Meni se bolje sviđa ova mas a od marshmalowa,
jer je gotova niti za 5minuta....
Najprije otopim u mikrovalnoj bombone, i pomiješam mikserom, kad se sve zajedno primi, još minutu dvije razradim rukom i masa je gotova....
Printable View
Baš ih otopiš? Po ovom receptu po kojem sam ja radila trebaju kao samo malo omekanit, možda mi je zato bila malo tvrđa smjesa. Danas sam je premjesila i čini se ok. Sutra radim dalje. Nego ajd mi, molim te, napiši po kojem receptu ti radiš, tj. zanimaju me količine sastojaka u tvom receptu. I sorry šta sam dosadna :oops:
[QUOTE=Cheerilee;1870213]
Najprije otopim u mikrovalnoj bombone, i pomiješam mikserom, kad se sve zajedno primi, još minutu dvije razradim rukom i masa je gotova....[/QUOTE!
Evo MariolaST, ovako. :)
Ma hvala ti, samo mi reci u mikrovalnoj koliko vremena i na koju jačinu
Ja nemam mikrovalnu, već otapam u pećnici na 50 stupnjeva. A u mikrovalnoj mislim na srednjoj jačini, stavi po 30 sekundi, pa provjeravaj je li omekšalo. Promiješaš malo. Čini mi se da je minuta dovoljna. Ja sam mišljenja da je bolje da se gotovo potpuno otope, a ne samo malo; e zaboravi mast dodati kad počneš mijesiti. (Biljna mast-Zvijezda, jednu žlicu).
E, da miksaj sa spiralnim nastavcima, ne običnim. A možeš odmah i rukom, samo je dosta ljepljivo.
torta s logotipom moje firme, za najbolju šeficu i naj kolegice
cure please help
moram napraviti DANAS tortu na kat (cetvrtastu), cak mislim i na 2 kata, vjencanu. Inace radim sa ticinom od migulice i za 100 mi je ALI molim dajte mi recept sto unutra a da struktura izdrzi katove...bez onih stapica koje drze po mogucnosti jer ih nemam.
zaboravila sam dodati da svaki kat mora biti visok 15 cm, onaj najvisi i 20 cak
Pozdrav svima. Obečajem da ću jedan dan sjesti i pročitati ovaj topic od A do Ž. Sad sam ga čitala na preskokce. Spremam se u svoju prvu ticino avanturu, pa imam nekoliko pitanja, ako netko može nek pomogne.
Kupila sam sve sastojke. Muče me boje. Imam Aromarove i imam Schwartau boje. Nisam uspjela nabaviti gel boje, to ću morati potražiti jednom zgodom u ZG.
Koje od ovih dviju da miješam u ticino, imate li iskustva koje su bolje? Mogu li ih direktno dodat u smjesu ili ih moram miješati s vodom?
Zanima me kod izrade ovih kojekakvih prekrasnih figurica. Jel vi to umijesite u komadu pa onda bojate ili svaki dio mjesite posebno pa ih onda spajate?
Moraju li figurice biti potpuno suhe ako na njih želim kistićem nešto nacrtati ili se može odmah kad je lik napravljen?
Hvala unaprijed!
ja imam Aromarove i mješam direkt u ticino. ako hoću jače boje onda farbam s kistom. ništa ne razrjeđujem. crtam odmah čim napravim, jedino ako želim boju do boje ili nešto iscrtat po obojanom, onda čekam da se osuši.
Kao i Suzizana.
Hvala puno! Napravila sam većinu ukrasa, ali me sad najviše brine sama pokrivka za tortu. Trebala bi biti tamno plava, a bojim se da će ispasti pastelna:-(
Još jedno pitanje. Ostalo mi je nešto malo manje od 90 dkg mase. Hoće mi to biti dosta za prekriti okruglu tortu promjera 26 cm, visine nekih 8 cm, ili moram zamjesiti još jednu masu?
Nemoj dodavati boju u cijelu masu nego u pola, pa ako ti je pretamno pomješaš sa onim drugim dijelom koji ti je ostao svijetliji. Ako ti boja paše otprilike napraviš i drugi dio i onda oba izmjesiš.
Imaš dovoljno to mase za prekrivanje. Meni je dovoljno oko 750 g. s time da razvaljaš veći krug i onda obrežeš oko torte. Ono što ti ostane od obrezanog imaš za neke trake , rubnike
Evo jedna za svatove.
Na slijedećoj slici se jasnije vidi aranžman.
Tražena narandžasta boja koja mi već ide na pajšl.
Hvala ti, kalimero.
Torta ti je prekrasna. Ja bi isto napravila neravnu pokrivku. S obzirom da bi torta tematski trebala biti more, mislim da je bolje da nije skroz zaglađena. Htjela bih dobiti malo na teksturi, da izgleda kao pravo morsko dno.
U subotu oblačim tortu, nadam se da će uspjeti pa ću staviti slike.
Ježić, čekamo slike
Evo je! Moja prva torta!
http://public.fotki.com/jezic/my-first-album/
Boja nije ispala baš morska, više kao na bazenu, ali bit će bolje drugi put.
Pardon! Valjda je sad dobar link!
http://public.fotki.com/jezic/my-first-album/"]Moja prva ticino torta
Prekrasno, obožavam morske motive!
Prekrasna torta. Ne bi se reklo da je prva, toliko detalja, fantastično :klap: :klap:
Hvala vam! Je, torta je zaista prva, ali mogu bez lažne skromnosti reći da sam jako zadovoljna. Svi su bili oduševljeni, a pogotovo mala slavljenica koja je uspijela počupati s torte i pojesti dobar dio ukrasa prije nego što smo uspjeli tortu uopće izrezati:-)
Ticino je zakon! Ali masu ideja sam dobila upravo na ovim stranicama i gledajući vaše prekrasne torte. Uglavnom, jedva čekam slijedeću priliku da opet nešto umijesim!
Eto me prvi put na ovoj temi...
Moja prica pocinje kao i vecina-imamo krstenje za cca 3 tjedna,inace pecem kolace stvarno svakakve,a suprug mrzi kupovne torte pa sam rekla da cu sama napraviti mada do prije neki dan nisam ni znala za ticino masu sada vec imam sastojke da napravim jednu.
Neka pitanja su koja mislim da nisam nigdje procitala do sada,naime peci cu tortu velicine onog pekaca koji svi dobijemo uz pecnicu i naravno visina bi trebala ispasti nekih 10-ak cm u biti dosta velika torta pa me zanima koliko ce mo biti potrebno mase,od 1 kg ili 2.
Planiram nesto i ukrasiti,sitno cvjetici i cipele ako mi uspiju...
Molim pomoc da ne dodem u situaciju razvijanja ticino mase a da nema dosta ni za povrsinu...
thx
Renesmee, mislim da bi ti 1 kg trebalo biti dovoljno za jednu tortu.
Nastoj što tanje razvaljati onaj dio s kojim ćeš prekriti cijelu tortu.
I neka ti svakako bude veća površina od torte, da možeš fino odrezati i poravnati rubove.
Uostalom, ako ti baš pofali materijala za cvjetiće lako uvijek kupiš još komadić gotovog ticina ili marcipana, koji se isto da fino oblikovati.
Pročitaj post ježić od 28.04.11 - na ovoj stranici
Ja za svaku tortu umesim 2 mase:P
Po sistemu "nista nas ne sme iznenaditi".
Ono sto ostane,dobro upakujem i cuvam za drugi put.
Jel mogu ticino od prije mjesec dana iskoristiti za tortu ovaj vikend? KOliko dugo smije stajati? U frižideru ga držim u vrećici i u plastičnoj zatvorenoj kutiji.
Jel može ticino na tortu Ledeni vjetar?
Primam prijedloge za torte na koje može ticino....a da nije ferero :)
Saherica, npr. Ledeni se ne preporučuje, osim ako ga ne obložiš biskvitima. Ja sam dosad radila čokoladnu klasičnu, ili lješnjak tortu. Sljedeća je Saherica...:)
Ticino nikako u frizider!
Sad sigurno imas kamen:-(
Cuva se na sobnoj temperaturi,tako kako si ga ti spremila,ali ne u frizider.
Ne znam,probaj ga izvaditi iz frizidera,neka stoji dok ne poprimi sobnu temperaturu,pa ga stavi malo u mikrowawe,pa mesi...
Inace,moze stajati mesecima,to je sigurno.
Pitanje! Imam recept za Sahericu u kojem na biskvit ide hole pomiješan s čokoladom. Da se na to stavi još jedan sloj biskvita, jel bi torta preživjela oblačenje ticinom?
Onda mozes bez problema.
Moze trajati mesecima sigurno.
ajme koje ste vi majstorice!! skidam kapu!!
okušala sam se i ja u kreacijama s ticinom..samo 2 torte za sada...
ako se budem ohrabrila možda vam ih i pokažem :)
sad mi se bliži rođendan od maloga pa sam opet u potrazi za inspiracijom...
a od vas ću svašta naučiti :)
ja krećem u izradu rakete koja će biti na torti koja je obložena ticinom (plavo sa zvjezdicama) i okolo mali cupcakesi u ludim bojama sa par očiju i sl. alien forama...dakle to je plan.
Ono što me najviše muči je što sam dan prije rođendana u svatovima i neću moćii navečer završavati tortu, pa sami mislila u subotu dopodne prekrit ticinom i staviti u hladnjak.Hoće to valjat?
Torta će biti ala mađarica, malo deblje kore za mađaricu i krema za mađaricu pa se bojim da će se pokvariti ako ju vani ostavim.
evo malo i mene k vama... ne stignem sad staviti nove torte, ali budem jednom prilikom...
imam pitanjce, vidim da se piše o ledenom vjetru... kak stojite s beze korama? jel tko probao raditi neku tortu s bezeom i onda na to itcino i kak je uspjelo?
ako nikad niste a imate kakvu dobru ideju... bila bi zahvalna...
i drugo što me muči... još nisam usavršila pisanje po ticinu... vjerujem da mogu napravit royal icing u boji i time pisati, ne?
Ja sam malomu za rođendan napravila ledeni vjetar u obliku broja 1 i obložila ga bijelim ticinom s plavim zvijezdama :)
Čak sam imala probleme sa sklizanjem slojeva, tj. klizao se onaj dio poviše sloja prasaka kojih sam stavila malo više, ali sam sanirala klizište i uspješno sve kamuflirala ticinom 8-)