Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
Sori Mojca na oft, ali ja ne razumijem sto znaci da smo svi ljudi prije svega. Prije toga sto smo ljudi smo primati, pa smo i sisavci. Ne kuzum.

Imamo neke stavove, ukuse, interese..., izrazavamo ih verbalno i neverbalno. Nesto mi je simpaticno, nesto nije.
Znači da nas ne određuje ni ono što vozimo ni ono što slušamo ni bilo koji drugi ukus. Niti su svi koji voze BMW-a isti, niti su svi koji slušaju cajke isti, niti su svi koji slušaju rock isti. To bi valjda onda trebalo značiti i da su predrasude temeljene na nečijem ukusu bezvezne i nemaju smisla. Naravno da je i tebi i meni i svima nešto simpatično, a nešto ne, ali nikako ne bih trpala simpatičan ili antipatičan stav sa simpatičnim ili antipatičnim ukusom. Recimo žena koja ima stav da psihičko zlostavljanje nije zlostavljanje, ima jako antipatičan stav, a uz to i šteti sebi i/ili drugima. Žena koja sluša cajke po nekima ima antipatičan ukus ali time ne šteti apsolutno nikome.

Čak i nije oft kad se cijelo vrijeme provlači kakvi ljudi voze BMW i zašto je to toliko užasno.