Stranica 24 od 46 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 2260

Tema: Pomoć hitno-ticino masa

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja radim u zadnje vrijeme s masom od marshmalow bombona,
    puno mi je bolje/lakše radit s njom nego s ticinom...
    A i jednostavnije ju je napraviti...
    Molim te možeš li mi reći recept? Je li možda ovako:
    # 250 gr marshmallow-bijeli
    # 500 gr secera u prahu
    # 1,5 žlica vode
    # secer u prahu za rad
    Hvala!
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 14.04.2011. at 20:03

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Nia super je torta, kak si napravila ove cvjetiće, neki kalup imaš pretpostavljam?
    Hvala cure nadam se da će iduća biti sa full 3D figuricama, sad su ipak ispale ležeće, jer nisam bila sigurna da li će stajati, pa nisam htjela riskirati.

Tattoo, nažalost nemam kalup za cvjetiće, nego sam se snašla priručno, koristeći onu plastiku za cijediti naranče .
    Malu kuglicu bi prstima pritisnula da dobijem okrugli plosnati krug, zarezala sa škarama par latica i onda bi ga na ovom vrhu plastike za cijeđenje samo malo pritisnula da dobijem obris kao latica i voila - ispadne cvijet.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Ukrasi od Kiki bombona

E da, zaboravila sam dodati, bila sam nedavno na jednom dječjem rođkasu i na torti su bili ukrasi - ružice od Kiki bombona. Nije bila ticino, nego klasična Švarcvaldica sa šlagom izvana, a na vrhu puno ovakvih cvjetića. Kikići se razvaljaju i onda se od njih oblikuju ružice, predobra ideja i full efektno, a da ne spominjem dječje oduševljenje kad skuže da su im te ružice od omiljenih bombona .
    Eto, možda nekome dobro dođe ideja ako hitno treba nekakve jestive ukrase za tortu, a nema vremena za ticino uradak.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uspjela sam otvoriti sliku
    Super je torta. Za prvi uradak više nego dobro.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo da prijavim, moja prva ticino torta je u frižideru, za sada je uspješna, nadam se da ju neću ujutro skupljati žlicom . Radila sam ledeni vjetar iako je bilo riskantno, super je ispalo. Trajalo je od 12-22h i ovaj puta ticino je ispao super. Mislim da kad sam radila probni ticino nisam dosta otopila fruktozu i da je zato bio tvrd. Sutra slavimo prvi rođendan a kad prođe gužva stavim slikice. Ja super zadovoljna iako se ne može mjeriti s vašim remek-djelima. Hvala puno na savjetima.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    # 500 gr secera u prahu
    # 1,5 žlica vode
    # secer u prahu za rad
    Hvala!

Da da tako nekako...
    Količina ovog šećera od 500g je relatvna, meni treba oko 700g (zapravo neznam točno jer ne važem više, stavljam onako odokativno, dok mas nebude kompaktna...)...
    Ja stavim još dvije žlice biljne masti, navodno da se ljepše modelira, i ne suši se tako brzo....

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jučer sam zamijesila to "čudo", ali trebalo mi je oko450 gr šećera?? Prestala sam dodavati kad je smjesa bila ko plastelin. Možda zato jer nisam stavila biljnu mast. Mogu li je stavit naknadno ako mi se ne bude dalo fino radit? TnX Cheerilee
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 17.04.2011. at 12:18

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jučer sam zamijesila to "čudo", ali trebalo mi je oko450 gr šećera?? Prestala sam dodavati kad je smjesa bila ko plastelin. Možda zato jer nisam stavila biljnu mast. Mogu li je stavit naknadno ako mi se ne bude dalo fino radit? TnX Cheerilee

Možeš...
    Samo masu staviš u mikrovalnu da omekša, dodaš mast te još jednom fino izmijesiš...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Smajlich, i kako ti se čini naspram ticina? Koja ti je masa bolja/jednostavnija?

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Iskreno, ticino sam radila samo jednom, ne prema ovome Miguličinom receptu, već nekom drugom i to me koštalo živaca i volje, tako da sam se neko vrijeme okanila ticina. Međutim, ovo s marshmallowom mi se baš sviđa...nekako mi brže ide, manje je komplicirano, a i jeftinije. Što je tebi draže?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Iskreno, ticino sam radila samo jednom, ne prema ovome Miguličinom receptu, već nekom drugom i to me koštalo živaca i volje, tako da sam se neko vrijeme okanila ticina. Međutim, ovo s marshmallowom mi se baš sviđa...nekako mi brže ide, manje je komplicirano, a i jeftinije. Što je tebi draže?

Meni se bolje sviđa ova mas a od marshmalowa,
    jer je gotova niti za 5minuta....
    Najprije otopim u mikrovalnoj bombone, i pomiješam mikserom, kad se sve zajedno primi, još minutu dvije razradim rukom i masa je gotova....

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Baš ih otopiš? Po ovom receptu po kojem sam ja radila trebaju kao samo malo omekanit, možda mi je zato bila malo tvrđa smjesa. Danas sam je premjesila i čini se ok. Sutra radim dalje. Nego ajd mi, molim te, napiši po kojem receptu ti radiš, tj. zanimaju me količine sastojaka u tvom receptu. I sorry šta sam dosadna

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

# 500 gr secera u prahu
    # 1,5 žlica vode
    # secer u prahu za rad
    Hvala!
    To su sastojci, a kako s tim i što?

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

[QUOTE=Cheerilee;1870213]
    Najprije otopim u mikrovalnoj bombone, i pomiješam mikserom, kad se sve zajedno primi, još minutu dvije razradim rukom i masa je gotova....[/QUOTE!
    Evo MariolaST, ovako.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 18.04.2011. at 11:49

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ma hvala ti, samo mi reci u mikrovalnoj koliko vremena i na koju jačinu

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja nemam mikrovalnu, već otapam u pećnici na 50 stupnjeva. A u mikrovalnoj mislim na srednjoj jačini, stavi po 30 sekundi, pa provjeravaj je li omekšalo. Promiješaš malo. Čini mi se da je minuta dovoljna. Ja sam mišljenja da je bolje da se gotovo potpuno otope, a ne samo malo; e zaboravi mast dodati kad počneš mijesiti. (Biljna mast-Zvijezda, jednu žlicu).

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

E, da miksaj sa spiralnim nastavcima, ne običnim. A možeš odmah i rukom, samo je dosta ljepljivo.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

torta s logotipom moje firme, za najbolju šeficu i naj kolegice

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

cure please help

moram napraviti DANAS tortu na kat (cetvrtastu), cak mislim i na 2 kata, vjencanu. Inace radim sa ticinom od migulice i za 100 mi je ALI molim dajte mi recept sto unutra a da struktura izdrzi katove...bez onih stapica koje drze po mogucnosti jer ih nemam.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

zaboravila sam dodati da svaki kat mora biti visok 15 cm, onaj najvisi i 20 cak

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pozdrav svima. Obečajem da ću jedan dan sjesti i pročitati ovaj topic od A do Ž. Sad sam ga čitala na preskokce. Spremam se u svoju prvu ticino avanturu, pa imam nekoliko pitanja, ako netko može nek pomogne.

Kupila sam sve sastojke. Muče me boje. Imam Aromarove i imam Schwartau boje. Nisam uspjela nabaviti gel boje, to ću morati potražiti jednom zgodom u ZG.
    Koje od ovih dviju da miješam u ticino, imate li iskustva koje su bolje? Mogu li ih direktno dodat u smjesu ili ih moram miješati s vodom?

Zanima me kod izrade ovih kojekakvih prekrasnih figurica. Jel vi to umijesite u komadu pa onda bojate ili svaki dio mjesite posebno pa ih onda spajate?
    Moraju li figurice biti potpuno suhe ako na njih želim kistićem nešto nacrtati ili se može odmah kad je lik napravljen?

Hvala unaprijed!

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja imam Aromarove i mješam direkt u ticino. ako hoću jače boje onda farbam s kistom. ništa ne razrjeđujem. crtam odmah čim napravim, jedino ako želim boju do boje ili nešto iscrtat po obojanom, onda čekam da se osuši.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kao i Suzizana.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala puno! Napravila sam većinu ukrasa, ali me sad najviše brine sama pokrivka za tortu. Trebala bi biti tamno plava, a bojim se da će ispasti pastelna

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Još jedno pitanje. Ostalo mi je nešto malo manje od 90 dkg mase. Hoće mi to biti dosta za prekriti okruglu tortu promjera 26 cm, visine nekih 8 cm, ili moram zamjesiti još jednu masu?

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nemoj dodavati boju u cijelu masu nego u pola, pa ako ti je pretamno pomješaš sa onim drugim dijelom koji ti je ostao svijetliji. Ako ti boja paše otprilike napraviš i drugi dio i onda oba izmjesiš.
    Imaš dovoljno to mase za prekrivanje. Meni je dovoljno oko 750 g. s time da razvaljaš veći krug i onda obrežeš oko torte. Ono što ti ostane od obrezanog imaš za neke trake , rubnike

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo jedna za svatove.
    Na slijedećoj slici se jasnije vidi aranžman.
    Tražena narandžasta boja koja mi već ide na pajšl.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala ti, kalimero.
    Torta ti je prekrasna. Ja bi isto napravila neravnu pokrivku. S obzirom da bi torta tematski trebala biti more, mislim da je bolje da nije skroz zaglađena. Htjela bih dobiti malo na teksturi, da izgleda kao pravo morsko dno.
    U subotu oblačim tortu, nadam se da će uspjeti pa ću staviti slike.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ježić, čekamo slike

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo je! Moja prva torta!

http://public.fotki.com/jezic/my-first-album/

Boja nije ispala baš morska, više kao na bazenu, ali bit će bolje drugi put.
    Posljednje uređivanje od ježić : 30.04.2011. at 22:30

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Prekrasno, obožavam morske motive!

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prekrasna torta. Ne bi se reklo da je prva, toliko detalja, fantastično

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Prekrasna torta. Ne bi se reklo da je prva, toliko detalja, fantastično
    Potpuno se slazem!

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala vam! Je, torta je zaista prva, ali mogu bez lažne skromnosti reći da sam jako zadovoljna. Svi su bili oduševljeni, a pogotovo mala slavljenica koja je uspijela počupati s torte i pojesti dobar dio ukrasa prije nego što smo uspjeli tortu uopće izrezati
    Ticino je zakon! Ali masu ideja sam dobila upravo na ovim stranicama i gledajući vaše prekrasne torte. Uglavnom, jedva čekam slijedeću priliku da opet nešto umijesim!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Eto me prvi put na ovoj temi...
    Moja prica pocinje kao i vecina-imamo krstenje za cca 3 tjedna,inace pecem kolace stvarno svakakve,a suprug mrzi kupovne torte pa sam rekla da cu sama napraviti mada do prije neki dan nisam ni znala za ticino masu sada vec imam sastojke da napravim jednu.
    Neka pitanja su koja mislim da nisam nigdje procitala do sada,naime peci cu tortu velicine onog pekaca koji svi dobijemo uz pecnicu i naravno visina bi trebala ispasti nekih 10-ak cm u biti dosta velika torta pa me zanima koliko ce mo biti potrebno mase,od 1 kg ili 2.
    Planiram nesto i ukrasiti,sitno cvjetici i cipele ako mi uspiju...
    Molim pomoc da ne dodem u situaciju razvijanja ticino mase a da nema dosta ni za povrsinu...
    thx

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Renesmee, mislim da bi ti 1 kg trebalo biti dovoljno za jednu tortu.
    Nastoj što tanje razvaljati onaj dio s kojim ćeš prekriti cijelu tortu.
    I neka ti svakako bude veća površina od torte, da možeš fino odrezati i poravnati rubove.

Uostalom, ako ti baš pofali materijala za cvjetiće lako uvijek kupiš još komadić gotovog ticina ili marcipana, koji se isto da fino oblikovati.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pročitaj post ježić od 28.04.11 - na ovoj stranici

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja za svaku tortu umesim 2 mase
    Po sistemu "nista nas ne sme iznenaditi".
    Ono sto ostane,dobro upakujem i cuvam za drugi put.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel mogu ticino od prije mjesec dana iskoristiti za tortu ovaj vikend? KOliko dugo smije stajati? U frižideru ga držim u vrećici i u plastičnoj zatvorenoj kutiji.

Jel može ticino na tortu Ledeni vjetar?

Primam prijedloge za torte na koje može ticino....a da nije ferero

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Saherica, npr. Ledeni se ne preporučuje, osim ako ga ne obložiš biskvitima. Ja sam dosad radila čokoladnu klasičnu, ili lješnjak tortu. Sljedeća je Saherica...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ticino nikako u frizider!
    Sad sigurno imas kamen
    Cuva se na sobnoj temperaturi,tako kako si ga ti spremila,ali ne u frizider.
    Ne znam,probaj ga izvaditi iz frizidera,neka stoji dok ne poprimi sobnu temperaturu,pa ga stavi malo u mikrowawe,pa mesi...
    Inace,moze stajati mesecima,to je sigurno.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pitanje! Imam recept za Sahericu u kojem na biskvit ide hole pomiješan s čokoladom. Da se na to stavi još jedan sloj biskvita, jel bi torta preživjela oblačenje ticinom?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Ticino nikako u frizider!
    Sad sigurno imas kamen
    Cuva se na sobnoj temperaturi,tako kako si ga ti spremila,ali ne u frizider.
    Ne znam,probaj ga izvaditi iz frizidera,neka stoji dok ne poprimi sobnu temperaturu,pa ga stavi malo u mikrowawe,pa mesi...
    Inace,moze stajati mesecima,to je sigurno.
    već je bi u frižideru par dana prije 1. torte i samo ga malo zagrijala u mikrovalnoj i normalan je bio..

I tako moram zamjesiti novu turu al sam mislila bar figurice od ovog izraditi jer ga nema za cijelu tortu

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Onda mozes bez problema.
    Moze trajati mesecima sigurno.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ajme koje ste vi majstorice!! skidam kapu!!
    okušala sam se i ja u kreacijama s ticinom..samo 2 torte za sada...
    ako se budem ohrabrila možda vam ih i pokažem
    sad mi se bliži rođendan od maloga pa sam opet u potrazi za inspiracijom...
    a od vas ću svašta naučiti

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja krećem u izradu rakete koja će biti na torti koja je obložena ticinom (plavo sa zvjezdicama) i okolo mali cupcakesi u ludim bojama sa par očiju i sl. alien forama...dakle to je plan.
    Ono što me najviše muči je što sam dan prije rođendana u svatovima i neću moćii navečer završavati tortu, pa sami mislila u subotu dopodne prekrit ticinom i staviti u hladnjak.Hoće to valjat?
    Torta će biti ala mađarica, malo deblje kore za mađaricu i krema za mađaricu pa se bojim da će se pokvariti ako ju vani ostavim.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo malo i mene k vama... ne stignem sad staviti nove torte, ali budem jednom prilikom...
    imam pitanjce, vidim da se piše o ledenom vjetru... kak stojite s beze korama? jel tko probao raditi neku tortu s bezeom i onda na to itcino i kak je uspjelo?
    ako nikad niste a imate kakvu dobru ideju... bila bi zahvalna...

i drugo što me muči... još nisam usavršila pisanje po ticinu... vjerujem da mogu napravit royal icing u boji i time pisati, ne?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    Jel može ticino na tortu Ledeni vjetar?
    Ja sam malomu za rođendan napravila ledeni vjetar u obliku broja 1 i obložila ga bijelim ticinom s plavim zvijezdama

Čak sam imala probleme sa sklizanjem slojeva, tj. klizao se onaj dio poviše sloja prasaka kojih sam stavila malo više, ali sam sanirala klizište i uspješno sve kamuflirala ticinom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •