cure moje "ne marimo" je naravno retoricka figura i odnosise na opceniti odnos prema skoli, ucenju, znanju. (nije uperena protiv bilo koga od nas :-))
diljem svijeta! od brazila (pogledajte rezultate izbora), amerike evrope..
bez obzira sto moje dijete ima vecinom pozitivna iskustava, uvid u sistem skolstva ovdje me je pocesto ostavio bez rijeci.
kod nas u hrvatskoj je to naravno mozda izrazenije, jer je u svemu opceniti nered i dumbus.
a jako se dobro sjecam (mada je cura manje vise imala srecu sa profesorima a prva uciteljica u prva dva razreda osnovne skole je bila naprosto genijalna) sjecam se jako dobro nesposobnog profesora iz povijesti... (aje tu covjek moze puno i sam kroz citanje nuciti)
ali kad se sjetim one profesorice iz fizike :evil: jos i danas mi se dizu sve kose naglavi.
potpuno nesposobna i nekompetentna, (pri tom su svi imali super ocjene, au u glavi od fizike samo veliki upitnici) te mislim da je generacijama omrznula fiziku.
jos sam sjedila u vijecu roditelja skole - ali da roditelji raspravljaju tri sata (vecinom juristi :mrgreen:) o nekim nebitnim jezicnim formulacijama kucnog reda u skoli, a na spomen ove dame samo sljezu ramenima, a tako je to, sto mozeemo, ona je beamterica...