Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: Kako je na vas utjecao ovaj Zakon o MO - 2. godišnjica?

sissy75 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

evo samo kratko da se javim i oprostite zbog avatara-preglupa sam da ga promjenim khkh
    Pisala sam sdp-ovim zastupnicima u saboru i dobila odgovor da je taj zakon. prva stvar koju će promjenit
    ako dođu na vlast-živi bili pa vidili ali ja se eto ipak nadam da je ličkom međedu odzvonilo.
    Isprike ličkim medvjedima

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

sissy75, SDP nam je isto bio oduvijek podrška i super da si pisala da nas ne zaborave. Stranka koja nam je potpisala presudu je HSS, čiji su saborski zastupnici tada ostali u saboru osiguravajući kvorum, iako su načelno glasali protiv. Da je HSS napustio sabornicu, Milinovićev zakon ne bi mogao biti izglasan. Najljigavija stranka svih vremena u RH je HSS, gora i od HDZ-a. HDZ je bio javno za Zakon, a HSS "protiv" Zakona, ali je odigrao tako da se Zakon izglasa. FUJ!

I puno godina prije, dok je koalicija oko SDP-a bila na vlasti - uključujući i HSS, su 2 njihove prodane duše prešle na HDZ-ovu stranu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A avatar mijenjaš gore u Postavke, pa onda u meniju lijevo oko sredine Uredi avatar.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Najljigavija stranka svih vremena u RH je HSS, gora i od HDZ-a. HDZ je bio javno za Zakon, a HSS "protiv" Zakona, ali je odigrao tako da se Zakon izglasa. FUJ!
    i ovo ne treba zaboraviti i treba sve koje znamo i ne znamo na ovu sramotu podsjećati te sankcionirati na izborima!

Datum pristupanja
    Jan 2011
    Posljednje uređivanje od BHany : 17.07.2011. at 06:48 Razlog: zabranjene slike u postu

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja vjerujem da će se zakon promjeniti,zato što na izborima neće pobijediti hdz,samo što će možda proći još koja godina od izbora da se to sve sredi...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

To što sam ostvarila trudnoću u postupku po novom zakonu, ne znači da ću reći da mi je zakon super. I neću ignorirati činjenicu da je diskriminirajući i neadekvatan. Moja mi djeca upravo daju snagu da se protiv takve nepravde borim i na sav glas vičem da ne valja i da ga treba mijenjati.
    Ne, oplodnja samo 3 jajne stanice nije dovoljna.
    Zamrzavanje zametaka je puno uspješnija i, na kraju krajeva, jeftinija metoda.
    Pravno i psihološko savjetovanje je ponižavajuće i diskriminirajuće.
    Svi neplodni parovi u Hrvatskoj zaslužuju da im se pristupi individualno i da im se pruži adekvatna medicinska pomoć.
    I nikakva edukacija liječnika ni nova oprema nam ništa ne vrijede, ako zakon ne dopušta maksimalno iskorištavanje svih potencijala.
    Tu smo i borit ćemo se i dalje.
    Svi imamo pravo na roditeljstvo.
    Danas je godišnjica ovog zakona. Nadam se da će dogodine ova sramota biti tek ružno sjećanje...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tonili,hvala ti za današnji intervju koji si dala za dnevnik Nove TV!!
    CURICE I ONA PUSA SU NEODOLJIVI!!!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kiara79

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Voljela bih jako da sam to gledala...gotovo uopce ne gledamo TV pa ni ne znamo kad ce sto biti...kakva obavijest sljedeci put o tako nekom intervjuu bila bi super stvar! Hvala Tonili sto govoris u ime svih nas!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Lilly imaš link na Građanima - prilog ide oko 30-te minute.

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tonili
    bebice su prekrasne!!!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Za dijagnozu neplodnosti zbog MM-ove dijagnoze oligoasthenozoospermie smo saznali taman kada je novi sramotni zakon stupio na snagu. U RH smo prosli 3 postupka, 1 blago stimulirani, 1 stimulirani i 1 krio. Pokusali smo i 2. krio, ali JS nisu niti prezivjele odmrzavanje. Ja dobro regiram na stimulaciju, u stimuliranom postupku od samo 14 gonala smo dobili 11 JS. U sva 3 postupka smo imali 2 ili 3 mrvice za transfer 3. dan i iako smo bili sretni tako dobrim postotkom oplodnje bili smo razocarani jer nikad nismo docekali pozitivnu betu.

Ovaj forum mi je od pocetka nase borbe bio neiscrpan izvor informacija i bez njega bih bila izgubljena i totalno neinformirana o MPO svijetu. Vec nakon 1. negativne bete poslali smo papire za postupak u Mariboru da za svaki slucaj imamo termin tamo ako nam u međuvremenu ne uspije kod nas. Na kraju smo i docekali taj postupak i bili sretni sto ce nam se konacno oploditi sve JS koje dobijemo u postupku. Bili smo odusevljeni sto u MB idu na blastice ako zena ima dosta JS jer kod nas to nikad nismo dozivjeli zbog oplodnje samo 3 JS. Uglavnom od 19 punktiranih JS 15 ih je bilo zrelo, 8 ih se uspjesno oplodilo, ali samo 2 su dosle do stadija blastice 5. dan. Bilo nam je cudno kako samo 2 mrvice od 15 zrelih JS, a kod nas od 3 JS uvijek 2 ili 3 mrvice. Ali nakon 14 dana prvi put vidimo pozitivnu betu i ne vjerujemo svojim ocima. Obje mrvice su se primile i nosila sam blizance do 9. tjedna kad je 1 mrvica nazalost odustala.

Sada sam u 17. tjednu trudnoce i svima govorim da je nasa beba Mariborska beba jer nas je Debilinovicev zakon otjerao u inozemstvo po nasu srecu. Zakljucili smo da je zbog teske suprogove dijagnoze nama potrebna oplodnja puno vise JS od 3 da bismo dobili 1-2 kvalitetna embrija. Tko zna koliko bismo stimulacija morali proci kod nas da dodjemo do tih kvalitetnih embrija. Nadamo se kako ce ovaj katastrofalan zakon uskoro pasti i kako cemo po bracu ili seku ici u jednu od nasih klinika.
    Posljednje uređivanje od bugaboo : 18.07.2011. at 12:15

ivka13 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Kad je izglasan ovaj zakon, MM i ja smo slavili sudbonosno da. Tada još ni nismo znali da će nam jednog dana trebati MO. Naravno, prošla je 1,5 godina u uvjeravanju doktora da nešto nije u redu i skupljanja raznih papira, potvrda i nalaza. Osobno nam razgovor kod psihologa nije bio težak jer nije bilo nikakvih testiranja, a i sama psihologica je u MO pa smo imali o čemu razgovarati. I, naravno, žena nam nije punila glavu glupim savjetima da će sve biti u redu, da se samo opustimo. Al prvo što mi se motalo po glavi nakon tog razgovora kod nje je činjenica da je gđa psihologinja probala 2 puta u Hrvatskoj i odmah otišla u Prag (baš se koji dan prije našeg savjetovanja vratila iz Praga s transfera). I popljuvala je naše doktore, njihovu struku u RH i svoje kolege i otišla u Prag. I što da si mi nakon toga mislimo??? Novaca za Prag nemamo, ni za Maribor trenutno. Odlučili smo u Lijepoj našoj iskoristiti što nam zakon pruža: 6 postupaka pa kombinirat s prirodnjacima. Al smo brzo shvatili da vjerojatno nećemo čekati toliko dugo da iskoristimo svih 6 jer vrijeme ide i ide. I, naravno, MM dijagnoza ne ide nam u korist. Njegova je dijagnoza OAT i čitajući ovaj forum i istražujući sam ubrzo shvatila da s oplodnjom samo 3 stanice naše šanse nisu velike, usudila bih se reći skoro ravne nuli. Sad iza sebe imamo 3 neuspješna prirodnjaka/klomifenska jer nismo htjeli sjediti prekriženih ruku (čitaj nogu) dok čekamo stimulirani postupak (lista je duga 6 mjeseci). Čak ne polažem niti velike nade u taj stimulirani, jer u pitanju su samo 3 stanice. Al dok ne vidim kako ću reagirati na stimulaciju, ne odlučujem se za inozemstvo. Ponavljam, samo dok ne vidim reakciju na stimulaciju... U međuvremenu smo se naručili u Split nadajući se da ćemo barem s naprednijom tehnologijom uspjet oplodit 3 jajašca. I da ćemo biti sretnici koji će upast na listu preko hzzo-a za slijedeću godinu. No uvijek nam ostaje opcija za 2-3 godine podići stambenu štednju (naravno istu onu štednju s kojom imamo namjeru za te 2-3 godine urediti dječju sobu) i put pod noge via Maribor ili Prag.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Od dana od kad je izglasan ovaj zakon sramim se što živim u državi koja ne želi željenu djecu zrelih parova koji se vole, a istovremeno ne čini ništa da bi spriječila nastajanje neželjenih trudnoća kod mladih djevojaka.

Naš MPO put je kratak i nevjerovatano sretan... no, da prvi postupak u Splitu, u kojeg smo se upustili da vidimo kako reagiram na stimulacije, nije uspio, sad bi bili u Mariboru ili Pragu. Iako smo državi kroz poreze i doprinose dali velike novce, odustali bi od ostvarivanja prava na lječenje u Hrvatskoj, jer to što se tu naziva lječenjem je često niz postupaka ponižavanja i uništavanja ženskog zdravlja.
    Svim ženama koje susrećem, a koje tek sumnjaju na neplodnost ili se već aktivno s njom bore, poručujem: ako ikako možete, svoju sreću tražite van ove države koja je nametnula zakon koji izražava vjerska uvjerenja pojedinaca...(A vjerska uvjerenja su intimna stvar. Zar ne?) Strašna je količina laži kojom nas ti vjernici obasipaju. Još je strašnija rezigniranost ostatka društva kojeg se ovaj zakon kao ne tiče.... a tiče se... je neplodnost se može dogoditi svima.

Iako sam trudna, tužna sam. Tužna sam zbog poznatih i nepoznatih parova s ranama na srcu. Zbog djece koja neće s mojom curicom dijeliti školske klupe. Ministre, kad odete, zakon će pasti... a mnoge rane će ostati i nikada neće zacijeliti. No, vi, bojim se nemate kapacitet za toliku empatiju, pa vam je sasvim svejedno. To iz dana u dan dokazujete.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mojca, ovo je tako prekrasno srocen post

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mi smo krenuli u postupke taman kad je izglasan novi zakon.Tada kao novi u svemu nismo ni znali koloko će nas oštetiti. U dvije godine prošli smo 3 stimulirana postupka ,dobili ukupno 30js,od kojih je 9 iskorišteno a ostala nisu preživile odmrzavanje.Sad si cijelo vrijeme razmišljam kako bi bilo da su sve te stanice bile oplođene i uvjerena sam da bi već imali svoje dijete.Što reći,sramotna za našu državu!Mi ćemo u 12 mj. u Mb i nadam se da ćemo uspjet ostvarit svoje snove,da smo bili pametni to smo trebali napraviti odmah a ne čekati 2 godine.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam da li je od stimulacije al sam se rasplakala od ovog priloga.....lijepa mama i kolica puna radosti
    A meni se srce slama jer i ja bih tako
    Hvala ti drzavo sto od nas cinis emotivne bogalje, sto nam ne dopustas da realiziramo svoje osnovne bioloske potrebe, sto se sva ljubav koju cuvamo za nasu nerodjenu djecu pretvara u nepodnosljivu tugu

marcelina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mene je Zakon o MO potaknuo da se osjetim prevareno (Ustav kaze da je RH sekularna drzava, a imamo Zakon o MO donesen samo da se udovolji zeljama katolicke crkve)
    i duboko razocarano (gdje su lijecnici koji jasno i glasno kazu da je zakon nehuman i da direktno steti pacijentima?).
    Nisam vjernik, iskreno vjerujem da znanost moze pomoci ljudima, uzasno me smeta licemjerje, smatram da je vjera osobna stvar svakog pojedinca. Ne mislim da je 6 stanica zivo bice, ali smatram da svaka jajna stanica i svaki spermij nose potencijal zivota.

Zaista, sto vise trazim u Hrvatskoj?????
    Posljednje uređivanje od marcelina : 18.07.2011. at 19:04

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj nina977 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo krenuli u postupke taman kad je izglasan novi zakon.Tada kao novi u svemu nismo ni znali koloko će nas oštetiti. U dvije godine prošli smo 3 stimulirana postupka ,dobili ukupno 30js,od kojih je 9 iskorišteno a ostala nisu preživile odmrzavanje.Sad si cijelo vrijeme razmišljam kako bi bilo da su sve te stanice bile oplođene i uvjerena sam da bi već imali svoje dijete.Što reći,sramotna za našu državu!Mi ćemo u 12 mj. u Mb i nadam se da ćemo uspjet ostvarit svoje snove,da smo bili pametni to smo trebali napraviti odmah a ne čekati 2 godine.
    uglavnom svi to misle da će upravo oni biti sretnici kojima će upaliti odmah pa makar uz ovakve zakonske restrikcije............. ne bave se potpomognutom oplodnjom u cjelini nego svatko ovdje uglavnom gleda svoja posla, hoće da čim prije zatrudni i gotovo. Ja zatrudnila, ja rodila a opet me ovaj zakon i prije trudnoće, za vrijeme trudnoće i poslije nje užasno baci iz takta, baca me na koljena, diže mi se kosa na glavi, žao mi je cura, žao mi je moje susjede koja će možda morati na MPO, žao mi je svih koji će morati proći samo jedan postupak više zbog ovog glupog zakona.

A o liječnicima sam davno već napisala svoje mišljenje, i oni jadni, svako gleda svoja posla, svako gleda svoju ordinaciju, svoju polikliniku, svoju bolnicu u kojoj radi, svjesni su Milinovićeve ruke i moguće osvete (to ih nikako ne opravdava - dapače), već je dokazivao svoju osvetničku stranu i moć, baš me zanima kako će sad zgaziti ovu knjigovotkinju HDZ-a koja je propjevala i rekla da je primao 10ak tisuća kuna za Sanaderovu vjernost...
    Le Ministre, ma fuj, ali ste bar primjer za mene kakav nikada ne treba čovjek biti.......
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 18.07.2011. at 19:22

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tek sa donošenjem zakona o M(P)O sam postala svjesna gdje mi zapravo živimo..Zaista, dugo sam mislila da im cijela priča neće proći jer stvarno nema veze sa trunkom pameti. Ali, eto, prošla im je. Ajde još i to što im je prošla, ali ono što me istinski i najdublje ljuti i užasav je stav onih koji su zakon i donijeli i načini na koje nas pokušavaju uvjeriti da je to bio pravi potez.
    Aha, Rvati su posebna ultrasupersonično pametna i sposobna nacija koja ima uspješnost na razini svjetskih sa takvim restrikcijama kakve imamo. Pardon, nismo samo mi tako pametni. Sa nama u društvu su Bangladeš i Salvador.
    Aha, nema veze što je zakon takav kakav je, uspješnost je ostala ista. Zažmirit ćemo na to da su statistike o kojima govore više nego upitne točnosti i na to da je uloženo u MO 50 miliona kuna..
    Aha, nema veze što se Rvackoj piše da je sekularna država, prvo nas treba poslat sve psihijatru i onda možemo u Bilaj ići se pomolit pravom Bogu da nam podari pravo dijete, a ne da imamo plastično. Sve nam je osigurano.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja vjerujem u boga i vjerujem da ima dobro i zlo,zlo je milinović i u to vjerujem i nemože me nitko razuvjeriti,jer takvo zlo svjesno činiti,slabo i pišem jer sam toliko isfrustirana da nakraju samo nškrabam gomilu svoga bjesa,užas,da mi je 7 na lotu pa da i ja mogu otići negdje drugdje ,eh da mi je......

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sorry off je - ali AENEA tako si mi falila

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    uglavnom svi to misle da će upravo oni biti sretnici kojima će upaliti odmah pa makar uz ovakve zakonske restrikcije............. ne bave se potpomognutom oplodnjom u cjelini nego svatko ovdje uglavnom gleda svoja posla, hoće da čim prije zatrudni i gotovo. Ja zatrudnila, ja rodila a opet me ovaj zakon i prije trudnoće, za vrijeme trudnoće i poslije nje užasno baci iz takta, baca me na koljena, diže mi se kosa na glavi, žao mi je cura, žao mi je moje susjede koja će možda morati na MPO, žao mi je svih koji će morati proći samo jedan postupak više zbog ovog glupog zakona.

A o liječnicima sam davno već napisala svoje mišljenje, i oni jadni, svako gleda svoja posla, svako gleda svoju ordinaciju, svoju polikliniku, svoju bolnicu u kojoj radi, svjesni su Milinovićeve ruke i moguće osvete (to ih nikako ne opravdava - dapače), već je dokazivao svoju osvetničku stranu i moć, baš me zanima kako će sad zgaziti ovu knjigovotkinju HDZ-a koja je propjevala i rekla da je primao 10ak tisuća kuna za Sanaderovu vjernost...
    Le Ministre, ma fuj, ali ste bar primjer za mene kakav nikada ne treba čovjek biti.......
    VELIKI POTPIS X
    Sorry off je - ali AENEA tako si mi falila
    I još jedan potpis X

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fajterice moje, uvijek sam uz vas

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Aenea to samo ti možeš!!!!!!!

Ja bih samo podsjetila naše cure da je prvotna ideja zakona bila mnogo konzervativnija - MPO se trebao zabraniti parovima koji nisu u braku. Sjetite se našeg ministra sa saborske govornice kako trkelja da ako par nije za brak nije za djecu therefore nije za MPO! Sjetite se da je za takav Zakon glasao i samo Bajs, koji je iskoristio mogućnost da odradi MPO a nije bio u bračnoj zajednici. Sjetite se i Marijane ne-dam-svoj-križ Petir koja nas je "podučila" da se djeca čuvaju u frižiderima.

I pročitajte ponekad koji tekst u novinama o MPO-u, pa i pokoji komentar ispod teksta - pa ćete vidjeti da ova ignorantska nacija misli da su to doista "umjetna" djeca... Sjetite se gdje živite i možda vam se upali lampica da i vi svojim djelima nešto možete promijeniti.

Da, možda ćete biti sretnica koja je ostala iz prve ili druge u HR trudna. Da, možda na vašoj klinici ima 739 trudnoća koje nije zabilježio forum. Ali isto tako se sjetite da tamo možda čući neka žena koja nema para za Maribor, Prag ili neku drugu stranu destinaciju. I odrađuje svoj n-ti postupak - bezuspješno jer nema svjetski standard liječenja.

A kad se tog sjetite - pomolite se Bogu, Alahu ili već kome hoćete - da to NISTE VI!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a ima i u tiskanom izdanju večernjaka, na 46. strani...
    možda kasnije bude i na netu

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Je li neka od vas ZG cura voljna sutra odraditi kratki intervju za Globus? Netko tko se muči po postupcima...
    Netko tko se sprema van....

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

kako je na mene utjecao zakon?

tako da sam zgrožena gdje živim.. kako me sramota ljudi koji vode ovu našu državu...kako ne znam, ne znam kako se jedan doktor, ginekolog ni manje ni više ponaša i u krajnju ruku izražava kao Debilinović

kako smo postali građani drugog reda, kako nas se diskriminira na svakom koraku, kako je Debilinović osobno napravio sve da nam maksimalno oteža već iovako težak put

naš put je trajao 3 godine, sama MPO oko godine dana...i svi mi govore kako moram biti sretna jer mi je uspjelo iz prvog IVF-a...i jesam.. ali nisam zbog svih parova koji nisu bili moje sreće.. nisam sretna zbog svake dodatne inekcije koju će netko morati uzeti zbog ove sramote, boli, suze, čekanja... sve što nam je ovaj divan zakon donio

i na kraju što mi je još zakon donio... kako jako dobro reagiram na stimulaciju gonalima i imala sam 6 kvalitetnih stanica i 3 zametka... ukrala nam se mogučnost da moje dijete jednog dana možda ima brata ili sestru jer nismo mogli oploditi sve niti zamrznuti... možda bismo uspjeli a možda ne..ali ovako nikada nećemo saznati

marcelina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, Rvati su posebna ultrasupersonično pametna i sposobna nacija koja ima uspješnost na razini svjetskih sa takvim restrikcijama kakve imamo. Pardon, nismo samo mi tako pametni. Sa nama u društvu su Bangladeš i Salvador.
    Sada ocekujem pregrst vrhunskih znanstvenih clanaka i medjunarodnih konferencija o uspjesnosti metode zamrzavanja jajnih stanica u Hrvatskoj. Vjerojatno je samo pitanje dana kada ce zemlje poput Norveske, Svedske, Belgije, Velike Britanije ili Francuske takodjer ograniciti oplodnju na 3 jajne stanice te kada ce zamrzavanje embrija zamijeniti "ultrasupersonicnom" (aenea, kradem ti ovaj pridjev, jaaaaaaaako mi se svidja) metodom zamrzavanja jajnih stanica.

To me sve podsjeca na ono "I Amerika i Engleska bit ce zemlja proleterska!" Jos uvijek se nismo probudili iz dubokog sna, mi u Hrvatskoj, ha?

Dok se ne dogodi gore navedeno svekoliki puk podsjecam da se u razvijenom svijetu metoda zamrzavanja jajnih stanica smatra eksperimentalnom. Trenutno, suvremena medicina kaze da zamrzavanju embrija nema alternative. Uostalom, tko ne vjeruje moze malo progooglati oocyte cryopreservation...

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala forumašici koja se odvažila otvoreno progovoriti!
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...4/Default.aspx

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...4/Default.aspx
    Hvala, draga moja!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

X

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I u Vjesniku o situaciji 2 godine nakon donošenja zakona
    http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...9-BCAAB6BFBD16

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke