Ja sam napravila test jutros sa drugim urinom i bio je negativan, na moju zalost. Koristila sam unitest, a kasni mi 7 dana, sto mi se inace ne desava. Sta cu saaaaad?
Printable View
Ja sam napravila test jutros sa drugim urinom i bio je negativan, na moju zalost. Koristila sam unitest, a kasni mi 7 dana, sto mi se inace ne desava. Sta cu saaaaad?
Pričekaj još par dana, opet napravi test jer ti je možda ovulacija bila kasnije. Ali ako je i dalje negativan zovi ginekologa da se ustanovi u čemu je problem.
Pozdrav,
tek sam se registrirala,ali vas odavno pratim pa znam da se tema ponavlja ..prema vasem iskustvu znaci li negativna beta izvadjena deveti dan nakom ovulacije (6 dana prije menstruacije) da sigurno nema trudnoce??
Ne. Jer evo i približno zašto: http://forum.roda.hr/threads/87551-P...t=#post2776443
Ako ti ovulacija nije bila točno na dan kad misliš jeste bila (a ako nije bio ivf ne možeš biti sigurna), i jedan dan igra golemu ulogu u razini bhcg-a koja se nalazi u krvi.
Hvala..pricekati cu s testom onda jos par dana
Pričekaj da ti kasni barem 5-6 dana za test na urin, da se ne razočaraš bezveze.
Meni je test bio jedva vidljivo pozitivan na 15.dan od oplodnje a točno sam znala kad je bila jer je bio ivf. Bhcg-u treba par dana nakon što mu koncentracija poraste u krvi da se počne izlučivati u urin u dovoljnoj količini na koju test može reagirati ako nije od one najosjetljivije vrste.
U prvoj trudnoci mi je dan prije ocekivane test bio jedva pozitivan,a beta 250.ovaj put sam uranila s betom jer sam bila sigurna da se dogodilo implatacijsko krvarenje tocno kad je trebalo(svjeza krv u tragu tjedan nakon ovulacije)a sad,tri dana prije nego imam dobit imam nekakav smedjkasti trag od jucer..evo nisam pametna.ciklus mi je inace bez toga.
A, meni i dalje kasni. I osim nekog roskastog iscjedka, od 3, 4 kapi nema nista vise novooo.. Sutra novi test, pa da idem ginekologu.
Krvarenje ponekad zna biti i kod ovulacije. Samo u ivf-u ili ako je ovulacija praćena utz-om možeš biti sigurna u dan. Sve drugo je odokativno. Objema držim palčeve da test bude pozitivan!
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
I dalje samo smedji trag,treci dan.a imam dobit tek za dva dana.stalno mi se cini da sam dobila pa nista..neznam vise trebam li cekati ili poc na pregled
Menstruaciju danas dobila:(
Jos nesto me zanima..na koji nacin je moguce prekontrolorati hormone?Mislim da nasa bolnica ne testira njihovu razinu.Postoje li neki hormoni koje mogu bez recepta uzeti u apoteci bez recepta?Estrogen,Duphaston?Pomazu li?
Hormoni se inače vade 3.-5.dan ciklusa najnormalnije na uputnicu. Ne znam od kud si, ali ne vjerujem da u bolnici nema laboratorij koji obavlja tu pretragu s obzirom da je to jedna od prvih koju se obavlja. Privatno ih rade više-manje svi labosi a cijena je oko 150-200kn po hormonu što izađe na dosta jer ih se vadi mislim 6 ili po.potrebi i više.
Hormone bez recepta ne vjerujem da će ti prodati u ljekarni, niti bi smjeli. A nije ih baš pametno ni preporučljivo uzimati bez preporuke i lječničkog nadzora.
Možda da odeš kod svog gina, obaviš pregled i vidiš s njim/njom što se dešava i od kuda krenuti dalje.
Meni kasni 1 dan i dobila sad neki prozirni obilni iscjedak. Jel imao netko takvo sto? Ili je to mozda tek sad ovulacija.
Radila jutros test i negativan je :(
Žao mi je sljokicaa :love2:
Vjerojatno zbog nečega menga kasni...al ako ne dođe za dan,dva ponovi testić.
pozdav svima...molim za pomoc...moj verenik i ja pokusavamo zadnje 3 nedelje da napravimo bebu...kasni mi 10 dana i mislila sam da je to to...medjutim...pre 4 dana uradim test sa tracicom i pokaze negativan rezultat,kako i dalje nisam dobila uradim danas drugi sa plocicomi opet nista...medjutim nakon pola sata slucajno ga opet pogledam i primetim neku cudnu liniju(vise tracicu)braonkaste boje...na suncu kad se malo bolje pogleda vidi se ilinija...zanima me da li to znaci da je test pozitivan...ps.imam brojen simptome trudnoce koji takodje podsecaju i na peridod pre nego sto dobijem tako da sam u strasnom problemu...
odgovorite sto pre molim vas...ginekolog mi je akazao pregled tek a 5 dana a ja sam mnogo nestrpljiva...hvala u napred...
Najbolje ti je da izvadiš bhcg hormon iz krvi ako imaš mogućnost. Jedino tako možeš biti apsolutno sigurna jesi li ili nisi trudna. Ovako s trakicama po opisu malo je teško reći. Više-manje na svakom testu piše da ga se ne gleda nakon određenog vremena jer rezultat nije pouzdan.
pozdrav:) kako bi vi protumacile ovaj rezultat na clearblue digital testu? :zbunjena:http://s16.postimg.org/ox65vas5t/IMG...713_141602.jpg
negativan? :unsure:
imaš li neki nedigitalni u blizini?
Dobro jutro, drage moje. Prelistala sam sve moguće forume na temu utvrđivanja trudnoće i na kraju se odlučila ipak ovdje obratiti. Zadnju menstruaciju imala sam 21.06.
Radila sam test 24.07. i jutros i oba negativna, a menzes ne dolazi. Imala sam lagane grceve u donjem dijelu trbuha, boljela me leđa i onaj osjecaj kao da cu svaki cas dobiti ali nista.
Po vasem misljenju da sačekam jos koji dan pa da ponovim test, ako ne dođe ili da se naručim na pregled?
Hej dobro došla:-)
I da,slažem se sa ovom zadnjom rečenicom. Ako ne dođe kroz koji dan a test bude neg. javi se doktoru da te pogleda..možda neka cista zeza ili su ti se hormoni zbrčkali. Sretno!
Hvala Žužy, ako može još jedno pitanje? Nakon koliko bi po vašem iskustvu test trebao pokazati trudnoću, ako je do nje došlo?
M mi kasni 2 dana (inače kao urica mi je ciklus- 28 dana). ostalo mi nešto onih testova za trudnoću s neta (osjetljivost 10 miu/ml).
neki glasić u glavi mi šapnuo da ga napravim. napravila iz zeke kad ono II!!!
popodnevna mokraća.
ŠOK!!!!!!!!!!!!!
šok, šok, šok.
napravila još jedan, i taj je pozitivan
napravila i na ovulacijskom testu, i tamo dvije crtice.
jajnici mi rade sto na sat, imam osjećaj da ću prokrvariti.
ne znam.
napravit ću i sutra ujutro test, makar 3 testa su mi pozitivna.
S tri pozitivna testa može biti samo jedno. Čestitam!
Sve to s testovima je strašno individualno. Ja sam, recimo, imala slučaj da mi je sa sinom (prva trudnoća) na dan kad je trebala doći menga(ciklusi trajali 30-31 dan) test (na tri testa!!) bio negativan. Minus ko kuća. I tako...čekala sam još par dana, menga nije dolazila, pa sam idući popiškila kad sam bila u debelom kašnjenu. Više, onako...preko volje. Mislila sam da mi se nešto opako pošemerilo i grozila se pomisli da je izgledno kako ću onda imat problema sa začinjanjem, kad se ko za inat, čim smo odlučili pokušati zatrudniti, ovako sve izneredilo. Test koji sam radila (kojih 10-ak dana nakon kašnjenja) bio je ultra pozitivan :yes: :bouncing: S kćeri sam, pak, dobila pozitivan test tri dana prije nego što mi je menga trebala doći. Prvi test(testove) radila sam s "pregnancy test" testovima(crvene crtice), a drugi s kćeri digitalnim clearblue-om koji pokazuje i izvjesne tjedne od začeća(u mom slučaju 1-2). Tako da...nema pravila. Sve ovisi kad je bila ovulacija(koja je i kod iste žene svaki mjesec drugačija, a kamoli kod više žena). Ono što sam ja skužila je to da je svakako bolje raditi testove s crvenim crticama jer na njima je mnogo lakše razlučiti evaporacijsku liniju od blijede pozitivne. Plavi su po tom pitanju dosta šućmurasti. Digitalni je zako, s druge strane. No, da košta, košta...
:bouncing::dancingfever::dancingfever::klap::-D yeeeeee, čestitam!!
Ne znam imali koga na forumu ali curke...dobro bi mi dosla pomoc.
Naime, menga mi kasnila 2 dana, ja naravila test-negativan. Iduci dan ...znatizeljno ga pogledam( iz smeca), a on pozitivan. Tako u soku odjurim po novi... napravim..u tih 5 min. negativan, nakon 30 min blijeda roza crta... jutros napravim opet...ista prica. Jesam luda? testovi su radjeni 13 i 14 dan nakon odnosa koji je bio na 19 dan ciklusa. Jel sam u nekome filmu ili sto?... dal se radi o niskoj razini hcg-a ili ?
istina, piše nakon koliko se moraju očitati, ali meni kad je bio negativan (a popišala sam ih u tri godine ohohooo), nikada se kasnije nije pojavila crta! a kad sam zaista ostala trudna, crta se pojavila, ali ne u zadanom roku nego kasnije jer je razina hcg bila jaaako niska...
sretno!!!
Hvala cure. Bas ste me oraspolozile. Simptome Imam..otecene grudi,povremene munine. Vjestice nema sada vec 6 dan. U utorak idem na pregled pa cemo znati.
:-D
Zakaj? Na svakom testu pise da nije relevantan nakon 10min.Popishala sam ih dosta i gotovo polovica je bila pozitivna u smecu u rasponu od pola h do nekoliko sati. Jedan je cak bio i lazno pozitivan iako kazu da to ne postoji a znam da je jer sam u roku od pola h od napravljenog testa vadila betu u pvt labu kojoj nije bilo niti traga. A u trudnoci sam cak nasla u ladici test koji je bio negativan mjesec prije i iz fore ga upotrijebila nakon pozitivnog i pokazao je pozitivno.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Apropo iskustva...najpouzdaniji su se pokazali oni najeftiniji a lazno pozitivan mi je bio babycheck
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Kris Zg taj Babycheck je i meni popio krv na slamku
Dodajte i primastick na listu takvih testova
Moji su svi bili s e-baya. Ono, kilo za par dolara. :aparatic:
I ako išta mogu reći za njih je da do prvog pozitivnog nisam nikad vidjela drugu crtu.
Ni lažnu, ni evaporacijsku, nikad... bez obzira koliko sati/dana odstajali.