Pokazuje rezultate 1 do 50 od 238

Tema: Engleski - stagniranje u školi nakon super starta u vrtiću

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    koliko znam dijete ide na dvije sportske aktivnosti, dijete ne voli hranu u školi, djetetu je dosadan engleski, dijete ide u udaljeniju školu zato jer navodno učiteljice ili ravnatelj (stvarno se više ne sjećam koja je priča bila) nisu dovoljno neznamšto....
    (isprika ako nije tako, ne da mi se pretraživati mojcine postove i upite ... nos ve navedeno se pokazalo kao problem u određenim temama)
    tako da, da mislim da se pretjeruje i vrrrrlo smo blizu opisu roditelja iz navedene kolumne ...

Ok, tema je došla do trenutka kad se krene secirati onog tko ju otvori.

Ide na dva sporta, plivanje jednom tjedno i penjanja dva puta tjedno. Počela je s penjanjem jednom tjedno ali nas je molila da bude dva puta, jer to obožava i odlično joj ide.
    Plivanje je jednom tjedno, totalno neformalno, više kao rekreacija.
    I jedno i drugo je u totalno opuštenoj atmosferi, bez ikakvog natjecateljskog karaktera, u malim grupama, baš kao igra.
    Ona je ful sportski tip, ranije je išla u opću sportsku školu i jedva je čekala treninge. Ljeti trenira na parku s nabildanom ekipom iz Street brothers. Da ju zaustavim?

Ne jede. Da. Prvi obrok je pojela s 14 mjeseci. Takva je. Da se nju pita bila bi na voću, pršuti, škampima i tjestenini. Ne odgovara joj ni jedna hrana osim moja i bakina. Pa što? Ni meni ne paše hrana u kantini. Ne vidim ništa neobično.

Da, ide u dalju školu jer je bolja škola i nastava je u jednoj smjeni. Ne vidim ništa neobično ni u tome. Ni prvi ni zadnji roditelj koji je tražio upis izvan upisnog područja.

Dosado joj na engleskom? Pa da... to što sad rade je već savladala pred dvije godine. Tebi ne bi bilo? Želi učiti, a ne gubiti vrijeme. Ne ide na vjeronauk, pa si nosi razne radne listove da rješava za to vrijeme. Voli učiti. Zar to nije pohvalno?

Nije wunderkind, samo je u kontaktu sa samom sobom i koristi svoje osnovno ljudsko pravo: da se izrazi.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 27.11.2018. at 13:42

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Nije wunderkind, samo je u kontaktu sa samom sobom i koristi svoje osnovno ljudsko pravo: da se izrazi.
    Ovo se zaista može tumačiti na razne načine. Po mom mišljenju nije nužno da se za svaku al baš svaku stvar/sitnicu/aktivnost whatever radi cijeli filozofski pristup i traže rješenja da se ispune želje djeteta u svakom pogledu. Čak mislim da to samo dijete ni ne traži toliko koliko ti imaš poriv tražit i nudit rješenmja za sve.

ali Mojca u životu joj neće moći sve biti posloženo onako kako je zamislila, kako joj odgovara...al ti to ne gledaš tako, tj.ne želiš gledat na taj način.
    Svakom njegovo, ne kritiziram nego pokušavam ukazat i na drugu stranu "kontakta sa samom sobom".

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo se zaista može tumačiti na razne načine. Po mom mišljenju nije nužno da se za svaku al baš svaku stvar/sitnicu/aktivnost whatever radi cijeli filozofski pristup i traže rješenja da se ispune želje djeteta u svakom pogledu. Čak mislim da to samo dijete ni ne traži toliko koliko ti imaš poriv tražit i nudit rješenmja za sve..
    Ona želi u HD. Jer joj je prijateljica pričala kako je i shvatila je da to želi. Čak i kad sam joj ponudila da ide na lokaciju na koju ne ide njena prijateljica. Želi učiti engleski. Što bi ti napravila da ti dijete dođe s takvom željom?

ali Mojca u životu joj neće moći sve biti posloženo onako kako je zamislila, kako joj odgovara...al ti to ne gledaš tako, tj.ne želiš gledat na taj način.
    Svakom njegovo, ne kritiziram nego pokušavam ukazat i na drugu stranu "kontakta sa samom sobom".
    Puno toga nije ni bilizu onog što ona želi. I zna se nositi s tim. Zato i je u kontaktu sa samom sobom.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo se zaista može tumačiti na razne načine. Po mom mišljenju nije nužno da se za svaku al baš svaku stvar/sitnicu/aktivnost whatever radi cijeli filozofski pristup i traže rješenja da se ispune želje djeteta u svakom pogledu. Čak mislim da to samo dijete ni ne traži toliko koliko ti imaš poriv tražit i nudit rješenmja za sve.

lili ja razumijem tvoje postavke generalno gledajuci. no evo ako uzmes sebe i tvoje trcanje, koje mnoge nas inspirira, sigurno ces naci ljudi koji ce ti reci da ti to uopce nije potrebno, a kamoli svaki dan, a kamoli ovo ili ono. a tebi je to potrebno kao zrak koji dises.
    a sjeti se i diskusija o tome o ranijem upisivanju djece u skolu.
    da li im to treba? sto im ne bi bilo malo dosadno u zivotu?

mojca uopce ovdje nije pocela s nikakvim filozofskim pristupom, nego je pitala za informacije kako da nade ili skolu jezika ili privatnu poduku.

MI smo krenuli sa filozofijom sa vec poslovicnim:
    a jeli joj to treba, a tek je prvi razred, a ovo, a onu, pa smo krenulu filozofirati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    lili ja razumijem tvoje postavke generalno gledajuci. no evo ako uzmes sebe i tvoje trcanje, koje mnoge nas inspirira, sigurno ces naci ljudi koji ce ti reci da ti to uopce nije potrebno, a kamoli svaki dan, a kamoli ovo ili ono. a tebi je to potrebno kao zrak koji dises.
    a sjeti se i diskusija o tome o ranijem upisivanju djece u skolu.
    da li im to treba? sto im ne bi bilo malo dosadno u zivotu?

mojca uopce ovdje nije pocela s nikakvim filozofskim pristupom, nego je pitala za informacije kako da nade ili skolu jezika ili privatnu poduku.
    a vidi ti ove vražje seni di me pika

ipak ne trčim svaki dan haha, a ono meni je to normalno i nužno, pa ne dovodim u pitanje ni sebi ni drugima (a iskreno i boli me šta tko misli )

Za prijevremeni upis sam tražila mišljenja onih koji su to prošli, a dobila više mišljenja onih koji nisu nikad imali veze s prijevremenim i koji preziru školu jer vrtić je zakooon (čast izuzecima koji su se javili s iskustvom)

ovo si u pravu, Mojca je zapravo pitala za školu ili poduku a rasprava otišla u filozofije jer bez toga teško možemo komunicirat na forumu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.11.2018. at 15:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •