a ima i u tiskanom izdanju večernjaka, na 46. strani...
možda kasnije bude i na netu
Printable View
a ima i u tiskanom izdanju večernjaka, na 46. strani...
možda kasnije bude i na netu
Je li neka od vas ZG cura voljna sutra odraditi kratki intervju za Globus? Netko tko se muči po postupcima...
Netko tko se sprema van....
kako je na mene utjecao zakon?
tako da sam zgrožena gdje živim.. kako me sramota ljudi koji vode ovu našu državu...kako ne znam, ne znam kako se jedan doktor, ginekolog ni manje ni više ponaša i u krajnju ruku izražava kao Debilinović
kako smo postali građani drugog reda, kako nas se diskriminira na svakom koraku, kako je Debilinović osobno napravio sve da nam maksimalno oteža već iovako težak put
naš put je trajao 3 godine, sama MPO oko godine dana...i svi mi govore kako moram biti sretna jer mi je uspjelo iz prvog IVF-a...i jesam.. ali nisam zbog svih parova koji nisu bili moje sreće.. nisam sretna zbog svake dodatne inekcije koju će netko morati uzeti zbog ove sramote, boli, suze, čekanja... sve što nam je ovaj divan zakon donio
i na kraju što mi je još zakon donio... kako jako dobro reagiram na stimulaciju gonalima i imala sam 6 kvalitetnih stanica i 3 zametka... ukrala nam se mogučnost da moje dijete jednog dana možda ima brata ili sestru jer nismo mogli oploditi sve niti zamrznuti... možda bismo uspjeli a možda ne..ali ovako nikada nećemo saznati
;-) Sada ocekujem pregrst vrhunskih znanstvenih clanaka i medjunarodnih konferencija o uspjesnosti metode zamrzavanja jajnih stanica u Hrvatskoj. Vjerojatno je samo pitanje dana kada ce zemlje poput Norveske, Svedske, Belgije, Velike Britanije ili Francuske takodjer ograniciti oplodnju na 3 jajne stanice te kada ce zamrzavanje embrija zamijeniti "ultrasupersonicnom" (aenea, kradem ti ovaj pridjev, jaaaaaaaako mi se svidja) metodom zamrzavanja jajnih stanica.
To me sve podsjeca na ono "I Amerika i Engleska bit ce zemlja proleterska!" Jos uvijek se nismo probudili iz dubokog sna, mi u Hrvatskoj, ha?
Dok se ne dogodi gore navedeno svekoliki puk podsjecam da se u razvijenom svijetu metoda zamrzavanja jajnih stanica smatra eksperimentalnom. Trenutno, suvremena medicina kaze da zamrzavanju embrija nema alternative. Uostalom, tko ne vjeruje moze malo progooglati oocyte cryopreservation...
Hvala forumašici koja se odvažila otvoreno progovoriti!
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...4/Default.aspx
I u Vjesniku o situaciji 2 godine nakon donošenja zakona
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...9-BCAAB6BFBD16