rehab prvotno napisa
Možeš li je u trenutku kad se dere i udara vas izolirati ? Poslati u sobu ? Ja sam svojima objasnila da mogu izraziti negodovanje kako god žele, ali vrištanje, bacanje i udaranje ne dolaze u obzir. Ako se tako ponašaju, idu u sobu dok se ne smire. Ako će se ponašati u okvirima prihvatljivog ponašanja kada su ljuti, možemo razgovarati i pregovarati.
Druga stvar, kada moji počinju raditi previše cirkusa, to mi je često znak da im nedostaje moja pažnja.Ne ona pažnja tipa ja sam u kući, perem, kuham i usput pričam s njima, nego puna pozornost- jedan na jedan, šetnja, igra na podu, pričanje priča, razgovor... Time također jako uspješno preveniramo i gasimo nepoželjna ponašanja.
Inače, moja zahtjevna i razmažena curica takpđer je sklona bijesnim ispadima i tantrumima, iako već ima 3 godine. Ipak, sada je već sama naučila, kada osjeti da je lovi bijes, sama ode u sobu, zatvori vrata, izdere se i vrati se resetirana u kuću. Nisam je tome ciljano učila, ali valjda je sama osjetila da joj je lakše kada se izolira i da joj to pomaže da se sredi.