Neda? A bas je neki....onda ih prodaj odi na burzi! I oglasi i na njuskalu....
Jer ti definitivno ne treba toliko AIO!Mislim da se one jos i teze suse!
Printable View
Neda? A bas je neki....onda ih prodaj odi na burzi! I oglasi i na njuskalu....
Jer ti definitivno ne treba toliko AIO!Mislim da se one jos i teze suse!
Auuu 20 AIO... Totalno nove? Gnjavi jos malo prodavaca za zamjenu.
Kad su ti stigle? Ja mislim da po zakonu robu narucenu putf interneta mozes vratit prodavacu u nekom roku, mozda tjedan dana, i dobit pare natrag. Ako si od domcih narucila . Ili probaj forumsku trampu, aio za obicnu pa tako 15 puta :-)
Mishekica kako mozes znati da nisu dobre dok nisi probala?
Mi imamo vecinu aio, raznih proizvodjaca i dobre su nam, pogotovo za jaslice.
Rodine aio su super, najbolje od svoh
Ma kompliciranije je od toga. Ne da mi se objašnjavati. :)
A možda mi jedino trampa preostaje. Jest, i plus poštarina ili troškovi goriva dok se nađem s osobom koja bi ih trampila. Obožavam svoj život. :gaah:
Pa ne znam, nego sam pročitala tu na ovoj temi. :mrgreen:
Vama onda ne propuštaju, pretpostavljam?
Uh, i ja razmišljam o platnenima, ali kada sve ovo pročitam, čini mi se sve skupa prava nauka :coffee:
No dobro, hoće u ZG kakva radionica uskoro?
Koliko prije rođenja bebe da ih kupim?
Eh sad kad skupiš sve informacije, sad tek dolaze dileme. Koje pp uzeti? AIO, pocket fitted, pamučne, frotirne, uložak ovoliki ili onoliki... Tetre imam, švedske imam, čak i neke PP pocket fitted ali bez uložaka, bez zaštitnih gaćica.
Za AIO sam čula da nisu toliko dobre što se tiče nepropuštanja, pogotovo po noći, kao da su najbolje pocket fitted. Da li je to dobra informacija???
Gledam ovu konkretnu ponudu ovdje u Sarajevu
http://www.mybabysaurus.com/paketi-s...08-5-kom-.html
i ove uloške (od kojih ne znam koji je najbolji za kupiti :-SAVJET MOLIM)
http://www.mybabysaurus.com/31-uloci-za-pelene
Taman bih sutra htjela nadopuniti sve što mi nedostaje s ovim pelenama. Tako sam nesigurna u odabir da stvarno (kako bi moja mama rekla) nisam više dos` pametna! hehe!
Ovo bi mi bilo idealno jer mogu otići i kupiti, a toplo su mi preporučene.
A ako griješim, ako su AIO bolje, kakve vam se čine ove i da li su povoljne???
http://www.mybabysaurus.com/23-aio-pelene
Radujem se sutrašnjem shoppingu, molim vas za odgovor!
I nadam se stvarno da ne kršim neka pravila što pitam direktno za internet proizvod- stvarno mi treba baš konkretan savjet za konkretnu ponudu- i što se tiče cijene i što se tiče tipa pelena.
Hvaaaaala! :-D
moj najtopliji savjet je da sad kupiš po jednu-dvije od svake vrste te da ih kombiniraš s tetrama i švedskima u početku, pa tek kad vidiš koristeći ih na bebi koje ti najbolje odgovaraju da kupiš veći broj.
to kažem svakome tko još nema iskustva s platnenim pelenama
Misekica, AIO sam imala i fitted i pocket i cesto bi procurile ako bi se malac puno popiskio. Mozda zato sto je mrsav pa mu nikako nisu uspjevali biti uz kozu vec bi puhale koliko god ja stegla.
Zekana, ja sam od babysaurusa imala mutt like sa uloscima koji su dosli uz pelenu i kacili su se za pelenu drukerima, bili su u dva sloja pa su se brzo susile...
I ovo sto lutonjica kaze, postepeno kupovanje. Ja sam kupovala malo po malo kroz dva mjeseca (poceli kad je malac imao 7 mj), i na kraju dokupovala one koje su mi najbolje. Kad sam imala oko 20 ak prestali smo kombinirati s jednokratnima.
Svakako ću kombinirati što god da imam, a pretpostavljam da se prvih mjesec-dva koriste samo tetre i švedske- nisu potrebne platnene. Ja sam i biti ću mama kod kuće s godinu dana porodiljnog- sve uredno i sve vrijeme ću posvetiti našoj bebici.
Da li to sad znači da OS nije stvarno prilagodljiv od rođenja (čitaj-od mjesec-dva) pa do odvikavanja? I da li to znači da je nemoguće dobiti preporuku? Mislila sam da postoje neki tipovi pelena koji su stvarno dobri i to je to. Već sama ideja kupovanja na slijepo za isprobavanje mi se nimalo ne sviđa. Skup je to sport! Uz to, ja sam od onih nestrpljivih i smatram (znajući samu sebe) da ako ne budem imala opremu za kombinirati da ću pošiziti i odustati.
Nisam se odlučila na platnene radi novca već radi zdravlja i protivljenja svim kemikalijama koje trpaju u pelene, zagađenju od istih, a i imat ću vremena za pranje i sve ostalo. Nećeš ići kupiti jednu pelenu pa ju gledati i isprobavati, a već tri-četiri su 100KM, tj. 400 kn. I šta ako nisu dobre? To je razbacivanje novaca.
Malo sam obeshrabrena što nitko nema sigurnu preporuku- kupi to i to, nećeš pogriješiti... ako tko ima, nek se javi! :-D
Nitko ti to i ne može točno preporučiti. Ono što je nekome idealno, drugi ne može ni smisliti. Prilagođavat ćeš se u toku. Imaj za početak jednokratne i onda ćeš vidjeti kako ti ide s pokojom platnenom.
A to da ćeš imati vremena za pranje...vidjet ćeš. Prva dva mjeseca ne očekuj ništa previše od sebe. Ako uspiješ jesti relativno uredno i odspavati...relativno :) , uz dojenje, nosanje, presvlačenje...bit će odlično. Imaš vremena za platnene.
OS su moja djeca koristila doslovce od samog rođenja pa sve do kraja. nisam zbog toga rekla da se kupuju pelene postepeno.
nego sto ljudi sto ćudi, a ne možeš znati što će ti se sviđati dok ne počneš koristiti.
ja recimo ne bih preporučila ni AIO ni pocket, a ima mama koje ih obožavaju.
ili recimo, možda shvatiš da su ti tetra i švedska baš super i da ti uopće ne trebaju moderne platnene.
ili ti, kao mishekici, platnene uopće ne sjednu...
ja sam nabavila dosta rabljenih platnenih, i s vremenom sam kupovala što mi se svidjelo i što nam je odgovarala. u jednom momentu sam imala oko 40tak pelena LOL.
ja ti bez problema mogu reći koje su meni pelene najbolje. ali onda će se javiti neka mama i reći da su njoj baš te najgore LOL
u svojoj kolekciji trenutno imam:
staru rodinu bambus pusu za noć
ujutro prvih sat vremena puno piški, za to doba mi je idealna flafi OS i rodina konoplja
tokom ostatka dana najnajnajviše volim muttaqin OS (za mene su to najbolje pelene na svijetu, nema im ravnih), zatim rodinu pusu i nježnu pusu s organskim pamukom
imam čak neke stare kamaris i smib koje su mi bile super, i žao mi je što se više ne proizvode
od pocketica sam probala happy heiny i fuzzybuns - nikako mi se nije svidjelo, udijelila sam ih dalje
od AIO imam rumpsters, koristim ih ako su mi sve ostale pelene prljave, ili ako baš želim da mu guza bude mala (ima jedne uske trapke koje zahtjevaju malu guzu LOL)
i eto, ne vjerujem da sam ti išta pomogla LOL
za pranje pelena ti ne treba neko posebno vrijeme, ono, otprilike jedna minuta da ih staviš u mašinu, te 5 minuta da ih objesiš na štrik. fakat ne vidim koje je to silno vrijeme koje bi za to bilo potrebno.
a u najgorem slučaju, pelene u mašinu i na štrik jednom u 3 dana može valjda staviti i muž.
kao što sam rekla, platenene smo koristili od prvog dana.
ovo su klasične moderne pelene, takve su moje, osim one 2 AIO što sam spomenula.
http://webshop.roda.hr/pelene/njezna-pusa.html
http://webshop.roda.hr/pelene/rodina-pusa-1.html
a ovo su klasične pocket:
http://www.nickisdiapers.com/fuzzi-b...et-diaper.html
i klasične AIO:
http://www.nickisdiapers.com/kissaluvs-marvels-aio.html
kod babysaurusa su ti obične platnene one koje se zovu mutt like, te nisu ni pocket ni aio
te bih ja izabrala, da kupujem na toj stranici
(a mutt like znači da je kopija muttaqina, a te sam rekla da su moje najdraže pelene). evo, ja bih te kupila da tamo kupujem
Sad sam pocirila na babysaurus stranicu, kao da ne vidim da vise imaju mutt like kojima se ulozak kopca drukerima, vec su sada sa dzepom koji se puni uloskom? To mi jos draze. Na njih fino idu rodini coveri.
Za drugu bebu cu kolekciju upotpunit mutt like-om, roda newborn i vunenim coverima.
Da sam s prvim djetetom krenula s platnenim od starta mislim da bi se izgubila... Bilo bi meni svega novog previse... Bolje polako krenut kad se osjetis spremnom. Neke zene su odmah spremne, ja mislim da ja ne bi bila- em jer smo dugo bili u bolnici i trebalo mi je dugo da se oporavim od poroda.
zekica, previse se opterecejes ;)
vidjet ces sve sama kad krenes motat guzu, uzimaj od svake vrste po par komada, pa ces lako naruciti jos kako guza raste, a za prvih mjesec 2 bit ce ti dosta i 10ak(20ak) pp ako koristis i tetre
fitted se razlikuju od pocketica samo u tome sto se ulozak ne odvaja nego je usiven i time se sporije suse, i po velicinama su(ili os)
A joj drage moje žene 20ak košta 2000kn, pa nije mi to zgodno za "vidjeti". Nemojte me krivo shvatiti, ja razumijem što vi govorite, samo mi se ne sviđa više ideja kao prije. Nemam ja novaca eksperimentirati s pelenama pa koje "budu dobre". Imam i volje i vremena, novaca samo tako i nemam za istraživanje. Samo ja radim, a radi bolovanja mi je plaća na bolovanju 2400, a za porodiljnog dopusta je godinu dana 2800. I sad dati u startu skoro jednu cijelu plaću da vidim hoće li biti dobre... nije mi to baš draga opcija, zapravo- to nije opcija.
Imam ja volje za sve! Uz to imam sreću da imam i svekrvu na raspolaganje koja je kućanica i koja je oba svoja sina odgojila na pp. :-D Samo ponavljam, nemam novaca za eksperimentiranje s vrstama pelena.
Kaže ona da je moj MM s 9 mjeseci prestao nositi pelene, rano su ga naučili na tuticu.
ja sam silom prilika zbog kožnih problema morala malog stavit u platnene sa sedam mjeseci. imala sam istu ovu dvojbu kao i ti... kakve, koje šta da kupim. ništa mi nije bilo jasno oko tih pelena.
s lovom koju dobiješ na porodiljskom isto nisam bila sklona eksperimentima.
na kraju sam se odlučila za tetre i švedske i mogu ti reći da funkcionira odlično. brzo se suše po ovoj zimi, imam ih dosta, a nisam potrošila brdo novaca, perem mašinu svaki treći dan. imam covere od pulla i niš ne pušta. imam i pokoji vuneni, ali oni su tek u procesu proizvodnje :).
Zašto ne kupite razne rabljene ako želite isprobavat?
Meni su osobno najdraže bile Dolisine fitted-pocket, tj pamučne s đepom kao pocketice koje si mogao puniti po želji(ntetrtom) a brže su se sušile od običnih fitted.
mislim da sa 30 običnih tetri možeš početi prve mjesece, na zimu dodaš još ako bude neophodno. to je tristotinjak kuna
zekana...pa nemoras uzet 20 za 2000kn...i nemoras odmah... moj je prvih mjeseci bio u tetrama, i kupovala sam jednu po jednu pelenu...doslovce, jednu do dvije mjesecno( uzimala sam razlicite proizvođace i oblike i uvijek sam gledala da uzmem one koje su pod burgain/rasprodaja) jer sam dobivala samo onu naknadu za nezaposlene(1600 kn mjesecno) a moji su bili skepticni sto je to toliko skupo...na kraju mi ih se skupilo....(koristili smo ih dosta dugo,imali smo muke sa skidanjem)
tad kad sam ih ja kupovala nije bas bilo puno rabljenih za kupiti a sad bome ima i nadopunjujem kolekciju samo sa rabljenima... za sad sam uzela vec 15ak novih(rabljenih, meni novih) za mozda 300kn sveukupno
Imaš li pravo na neki roditeljski dodatak od države? Meni je to taman otišlo na platnene, a dok se nije sva papirologija sredila koristili smo tetre. A i rođaci će valjda darivati bebu. Ja sam to bukvalno shvatila kao bebin novac, tako da nismo ni osetili toliki trošak na MM-ovoj plati. Ali kada mi prijateljica koja ima dečaka par meseci starijeg od moje L. kaže svoju računicu koliko je potrošila za sada na jednokratne zavrti mi se u glavi, jer mi to nebi mogli sa njegovom malom platom izdržati.
Da, malo je poveca svota novca za izdvojiti na pocetku (iako nisu sve pelene po sto kuna), ali definitivno se kroz neki rok isplati. Itekako se isplate i s jednim djetetom, jer bi troduplo potrosila na jednokratne kroz dvije, dvije i pol godine pelenasenja. A kolika je tek usteda kad ih koristis s drugim, ili trecim djetetom.
Ali meni se cini da bi ti sve odmah i sad, pa da ces zbog toga nagrabusit. Zato idi postepeno, s tetrama plus koja moderna platnena. Uostalom, one platnene koje ti nece biti perfektne - ne znaci da su neupotrebljive. Npr ja sam dvije pelene koje mi nisu "legle" stavljala samo kao nocne, s dva dodatna uloska i odradile bi svoj posao. Nije bilo neke da je bila totalno neiskoristena. Nemoj zurit, mozda ti ni uz svekrvu kucanicu i svu pomoc svijeta uopce ne legnu :)
i to!!!
neiskoristiva moze biti jedino aio ili cover...ali sama platnena je uvijek upotrebljiva, ona koja ti je pre-tanka, dodat ces ulozak ili tetru...
prestat ces je koristiti onda kad je preraste (ako nije os, mi smo os cak i prerasli nakon 2 godine jer mi je mali bio sumo size :) )
ali inace ces je uvijek moci staviti kakva od bila jedino sto ces imati one koje preferiras pa ce ti one koje volis manje biti manje u opticaju ili na dnu hrpe
platnena je iskoristiva sve dok recimo cicak ne pocne grabat po trbuscicu(ali to je jaaaako rijetko - i dogadja se uglavnom kod starijih pelena), cak i kad gumica oko nogu popusti...ona je svejedno iskoristiva
tako da koje god da kupis...prirast ce ti srcu :)
I cocak i gumica i drukeri se uvijek mogu popraviti i zamjeniti, tako da nista nije problem :)
Uostalom, te slatke sarene mekane pelene vrlo lako zavolis jednom kad se naviknes na njih :)
Cocak :lol)
Cicak htjedoh napisati
utvrdjivas ti gradivo za sutra,ha? :mrgreen:
Hvala vam na komentarima. Nekoliko sam običnih pp dobila igrom slučaja. Ovdje mi se protive bilo kakvim polovnim pelenama, a i mami se digla kosa na glavi kad sam joj predložila da mi ih podiže na pošti za mene- a polovne! A ja u Sarajevu, ovisim o njoj onda što se dostave tiče.
Možda mi se čini, ali ovdje koga god da sam pitala, svi koriste pampersice i nadati se naći ovdje pp- mislim da je to fantazija. Tako da sam ipak prisiljena kupovati nove.
Taman sam si rekla, pa OK, nove-nove! Kad me već napadaju da ne kupujem polovne, nek im bude, kupit ćemo nove. No to ipak ne podrazumijeva kupiti pa ih ne moći eventualno koristiti. Koje budem uzela, s njima ćemo se "družiti".
BTW, koja vam je preporuka za tetre. Kupila sam 15 kom od pčelice maje i stvarno mi se čine bezveze tanke. Znam kako tetre trebaju izgledati, barem kako su izgledale i kakve moja mama i dan danas potuca po kući. Tako su lijepe, debele i mekane. A ove su mi kao od flis papira... tako da molim za preporuku dobre marke/kvalitete tetri da nadokupim.
A pp ću najvjerovatnije uzeti 10kom pocket fitted s nekim ulošcima od baby saurus, i to OS s drukerima, dva-tri covera za početak. To je ulog oko 250KM pa ćemo vidjeti što dalje.
Ajd ipak se nisi totalno pogubila :)
Vidis, napredujes, kaluliras, imas plan.. Polako.
Bravo :)
:-D hehehe! naručeno pa budemo vidjeli... Ma ako ne budu funkcionirale, držat ću joj ruku pod guzom, hehe! A sad pićim dalje na svoju listu nabavke. Imam ja još mnogo toga što me čeka. Ovo je bio zadatak ovog mjeseca. Ostatak će na kraju ožujka, pa dalje na kraju travnja. Takav je plan :-D
Ne znam da li post ide pod tu temu...micite ga ako sam u krivu ;)
Hoće li skoro kakva radionica u Čakovcu o pp?