lilium, hvala na odgovoru![]()
Ina 33, hvala na odgovoru, dobro si skontala pitanje.
Nisam nikad proveravala hormone,a imala sam 4 veoma rana spontana,pa izmedju ostalog razmisljam i o tome da li je moguce da su j.c. bile lose, a ipak se oplodile. Radila sam gomilu analiza, za poslednji set cekam jos rezultate, a hormone nisam (zbog neadekvatne faze ciklusa). Mnogi doktori smatraju da su hormoni ok,cim se desava ovulacija. Ja smatram da to znaci da je samo FSH dobar (a mozda ni to ne znaci) ,ali ne obavezno i ostali. Zuto telo je u svakoj trudnoci bilo vidljivo,tako da mislim da nije ni progesteron (mada sam ga ja i dodatno uzimala,i oralno i inj.pregnyla), ali sta je..... videcemo.
Nemam PCOS,te stoga,treba uzroke traziti na drugom mestu.
Da ne prejudiciram stvari, videcemo kad dodju rezultati, a hormone cemo izucavati kad ih budem odradila, pa ce se valjda pronaci uzrok.
Hvala ti jos jednom
Za rane spontane ti se bolje prebaciti na topic Imunološke pretrage - tamo će te uhvatit žena koja se u to najviše kuži (na žalost) - Lilium. Oko spontanih obično se gleda koagulacija (koagulogram), onda hormno štitnjače TSH - koji put je s njim teže održat trudnoću... Javi se na taj topic ili pošalji pp forumašici Lilium, ne bih niti ja puno o hormonima razmatrala za slučaj ranih spontanih. Ako si u ZG-u, rado preporučim dr-a s kojim bi mogla popričati na tu temu (preko Pp-a).
Ina,ja sam s Lilium vec kontaktirala preko pp,ona me je uputila na mnoge stvari. Zahvaljujuci njenim odgovorima sa pocela da citam po netu razne clanke (prosto,pomogla mi je da znam sta da trazim). Pitanje sam postavila za slucaj da ima jos neko nesto da kaze, ali pretrazicu i taj drugi topic.
Hvala ti na interesovanju i pomoci,ali ja sam iz Srbije (Nis), a trenutno zivim u Makedoniji. Lecim se kuci,tj. u Nisu, tamo obavljam sve analize,preglede,a ovde retko kad imam potrebe za nekom intervencijom.
Idem sad u krevet,pa cu sutra d protalaskam po forumu!
Podrav!
podiežm!
gdje je sada najlakše izvaditi spolne hormone, a da nema naručivanja, i da je naravno na uputnicu?
HVALA
6 tjedana je bilo kad sam ja išla, ali se sad to promijenilo, mislim da je malo brže, čitala sam tu na forumu da su cure pisale.Ustvari, mislim da sam samo jedan hormon čekala tako dugo, ostali su bili brže gotovi
Ja sam na rebru, bez naručivanja, vadila spolne hormone. Kada sam došla za progesteron, rekli su da taj mjesec Petrova je zadužena za hormone, jer spadaju pod jedan KBC pa se mijenjaju iz mjeseca u mjesec. Rekli su mi da će nalazi biti gotovi za mjesec dana, tako sam ih i podigla, ali na datumu je pisalo da su bili gotovi za tjedan dana, pa sad ti znaj.
ja sam prošli tjedan zvala sve labosa. rebro me uputilo u petrovu, oni navodno više ne rade, a SD navodno nema reagense pa ne rade uopće. do daljnjega. najbolje u petrovoj, ali se čekaaaa....
sad sam zvala sv duh! kažu da mogu doći sutra, ali do 9!![]()
a jesu piz...d...e.... ja ih zvala prošli tjedan, kao ne rade
Ej ksena oni ti nikada nemaju reagensa krajem mjeseca......šta za reći
bila sam danas na sv. duhu i čekala 2,5 h!!
došla sam u 8h i bila sam broj 209, kad sam odlazila bili su na broju 530!
ali barem sam uspjela obaviti!
pucala bi sad od ljutnje, ja zato jer su mi rekli da ne rade hormone, otišla u Petrovu gdje ću čekat mjesec dana.
ksena ne cekaju se svi hormoni mjesec dana, ovisi o tome sta vadis. DHS, androstendion se cekaju tako dugo a ovi FSL; LH i progresteron su gotovi za 7 dana. pa ako imas ove koji se cekaju mjesec dana onda ti kazu da su gotovi za mjesec dana jer nece parcijalno raditi nalaze, vec ti kazu da dodjes kad svi budu gotovi
Koliko se hormoni čekaju na VV? Može li se dogovoriti da nalazi ne idu u karton kod gin. već da ih sami podignemo? treba li se naručiti?
hop, malo podižem, ima neko friške informacije? Gdje se može sad doći bez naručivanja i koliko im treba za nalaze?
Ja sam prošlu srijedu vadila hormone( one standardne) u Petrovoj i nalaz mi je bio drugi dan gotov. Sad, jel to pravilo da su tak brzi ili ne - ne znam, ali to je moje iskustvo.
Jutro!
Zna li itko gdje se može vaditi hormone štitnjače u razumnom roku?
Ako je privatno-kolike su cijene (nebi privatno...al..)
na SD su me naručili za sredinu ljeta![]()
ne znam kako je s naručivanjem samo za vađenje hormona na Rebru, jer sam ja tamo pacijentica na nuklearnoj, pa kad idem na pregled vade mi hormone i antitijela koja su u pravilo gotova kroz 2-3 tjedna i dolaze na kućnu adresu. probaj na svetom duhu... privatno tipa breyer ili poliklinika leptir (samo hormoni) dođu oko 600 i 800 kuna (provjeri na net-u, imaš cjenik), plus još nešto ako vadiš i antitijela štitnjače...
joj joj previše novaca![]()
vadila sam prošle godine na rebru i nije se toliko čekalo, a eto na SD-5mjeseci-to mi je stvarno previše!
Morat ću pogledat negdje drugo, možda ponovno rebro, a rekli su mi da se tamo najduže čeka![]()
Odi na Vinogradsku, (endokrinološki lab.) dobit ćeš termin unutar mjesec dana - imaš i centralno naručivanje, preko maila.
recite mi tko je pio DHEA jel kontrolirao dhea hormon ?
jel to u biti dhea-s
i zanima me koliko je vađenje istog privatno
hvala![]()
Crvenkapice DHEA -a sam ja sad vadila na VV jer je to dr. tražio uz ostale hormone, a vadila sam 3. dan ciklusa i mislim da je to bilo zbog spolnih hormona na taj dan. Za privatno ne znam. Ja sam isto počela malo istraživati o tom preparatu, ali odlučit ču tek kad dobijem rezultate i posavjetujem se sa dr.
citala sam da ne valja ako je dhea povisen onda su js nekvalitetne i dolazi do spontanih, trebao bi biti nizi , jel to istina zna li tko ???
ja sam DHEA pila prosli put, ostala trudna i imala spontani, sad opet bi trebala piti Dhea po dr. 6tj prije ivf ali bi prije kontrolirala taj dhea hormon ( nije mi to dr. rekao )
zvala sam privatno 140kn kosta
sad me zanima koji dan ciklusa se radi , jel bitno ?
crvenkapice, činjenica je da je suvišak androgena (dhea-s, androstendiona, testosterona) nepovoljno okruženje za rast stanica, no teško je generalizirati da li je to uzrok spontanih, ali ako ti je dhea-s prije postupka bio na donjoj granici ili blizu nje taj period uzimanja suplementa (2-3 mj. prije postupka) nije toliko dug da bi izazvao drastično povišenje vrijednosti, no ti svakako provjeri kolika je vrijednost
i da, referentni interval za dhea-s nije vezan uz fazu menstrualnog ciklusa, možeš izvaditi nevezano za dc
ljube, nisam ja to vadila nikad , ni prije trudnoce
znaci uopce nemam pojma jel bio nizak ili visok
i 6tj inace samo uzimam ne duze
a jel se moze kontrolirat ako sam vec pocela uzimati dhea ? ( naravno da taj dan vađenja krvi ne uzmem ) jel moze tako ??
molim pomoć....vadila sam hormone prije 2 tjedna i dosao je nalaz...sve je u granicama normale jedino me muči sniženi prolaktin..referentne vrijednosti su od 102-496 mIU,a meni je 48..dakle snižen...iako su mi ostali hormoni u normalnim vrijednostima omjer LH I FSH je malo uvecan..dakle LH JE 6.2,A FSH 4.8..rađeno na 21 dan ciklusa...ovaj mjesec imam kracu menstruaciju kao i inače,ali spotting nakon nje na papiru svjetlorozo i tamnosmeđe krvarenje koje traje 3 dana vec..test za trudnocu je negativan.jeli tko imao situaciju s povišenim prolaktinom.Nalaz mi je dignula mama jer sam u fazi preseljenja od nemarne doktorice koja je tvrdila da je nalaz u redu.nalaz sam preko sestre pokazala ginićki,ona je rekla samo da mi doktorica opće prakse treba dati uputnicu za endokrinologa-tražim na netu,ali nalazim iskustva sa povišenim prolaktinom,a ne sniženim...svaki savjet,iskustvo dobrodošlo
Imam pitanje kad se mogu vadit hormoni nakon neuspjelog IVF?Ginič mi je rekao nakon 2mj ali ja več u 12.mj idem u pstupak pa bih htjela na vrijema znat rezultate hormona.Hvala
nisu mi rekli kada se vadi.znam da zvuči glupavo,l tako jestjer sam vadila po preporuci dermatologa'ima dosta akni..pa joj očito nije bio bitan dan ciklusa.
oduvijek imam jako kratke menstruacije tipa dan-dva i spottinge,pa sam mislila možda ima veze sa tim,,možda da ponovim nalaz i ove isto 3 dan ciklusa?
hvala unaprijed
Posljednje uređivanje od MELANIE : 01.10.2013. at 17:09
Sve osim progesterona se vadi 3-5-dc, progesteron 21dc. Svakako bih ponovila na tvom mjestu.
molim, da li mi netko može reci tko izdaje uputnicu za vađenje markera za hiv i hepatitis? opca praksa ili ginekolog?
i gdje to mogu ici vadit, u bilo koju bolnicu??
a što se tice vađenja hormona stitnjace i spolnih horm.ne znam kako sada stoje stvari s cekanjem i narucivanjem po bolnicama! ja idem u institiut za tumore, naruce vas za 10-14 dana i za 3 dana su nalazi, a za vadenje krvi se ne ceka nikad duze od 15 min!
valjda zato sto se nitko ne sjeti tamo ici vaditi hormone!
Što se tiče Vinogradske, po najnovijem se čeka tri mjeseca(ja došla u devetom, kažu imaju mjesta tek za 12 mjesec).
Na Vuk Vrhovcu i dalje važi pravilo_nazoveš na prvi dan ciklusa i odmah te naruče.
Institut za tumore! Hvalevrijedna informacija...Rade li i antitiijela na štitnjaču?
Inače za spolne hormone i hormone štitnjače su me u Vg uputili i u Opću bolnicu Jankomir,
rekavši da se tamo ne čeka...
Posljednje uređivanje od amazonka : 08.10.2013. at 20:21
Da i antitijela za stitnjacu sam kod njih radila!