Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: Prosvjedi u Hrvatskoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znaš što je meni zanimljivo? Da se uz ove prosvjede nikako ne javljaju naši važni i vrli intelektualci, koji su inače skloni gađanju vlasti jezikom...Nije moguće da baš nemaju što za reći...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

dorotea, vjeruješ li mi da nemam pojma kada se i gdje u Osijeku što događa, znam da su MM školu gađali ciglama, ali ne prosvjednici nego klinci iz Emše
    sanja-m, sviđa mi se ovo o ljuštenju tkiva, a i ostatak posta

Citiraj petarpan prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš što je meni zanimljivo? Da se uz ove prosvjede nikako ne javljaju naši važni i vrli intelektualci, koji su inače skloni gađanju vlasti jezikom...Nije moguće da baš nemaju što za reći...
    Potpis
    To se i ja cijelo vrijeme pitam. Istina, niti ne gledam TV, ne čitam baš novine, ali skužila bih već negdje nešto. Evo, petkom uveče upalim TV i onda nabasam na onih petero kretena u emisiji Peti dan. TAko mi dignu tlak da bih TV bacila kroz prozor. Četiri stara prdonje i ona, ma, ne znam ni kako bih ju nazvala.

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ja ponavljam ovo - za mene ovi prosvjedi uopće nisu neartikulirani. Apsolutno mi je jasno zašto su ljudi na cesti i što poručuju. A tome što ih ovi "gore" ne čuju nije razlog nejasnoća poruka, već njihova debela koža i ogromno sebeljubje i totalno iskrivljene vrijednosti i moral koji sve više prevladavaju.

Evo linkovi za dva pisma jedne profesorice, otvorena pisma, a tiču se upravo ove situacije.

http://www.vecernji.hr/vijesti/javno...-clanak-247727

http://www.vecernji.hr/vijesti/ankic...-clanak-264843

Narod je izišao na ulicu. Zaboravimo one usputne, uvijek prateće i zalutale, ili pak potkupljene pojedince koji prave nerede, izazivaju nasilje i obezvređuju sve one koje je njihova osobna stvarnost - zlo i jad istjerao na ulicu, kao i one koji su im se pridružili iz solidarnosti i humanosti.
    Ovaj bunt nije nastao iz obijesti, dosade ili želje za osobnim isticanjem. (Iako ima i toga.) Ovaj bunt je nastao iz očaja i osjećaja nemoći da se nešto promijeni i poboljša. Ovaj bunt ne bi smio biti uperen ni prema kome osobno. Ovaj bunt je rezultat općeg stanja izazvanog općom svjetskom krizom i našom domaćom nesposobnošću, nemarom i „baš me briga“ filozofijom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •