Citiraj MELANIE prvotno napisa Vidi poruku
molim pomoć....vadila sam hormone prije 2 tjedna i dosao je nalaz...sve je u granicama normale jedino me muči sniženi prolaktin..referentne vrijednosti su od 102-496 mIU,a meni je 48..dakle snižen ...iako su mi ostali hormoni u normalnim vrijednostima omjer LH I FSH je malo uvecan..dakle LH JE 6.2,A FSH 4.8..rađeno na 21 dan ciklusa...ovaj mjesec imam kracu menstruaciju kao i inače,ali spotting nakon nje na papiru svjetlorozo i tamnosmeđe krvarenje koje traje 3 dana vec..test za trudnocu je negativan.jeli tko imao situaciju s povišenim prolaktinom.Nalaz mi je dignula mama jer sam u fazi preseljenja od nemarne doktorice koja je tvrdila da je nalaz u redu.nalaz sam preko sestre pokazala ginićki,ona je rekla samo da mi doktorica opće prakse treba dati uputnicu za endokrinologa-tražim na netu,ali nalazim iskustva sa povišenim prolaktinom,a ne sniženim...svaki savjet,iskustvo dobrodošlo
za prolaktin ti nazalost ne znam, ali neobicno mi je sto si sve te hormone vadila 21.dc, obicno se vade 3-5dc, a progesteron se vadi 21dc.

vailana a sto si primala za vrijem ivf-a? progesteron i estrogen se brzo isciste, ali lijekovi za stimulaciju ostaju duze (lh i fsh).