ni kod nas ne pali, ela spava po principu - nema sise, nema spavanja! sunce mamino
Printable View
ni kod nas ne pali, ela spava po principu - nema sise, nema spavanja! sunce mamino
upravo tako, kejt! no, kako ti spava po danu? jel moze spavati bez tebe tj. bez sike?
koji put uspije, ali ne dulje od pol sata
ja sam uz dojenje mojoj bebi od osam mjeseci ponudila i vode i to se pokazalo super. Popije s si vodice vrati se na cicu i za koju minutu spava. Naravno to vrijedi za bebice koje piju vodu.Mozda nekome pomogne i ta ideja.
Moja bebica ima 13 DANA. Da, da, vjerovatno će nekima biti smiješno što već sada pitam o spavanju- čitam vaše postove i vidim koje probleme mogu mame imati s mališanima do godinu dana.
Naša beba ima jako jake i nekontrolirane pokrete. Pedijatrica je rekla da je to suuuuper kad ju je pregledala. I volim da je živa. Ali ona samu sebe izbudi kod spavanja. Postoje dvije scene.
PRVA SCENA Ako ju povijem u jednu tetru da bih joj smirila rukice onda se usili da barem jednu izvuče i tako se rasrdi i razbudi. Onda mora ići sisa da je smiri- ne postoji (za sada) druga opcija. (dudu još ne dam, ali sam totalno pokolebana)
DRUGA SCENA Ako ju ostavim razmotanu bilo s jednom, bilo s dvije ruke, onda se toliko izlamata po licu da se razbudi i opet raspalče. Onda mora ići opet sisa.
Uzalud mi je, ona bude sita, oprana, presvučena, da je taman i kakala i piškila (za vrijeme pranja guze), zaspe mi dok ju dojim i spustim ju (kakvu god) na krevetac da se ne pomakne. Nek je prošla minuta, nastupaju rukice...
Znam visiti nad njom po pola sata i dragati joj lice i lagano sprečavati rukice da lupnu lice. Ne pomaže...
Sad sam uvela dojenje na ležećki pa mi upravo spava na krevetu. Problem je što se (ne znam zašto) na njemu probudi nakon 45 min. do sat vremena, a neće pustiti sisu sat vremena. I `ajmo nanovo...
Voljela bih naći načina da joj pomognem jer je neću smjeti motati još dugo- idu vrućine. Kako da joj pomognem????
Čisto me zanima ima li netko ovako energičnu bebu
Bez brige, uskoro će to prestati, mora samo još mrvicu odrasti, možda još samo toliko dana koliko ima. :-)
Ja sam za moju govorila da šteta što ne može struju proizvoditi koliko vitla rukicama i nogicama. :-)
Samo dase periferni nervni sustav razvije i neće više biti tih nekontroliranih pokreta. Pogledaj baby swadling da vidiš koliko čvrsto treba poviti, a da se ne osjeća sputanom.
Evo ti jednu sliku, ali ima ih puno. http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...9QEwAw&dur=467
moja se rodila s puuno duge kose, pa bi ju zgrabila rukicom dok je mlatarala, zatvorila saku i pocela plakat jer ju je cupalo a nije si znala pomoc i otvorit saku. naravno, probudila se. sve ce to proci..sad kad se sjetim toliko su kao mali slatki i bespomocni..i vjeruj mi - to tako brzo prode..uzivajte na ciki, mazite se i pazite..
Zekana, za vas je wombie rješenje...
Noćas od 2 do 6 dežurstvo, buuuuudna kao bijeli dan. Otvorene oči, otvorena usta i mahanje na sve strane, hehe! Odoh sad spavati...
nocas po prvi puta jedno budenje za cicanje u 4:20h, juuupi :-D
prije dva tjedna krenula je s dva budenja nocu, ai eto nocas iznenadila. do tad smo dojili svaka 2, 3 sata..samo nek potraje. btw. probudila sam se s cikama napetima ko da ce eksplodirati.. happy, happy, happy 8-)