak tolerira
Jelena,hvala ti puno na trudu i odgovoru. Imala sam laparoskopiju u veljači 2010. Odstraanjen mi je hydrosalpinx na lijevom jajovodu,ali ne i cijeli jajovod. Zašto? Ja sam neposredno prije operacije rekla dr. koja me operirala da sama procijeni-ako je jajovod loš,neka ga izvadi cijelog a ako procijeni da ima smisla spašavati ga-neka napravi tako. Prije dva tjedna dr. Tomić ( Vinogradska ) za vrijeme folikulometrije je komentirao da je hydrosalpinx opet tu. Pitala sam ga trebam li opet na laparoskopiju,on je rekao-za sada ne,ali... Inače,to mi je bio prvi postupak ali neuspiješan jer nije biko jajne stanice ( poluprirodnjak-Femara). Znači ti svoje nisi odstranila iako je dr. V. sugerirao?
plus-minus sat vremena. sretno
I meni je danas stigao mail iz Maribora, mi smo 22.10. u 18:00 na UZV, i tako planiramo pikanje u 18:00 pa nam je valjda sestra namjestila termin da paše(+stignemo krenuti poslije posla).
Kod potvrde termina najavila sam mailom sestri Jasni da planiramo tamo kupiti lijekove pa je odgovorila da će najaviti u ljekarnu ...možda bi sve koje planiraju tamo kupovati lijekove sutra kad potvrde početak pikanja trebale isto najaviti sestri da nam se opskrbe u ljekarni...a ja sam očito zadnja na uzv pa me frka da ne ostnu bez lijekova :)
Strumpfice hvala na ovoj informaciji, i ja sam joj javila sad da ću tamo kupovati lijekove.
A ako ih ne bude u toj ljekarni, uvijek možemo kupiti u ljekarni u sklopu bolnice.
I ja sam se nadala kasnijem uzv-u, barem oko 18h, ali šta je tu je, pokušat ću tako dogovoriti one sljedeće.
ina33, hvala ti. Ti si anđeo ovog foruma - uvijek tu i sa dobrim savjetom! Poslala sam mail,ne odgovaraju. Sad sam si već stvorila film da ću definitivno opet na laparo i neka ga vade van ovaj put! Jer, ako sad i uspijem doći na konzultacije kod dr. Vlaisavljevića i ako u tom momentu situacija ne bude loša, tj. on ne preporuća laparo - to se do mog postupka u lipnju može još pogoršati. Imam plan- odraditi prvi stimulirani u siječnju u Vinogradskoj, a u međuvremenu dogovorit termin za laparo u veljači( ako ivf ne uspije) i taman do lipnja prođu četiri mjeseca pa mogu u postupak. Sve sam isplanirala,još sam da do tada ne postanem luda žena - i bit će super!
:-)Ja sam dobila termin za uzv, 15.11. u 16.15h. Možda bude koja forumašica pa se upoznamo.:-)
Cure gonali su vam jeftinijji u HR. Za razliku od cetotida koji su skoro pa duplo jeftiniji u slo
Evo ako ne smeta da se ukljuci i jedno musko.
Prvo bih da vam se svima zahvalim na ovim postovima jer bez njih bi ja i moja supruga lutali kao guske u magli.
Inace iz Banja Luke smo,cetrdesetogodisnjaci,14 godina u braku i bez djece iako smo po doktorima obadvoje potpuno zdravi i jedina preostala nada nam je taj Maribor.Pokusavali smo i u Banj Luci kod dr Sibincic i na raznim stranama pa ili nije uspjelo ili plod ne ozivi.Cekali smo godinu dana na nihov poziv,supruga vec neko vrijeme prima Decapeptyl(tu ja glumim bolnicara i sa uzitkom je bocam) a od danas i 4 ampule Menopura iliti 300 jedinica.Narucena je na ultrazvuk 16.11. u bolinici u Mariboru pa puni nade idemo tamo.Zelio sam samo da vam se zahvalim na ovako detaljnim postovima,savjtima i iskustvima a i svaki savjet je dobrodosao.Imam utisak da nekima od vas komotno mogu dati diplome dr.:)Hvala vam jos jdnom.
Krol dobrodošao i svaka čast na inicijativi! Sretno i tebi i TŽ i javi nam novosti!
Delfin, imaš ambiociozan plan, ne znam koliko je izvedivo - i laparo, i u siječnju prvi stimulirani Vg, pa onda MB u 06.-me (to ti znači da počinješ s antibebi već u travnju).... Prije je MB preporučao 6 mjeseci pauze od hormona (između dva stimulirana), ali ne znam je li više tako striktan, mislim da je i 4 OK, plus što ćeš imat benefit vidjet kako reagiraš jer je ići u prvi IVF u MB relativno riskantno - skupo je, a to je tek onda "probna vožnja" ako te nitko dosad nije stimulirao. Kad bi onda išla na laparo - između laparo i nekog pokušaja treba ti barem 3 mjeseca oporavka ako će bit radna, tj. ako će ti vadit jajovod, a sad je već 11. mjesec....
Ajde, samo neka je akcija, a ne čekanje... Po meni, ključno je vidjet što s tim jajovodom, a dodatni benefit ako stigneš još odraditi i IVF u VG.
Krol, dobrodošao, konačno ste na pravom mjestu, jer BIH nije mjesto za MPO, na žalost...
evo da vam se javim...od 7 js, ipak ih je 6 bilo zrelih, a od tih 6 dobili smo jednog, ali vrijednog i jako snažnog :angel: i samo se nadamo da će se uspjeti "uloviti"...jednostavno se nisu js oplodile, ali najbitnije nam je da ima plivača koje je dr. zamrznuo :-D...ako slučajno ovaj put ne uspije ili ako odlučimo da imamo još djece, dr. će mi propisati ipak jaču terapiju da bi dobili kvalitetnije js...
u subotu smo radili punkciju a u utorak je bio transfer...
inače, mi smo jako zadovoljni sa dr.Rešom, jednostavan je, praktičan i iskren, nema muljanja kod njega i to nam se sviđa...
sad smo u čekanju i nadanju :angel::heart:....
dobili termin, 15.45. i mi smo planirali kupiti ljekove kod njih. ajde cure javljajte novosti vezano za to
Ja sam si kupila 3 amp. Gonala, da imam za taj prvi dan, a ostatak ću u Filipovićevoj u Zagorskoj ulici jer su tamo najjeftiniji-190 kn za keš.
Danas boooockkaaaaaanjeeeeeeeee!!
Mrvice sretno!
loks kao što sam ranije napisala u Sloveniji su gonali dosta skuplji nego kod nas. Kao što je zadra napomenula u ljekarni filipović su 190 kn za gotovinu, a dobra stvar je i ta što daju na american karticu na rate. Onda ti je 196 kn jedan. Mislim da je ljudima dosta teško iskeširat 4-5 tisuća pa je super to što može na rate. A u Sloveniji ti je jedan gonal mislim 32 eura.Znaći oko 230 kuna. Ipak je to 40 kuna razlika a na neku veću količinu skupi se, barem za cestarinu ako ništa drugo :)
loks koji datum?
gabi25 ne mogu ti poslat pp...isprazni
i mi imamo 10 komada gonala za početak - HVALA DRAGIM FORUMAŠICAMA - a najviše sam htjela ostatak tamo kupiti zbog pena kojeg kod nas nema
zedra rekla mi je gospođa u zagorskoj da mi mogu poslat poštom gonale ukoliko mi budu trebali pa da li slučajno mogu tebe kontaktirat ako budem trebala od njih gonale? pretpostavljam da ćemo se viđat na uzv-ima...
amyx hvala za info, slažem se i znam za tu cijenu od 190 kn i super je nego kao što sam već napisala htjela sam tamo kupit samo zbog pena
aneri 22.11.
Looks, mozes naravno, jedino ne znam kako ćemo preko granice prenijeti tu kolicinu? ti se javi pa ćemo se dogovoriti sve..
U kolovozu smo krenuli sa dugim protokolom, dakle, antibebi, supresija decapeptyl, menopur...ali reakcija nikakva što me jako začudilo jer saam u HR reagirala sa brdom stanica i HS, a tu ništa. tako da smo prekinuli postupak i odmorili jedan ciklus pa krenuli opet sa kratkim protokolom. Gonali + cetrotide. Gonal od drugog dana ciklusa (2 kom) i cetrotide od šestog dana ciklusa. Gonala sam primila ukupno 24 i 7 cetrotida. folikula ima puno a koliko ima js vidjet čemo sutra...nadam se najboljem
zedra joj valjda nisam dobro postavila pitanje. mislila sam kao viđat ćemo se na uzv pa upoznat ćemo se i utoliko olakšat komunikaciju. a jedino možda ako bude trebalo sam mislila da te obvezujem da mi gonale podigneš u Zg i pošalješ poštom u Pu. ne bi te tražila da mi ih u Mb nosiš...sorry još jednom
amyx sretno sutra
loks ispraznila :-)
Ja planiram kupiti 2 PEN-a i to je razlog zašto ću ih kupovati u Mb jer sam čula da ih kod nas nema.
amyx sretno sutra~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cure, bok!
spremam se u MB i lijepo bih molila ako netko ima malo vremena pa da me apdejta s najsvježijim informacijama.
dakle, zanima me koliko se u prosjeku čeka na prve konzultacije, a koliko na postupak?
te na koji broj zovem zbog prvih konzultacija?
Hvala.
nemoguća, ceka ti se na postupak oko godinu dana od prvog kontakta, a za konzultacije oko 2 mjeseca.. oni brojevi od posta od Ine33 s pocetka su relevantni i sada...
sretno
Hvala!
sretno i svima vama! :-*
molim vas dali netko zna jel primaju kreditne kartice ljekarne u Mariboru ( diners ) ... hvala
Nisam sto posto sigurna, ali mislim da ne, MM je uvijek pripremao cash.
U ljekarni kraj UKC Mb primaju Mastercard, to znam sa sigurnošću.
I ljekarna na Novoj Vasi (gdje je priv. ambulanta dr. V.) prima kartice, kreditne i maestro. Općenito mislim da ljekarne u SLO normalno primaju kartice, kao i naše.
Sori, u brizini sam previdjela da se pitanje ne odnosi na bolnicu...
Cure hvala na informacijama , sutra putujemo za Maribor šaljem vam veliki pozdrav i sretno .
kety28 sretno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~