pitanje o cijeni novih izbora je smiješno, jer smo na pragu novih izbora. bili oni (lupam) 8 mjeseci prije ili kasnije, novac je za njih trebao biti osiguran.
Printable View
pitanje o cijeni novih izbora je smiješno, jer smo na pragu novih izbora. bili oni (lupam) 8 mjeseci prije ili kasnije, novac je za njih trebao biti osiguran.
Kako je meni žao i neugodno, umjesto na prosvjede odjurila doma da muža otpeljam na hitnu. Krećemo
Srcem i dušom sam u prosvjedima
Čekaj malo, izbori su ionako predviđeni za ovu godinu i lova bi za njih TREBALA bit osigurana. Isto tako bilo mi je vrlo nedemokratski kad referendum nije održan (jedan od izlika zašto) jer u proračunu nema love za njega :roll: Čekaj malo, nismo li mi u demokraciji??? Znači svake godine se može desit nekakav referendum i lova za njega uvijek treba bit osigurana. Ili sam ja naivna :roll: a vjerojatno jesam.
Šta ti to znači "pustimo neka vrijeme odradi svoje"? Da još malo kradu lovu koje nema i da nas još malo zadužuju????
E sad, mislim da dolazimo do najvećeg problema, koga izabrati. Naravno da nam se svi više gade, a isto tako meni se čini da oporba u ovom trenutku nekako ni ne želi, u stvari, doć na vlast jer znaju šta ih čeka.
Na žalost, tko god da dođe gore, a ko bude želio radit pošten posao i stvarno jednom zauvijek izvest ovu državu na pravi put morat će, po meni, za početak JAKO kresat sve da bi uopće isplivali negdje, a tek onda počeli gradit nešto.
Strah me samo da ovaj naš napokon probuđeni narod :naklon: to ne shvaća i da neće dopustit vremena da netko poslije odradi pošten posao, odnosno da ne može ni pod razno bit bolje nakon izbora, može samo bit još gore u nekom određenom periodu prije nego krene na bolje.
Ma joj, žao mi je što sam se uopće upuštala u raspravu na ovu temu jer sam vam ja kao lala iz onog vica: poslali lalu u rat, a on se sa svima pomirio. Eto. Nisam ja za prosvjede iako sam, kao, neki anarhist u duši i ljevičar po političkom opredjeljenju. Anarhistički odbijam svako trošenje novaca na gluposti ;-)
Kontam da je kod vas u Zg drugačije jer meni stvarno ni na kraj pameti ne bi bilo u Osijeku izaći na ulicu i stati iza tamo neke mladeži HDSSB-A.
I kad vas čitam, kad vidim za što su sve ljudi počeli izlaziti na ulice, slažem se s vama i podržavam vas.
SAd ću ispasti totalni seljo beljo, ali eto, gotovo da ni ne palim TV, nisam pojma imala da izbori trebaju biti ove godine. Posipam se pepelom, go*nima...
Kada sam rekla da treba pustiti da vrijeme odradi svoje - mislila sam na to da se počeo odmotavati klupko oko korumprianih političara, vjerujem i pod pritiskom EU.
Tim više što stvarno ne znam koga izabrati. Majke mi, otići ću na izbore, prekrižiti listić i doviđenja. Za ovakvu ljevicu NEĆU glasati.
A što se kresanja tiče. Hm, pa koliko znam, krenulo se kresati po javnim službama pa se to narodu, naravno, ne sviđa.
Trebalo bi krenuti od onih kod kojih bi se osjetilo kada bi im se oduzelo, no, valjda će i do toga doći.
Sretna sam zbog prosvjeda jer ljudi konačno reagiraju na sve ovo što nam se u državi događa. Mislim da u Hrvatskoj postoje ljudi koji znaju kako samo ne mogu doći do izražaja i ne mogu djelovati na način na koji bi trebalo jer je prevelika mreža ispletena i kad netko hoće učiniti nešto pozitivno već postavljene sheme ga jednostavno u tome uguše. Zato treba izaći na ulicu i pokazati zube da vide svi kako nismo više ovce za šišanje i neka znaju da će se isto dogoditi i onima koji idući dođu na vlast. Ove prosvjede ne shvaćam kao prosvjede prvenstveno protiv ove vlasti, nego protiv lopovluka i lošeg vođenja države što kao uzrok. Korak po korak
sugrađanko izađi i bori se ne za rušenje vlasti nego za rušenje režima. mislim da se ljudi bore protiv toga, a ne da zagovaraju pojedine političke stranke. treba rušiti lopovluk, korupciju, kriminal, te kleptomane i nesposobne, ali podobne. takvi su svugdje, nema ispravne stranke, režim je kriv i zato trebamo pokazati da to više ne toleriramo. da nismo stoka sitnog zuba, ovce i indijanci:mrgreen:
Kako ne? Ima ljudi koji prosvjeduju, ljudi koji ne prosvjeduju, onih koji nejdu ali podržavaju ih, kao i onih koji nejdu jer smatraju da nemaju smisla...Vjerujem da nitko od ljudi koji zaista imaju teške životne situacije ne smatraju da su prosvjedi loši, bezvezni, neartikulirani....
Za razliku od tebe, ja u toj šumi čujem mnogo toga...A ponajviše to da je ljudima jako teško, u tolikoj mjeri da se brinu za egzistenciju sebe i svoje djece koja je itekako ugrožena, kao i to da im je dosta da ih se ignorira.
Ksena, odlično rečeno. I super je da prosvjedi ne jenjavaju. Zamislite da je sve ostalo na onom prvom, tko bi ga se danas više uopće sjećao?
Tu-na ovom topicu NEMA ,koliko zapažam, nikoga tko je protiv a i isto mi se čini, da nitko nije rekao da su mu/joj prosvjedi bezvezni, loši ,besmisleni. Ugl.se spominjala neartikuliranost. Ali ne u smislu onoga što ti ili ja čujemo u toj šumi, kad od šume ne čuju oni kojima je to upučeno. To je moja poanta kada govorim o neartikuliranosti. Mislila sam da sam to dovoljno puta naglasila kroz postove na ovom topicu. No, neka još jednom
Ja sam dusom za prosvjede ali jos uvijek se nisam pojavila na njima. Zato se zahvaljujem svima onima koji prosvjeduju protiv vlade (naravno bez javno nepriličnih istupa i radnji), jer to cine i u moje ime. Pernar kakav god da je - dobar je za prosvjede. Milanovic (ili netko drugi dovoljno jak iz ne-radikalnih oporbenih stranaka) kakav god da je, dobar je kao alternativa tj. nasljednik ove vlade.
Drugim rijecima: kad se susretnes s necim losim, sto biras kad nemas nista dovoljno dobro sto se nudi? Biras manje zlo. Zato ja sam za prakticnost. Nema nista od cekanja princa na bijelom konju (u prijevodu neizlazenja na izbore jer ti se nista pametno ne nudi kao opcija na izborima). Ovu vladu treba srusiti, pa onda nakon toga i onu sljedecu ako nije dobra. Valja "odljustiti" slojeve politicara dok se ne dodje do iole zdravog tkiva, a izbori su najefikasnije sredstvo u demokraciji. U ovom trenutku ubrzavanje izbora je dobrodoslo.
Zasto su prosvjedi neartikulirani - jer se prosvjeduje PROTIV, a ne ZA. Artikuliranost donose politicari, a takvih ima jako malo na prosvjedima. Nije mi zao zbog toga - dapace. Neka se cuje sto kako gradjani zive, sto misle o relevantnim temama, kako dozivljavaju trenutak u kojem zivimo. Zove li se to jačanje civilnog društva i buđenje građanskog aktivizma? Kako god - drago mi je da se prosvjeduje.
Znaš što je meni zanimljivo? Da se uz ove prosvjede nikako ne javljaju naši važni i vrli intelektualci, koji su inače skloni gađanju vlasti jezikom...Nije moguće da baš nemaju što za reći...
Ja bih rekla da je to zbog neartikuliranosti prosvjeda. Mislim da je jedan veći problem antieuropski kontekst prosvjeda, jača desnica itd. Bio je komentar od Drakulićke, ne znam je l još uvijek, koja upozorava da treba masu ipak kanalizirati, jer će joj doći spasitelj u obliku nekog novog Hitlera. Naravno da naši Hrvatine odmah graknu što Srpkinja ima govoriti u Hrvatskoj. Neki "jako dobro" podnose kritiku.
dorotea, vjeruješ li mi da nemam pojma kada se i gdje u Osijeku što događa, znam da su MM školu gađali ciglama, ali ne prosvjednici nego klinci iz Emše
sanja-m, sviđa mi se ovo o ljuštenju tkiva, a i ostatak posta
Potpis
To se i ja cijelo vrijeme pitam. Istina, niti ne gledam TV, ne čitam baš novine, ali skužila bih već negdje nešto. Evo, petkom uveče upalim TV i onda nabasam na onih petero kretena u emisiji Peti dan. TAko mi dignu tlak da bih TV bacila kroz prozor. Četiri stara prdonje i ona, ma, ne znam ni kako bih ju nazvala.
A ja ponavljam ovo - za mene ovi prosvjedi uopće nisu neartikulirani. Apsolutno mi je jasno zašto su ljudi na cesti i što poručuju. A tome što ih ovi "gore" ne čuju nije razlog nejasnoća poruka, već njihova debela koža i ogromno sebeljubje i totalno iskrivljene vrijednosti i moral koji sve više prevladavaju.
Evo linkovi za dva pisma jedne profesorice, otvorena pisma, a tiču se upravo ove situacije.
http://www.vecernji.hr/vijesti/javno...-clanak-247727
http://www.vecernji.hr/vijesti/ankic...-clanak-264843
Citiraj:
Narod je izišao na ulicu. Zaboravimo one usputne, uvijek prateće i zalutale, ili pak potkupljene pojedince koji prave nerede, izazivaju nasilje i obezvređuju sve one koje je njihova osobna stvarnost - zlo i jad istjerao na ulicu, kao i one koji su im se pridružili iz solidarnosti i humanosti.
Ovaj bunt nije nastao iz obijesti, dosade ili želje za osobnim isticanjem. (Iako ima i toga.) Ovaj bunt je nastao iz očaja i osjećaja nemoći da se nešto promijeni i poboljša. Ovaj bunt ne bi smio biti uperen ni prema kome osobno. Ovaj bunt je rezultat općeg stanja izazvanog općom svjetskom krizom i našom domaćom nesposobnošću, nemarom i „baš me briga“ filozofijom.