Kaae prvotno napisa
Probat cu objasniti na vrlo banalnom primjeru, ali je bas primjer iz zivota.
Prije koji mjesec sam kupila nekakve uloske, kakti za tinejdzer(k)e. Mislim, za "teens", s obzirom da rijec teens nema rodnu kategoriju. Na onom papiru sto odlijepis s donje strane, printane su nekakve poruke. Jedna od njih je bila nesto tipa "You go, girl." Nije mi se svidjelo jer, izmedju ostalog, u relativno uskom krugu imam dvije osobe (14 i 15 godina) koje su rodjene kao djevojcice, a trenutno su they. Obje (osobe, ne djevojke) trebaju ulozak, a ovaj ima pogresnu poruku. Mozda ce kupiti taj proizvod, a mozda nece. Nekome je to manje bitno od drugih.
Drugim rijecima, menstrualni ulozak mozemo reklamirati kao proizvod za menstruaciju, proizvod za zene s menstruacijom, djevojke s menstruacijom, osobe s menstruacijom, muskarce s menstruacijom, aliene s menstruacijom. Neki od ovih pojmova su vise, a neki manje ekskluzivni. Meni bi bilo svejedno koji kupujem, ako mi se ulozak svidja. No ne mogu tvrditi da bi se tako osjecala svaka osoba kojoj treba ulozak.
Rekla bih, onako generalno, da imam tu privilegiju da mogu birati proizvodjaca po raznim kriterijima, izmedju ostalog i prema nacinu na koji reklamira, sto reklamira, koji su im motivi, itd. Znam da svatko ne moze tako.