i ja
osim toga imam i bolne ovulacije, tako da me zapravo, non stop nešto boli - ili ovuliram, ili curim, ili imam pms :cupakosu:
Printable View
s tugom i jadom te potpisujem.
također :drama:
neće valjda biti tako na dalje....baš me pita- sad sam navalila na bakalar i masline, još onako usput par čokoladnih jaja sva sretna što imam dan odmora po programu vježbanja pa imam vremena jesti. Zašit ću si usta.
Pozdrav svima,
evo mog pitanja. Rodila sam prije 7 tjedana, krvarenje bilo obilno par dana poslije poroda,kasnije kao zadnji dan menstruacije.
Sveukupno prestalo nakon 4 tjedna. Poslije 6 tjedana bila na kontrolnom pregledu na kojem je doktor ustanovio da je sve ok.
Nakon toga počelo krvarenje koje traje sad već par dana, oblino kao otprilike menstruacija,ali svijetlocrvene boje.
Znam da je moguće da i je menstruacija,ali mi se nekako čini kao da je taj pregled to potaknuo. I je li moguće da su još uvijek
lohije ovoliko poslije poroda? Ima li kakvih sličnih iskustava? Zahvaljujem unaprijed :-)
I nisam spomenula, isključivo dojim,a osim tog krvarenja nemam nikakve druge smetnje
Žao mi je da ovo nisam ranije vidjela....uglavnom, rodila prije 5 mj., krvarenje trajalo 5 tjedana, nakon toga svako malo imam krvavi ili smečkasti iscjedak, s time da sam prvu mengu dobila prije 20-tak dan (dojim često i rodila na carski). Bila na pregledu i napravila papu, sve je ok...navodno da taj iscjedak ili lagano krvarenje imam jer često dojim...
imam par pitanja...dojim još uvijek,i to dosta često,miš ima malo više od 17 mjeseci...tamo negdje sa njegovih 14,5 mjeseci imala sam tri dana neko smeđe lagano krvarnje,meni se to nije činilo kao menga,jer me ni malo nije posjećalo na moje stare prijateljice koje su me rušile u krevet I trajale po 5 dana uz obilno krvarenje...nakon dva mjeseca, sa djetetovih oko 16 mjeseci opet nekakvo krvarenje u trajanju od tri dana. sasvim bezbolno,ovaj puta mrvicu obilnije I sa malo svježe krvi (oprostite na plastičnim opisima)-uglavnom, ono što mene zbunjuje je sljedeće-jesu li to bile menstruacije? tako oskudne I tako kratkog vijeka? ako nisu, kakva su to krvarenja? ima li još netko sa ovakvim pojavama?
evo ja na majčin dan dočekala svoju mengu. :mrgreen: Krenula nepretenciozno i mislim si: "U kako lijepo...ko da mi nije niš...". Danas tj. noćas sam završila na pelenama od malog - sašila me... Ako potraje dva dana idem na hitnu.
Nakon poroda sam 5 tjedana krvarila, (lohije), a nakon toga svako malo iscjedak smečkasti koji traje 2 dana pa stane, pojavljuje se svaka 2 tjedna! Kod ginekologa nije bilo nekog konkretnog odgovora na tu pojavu, ali nalazi su uredni i dr. kaže da je sve ok. Sestra mi je rekla da je taj iscjedak vjerojatno zbog čestog dojenja, ali moram priznati da niti ja to još nisam čula a ovo mi je treće dijete! Imala sam i jednu menstruaciju do sada, već je prošlo mjedec dana od nje ali se sljedeća ne pojavljuje!!!
kod mene tako s 1., s tim da mjesečnicu nisam dobila prvu godinu uopće, sve je bilo u redu, svi nalazi uredni. S drugim je kraće bilo, a sad ćemo vidjeti nakon 3.
Bila, prošla, dva dana luđački, a onda tri dana ni vrit ni mino... bez bolova, grčeva, ma krasota. Nek bude svaka takva.
Dajte mi malo pomognite ako koja zna.Prvu M sam dobila 18.2-traje 1 dan,druga m.nakon 15 dana i traje sedam dana,treća m.je došla za 47 dana,i sad ovaj mjesec još nista.Muče me već tri dana bolovi na dnu leđa i trbuha.sad je vec 48 dan ciklusa.
Još dojim na zahtjev,beba je stara 14 mj.
Pa jel normalno da imam ovako zbrčkane cikluse?Svakako ču kod ginića dr.tjedan ako ne dobijem prije.
Prvu menstruaciju sam dobila 35.dan od poroda. Bila je strašno obilna, ali bezbolna, trajala je 5 dana kao i inače. Sad je prošlo 35.dana a ja još nisam dobila drugu menstruaciju...kad je vrijeme za drugu? Isključivo dojim
Stigla nakon tocno 17 mjeseci ;)
Moje opet nema, sad vec 47 dana. Nis' mi jasno. Ono, nije trebala ni doci, ako ne misli dolaziti normalno, svakih 31 dana, kao i prije. Bljak.
Vidim da je kaae otvorila knjigu žalbe, pa da i ja malo cendram... Moji ciklusi su inače bili 29 dana i dobila sam ravno 29. dan nakon carskog (nisam dojila, ali sam se izdajala). 21 dan krvarenja, tjedan dana dobre volje, i ajmo ispočetka. I od onda svakih 29 dana, kao vurica, i još uredno ovuliram od prvog ciklusa, tako da se i meni po glavi mota zuskina poruka
Ali od poroda nema više bolnih mengi, nema pms-a (ok, i on je nakon puberteta blaži, mada mi se ponekad čini da sam izašla iz puberteta s 3 banke). Bar nešto...
Evo i moja je stigla nakon 13 mjeseci:(((
On je danas nemoguc... Kazu ljudi djeca nece sisat kad majka dobije mengu, eno on danas nista pojeo nije osim mog mlijeka. Ja se nisam cijeli dan skinula iz pidjame i ne znam za sebe. On je nemoguc ja jos nemogucija!!!
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa......
Moj se pred moju prvu menstruaciju (sa 17 mjeseci) nacicavao kao lud. Sad se (valjda) priblizava i druga i isto pojacano cica.
A evo moj nije pred mengu vec kad je stigla.
Meni je bas bilo lijepo bez nje.:-/
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Kod mene prošlo 20 mjeseci i još ništa.
Mislila sam da sam rekorderka, ali sam pročitala ovo ispred i vidim da ima još iznimaka.
Jedva čekam da dođe.
Xena mi je na drugoj temi rekla da nije normalno da se menstruacije ne dobije toliko dugo. E sad, ja sam tražila po netu i nigdje ne piše kada bi se najkasnije trebala dobiti a da je to normalno. Na pregledu sam bila i imala sam nekih problema koje sam, nadam se, riješila i koji nisu vezani uz dojenje i hormonski status. Ima li netko iz prve ruke da je dobio nakon tako dugo vremena i je li se nešto promijenilo u učestalosti dojenja što je pokrenulo žlijezde? Ne znam, i ja se pitam hoće li nakon toliko vremena moje tijelo tj žlijezde znati šta treba raditi?
Meni je ginekolog neki dan rekao da je sve normalno dok dojim. Ja sam dobila prvu menstruaciju sa momcicevih 17 mjeseci. I od tada sam imala 4; 1 normalnu, i 3 sasave. Kod nekih treba vremena da se to dovede u ravnotezu, posebno ako dijete vrlo intenzivno sisa (a koliko se sjecam s neke druge teme, tvoje je veliki cicoljubac). A ne brini se, znat ce tvoje tijelo sto treba. Ako je znalo s 13-14 godina, kad je sve to prvi put proradilo, znat ce i sada... samo polako.
U prosjeku žena nakon poroda dobije prvu menstruaciju za tri do šest mjeseci.
Nisam imala pojma da ima i ovakvih "extrema" da ne dobiju m. više od godine dana ili skoro dvije! I žao mi je što nisam u njima :mrgreen:
Obje bebe su bile intezivne "sisavice", ova mala svaka dva sata i danju i noću a eto meni menge nakon 3 mjeseca
Očito imam jako plodno tijelo :mrgreen:
Moja rodica je nakon oba poroda dobila menstruaciju tek kad je prestala dojit, jednom nakon dvi godine, a drugi put nakon 17 mjeseci.
Ja oba puta dobila tocno 8 tjedana nakon poroda
Uz iskljucivo dojenje
Koma... Ja se nadala da cu bar pola godine biti mirna...e sipak...
Nema ti tu normalno/nenormalno, kako kod koje žene. Neke ovako kao Ginger (čaj i ranije, odmah kako nastavak babinja nakon 6 tjedana), a neke ne dobiju M dok imaju makar jedan podoj dnevno. Znam ženu koja nije imala M sve dok dijete sa 2 i pol godine nije prestalo dojiti, a nakon potpunog prekida dojenja dobila je odmah idući mjesec.
evo dosla sam samo kukat..
1. porod lohije 40dana ,vjestica dosla 41 dan ( bez obzira na dojenje) ni jedna nije izostala a samo jedna je kasnila nakon toga8-)
2.porod 45dana lohije 4dana neindetificirano krvarenje i nakon 15 dana vjestica. bebac ima 5mj i jos ni jedna nije preskocila ...uzas:cupakosu: a dojim li ga dojim..neznan ocu plakat il se smijat
Evo, rusim osobne rekorde
Prva dva puta menga stigla 8 tjedana nakon poroda, a ovaj put 7 :cupakosu:
Sve to uz iskljucivo dojenje i nakon 6 tjedana lohija
Ovaj put je tako obilna da se ne mogu nacuditi, vec me malo strah :?:
Nikad u zivotu mi nije bilo tako obilno, nadam se da nece potrajati
Joj, Ginger, ne zavidim ti. Imam prijateljicu kojoj se M samo nastavila na babinje, uz isključivo (reklo bi se ekološko) dojenje. Gin joj se na prvom pregledu čudom čudila.
Uf, grozno....
Ma bas sam jadna
Dojim non-stop sva tri puta i svaki put isto
A moja sestra dojila svega tri mjeseca i nije dobila devet mjeseci
Nije fer :-(
prošli puta nakon 13 mj.
i sad sam već zabrinula jer ide već 14
sad čitam i laknulo mi je. jer sam sanjala da sam trudna :roll:
znači, ako sam te sree, mogu još duuugo bez nje.
bas nije fer. i ja sam sva 3 puta odmah dobila, uz iskljucivo dojenje, i 2 od 3 puta tandem :roll:
da nisi anemicna? onda hoce to krvarenje ko blesavo
Evo ja sam zbog Ginger cak sanjala da sam mengu dobila :mrgreen: .. Danas cak brijem da imam pms :roll: dok nisam procitala da je ona dobila mengu sva 3 puta nisam ni znala da se to moze i nabrijavala sam dragog kak nece morat pazit.. Jadan, sad se vise ne usudim :lol:
Inace, stvarno se nadam da ju necu dobit, evo danas 8 tjedana i cini mi se da su lohije napokon stale..
Apsu, ovulaciju možeš imati i dugo prije menge. Tak da malo pripaziš. Osim ako drugo već nije u planu :lool:
Nakon godinu Dana... I uopce mi nije nedostajala! A doji sve U sesnaest!