Mislila sam ..što onda kažu na vožnju u AS?
Printable View
mi smo isli van kad je k. bila stara nepuna 24 sata.
rodila sam doma u subotu oko 20 h a u nedelju smo isli do mojih (par min hoda) na rucak. ja ne volim biti doma, uvijek jedva cekam da izadem, a bio je pocetak 5. mjeseca i bas lijepo vani.
jos su mi se iz birtije cudili kak sam tak brzo dosla, a bila im dan prije s trbuhom na kavi :mrgreen:
mikka mislim da definitivno vodiš i to nepobjedivo, hehe..No...i reci, imate li trajnih posljedica zbog toga? :mrgreen:
Ha ha ha tak i moj muz meni to sve smijesno,pa nek se vesele. Čuj moj muz je pes koji laje ne bojim se ja ostat bez njega,a ak bu neka teta ga zapikirala ostala bum i s bebom i bez nje. Neda moj muz mene ko bi njemu stalno govorio kad nesto zametne gdje mu sta stoji
mi smo bili prvi puta vani 6 dana nakon poroda (rodila krajem 11. mj)
u šetnji, na kavi i na općini
andynoa hvala na prognozi, ali ona se tako mijenja da im ništa ne vjerujem. Mislila sam, možda netko osjeti u kostima ;-)
Mene od jučer tako zatežu šavovi, da sam znala da će se vrijeme pokvarit, za to mi nije trebala prognoza :mrgreen:
nasa se cetvrta rodila u petak, u nedjelju smo iz rodilista isli kod none na rucak :mrgreen: i onda doma. u utorak smo bili u gradu obavit neku hitnu papirologiju...
a sa prvom sam bila prilicno kilava...
sve ovisi, o puno toga...
Cure prebacila sam postove sa AS na http://forum.roda.hr/threads/64119-A...a-iz-rodilista ali sam jos zamolila moderatore da prekopiraju sve postove.
Ovdje dalje sa setnjama.
hvala srecica!
Ovako drage moje, mene sad zanima, naravno neiskusna a baba je zadnji puta bila s bebom vani prije 25 godina...
Što ste nosile sa djetetom kada ste išle pedijatru?
Da li je dovoljno: pelena, vlažne maramice, dudica, i kremica?
Mi smo mali naravno pa samo cicamo i pavamo, ali sutra moramo kod pedijatra već :(
I kako ste pakirale torbu za šetnje?? što su one sadržavale, pogotovo u početku kada su vam bebači bili malecki ko moj...
ponesi jednu tetra palenu da ne leži direktno na onom krevetu, i naravno knjižicu ako je imaš, a moš i otpusno pismo iz bolnice.
šta se tiče šetnje, ja ti uvijek nosim jednu cilu presvlaku jer je seronjica:roll:, vlažne maramice, pampersicu, malo pakovanje kreme, izdojim mlijeka, i malu dekicu
uzmi si onu podlogu za prematanje iz dm-a, tetra pelenu ili dvije, 2-3 pelene za bebu i komplet robice ekstra ako se zapisa ili zakaka. dudica ti po mom misljenju opce ne treba u zivotu, jedino ako ti je beba azdaja ko moja k. vlazne maramice su isto ok, da mozes obrisati svasta.
u torbi za setnje isto to sto sam ti napisala. ponesi 2 kompleta robice, to ti ne zauzima puno mjesta, a dobro dode ako pelena promoci.
Ovako, kod pedijatrice si ponesi i robicu za presvući, za slučaj da iscuri iz pelene - osim toga, ovo što si navela je okey.
A u pogledu šetnje, ovak dok ti je mali ne treba ti gotovo ništa. Evo mi smo sljedeći tjedna dva mjeseca i nosimo (uz odjeću koju ima na sebi, pamučnu kapicu ako puše i laganu pamučnu dekicu s kojom se pokrije) samo gazu ako slučajno bljucne. Zasad još spava u šetnjama, no mislim da ćemo mi uskoro počet furat neke igračkice koje pjevaju, kad mama sjedne na kavu s frendicama, ako se mali probudi da se zabavlja :)
Svakako u torbu stav i i onu tekućinu za suh pranje ruku i dezinfekciju jer se može desiti da baš nemaš gjde oprati ruke, a sjela bi na klupu i podojila dijete, pa da jelte imaš čiste ruke. Meni je to izum stoljeća i neophodna stvarčica u torbi za van!
jao divno... :heart:
malac je ujutro se probudio 10 do 8, pa smo se napapali, presvukli, i sjeli u autić, miran ko bubica, došli tamo, morali malo čekati al ništa zato...
pregledala ga pedijatrica, sve je u najboljem redu (preventive radi će nam za mjesec dana poslati fizijatru i neuropedijatru kako su u bolnici napisali..)
imamo malo problema s pupčićem, jer je jučer otpao, a dan prije smo ga slučajno malo pošpricali pri kupanja, pa izgleda da se malo upalilo i nešto žuto bilo unutra, valjda gnoj, ali i to je rješila, i moram u ponedjeljak s njim opet tamo da se pokaže pupo (dobila sam neku mješavinu koju moram špricat kad ga čistim, i samo to dok se osuši, naprašit tirosurom, a dosad smo ga čistili med.alkoholom i isto prašili tirosurom)...
malo je kmekio tamo jer je bio gol, pa mu je valjda bilo zima, al čim smo ga obukli odmah je bio sretan i ponovo zaspao... sad se probudio i napapao se i nastavio dalje spavati...
vagali smo se, trenutna kilaža 3980 grama, goli smo bili, i dužina 55 cm... (ja sam opčinjena) pa Noić ima 11 dana :)...
jao, ne da je aždaja, nego je lakomac mali... dudu su mu još tete u rodilište nabile, jer sam ja imala posjetu (to je jedino vrijeme koje je malac bio u vrtiću kod njih) i taman je bio gladan, a pošto sam zamolila da ga ne hrane, onda su mu nabile dudu i tako ga smirile (još su mi je i poklonile), sinoć ga je trbuščić zezao, jer je lijen podrignut se (nekad mu treba i do pola sata da podrigne) pa je kmecao i duda ga je smirila, jer siku nije htio...
ponijela sam i previše toga od podloge do tetra pelena, do pampersa, do sebi za dojenje (jer je taman bila desna cica na redu, a na nju možemo cicati samo preko šeširića), do maramica, dude, gazica, cijelu opremu za presvlačenje, kremice, prašak, sterilne gazice, dobro da nisam kadu spakirala... i eto ništa nam nije trebalo osim pelenice jer je ova bila popiškana, dobro da nije pedijatricu popiškio :)
uzeli smo i onaj antiseptički gel za rukice i svašta, ali eto dobro da ima dvije posebne čekaonice (jedna za bubanu dječicu, druga za zdravu) a malecki ko moji, ulaze direktno na neki poseban ulaz (kroz sestrinsku sobu gdje piju kavu) da ih se ne izlaže previše...
prva prava vožnjica i šetnjica je bila uspješna :klap: :klap:
al išla je prevencije radi i baka s nama..
ne mogu dočekati te šetnje vjeruj mi.... strah me sad ga izlagati previše vanka jer je vrijeme varljivo strašno... sad sunčano, sad toplo, sad hladno, a i premali mi je za šetnju i kavicu... ali uskoro će i to biti....
zasad se malko sunčamo na terasici :) i idemo samo kad ovako ko danas nužno trebamo :)
evo i prva prava šetnjica obavljena...
sa mamom kod frizera..
vani je bilo oko 12 stupnjeva ako jedva, oblačno, a mi smo se zabundali jer smo bili sami kod kuće, a mamina kosa patila od Božića bez frizerke.. zakopčali se u kolica i piči... bubač je cijelo vrijeme bio super, kod frizerke je spavao, a zaplakao je tek kad smo kući došli..
što je još ljepše počeli smo ga s kolicima uspavljivati, jer ne želi zaspat više ako ga netko ne njiše ili ne voza... sunce moje malo :heart:, tako da mi se desi da mi beba spava u kolicama :)
ma bitno da spava, šta ima veze jel u kolicima hahahaha
Ja sam kupila jednu njihaljku u turbo limachu za 200 kn jako je dobra i bebu cu tamo ucit spavat jer ja recimo mogu gledat film,a njega nogom njisem.To ima moja sestra i pokazalo se jako dobro
Evo mene opet dosadne...
Daj mi recite kako ste rješavale šetnje u vruće dane?
Jeste li dijete pokrivale ili? ja mu stavim jaknicu sportsku, ispod ima benkicu i pamučnu gegicu + tanki bodić kratkih rukava.. jučer se pokazalo to dobro, makar sam ga još dekicom prekrila koja je malo deblja..
Al danas je strašno vruće već sada je 25 stupnjeva, i sad ne znam ni sama šta da od ovoga izbacim.. ne mogu mu nogice ostavit samo tako u gegici da budu gole.. a gore bi mu moglo biti vruće, pa sam mislila umjesto jaknice mu stavit prslučić mali koji imam..
Znate li ima li gdje tankih dekica za nabaviti malih (tipa onih flis dekica, ili čak pamučnih??) jer neću da mi se bubo kuha u kolicima, a pošto je još mali, i još pajki u kolicima...
E i da, da ostanemo u kući nema šanse.. :)
ja svoje obućem za nijansu više od sebe i to je to, samo ponesem jednu laganu dekicu ili plahticu za svaki slučaj.
Mi smo ti jučer bili u tankim pamučnim hlačicama (koje prekrivaju i stopala), ispod body na tregere i majica kratkih rukava. Pokrila sam ga jedino tankom pamučnom dekicom (bog ju blagoslovio - ali dobila sam iz Kanade još za starijeg malog, ne znam gdje ima za kupiti), kad je spavao u parkiću, jer je tamo malo puhalo i bilo svježije. I predvečer sam ga pokrila tek kad je zaspao (i tako inače baca dekicu).
A možeš Noi obući čarapice još ili šlapice, ako se brineš da mu je hladno za noge.
demian je jučer i danas ujutro (od 8 do cca 11) u hlačicama, bodiju s kratkim rukavima i majici s dugim rukavima. tokom dana (od 11 nadalje) je samo u hlačicama i bodiju s kratkim rukavima.
nemamo dekicu jer ne koristimo kolica, u šetnji smo uvijek u slingu.
Sad na ovim temperaturama samo bodić, šorc i čarapice. Kad još više zatopli samo bodić. I tako smo i ljetos, kad je bio mala beba. Po noći bi ga pokrili tankom dekicom, ali bi on odmah zalamatao nogama i zbacio je, pa smo i od toga odustali. Ja ne bih stavljala nikakve prsluke, deke, oblačila ga sloj deblje i sl., mislim da je i njima vruće kao i nama, i da ih to samo još više unervozi.
Inače, tanke pamučne dekice imate u Turbo limachu i Coconutu.
Apropo šetnja nakon poroda.. Ja sam isto malog izvela u šetnju kad je imao 10 dana. Imala sam CR pa to nije bila neka maratonska šetnja, već koliko sam mogla izdržati. Jedan stari iskusni pedijatar mi je rekao da djeca mogu svaki dan ići u šetnju, bez obzira na vrijeme, samo ih treba dobro utopliti kad je hladno, i toga se držim.
imam je ja.i asuper je. gledamo tv i nogom ga njišem. svaku vecer tako zaspe pa ga prebacimo u krevetic.a ako je nemiran po noci stavim pokraj svog kreveta,rukom ga njišem i napola spavam :) cim zaspe prebacim ga i nastavim lipo spavat. spas je to. bolje nego po rukama ga nosat.
Jedna poznanica prekjučer šeta u kolicima po vjetru svoju 1,5 mjesečnu bebu u kolicima. Ako se dobro sjećam- bez kapice. Jesam li baba ili je to ipak prerano bez obzira što je ljeto???
Naša druga beba će biti prava zimska mezimica i sigurno neće ići van prije 3 mjeseca starosti, a i tada će biti uvjetovano vremenom jer će biti veljača.
Ja sam rodila u veljači. Isli smo van nakon 15ak dana. Kakvih 3 mjeseca?
A ako nije hladno, ne puše, cemu kapica? Ni pregrijavanje nije dobro za malu bebu.
I ja sam rodila krajem veljace,isli smo van za neka 2tj.
Ma kakva kapica sad po ovoj vrucini,mom malcu samo od lezanja bude mokra glava
Mi prva dva mjeseca nismo puno šetali jer je bilo ljeto i užasno vruće, a malac je navečer u 19 već spavao (ne u kolicima, samo krevet je dolazio u obzir), tako da su samo jutarnje šetnje dolazile u obzir.
Zato smo jesen, zimu i proljeće šetali i po kiši i po orkanskoj buri i jugu. U nosiljci ili u kolicima sa zaštitom od vjetra i kiše.
Druga beba se treba roditi krajem siječnja i već sad se radujem šetnjama u Ergobaby nosiljci čim ja budem spremna za to. Puuuno ranije od tri mjeseca, uvjerena sam.
Kakva frikin kapica u drugoj polovici srpnja!? Pregrijavanje bebe opasnije je od pothlađivanja.
Osim toga, košara kolica ima onaj prekrivač koji štiti od vjetra i beba jedva da se i vidi u košari, a kamoli da će ju ispuhati i sl.
moje druge dvije su bile u setnji s nepunih 20 sati starosti, ne razumijem sta ce im biti, pa nisu bebe od stakla, u svakom slucaju vise im godi biti na zraku nego zatvoreni u kuci
mi idemo van i na +40 i na -20