Happy to report da je stari pristao na uskrsnji rucak u dalmatinskoj suncanoj zavjetrini na otvorenome, pfizer nije bacio bzvze svoje doze :)! Small step for mankind, al ogroman za njega.
Printable View
Happy to report da je stari pristao na uskrsnji rucak u dalmatinskoj suncanoj zavjetrini na otvorenome, pfizer nije bacio bzvze svoje doze :)! Small step for mankind, al ogroman za njega.
Super ina, srecan Uskrs svima!
I ja imam da podelim (meni) ohrabrujuce vesti - juce mi je prijatelj koji ima 41 godinu, ne radi u prioritizovanim grupama (iste smo struke) i nema komorbiditita, znaci jedan od onih iz poslednjih kategorija za vakcinaciju - vakcinisan. Dobio je Johnson&Johnson na punktu na kom se vakcine masovno daju, bez zakazivanja, po principu ko prvi dodje.
U Americi se zahuhtava masovno vakcinisanje!
Može pomoć treba imati negativni pcr ne stariji od 48 sata,prijem bi trebao biti u neki ponedeljak ujutro,e sad zanima me ako se test radi u subotu,kak će se znati koji je ishod testa,jer koliko čujem da se nalazi šalju doktoru koji je dao uputnicu
Treba li se za njih naručivati?
Kak je kod drugih?
Gdje se na uputnicu može testirati subotom? Jel samo Rockfellerova?
Da, kod nas je free for all od 30. ozujka, nevezano uz komorbiditete, struku, bilo sto. Samo trebas biti stariji od 16 godina. U ljekarnama po okolnim selima stalno ima viska doza, doslovno svaki dan. Kod nas u gradu je, uz redovne termine (za sve, sad) u ljekarnama i Mayo klinici, otvoren punkt za masovno cijepljenje svaki utorak, mislim da imaju kapacitet od 1,500 ljudi. U petak je velika lokalna korporacija cijepila 2,500 ljudi - sve svoje radnike i puno malih nonprofita koji su vezani recimo upravnim odborima i slicnim. Ukljucilo je i nonprofit gdje trenutno radim tako da su kod nas poslu sad svi cijepljeni.
Prijateljica u Sonoma countyju je cijepljena, kao i cijela njena sira obitelj. Dio preko firme, iako nitko direktno ne radi kao bilo kakav essential worker, a dio preko nekakvog redovnog poziva preko Kaisera. Ona ima 39 godina, partner 44.
Meni je ovo bio prvi glas za nekog ko je mladji od 50 i nema drugih uslova za vakcinaciju. Kod nas se otvara 15. aprila za sve. Fakticki bih i ja mogla da odem u minority community na first come first serve i dobila bih vakcinu, ali ne slaze mi se s moralnim nacelima. Niko me ne bi odbio.
Kli kli, zasto ne? Posebno, ako ste ti ili djeca u kontaktu s puno ljudi i potencijalno mozete siriti zarazu. Onda je visestruko korisno da se cijepis.
Kod nas je i dalje jedini način za cijepiti se da šetam oko Doma zdravlja i zivkam svako malo Loma pa ako mu ostane što da se ne baci...
Ne zezam se.
Puno starije populacije koja su pozvana na cijepljenje odbija AZ pa ostaje tog cjepiva neiskorištenog.
Jedini je problem što radim i ne mogu biti u blizini DZ cijeli dan.
Daj vidi na ovom linku ako ti kaj pomogne
https://www.koronavirus.hr/svi-testn...rMRWyUDdV8wxcM
Hvala.
Znači Rockfellerova i Fran Mihaljević.
Jedino sada moram iskopati za nalaz, Fran Mihaljević šalje nalaz primarnom liječniku, a meni nalaz treba u ponedjeljak u 7 sati. Za Rockfellerovu ne piše za ove na uputnicu.
A kaj ako na vrijeme ne dobijem liječnicu? Kao da nismo napravili testiranje.:(
Rockefellerova šalje nalaz na tvoj mail s uputnicom ili bez.
problem je ako se pojaviš s djetetom a slučajno je nalaz pozitivan,a ti nisi znao. Još ako moraš putovati do prijema sat dva uzalud sve.
Ja čak i u subotu popodne najidealnije
Moram prvo s doktorima dogovoriti uputnice i postupak,to ću dok prespavam
15. aprila otvaraju za sve, a mi smo prilicno izolovani. Moja deca idu online od proslog marta, muz i ja 100% od kuce, namirnice narucujem online. Ovi events su u minority communities za sad, ne zelim da se ubacujem bez preke potrebe i potencijalno iznerviram xx ljudi :D Sta ce im to.
Definitivno nisam jedina s takvim stavom, ljudi ovde generalno cekaju svoj red. Zato i ne znam ljude mojih godina koji su vakcinisani, sto ce se drasticno promeniti vrlo uskoro. Recimo jedan od klijenata s kojima radimo preko faksa je Latino organizacija, imaju first come first serve odavno, i nikom od nas nije palo na pamet da tamo idemo na vakcinu, jer je cilj tog site-a da se vakcinise Latino populacija iz tog dela urbane sredine. Volontirala sam tamo nekoliko puta, i cak i njihovi zaposleni nisu koristili site jer zele da prvo vakcinisu ljude koji bi se teze snasli. To je neki socijalni koncenzus koji se meni lepo slaze s mojim nacelima, verujem da ce vakcina biti i meni dostupna jako brzo, i sve mi je to ok.
Aha, nisam skuzila da to ide po tom principu, da je vezano za manjinske zajednice. Pa da, bit ce brzo u vas za svih.
Opcenito je puno lakse cekati red negdje gdje cjepiva ima puno, ali i opcenito negdje gdje honor system funkcionira na puno razina. Mislim da ne znam nikoga tu kod mene tko je otisao preko reda, odnosno nekamo gdje ga nisu zvali ili gdje nije pripadao prema kriterijima koje su postavljali (prije ovog potpunog otvaranja za sve od 16 godina navise, koje je pocelo 30. ozujka).
Zapravo, ok, znam jednu zenu koja je uz svoj poziv na cijepljenje kao PCA vlastitog sina upisala i muza koji nije bio pozvan, a on je to cjepivo i dobio. Sigurno postoji neki odredjeni broj ljudi koji su otisli preko reda, odnosno na neku lokaciju gdje nisu trebali, ali vjeroatno je zanemariv. Mene zapravo jos uvijek ponekad fascinira honor system, a najveca stvar su mi bile male zelene trznice na lokalnim farmama gdje dodjes autom, uzmes sto zelis i onda napises check ili stavis kes u kutijicu, vodeci se objavljenim cjenikom na ploci. Kazu da u principu ljudi ne kradu, a i ako se nesto ukrade, sve se nekako izravna kad ljudi plate vise ili doniraju.
Ja nisam ocekivala poziv na cijepljenje u sijecnju i zateklo me kad su me pozvali kao "leftover", ali s obzirom na situaciju u kuci i cinjenicu da ne zivimo 100% online, otisla sam po cjepivo iako ne zaradjujem placu kao muzev non-traditional health worker iliti PCA (ali eto, zivim s njim). S druge strane, moju grupu su otvorili odmah nakon toga (BMI iznad 30 je bio jedan od komorbidititeta u sljedecoj grupi).
Muz je u subotu primio drugu dozu Pfizera i jucer cijeli dan imao temperaturu oko oko 38. Danas je ok.
Ja se upravo prijavila na portalu. Broj 105 tisuća i nesto dobila
Ja i dalje ne znam trebam li se prijaviti i preko portala ili je dovoljno ovo kod moje dr. Mislim da ću je probati dobiti sutra, jer sam negdje pročitala da su doktori (navodno) sve svoje koji su se prijavili isto upisali na platformu (ali ne znam s kojim datumom, onim "pravim" ili datumom unosa). Ionako realno nisam prioritetna skupina (ispod 50). A i nešto si mislim, pričekati da dođu te najavljene Pfizer/Moderna doze? Znam da je statistički zanemarivo ono za ugruške od AZ i neusporedivo manja šansa nego od korone - a onda opet... :unsure:
To i mene muci, ako me pozovu za AZ odbiti il ne...
Al ja imam tek 35, mozda ne dođem brzo na red
Britanci nemaju tih problema kao Balkanci sto se AZ tice.
Pa ne bi baš rekla sudeći po nekim vijestima iz UK, pogotovo novijima. I nisu samo balkanci da imaju problema, sto s recimo nizozemcima? Nijemcima?
https://www.telegram.hr/politika-kri...a-mlade-od-65/
https://dnevnik.hr/vijesti/koronavir...---646026.html
Ne moze se bas reci da je glasina ili da nije češće nego u općoj populaciji. Da nema drugog cjepiva ok, ali ako postoji drugo cjepivo koje nema tu rijetko nuspojavu? Ne smijemo promisljati sto je bolje za nas?
I Kanadjani, Norvezani, Svedjani, Francuzi... ili ne cijepe ili cijepe samo starije od neke dobne granice... Ni ja ne znam hocu li pristati, ako me pozovu da se cijepim s az... Jasno je meni da je globalno korist od cijepljenja neusporedivo veca, ali s druge strane ne zelim biti ta osoba koja zavrsi s ovim nuspojavama, pa i gore. A takvih osoba ce, to se cini izvjesnim, sigurno biti jos.
Pa imaju, identicnih, odkud ti da nemaju? Imaju isto tih slucajeva ugrusaka u glavi Plus, mislim da je eu prva s az krenula po mladjoj populaciji jer prvo nisu htjeli starije. Prosli tj. je njihov regulagor slicnu poruku ko nas dao, nema ogranicenja, but primjecujemo porast incidencije therefore oprez.
https://www.google.com/amp/s/www.bbc...ealth-56447367
May be associated with brain cloths but benefits outweigh risks.
https://www.google.com/amp/s/amp.the...eca-recipients
I isto kako se pitaju jel politika to sto drajva eu da se okrenu od az, isto se moze pitat jel politika to sto drajva uk da se drzi az-a, kad je i kanada rekla da u mladjoj populaciji ide na vlastitu odgovornost (a oni su im, ajmo rec, saveznici neki), kad vec nijemci, koji su rekli isto, nisu. Kod nijemaca je az kod mladjih na vl. odgovornost. Sada je zasad tako.
Pa meni je potpuno logicno da se primjecuje porast incidencije. Kao sto bi mi bilo logicno da se poveca pojava incidencije kada bi velik broj rizicne populacije odjednom poceo koristiti oralnu kontracepciju. Tada bi isto rizicni do tada neprepoznati isplivali na povrsinu.
Obzirom da i druga cjepiva u odredenoj mjeri ( za sad cini se manjoj barem koliko izlazi u javnost)) uzrokuju istu nuspojavu.
Pise da to nije primjeceno kod pfizera. Meni jr logicno da se primjrcuje porast incidencije al onda to znaci da ce neki koji ne bi umrli od korone umrijrt od cjepiva, a ne kuzim kako se to fita s prima nolo nocere.