recite mi tko je pio DHEA jel kontrolirao dhea hormon ?
jel to u biti dhea-s
i zanima me koliko je vađenje istog privatno
hvala ;)
Printable View
recite mi tko je pio DHEA jel kontrolirao dhea hormon ?
jel to u biti dhea-s
i zanima me koliko je vađenje istog privatno
hvala ;)
koji dan ciklusa se vadi taj dhea-s ? jel to bitno ?
Crvenkapice DHEA -a sam ja sad vadila na VV jer je to dr. tražio uz ostale hormone, a vadila sam 3. dan ciklusa i mislim da je to bilo zbog spolnih hormona na taj dan. Za privatno ne znam. Ja sam isto počela malo istraživati o tom preparatu, ali odlučit ču tek kad dobijem rezultate i posavjetujem se sa dr.
citala sam da ne valja ako je dhea povisen onda su js nekvalitetne i dolazi do spontanih, trebao bi biti nizi , jel to istina zna li tko ???
ja sam DHEA pila prosli put, ostala trudna i imala spontani, sad opet bi trebala piti Dhea po dr. 6tj prije ivf ali bi prije kontrolirala taj dhea hormon ( nije mi to dr. rekao )
zvala sam privatno 140kn kosta
sad me zanima koji dan ciklusa se radi , jel bitno ?
crvenkapice, činjenica je da je suvišak androgena (dhea-s, androstendiona, testosterona) nepovoljno okruženje za rast stanica, no teško je generalizirati da li je to uzrok spontanih, ali ako ti je dhea-s prije postupka bio na donjoj granici ili blizu nje taj period uzimanja suplementa (2-3 mj. prije postupka) nije toliko dug da bi izazvao drastično povišenje vrijednosti, no ti svakako provjeri kolika je vrijednost
i da, referentni interval za dhea-s nije vezan uz fazu menstrualnog ciklusa, možeš izvaditi nevezano za dc
ljube, nisam ja to vadila nikad , ni prije trudnoce
znaci uopce nemam pojma jel bio nizak ili visok
i 6tj inace samo uzimam ne duze
a jel se moze kontrolirat ako sam vec pocela uzimati dhea ? ( naravno da taj dan vađenja krvi ne uzmem ) jel moze tako ??
možeš ga izvaditi i ako piješ dhea, ne varira on jako
ok hvala
molim pomoć....vadila sam hormone prije 2 tjedna i dosao je nalaz...sve je u granicama normale jedino me muči sniženi prolaktin..referentne vrijednosti su od 102-496 mIU,a meni je 48..dakle snižen :-(...iako su mi ostali hormoni u normalnim vrijednostima omjer LH I FSH je malo uvecan..dakle LH JE 6.2,A FSH 4.8..rađeno na 21 dan ciklusa...ovaj mjesec imam kracu menstruaciju kao i inače,ali spotting nakon nje na papiru svjetlorozo i tamnosmeđe krvarenje koje traje 3 dana vec..test za trudnocu je negativan.jeli tko imao situaciju s povišenim prolaktinom.Nalaz mi je dignula mama jer sam u fazi preseljenja od nemarne doktorice koja je tvrdila da je nalaz u redu.nalaz sam preko sestre pokazala ginićki,ona je rekla samo da mi doktorica opće prakse treba dati uputnicu za endokrinologa-tražim na netu,ali nalazim iskustva sa povišenim prolaktinom,a ne sniženim...svaki savjet,iskustvo dobrodošlo
Imam pitanje kad se mogu vadit hormoni nakon neuspjelog IVF?Ginič mi je rekao nakon 2mj ali ja več u 12.mj idem u pstupak pa bih htjela na vrijema znat rezultate hormona.Hvala
za prolaktin ti nazalost ne znam, ali neobicno mi je sto si sve te hormone vadila 21.dc, obicno se vade 3-5dc, a progesteron se vadi 21dc.
vailana a sto si primala za vrijem ivf-a? progesteron i estrogen se brzo isciste, ali lijekovi za stimulaciju ostaju duze (lh i fsh).
nisu mi rekli kada se vadi.znam da zvuči glupavo,l tako jest :roll: jer sam vadila po preporuci dermatologa'ima dosta akni..pa joj očito nije bio bitan dan ciklusa.
oduvijek imam jako kratke menstruacije tipa dan-dva i spottinge,pa sam mislila možda ima veze sa tim,,možda da ponovim nalaz i ove isto 3 dan ciklusa?
hvala unaprijed
Sve osim progesterona se vadi 3-5-dc, progesteron 21dc. Svakako bih ponovila na tvom mjestu.
molim, da li mi netko može reci tko izdaje uputnicu za vađenje markera za hiv i hepatitis? opca praksa ili ginekolog?
i gdje to mogu ici vadit, u bilo koju bolnicu??
a što se tice vađenja hormona stitnjace i spolnih horm.ne znam kako sada stoje stvari s cekanjem i narucivanjem po bolnicama! ja idem u institiut za tumore, naruce vas za 10-14 dana i za 3 dana su nalazi, a za vadenje krvi se ne ceka nikad duze od 15 min!
valjda zato sto se nitko ne sjeti tamo ici vaditi hormone!
Puno hvala!:-)
Što se tiče Vinogradske, po najnovijem se čeka tri mjeseca(ja došla u devetom, kažu imaju mjesta tek za 12 mjesec).
Na Vuk Vrhovcu i dalje važi pravilo_nazoveš na prvi dan ciklusa i odmah te naruče.
Institut za tumore! Hvalevrijedna informacija...Rade li i antitiijela na štitnjaču?
Inače za spolne hormone i hormone štitnjače su me u Vg uputili i u Opću bolnicu Jankomir,
rekavši da se tamo ne čeka...
Da i antitijela za stitnjacu sam kod njih radila!
di u splitu mogu izvaditi
dhea, slobodni i ukupni testosteron , kortizol ?
tko daje uputnicu ?
zar nitko ne zna ?
koliko ja znam uputnice daje tvoj primarni ginekolog
a za bolnice u Splitu - neznam
Crvenkapice rado bi ti pomogla, ali ne znam, te hormone nisam nikad vadila, a jel te netko uputio da to izvadiš ili? Nazovi central. laboratorij na Firule pa pitaj jel se tu vadi, a ako nije tu, vjerujem da će ti znat reći inform. di se vadi.