Ne ,nazalost
Po sadasnjem zakonu dovoljno je da glasa ZA 50% i jedan glas izaslih na referendum
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk
Printable View
http://www.youtube.com/watch?v=ht-l9KQrRjA
komentar s aljazeere
Ja sam šokirana, u mom selu pripadam manjini od 15% :(
Ipak sam se nadala malo boljem postotku.
Ja ne mogu vjerovati da je netko iznenađen rezultatima.
Ja gledam i ne vjerujem. Ne pratim puno događaje i atmosferu u hr, ali stvarno sam bila uvjerena da će većina biti PROTIV. Ovi rezultati su žalosni za društvo :(
Ponosna na moje selo! Na moju Pulu! Na moju Istru! I istovremeno sam jako tuzna jer sumnja da ce ostati na ovome porasla je, i raste dalje...
Uopće ne sumnjam da će ovo dalje. Sve je to dimna zavjesa. I dok se mi bavimo lingvistikom, netko nam s druge strane, po dobrom običaju ove zemlje, prazni džepove, ako uopće ima još koji džep u kojem nije samo slinava maramica.
rezultati su onakvi kakve smo očekivali, iznenađenja nema. moje Primorje i Istra, očekivano totalno drukčiji od drugih :heart::heart::heart:
I ja sam ponosna na svoj grad, i na svoju PGŽ.
Iako očekivani rezultati sveukupno, ipak su me malo potresli, ali tako to valjda mora biti.
Nadam se da smo svijesni šta nas čeka dalje, možda ne danas, ni sutra, ali u bliskoj budućnosti sigurno!
Šteta, a moglo je i drugačije...
Kako mala-vilo? Pa vidiš gdje živimo, pobogu!
Prvo su ovi _____ (ubaci sama) na vlasti svojevremeno sjebali zakon o referendumu (to jevaljda smislio netko komme je nivo inteligancije na razini sobne temeprature jer im se stiso š_pak da neće dovoljno ljudi izaći na referendum za ulazak u EU. I onda su im protivnici smjestili genijalnim potezom koji iskorištava taj njihov preyebenoingeniozan potez. A mi to sve plaćamo.
Mislite da će dalje? Ja bih stvarno, ali stvarno da ispadnemo gomilica paranoičnih, hormonalnih mama. Jer kad odvrtim mogući film jeza me hvata...
gledamo ledeno doba
u pauzi reklama za akciju "budi mi prijatelj"
skuplja se novac za djecu sa pp
a danas smo spizdili 50 mil. kuna
znam da taj novac ne bi otišao djeci sa pp
ali nije trebao ni na ovo
O pa sad ćemo spizdit još toliko, čini mi se da je onaj stožer objavio da imaju dovoljno potpisa za referendum o ćirilici...
iskreno se nadam da sam krivo pročitala, da je to neka sprdnja, da su krivo prebrojali, itd...
ja sam posve uvjerena da ide dalje. jedino me drži pomisao da je 35% ipak reklo ne. bila sam danas u društvu većeg broja visokoobrazovanih ljudi mojih godina i nisam mogla vjerovati koje sam sve bljezgarije čula. glavni agument je da ONI pretjeruju, ONI bi djecu posvajali. A najtužnije je što je sve to došlo iz usta žene koja ide na MPO i koja nije sposobna povezati UIO s Vigilare i I ja sam embrij. I koja očito ne kuži da je ona sljedeća.
ja sam se danas na biralištu osjećala kao da ulazim na neprijateljski teritorij. živimo u malom selu i mislim da smo jedini glasali drugačije od većine. to je nekako visilo u zraku cijelo vrijeme tih par minuta koliko smo se zadržali. hodajući kući stiskala sam svoju bebicu u naručju i došlo mi je da zaplačem što raste u društvu u kakvom raste. po prvi puta počela sam razmišljati zašto ostajemo ovdje.
ako sam dobro pročitala, kažu da misle da imaju. Pa danas su se potpisi skupljali pred biračkim mjestom (nisam osobno vidila, ali kad sam došla na glasanje, neka žena je uletila i pitala gdje se glasa protiv ćirilice, pa su joj iz biračkog osbora rekli da je bio štand ispred, ali da su otišli)
ja sam danas išla glasati po najgoroj buri, malo je falilo da me odnese u more, i još skužim da mi je otpuhalo 50kn iz džepa:gaah:
al nema veze, ja mislim da se isplatilo na duge staze makar nismo pobijedili, nek se zna da nas itekako ima, da se imaju s kim boriti i da ćemo im, ako i bude slijedeće prilike, još više otežati. i svaka čast PGŽ! :)
Jako sam tužna zbog svijesti naše zemlje, ali sam ponosna na vas cure ovdje i na sve ljude koji su napravili ovih 30 i nešto posto.. I to je veliki pomak, prije nekoliko godina bi to bilo puno manje, a za nekoliko godina bi rezultat bio obrnut.. Ide sporo, ali kad tad će pobijediti jednakost i ljubav, mržnja jednostavno nema smisla :)
http://www.bitno.net/vijesti/hrvatsk...jednako-vazno/
ajme meni, pod hitno mijenjati zakon o referendumu.
ja nisam uopće iznenađena, dapače, bit ću sretna ako ostane 65:35 (sretna, onako, uvjetno, jel)
ponosna na pgž i istru :heart:
i varaždin :heart:
Ja sam jako tužna. Nadala sam se da neće proći. Ovo je bilo testiranje koliko su jake konzervativne struje, bojim se budućnosti. Jučer sam gledala film Parada i smijala se i još više plakala. Sram me je za sve nas, a opet sam ponosna na moj grad.
Da li ste vidjele rezultate u Cisti Provo? :)
http://www.izbori.hr/2013Referendum/...=1385933399953
98,06% Za (1313)
13 komada protiv :mrgreen:
Kako li je toj trinaestorici živjeti tamo?
Da je tužno, tužno je
Da je koma, koma je.
Ali znali smo.
Super za Istru, Pgz, Varaždin... :heart: To smo i pretpostavljali.
Zagreb je razočaravajući, ali nakon toliko godina našeg gradonačelnika, nije ni čudo.
Ako nešto može biti koliko toliko utješno, to je mala izlaznost. Pa kad složis postotke, dođeš na nešto malo više od dvadeset posto.
A sto će biti sutra? Vidjet ćemo.
Nisam iznenadjena, ali sam zalosna. Bravo za Rijeku, Varazdin... Istru. I ono mjesto cije ime nisam zapamtila :mrgreen:
Ono sto je ustvari zalosno je da je prilican broj ljudi zaokruzio ZA bez da zna sto ustvari cini. Ne stiti heteroseksualni brak sigurno i ne sprjecava njegov raspad. I zalosno je da je sigurno velik dio biraca koji nisu ZA ostao danas doma. Jer ih se to konkretno ne tice.
Stručni ispit položen, sada da mi ovo mlađe još koji mjesec poraste, i bježim odavde glavom bez obzira. Uopće nisam sumnjala da če Brod biti u većini, ali krivoj, po običaju :-(
Tema je na pravom pdf-u, MPO je sljedeći.
Možda s ćirilicom u intermezzu.
ja mislim da je ćirilica prva (danas sam vidjela štand za skupljanje potpisa za referendum ispred glasališta), a MPO možda u intermezzu s tim.
Ali šta ja znam, ja sam ona koja je mislila da neće ni doći do referenduma, a kamoli da će biti ovako:twisted:
Došlo vrijeme kad pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati.
Amen!
Ćirilica pa MPO.
Kako kod i kada god-nije dobro.
A samo da vam kazem s kakvim optimistim zivim
Gledamo sinoc mm i ja - a on sav u soku
Veli: ja sam se stvarno do kraja nadao da ce postoci biti obrnuti :lol:
Naivcina moja, covjek ne moze vjerovati u kakvom okruzenju zivi
Bas. Samo sto je tesko sad tu krivu drinu ispraviti (ovu s birackim popisima), kad se drzavljanstvo po BiH dijelilo sakom i kapom (u iscekivanju "prosirenja") i sad imamo u birackim popisima stotine tisuca ljudi koji uopce ne glasaju. Ali su po nacionalnosti Hrvati pa imaju pravo na drzavljanstvo i sve sto uz to pripada a da nogom u zivotu nisu i nece krociti u Hr. I sad se zbrajaju kad se zbraja vecina...
Meni je od cijele price muka, nije me rezultat iznenadio makar je u meni tinjao tracak nade ali naravno uzalud... Ne znam sto je iduce, nadam se hitna promjena zakona o referendumu da propise o cemu se uopce moze odlucivati na referendumu, jer kao totalno blesav narod ocito je da se jedino mozemo pokrenuti za pi**rije i kako na referendumom ne odlucivati o sebi (vecini) nego o drugima (manjini - gay, nac. manjine, mpo...)
Sillyme vidjećemo sljedeći tjedan. Kad će kako kaže vlada, zakon o partnerstvu ići u proceduru.
Zaboravila sam i Čakovec. :heart: Primorke i Istrijanke :love2: Pula :heart:
Hvala svima nama, :love2: i svim onima i poznatima i nepoznatima, i slavnima i neslavnima, svima koji su u ova dva tjedna pokazali jedno lijepo, nasmijano i ljudsko lice Hrvatske.
Eh, draga, nek ti je sa srećom, ali bojim se da nemaš baš puno mjesta na koja možeš pobjeći, a da su izuzeta od ovakve vrste "pameti". Dovoljno je da na vijestima pogledaš kakve se stvari događaju svuda po svijetu - žalosno... Nismo iznimka, a to je još veća tragedija od ovih rezultata. Nemaš kamo. :-(