Nemam pojma kakav je Juke iznutra.
Izvana mi je mrak.
Meni dosta. [emoji38]
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Printable View
Ja vozim auto po kojem sam pljuvala, mercedes. Imali smo aurisa koji je bio baš po mom ćefu. No malo nam je ostario, a i prerasli smo ga. Para za toyotu monovoumen nismo imali, uletio je mercedesov karavan koji je bio optimalan.
Ja ga pljujem i zovem grobarski, pa peradarac i svakakonekako, ali on je i dalje optimalan i dobar nam već dvije godine.
To je ipak samo auto koji mi služi da sigurno i komotno za što manje love stignem od točke A do točke B.
P.S. sluša se HR2 najčešće, čak ni narodni radio ne svira :)
Mi smo lani kupovali obiteljski auto, birali smo izmedju valjda tri modela dobavljiva na nasem trzistu koji zadovoljavaju osnovnu nasu potrebu a to je 7 sjedala i to pravih, ne dva pomocna na koja ne moze sjesti nitko tko ima noge. :roll:
E to se zove kompromis. Kupili smo preskupo vozilo za cijenu kojeg smo mogli kupiti dva dobra 'normalna' auta, a uz sve to je i ruzan ili ajde, u najmanju ruku neugledan. :aparatic::unsure:
Moram reći da su mi ove predrasude o tome tko je kakav po autu kojeg vozi baš bezveze. A i vezano za muziku koju pušta u tom autu. :roll: Kod mene se slušaju cajke, vozim Nissan Qashqai. Ne visi mi ni krunica ni grb. Visi mi zeko, presladak.
Inače, kad sam išla kupovati taj auto, nisam pitala dragog jel se slaže. Ne znam, ne čini mi se kao odluka o kojoj treba kompromis ako će taj auto biti moj. Išao je on sa mnom, prvenstveno zato što ja ne znam ćirilicu pa da mi čita ako bude neke potrebe. :lol: A i jer gledam aute samo po tome koji mi je lijep pa da ne kupim neko lijepo sranje. Ali mislim da ako će to biti tvoj auto, ti ipak trebaš imati glavnu riječ. Što naravno ne znači da trebaš odmah odbaciti mogućnost da ga uzmeš, možda ti se svidi na kraju, nikad ne znaš. :)
ja sam pristala na auto koji mi se i nije svidio, ali je bila prilika
bilo je važno da ima tri sjedala otraga i da ima veliki gepek
pa sad tako vozim Peugeot Partner koji izgleda kao dostavno vozilo
i zahebavam se na taj račun da dostavljam djecu institucijama
boja mu je božesačuvaj siva, a jedino što ga spašava od mog potpunog nezadovoljstva su zatamnjena stakla i zaštite na svjetlima
ali, poanta na kraju je da mi stanu sva djeca i sve njihove stvari, gepek je fakat ogroman
održavanje nije preskupo, iako mu potrošnja nije baš mala, a ja pređem u prosjeku oko 35km dnevno
tješim se da će mi idući auto biti više po mom izboru, a do tad, neka i ovoga
a da sam na tvom mjestu, mojca, i ja bih prvo sjela u taj auto i provezla đir, pa tek onda vidjela pro i con
i super bi bilo da ti trešti neka druga muzika, a ne cajke dok ti kosa vijori kroz spuštene prozore i da izađeš iz njega ko Janis Joplin :heart:
Ostalo mi je ovo natipkano od jucer, u vrijeme kad mi forum nije radio...
Ni ja ne vidim priliku za kompromis. Da kupujete auto koji cete voziti oboje, onda ok, bitno je da se uzme u obzir misljenje svakog vozaca. Ovako... ako ne zelis, ne zelis. The end, neovisno o modelu ili izgledu.
I meni je vecina automobila ruzna, ali biram prvo po sigurnosti, a u okvirima onog sto si mozemo priustiti. Previse vremena provodim u autu da bih mogla dozvoliti da nije najsigurniji (od realnih opcija), plus zivimo u zemlji vjecne zime pa su mi neki dodaci svakako bitniji od drugih. Kompromis na koji cu vjerojatno uskoro pristati je kupovina svekrvinog auta. Nije boja koju bih birala sama i ne svidjaju mi se neki sportski detalji, ali cinjenica da cu biti drugi vlasnik, da je auto super ocuvan i identican mom, samo 4-5 godina noviji model mu idu samo u korist. S druge strane, moram malo detaljnije provjeriti sto se sve nudi ovih dana (rabljeno) i mozda ipak kupimo nesto drugo. Tim vise sto cemo uskoro morati nabaviti i minivan.
Btw, više ne priča o BMW-u, sad brije po nekoj Fiesti. Novoj, mislim.
Na neviđeno sam rekla da može. Sve Fieste do sad su mi se svidjele. Pa će valjda i ova.
Ajme kak on mjenja mišljenja
Ja nema šanse da bi vozila auto koji mi se ne sviđa. Ne volim da mi se tako nešto nameće.
Ako je to moj auto, onda znam što želim il ne želim,uostalom ja ću se u njemu voziti.
Recimo meni je trebao mali auto koji se može svugdje sparkirat, malo troši i htjela sam da nije crni.
Nije mene mogao muž nikako razuvjerit da uzmemo za mene nešto drugačije od toga.
U aute se ne kužim (on je maher) i nisu moja furka (razlikujem aute doslovce po bojama), al znam šta želim.
I naravno danas i on često uzme moj autić umjesto svog ogromnog Audija zbog jednostavnosti parkiranja.
Nekom je bitno nešto drugo, nema veze al bitno da se ipak pita vozača šta će vozit, ženu šta će nosit od robe (gore onaj primjer :lool:) i sl.
Predrasude prema tome tko vozi kakav auto imam isto kao prema tome tko kakvu odjecu nosi ili kako mu je uredjen stan ili koliko paznje poklanja sminkanju, tko uziva u lakvoj glazbi itd. To je dio osobnosti. Pa cak i to da nema pojma kakav auto vozi. Al buduci da oko mene svi dobro znaju karakteristiku motora svog vozila, i slicne "detalje", ne mogu nikako misliti da je slucajnost da netko vozi forda, a netko alfu. Kao da je slucajnost nosi li bakse ili štikle na posao.
Ne znam, nikad to nisam shvaćala i koliko god mi netko objašnjavao, ja to ne mogu shvatiti jer sam mutava za takve stvari. Normalno da smo svi različiti i da svi volimo nešto svoje ali da procjenjujem osobu, odnosno da imam predrasude ako netko vozi BMW-a, nosi štikle, puno se šminka i recimo sluša famozne cajke, pa zašto bih imala? Svi smo prije svega ljudi, a tek onda ono što volimo ili slušamo itd.
Čitam, čitam i mislim...ne, neću napisati što mislim o odgovorima, ali da vas ne znam po postovima, mislila bih da trolate. Ne vjerujem svojim očima što čitam.
Ajde, ajde, Beti, zapapri malo :))
Sori Mojca na oft, ali ja ne razumijem sto znaci da smo svi ljudi prije svega. Prije toga sto smo ljudi smo primati, pa smo i sisavci. Ne kuzum.
Imamo neke stavove, ukuse, interese..., izrazavamo ih verbalno i neverbalno. Nesto mi je simpaticno, nesto nije.
Recimo ja ne volim aute u koje se upadne kad se sjedne. Naročito ako sam suvozač. I ne volim ove s “guzom “. I birala bi auto koji nema te karakteristike. A jel taj BMW sa zadnjim pogonom ? To isto ne bi. Možda sad više nije tako no sjećam se davno da je bilo problema takav auto voziti po ledu.
Znači da nas ne određuje ni ono što vozimo ni ono što slušamo ni bilo koji drugi ukus. Niti su svi koji voze BMW-a isti, niti su svi koji slušaju cajke isti, niti su svi koji slušaju rock isti. To bi valjda onda trebalo značiti i da su predrasude temeljene na nečijem ukusu bezvezne i nemaju smisla. Naravno da je i tebi i meni i svima nešto simpatično, a nešto ne, ali nikako ne bih trpala simpatičan ili antipatičan stav sa simpatičnim ili antipatičnim ukusom. Recimo žena koja ima stav da psihičko zlostavljanje nije zlostavljanje, ima jako antipatičan stav, a uz to i šteti sebi i/ili drugima. Žena koja sluša cajke po nekima ima antipatičan ukus ali time ne šteti apsolutno nikome.
Čak i nije oft kad se cijelo vrijeme provlači kakvi ljudi voze BMW i zašto je to toliko užasno.
Mojca sigurno nece kupiti novog BMW 7, ali sam bas nedavno slusala predavanje o zagadjivanju prinproizvodnji aluminija, pa su se dotakli i automobila, odnosno emisija CO2. Usporedbi Tesle Model S P100D (baterija) sa BMW 7 (benzin) i Mitsubishi Mirage(benzin). U cijelom zivotnom vijeku, od proizvodnje do odlaganja, na bazi prijedjenih 270 000 km, ovaj BMW ce ostaviti otisak kao druga dva zajedno. S tim da benzinac Mirage najmanji otisak ostavlja, pri cemu proizvodnja Miraga opterecuje nekih 4500 kg CO2, tesla 12 500 kg CO2, BMW nekih 8500 kg CO2. Naravno, BMW ih sve nadmasi emisijama u voznji. I to gotovo dvostruko vise od ostala dva koja imaju priblizno istu emisiju, s tim da je Mirage i u toj kategoriji bolji od elektro auta, samo je naravno puno manji.
Malo sam nagurala post. Tesko me je pratit.
Dio osobnosti je tko kakav auto vozi?!
Ne mogu vjerovati da netko tako povrsno moze ocjjenjivati ljude.
Auto koji ja vozim nikako nije prvi koji bih izabrala, uletio je slucajno i vozim ga zadnjih 7 godina. I sad bi ti moju osobnost ocijenila na temelju toga?
Sokirana sam, blago receno
U svakom slucaju, ako govorimo o novom autu, mali ce sigurno ostaviti puno manji impact.
Nekome je vaznije luftat pazuha, ili uzivati u sigurnoj voznji na visokoj nozi (velikim kotacima).
Za frizure i sminke ovo nije tema.
Isto kao sto lili (pa ni ja) ne bismo kupile crni auto.
MM kad ide na posao, vise vrijedi odjeca na njemu, nego auto. Da ga vidis, bilo bi ti jasno da ga auti ne zanimaju, a odjeca da.
Ja izbjegavam uopce ici autom. Ili hodam ili idem biciklom. Moj prijasnji poslodavac nije mogao vjerovat da krecem prije 7 na posao da stignem pjesice. I onda sam jos navecer isla pjesice do trga nekoliko km. Sad ne mogu s malim djetetom vise.
I tako nas nekarizmaticni auto kojeg sam ja birala vecinom stoji na parkingu. Muz vozi neki "slucajni", ja hodam ili bicikliram.
Mojca, zatrpah ti temu.
Kad sam izlazila iz horvatinciceve garaze, nadala sam se da me nitko od Poznatih nece vidjet, a ne nitko od Prolaznika. Znala bih da bi me itekako zezao, buduci da sam protestirala onomad u Varsavskoj.
Pa zato sto je tipicni BMW veliki potrosac, sto ima prednju masku agresivnog dizajna, sto ima u pravilu veliko ubrzanje od 0 do 100km/h i sto ga velik dio vlasnika zbog toga voli i vozi temperamentno pri cemu se jos vise trosi, a svako malo mozes procitati kako je netko s BMWom pokupio pjesaka.
Sto vjerojatno ima kožna sjedala, što je apsolutno statusni simbol za one koji to zele pokazati. I onda u to upadne Mojca, kao vegetarijanac, koji voli zemlju i svemir.
Dakle, ja mislim da nas donekle odredjuje sto vozimo, a bome i kako vozimo.
Nije meni bit u tome što je BMW statusni simbol nego u tome što me nije briga za status, kontaš? :) A i u tome što mislim da i netko tko je vegetarijanac i voli zemlju i svemir opet može voziti BMW, pa i iz ljubavi prema njemu. Jer kod mene možeš voljeti i zemlju i svemir i BMW istovremeno. Zato sam i reagirala na tvoj post u kojem pišeš da imaš predrasude prema tome tko šta vozi, kako se oblači, šta sluša itd. Nisam uopće mislila dizati neke tenzije tu po forumu, samo jako očito izražavam svoje mišljenje o predrasudama. :mrgreen:
A Mojca svakako po mom mišljenju treba birati auto koji se njoj sviđa, što sam u svom prvom postu na temu i rekla.
Kao prvo zasto ti ne spavas :)
Kao drugo, analogno tome da mozes voziti terenca po centru Zagreba i voljeti prirodu, mozes reci i da zlostavljac na neki nacin voli svoju suprugu. Ne mozes i zagadjivat maksimalno i govoriti da volis.
A da si ga kupio jer volis svijet je podjednako vjerojatno kao da si se potrudio nabavit pasminu koja je uzgojena za borbe pa ces tog psa uzet za rad sa slijepim osobama. Ima sigurno i takvih slucajeva, al nisu česti.
Mislim da bi zivot bio jako kompliciran kad ne bi donosio zakljucke na temelju prethodnih znanja i iskustava, nego svaki put ispocetka, dajes svemu i svima jednake sanse pa propitkujes za svaki datum da nije mozda to po kineskom kalendaru.
Pa ne zivis. Nego te ocito ne zanima. Ali s druge strane si uvjerena (ili imas predrasudu) da ja imam predrasude, a ne da me to zanima i da sam okruzena iznadprosjecno informiranim ljudima u tom području. I da bih voljela da i drugi promisle kakav auto im treba i za sto, ako mogu birati
Ja ne spavam jer ni inače ne spavam prije 3, 4 haha, zašto ti ne spavaš? :) A znam, naravno da prethodna iskustva služe nečemu ipak ali vjerojatno je razlog tome to što sam svjesna da bi ljudi i o meni na temelju tih površnih stvari mogli zaključiti svašta, a ne želim da zaključuju na temelju muzike, šminke, odjeće i ostalog.