Kako izgleda ta izjava? Trebam je sama složiti ili to postoji nešto što ja samo potpišem?
Printable View
Kako izgleda ta izjava? Trebam je sama složiti ili to postoji nešto što ja samo potpišem?
Bemti.. sutra je 25.5 - pitajte me što imam od papira i izjava - NIŠTA! :lol:
treba potvrda o prebivalištu moja njegova i šta još? i samo izjavu složim i aj bok.
ja sam predala samo izjavu i papire iz porezne
nikakva prebivališta jer to nema smisla
oni koji idu u najviši rang, samo potpisuju izjavu, ne treba ništa nositi
jer, koja bi bila "kazna" - plaćanje najviše cijene
a to ih ionako sljeduje
anchie, ne trebaju ti potvrde o prebivalištu (ako ti bude trebalo, imam i dopis iz gradskog ureda u kojem izričito piše da ne treba- to sam tražila jer su kod nas u školi tražili potvrde, suprotno obavijesti na stranicama grada), ali ti trebaju kopije osobnih za odrasle članove kućanstva, zahtjev za subvenciju, izjava o članovima kućanstva i potvrde s porezne
mislim da se formulari mogu skinuti sa stranica grada zagreba
i ovako kao što kaže apricot - ako ćeš plaćati 400kn ne trebaju ti nikakvi papiri, samo izjava da pristaješ plaćati 400kn
pazi samo, mislim da porezna radi samo do 15h
ja nisam dala ni oreslike osobne ni potvrdu iz MUP-a
i očekujem da prođe
ako ne prođe, e onda ću lagati i otići na nultu kategoriju i neplaćati ništa
Dakle u teoriji, trebam samo izjavu i potvrdu iz porezne? Ok, ja nisam u hr poreznom sustavu, dakle trebam samo izjavu? samoubitćuse
hahahahhahahahahahahahaha
ti si poseban slučaj
kako ćeš onda donijeti potvrdu ako te nema?
Je je samo me ti još loži :-P
I kakvu potvrdu moram donijeti, ha? nemoj me sad plašiti :lol:
pa tu iz porezne
i, šta ćeš donijeti
same nule?
pa koji k.. će mi potvrda iz porezne ako izjavljujem da sam u najvišoj skupini? nije li poanta izjave upravo ta da ne moraš donositi tu potvrdu?
pa što je onda uopće spominješ
ja sve okolišam, da te ne provalim da si bogatašica, a ti u glavu!
je je.. bogata da poludiš :lol: možda čak niti nisam u najvišoj, al nije beg cicija - to ja da bandić zaradi :mrgreen:
Nama je rekla da je moguća kazna nedobivanje d.boravka, e to mi je već problem...mislim ako se odlučim da ne predam papire jer ionako plaćam najvišu cifru.
pa zato potpišeš izjavu koja kaže da želiš boravak, ali da se odričeš svih prava na subvenciju
Ja bila tek danas u školi vidjeti šta treba. Pristali na plaćanje bez subvencije. Nismo trebali apsolutno ništa od papira prilagati. Samo potpisati izjavu koju oni imaju kod sebe isprintanu. Samo OIB sam trebala znati(a nisam znala ni to pa je žena tražila na netu):lol:.
Uglavnom, nikakva potvrda prebivališta, članova kućanstva, ništa iz porezne.
Škola Bartola Kašića, Jarun.
Ja sam ostala ušokirana da pola razreda još nije predalo papire. :-o Kaže teta u računovodstvu da su neozbiljni roditelji. E sad, ili će svi danas, ili odustaju od boravka. Nadam se sad samo da nam neće spajati razrede kako su neki pričali.
Pa jel ne mogu predati sutra?
Pa mogu, ali helou, 17 roditelja nije donijelo papire, od 30 djece?!? Super ako će svi sutra, jer ja moga inače ispisujem isto. Argument moga sina je bio da će svi ići pa kako će on biti crna ovca koja se nema s kime igrati kad završi nastava jer su svi do 4 u školi. Realno, s mojim obavezama, može biti koji sat dnevno i sam kući. I ostane mi 700kn u džepu(skupa sa prehranom).
Što će biti s učiteljicom iz boravka ako toliko djece više ne bude išlo, otkaz? :unsure:
Ja sad pričala s našom školom.. kaže žena da ako nismo donijeli papire (a dijete je upisano u boravak), da se automatski podrazumijeva da pristajemo na plaćanje bez subvencije i kaže da ne moram dolaziti ništa potpisivati :) a aaaa, ovo je još bolje od tebe Ivančice :lol:
anchie, nemoj se u to pouzdati
ovi u Gradskom uredu i Ministarstvu jedva čekaju da skoče, prepolove boravak, spoje razrede i otpuste kadar.
samo ti lijepo odi i potpiši, nebilo ti teško.
o plaćanju odlučuju škole, ali o kapacitetima, GU i M.
Pa žena mi kaže da nema ništa za potpisivanje :/
pa reci jaoj da sve ostale škole imaju
i da bi im se moglo dogoditi to što sam ti rekla
naši su odmah digli uzbunu
ok, može biti i da pušu na hladno, ali u zlu ne trebalo
dolaze praznici, aj ti onda, ako ovi odluče nekako nepovoljno, prikupljaj roditelje da potpisuju
sami napravite listu
vidiš da nikome nije za vjerovati
Ja ću odnijeti ovu moju izjavu, pa nek oni rade što god hoće s njom :mrgreen:
i obavijesti druge roditelje.
ja sam isprintala u 21 primjerak i učiteljice su podijelile djeci.
tako da imamo 22/22.
pretpostavljam da smo sada sigurni od razdvajanja i spajanja.
a i naša učiteljica iz boravka
pa to samo pokazuje koliko Gradski ured šeta i ravnatelje i roditelje
svi stoje na startnoj crti i čekaju odluke koje se mijenjaju brže od smjera vjetra
kod nas u školi su vraćali roditelje po potvrdu o prebivalištu iako je na gradskim stranicama bila obavijest da to prikuplja nadležni ured
ove u školi nitko nije o tom obavijestio niti im objasnio kako će to funkcionirati (oni su mislili da škola treba prikupiti potvrde - i onda objašnjavali da oni to ne mogu)
ja im iz principa nisam htjela ići po potvrde, nego sam umjesto njih priložila dopis gradskog ureda u kojem izričito piše da ne moram donijeti potvrde o prebivalištu za djecu :mrgreen:
(ali u tom dopisu piše da treba priložiti kopije osobnih za punoljetne članove ili da se može potpisati ova famozna izjava o pristanku na plaćanje bez subvencije i da onda ne treba ništa drugo)
Mi smo jučer imali roditeljski, i baš ovo što kažete, priča se o spajanju razreda ako nema dovoljno boravkaša. Meni je to nonsens: znači jedna učiteljica iz boravka mora surađivati sa 2-3 učiteljice redovnog programa i od nje prikupljati podatke o zadaćama toga dana i sl. Koji će to kurcšlus biti!
Naša učiteljica iz boravka je skroz u pravu kad je rekla da se o našoj djeci nitko u ovom gradu i državi ne brine. To što njih 30 ima 5m2 za igru preko zime na kraju učionice i što oni moraju smirivati napetosti, tenzije i naguravanja koja se neminovna u takvim uvjetima rada, nikoga nije briga. Što će neki roditelji plaćati puni iznos i opet dobiti takve uvjete koji su van svake pameti, nikoga nije briga.
Izjavu možete napisati i sami, ali odnesite je, nemojte dopustiti da sve ostane na riječi, znamo da ona lako ode u vjetar.
Mirjana, super za dopis koji si im ponijela u školu. Jer svaka škola svoju politiku vodi. Strava!
ivancice, pošalji ovo na Gradski ured.
Što nas više bude, više će nas uvažavati.
nama se to desilo, naš su razred podijelili na tri dijela i svaki je išao u drugi razred na boravak. I kao što je i uvijek sve ovisi o učiteljici. Recimo mi smo funkcionirali odlično u tom drugom razredu. Nikada nije bilo nenapisane zadaće. Uvijek su bile pregledane. Dodatni bonus je bilo osamostaljivanje i prihvaćanje pisanja zadaće kada je većinski razred nije imao te samostalno vođenje brige o zadaći ili uz pomoć njih 5 koji su bili iz drugog razreda.
Zaboravila sam još napisati da sam se bojala da će biti izgubljenih/zaboravljenih stvari no i to je prošlo dobro.
Morali su svoje stvari nositi kao mačka mlade, iz prizemlja na kat, pa opet u prizemlje i to sve zajedno s jaknama i zimskim čizmama
Larmama, koliko sam do sada mogla shvatiti, i tvoji klinci su u OŠ Bartola Kašića na Jarunu?
Meni se to sa spajanjem razreda uopće ne sviđa. :unsure:
Pogotovo kad pričaš o nošenju stvari na kat. Na stranu osamostaljivanje i odgovornost. Mislim da su i ovako previše opterećeni sa svojih 7-8 godina.
Ivancice, nije se ni nama svidjelo, no svake godine se prelomi na nekome. Jedan od razloga je i manjak prostora.
A manjak prostora se odrazio i na jedan četvrti razred, nastava im je stalno u drugoj smjeni.
Vama olakotna okolnost može biti broj učenika. Mi smo bili najmanji pa su nas dijelili.