laumi prvotno napisa
casa, spomenula si podršku majkama koje iz bilo kojeg razloga ne mogu dojiti - vjeruj mi na riječ da niti jednoj od nas ne bi palo na pamet osuđivati ih ili ih uvjeravati da su mogle ili trebale postupiti "bolje". Ako se radi o ženi koja se javila kako bi dobila razumijevanje i podršku u trenutku koji je za nju težak, dobit će razumijevanje i podršku, bez propitivanja razloga zbog kojih dojenje nije uspjelo. Ako se radi o ženi koja nam se javila jer traži informacije o tome kako - nakon prethodnog neuspješnog dojenja - uspjeti dojiti sljedeće dijete, pitat ćemo je o prethodnom dojenju, da vidimo gdje je krenulo krivo tako da te stvari može ispraviti u idućem dojenju.
Svjesne smo boli koju osjećaju majke koje su željele dojiti, a nisu mogle ili uspjele iz bilo kojeg razloga (i ja sam jedna od njih, s prvim djetetom). No o formuli ne pišemo niti savjetujemo upravo iz onog razloga koji je ivarica napisala. Ako se u razgovoru sa ženom koja traži savjet u vezi dojenja ispostavi da zaista treba nadohranjivati dijete formulom, to ćemo joj i reći, naravno, no savjete o vrsti formule i količini koju bi dijete trebalo pojesti prepuštamo pedijatrima.