Sybila - sretno i javi kak je prošlo!
Printable View
Sybila - sretno i javi kak je prošlo!
Kao što su i cure rekle, imaš pravo na kompletnu medicinsku dokumentaciju, samo moraš poslati ispunjen zahtjev i platiti kopiranje i troškove slanja.
Mene je izašlo oko 130 kuna, kopirali su mi sve od 5 postupaka na VV.
Što se tiče preparata za poboljšanje tvojih jajnih stanica i muževog spermiograma, možeš mi se javiti u inbox :)
Nisam ga ni osjetila. Doslovno, ja mislila da se jos uvijek priprema kad pokazuje na ekranu, evo me, unutra je. Pun mjehur+uzv+doktor kojem vjerujem = idemo po smrzlice kroz 10 dana :D
Wow, Sybila, bas mi je drago! Super! :-D
Koji ti je danas dc? Kak to uopce ide kad je fet...npr.ako ne bude prirodne ovukacije?
Danas sam 10dc. Moja ovulacija je u 99%slucajeva 15dc, pa onda ce 20dc male vratiti. Iskreno, i meni je palo na pamet kako ide kad nema ovulacije i ne znam :-/ na svu srecu, kod mene je ima, evo sad je folikul 18mm.
Sybila baš mi je drago zbog tebe. Dr.B je stvarno divan čovjek :-):-) . Ja sad iza 13h zovem prvo dr.R pa onda svoju staru bolnicu da vidim kada mogu doći po otpusno pismo i kod dr.R na konzultacije.
Da, Sybila, i ja mislim da bi ovulacija mogla ranije jer je folikul vec velik. Ides li jos izmedju na fm?
Cure mogu li tipkati s vama iako cekam betu zbog inseminacije, a ne ivf-a? :unsure:
Ma moji folikuli rastu do 25 :mrgreen: znam, cudno, tak je. Tak sam prosli mjesec isla svaki dan jer kao "sad ce, sutra ce" pa do 15.dana, kak sam im i rekla da ce biti, nije pukao :mrgreen:
Idem u sri na fm.
Jolice - da, stvarno je. Doveo je bio i dr.t da mu demonstrira. Znaci sama si sad dalje placas kod privatnika? Taj dio uopce ne znam kako ide.
Ahahhahah tipkaj, tipkaj Chiara, dobro nam dosla :)
Sybila hvala na dobrodoslici. :)
Moji folikuli su isti kao i tvoji. Pucaju na 23-25. Zadnji put je ovulacija bila tek 17DC.
Dogovor je pao...četvrtak 11h konzultacije kod dr.R :bouncing::bouncing: , stvarno sam jako jako happy zbog toga. Držite fige da sve prođe ok i idemo dalje :-):-)
Chiara, kada ti je beta?
Chiara, dobrodosla i sretno! :-)
Chiara, naravno da mozes pisati..kakvo pitanje :-)
Mimsi, fet ti je isto kao i normalan et..koliko sam ja shvatila u tom ciklusu kad je fet uopce nemamo ovulaciju..od pocetka ciklusa (ili od planirane ovulacije?) sam ja uzimala estrofem i utrogestan i dodes na onaj dan kad ti je zamrznut embrij..znaci ako su mi zamrzli embrij 5.dan onda u tom ciklusu kad je fet dodem na uzv na dan kad bi bila ovulacija i pet dana nakon toga dodem na fet..s punim mjehurom..to mi je najgori dio..jer ja nikako ne mogu izdrzati taj pun mjehur :-) i meni su et/fet uvijek radili uz uzv..prije samog postupka dok bi jos jednom uzv pogledao gdje ce smjestiti embrio i onda sam isla na postupak..lezala naglavacke 15ak min i onda jos 2 sata u sobi i doma..
Jolice, žao mi je što ti postupak nije uspio i baš mi je drago kad čitam i vidim da si brzinom munje krenula dalje! Bravo za tebe! Ne želim pametovati... ali tvoj slučaj me uvelike podsjeća na moj... Imam iza sebe 2 neuspjela IVF postupka u kojima se od 7 dobivenih JS nije oplodila niti jedna, a naravno da mi nitko nije znao objasniti zašto je to tako. I isto kao i ti okrenula sam se privatnoj klinici u kojoj sam sad u postupku. Samo... ti si puno brža od mene! Meni je trebalo godina dana da se odlučim na ponovni postupak. Svaka ti čast! I samo hrabro i sretno dalje.
Chiara, sretno sa betom!
I sad vidim da je Chiara zatražila dozvolu za tipkanje, a ja se samo ubacujem.... :storma:
:lol::lol: fakat mislim da ne treba tražiti dozvole za tipkanje :lol:
fuksija - tebi su spriječavali ovulaciju? Ja tu eto imam normalno, prirodan ciklus. Nisam niti znala da se radi tako kako si ti radila. Hm.
Fuksija nadam se da lijekovi ipak pocinju od planirane ovulacije. Ja iskreno ne znam ovuliram li.. Uvijek imam sluz i bolove u lijevom jajniku i lh trakica pocne tamnit al ne do kraja, tj.ne uhvatim lh pik. Npr.prosle godine sam ovulirala, ali vec jako dugo mi to nitko nije pratio.
Meni su rekli da dodjem 7.dc pa sam mislila ic preksutra (iako je to 8.dan). No dobila sam u srijedu navecer pa onda cetvrtak racunam kao 1.dc. Jel to ok? I za sada nikakve lijekove ne uzimam..
Tak je, iza 6 sati se računa dan iza kao prvi. Nisam ni ja ništa uzimala, mislim da ti daju pojačanje za endometrij ako treba, kod ovulacije, i onda nakon transfera što ide. Ja pijem trudničke vitamine već dulje vrijeme, imala sam pauzu od rujna do sada, pa sam sad natrag. Mislim da folna ne šteti, ako je imaš.
Ovulirat možeš i da nema one prozirne sluzi tak je meni moj mpo dr reka a ako je ima još je bolje,a lijekovi ovisi koji i zašta oglavnom to dr odredi a folacin možeš pit stalno i dobar je,a ako je menga došla u srijedu poslije šest sati onda ti se taj dan ne računa neg tek od četvrtkakao 1dc
Ja pijem folnu vec godinama jer sve kao 'sad ce, sad ce' :-) a folnu treba piti najmanje 2 mj prije pocetka trudnoce jer kad do trudnoce dođe vec je kasno za poceti piti..mislim, unosimo mi to i hranom ali ja se zelim osigurati jer vec imam dijete s neuroloskim poteskocama a dovoljne kolicine folne navodno smanjuju tu mogucnost..
A sto se tice lijekova u fetu, mislim da ja to zapravo pijem otpocetka ciklusa jedino sto mi poslije poveca dozu utrogestana nakon fet-a..
Da,da, ma pijem vec dugo one vitamine "A-Z mama"- sadrze i folnu.
Uglavnom, fet se moze obavit i ako nije bilo o? Jel tak? :-)
Danas mi je 25. DC i upravo sam prokrvarila. U bolnici su mi rekli da vadim krv 28. DC (kontrola bete) bez obzira jesam li dobila vjesticu ili ne. Ono sto me kopka je sljdece, ako je danas 1. DC i trebala bih poceti opet uzimati klomifen 3. DC., kada isto vadim krv, mogu li izvaditi krv 27. DC i tako provjeriti betu dan ranije i hormone na 3. DC?
Jutro cure. Ne znam zasto se u Ri tako kasno vadi beta. 3 tjedna nakon postupka :facepalm:
Chiara pa mozes je ti vaditi i ranije. Ja sam bila u postupku u Splitu i sva tri puta sam vadila betu 11dnt i ponavljalja 13dnt trodnevnih embrija. Jedva sam i to docekala, a kamo li tri tjedna!!!
Bila danas na fm i idem opet u subotu. Ovaj ciklus vjerojatno nist od transfera jer jos ima ostataka od stimulacije pa dr. ne zna sta je sta...a i o se jos ne nadzire. Bas sam tuzna... :-(
Na protokolu mi pise da su mi zamrznuta dva embrija 4.dan uz oznaku "r. bc." Znate li sto je to? Blastice?
Mimsi, ja bih ovako polulaicki rekla rane blastociste. Sretno!
Imala sam aih. I nakon ivf-a i nakon aih-a se beta vadi za 3 tjedna. I gin nam daje uputnicu tek tada kad mi mpo napise da vadim.
Da, Bubekica, i ja sam to tako nekako protumacila... Nadam se da jesu jer do sad nismo dosli do faze bc. Zadnji put su mi vratili trodnevne 8-st. I malo mi cudno sto je 4.dan a kao vec rane blastice, al to je valjda dobro
je, je, to je dobro, 4 dan budu obicno morule, ali cim se krene stvarati supljina unutar nakupine stanica to su rane blastice.
Aha, ajd super, bar nest dobro :-)
Hvala ti :-)
Sanjka, u Bruxellesu. Ovdje je organizacija postupka poprilicno strukturirana. Doktora sigurno ne mogu nazvati, ali probat cu nazvati odjel koji se bavi monitoringom pacijenata koji koordiniraju davanje lijekova i razlicite preglede. Iako i oni sve rade po naputku doktora. Nikako ne bih htjela preskociti ovaj ciklus klomifena. Hvala na odgovoru :)
žao mi je mimsi :ghug: ali bude se to sredilo, glavno da tijelo dođe na svoje, da se malci vrate u idealno okruženje :) jesi još uvijek na bo, možda sam propustila ako si negdje spomenula?
Hvala ti, Sybila! :-* Ma znam da je najbitnije da se tijelo oporavi, da...samo sto sam ja dr.zadnji put shvatila da ce transfer sigurno bit sljedeci ciklus i uhvatila se toga kao pijan plota, pa mi je ovo danas malo bio sok. Ako se ne varam, ti si isto odmah prvi ciklus nakon stimulacije imala onaj neuspjesni transfer? Ako da, kako su uspjeli odredit vodeci i rastuci folikul medju ostatcima stimulacije?
Ja od sutra ponovo na posao...cak mi se i ide :-)
Kak bilo danas s fm?