Beti3 prvotno napisa
edit:Ovo je bilo nakon posta od mamash, a evo sad još cijela strana.
Ah, Blizanci! Znam. Kakva sigurnost u životu! Ali meni to ne smeta, jer život nije sigurnost. U sekundi ti se sve može preokrenuti. Pokušaj uživati u onome što imaš, jer ni novac na računu, a ni u čarapi, ni lijepa kuća, ni auto, ni posao-ništa ne mora biti sigurno. Pa nama je sve nabrojano upravo sada totalno nesigurno - podstanari u dugovima prema stanodavcu; njegov obrt - majko mila, katastrofa, dugovi, Porezna itd; ušteđevina - nula bodova; 2 gotovinska kredita - jedva otplaćujem; auto - nije otplaćen, stoji doma neregistriran. Ako ništa drugo, barem bih voljela mirno spavati da ne brinem da li će me sutra stanodavac nazvati i tražiti da do prvoga u idućem mjesecu iselimo na cestu, i da znam da ću imati sutra za kruh. Toliko je kritično. Na žalost. Iskreno, trenutno ne mogu naći ništa u čemu bih mogla uživati. Samo su mi brige na pameti.
To jest sada i treba prihvatiti tu sadašnjost. Ako se u glavi preslože prioriteti, život postaje puniji. Teško mi je razumjeti ljude koji ne mogu pretpostaviti da se život sastoji od mnogo trenutaka, a ne od planiranja i čekanja budućnosti. Mi smo sad i ovdje. Sutrašnjica je nešto lijepo i nadamo se lijepome, ali nikako ne možemo biti sigurni u to.
Zato, zanemarimo prolivenu vodu, zaboravljenu budilicu, preskočenu godišnjicu...Sve su to sitnice. Ako nam je u srcu ljubav za tog našeg Petra Pana, pa...volimo ga. Takvog, nesavršenog. No, naravno da ćemo ga suptilno popravljati, i same ćemo se suptilno popravljati. Ja volim MM-a, jako, i uvijek se toga sjetim kada mi je teško i kada sam nesretna i kada bih htjela da nam bude lakše i bolje. Ne smetaju me ni čarape ni pokvaren tuš ni paučina posvuda. A on u krizi potone još dublje, uhvati se mene i mojih mana i na meni liječi frustracije umjesto da stisne zube i ima muda napraviti velike rezove.
Nije idealno ni meni, samo ja izvučem iz braka ono što mi paše, drugo zaboravljam. Srećom dvije (meni) bitne stvari su kod mog supruga velike, jedno je plaća, a drugo...Budimo realni, treba uživat najbolje što možeš u životu.