Ma jasno, nisam ja protiv prosvjeda, dapače!
Uvijek bih stala uz radnice Kamenskog, sindikate školstva, poljoprivrednike...
No, ovo što se sada događa u Hrvatskoj mi nema smisla utoliko što ne vidim rješenje.
Pa gle, ja sama sam izgubila posao dok sam bila na porodiljnom jer se u firmi kralo i na kraju sve propalo. U firmi (novinama) gdje se ukazivalo na propuste drugih. I sama sam bila glupa jer sam šutjela.
No, ne sviđa mi se način i ljudi koji stoje u prvim redovima ovih prosvjeda.
U Osijeku mladež HDSSB-a (Glavaševa stranka) gađa zgradu u kojoj je HDZ, a ljudi iz iste te dvije stranke su prije 20 godina privatizirali većinu osječkih tvornica koje sada zjape prazne, ljudi na birou, nigdje se ne mogu zaposliti. I onda će opet isti ti koji galame na ulici glasati na idućim izborima za Glavaševu stranku. E to se meni ne sviđa.
Čuj, mi živimo od muževe, prosvjetarske plaće od koje dvije trećine ode na kredit i režije. Pa mi je blago, da.
I ok je prosvjedima rušiti neke zakone, zahtjevati bolja prava radnika i sl., ali rušiti vladu na ovaj način je meni bezveze. KOliko bi samo koštali novi izbori? A onaj tko bi došao na čelo te vlade, što bi nam ponudio? Početak od nule.
Do ovog stanja nije došlo preko noći, pustimo neka vrijeme odradi svoje. I budimo kritični, da, krenuvši od sebe.