Sad ću ponovo upitati, puntica je rekla na početku da je prerano, kud žurim na početku teme, da će odgovoriti kasnije pa pitam sad -
kako pripremiti supruga za kućni porod?
Lako je za ambijent i doulu, ali i suprug ima svoja prava, to je i njegovo dijete.
Mislim na običnog, vulgaris supruga koji ne brije ni na kakve brije, spiritualne, ove, one, želi živo i zdravo dijete i ženu, a takvi se, po njegovu iskustvu i shvaćanju, "dovoze" iz rodilišta.
Jeste vi sve dominantne žene pa ste ga "prisilile" (kuhača i te spike:mrgreen:) ili se njih te "babske stvari ne tiču", ili ste istomišljenici i zajedno preuzimate odgovornost.
Jeste mu tutnule kakvu knjigu ili skriptu u ruke (moj bi imao živaca čitati možda ukupno četiri stranice, pa ako tko ima takvu skriptu:mrgreen:) ,
cijepile mu mozak mjesecima....kako se to izvodi?
Mislim, MM je bio sam mnom u rodilištu sva tri puta, ali recimo, vidim da jednostavno ne shvaća (shvaća, ali ne u dovoljnoj mjeri) da sam ja zadnji put zaradila takvu psihičku traumu na tom porodu da sam počela dobivati lagane napade panike kad idem u bolnicu za bilo što (to mi se nikad prije nije događalo),
da postanem smrtno ozbiljna, odsutna i paralizirana kad se približavamo odjelu rodilišta ili nečega sličnog, kao kad ljude ugrize pas pa imaju PTSP i boje se bezveze, znaju da to nije razumno, ali emocije rade svoju blokadu, na što volja i razum ne utječu. To mi se nakon prva dva poroda nije dogodilo, ali treći je bio strava.
Dakle, kako ste privolile muža?