Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
Eto, to je do nedavno bila moja razmažena zahtjevnica. Ali, mi smo sami sebi priznali da smo ju razmazili (imala je velike zdravstvene probleme) i krenuli smo rješavati problem. Prekjučer sam je sa strepnjom u srcu povela sa sobom na jednodnevni izlet, što mi je do nedavno bilo nezamislivo i bila sam presretna kada sam shvatila da je naš preokret u pristupu počeo davati plodove. I dalje je jaka, tvrdoglava, zahtjevna, povremeno ima bijesne ispade ali naučila je kada treba stati.
divno rehab!

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
OK, neki roditelji zbog pritiska okoline i komentara s visine, dječju zahtjevnost pripisuju svojim greškama, jer je puno više onih s nezahtjevnom djecom koji su skloni komentirat s visine i pripisivat sve neodgoju, nego onih sa zahtjevnom djecom koji bi radili istu stvar.
Neodgajanje djece i hendlanje zahtjevne djece NIJE isto, iako razni ljudi na ovom topicu, već godinama pokušavaju to izjednačiti.
Naravno da to nije isto. Upravo i pričamo da su to 2 različite stvari.

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
I dijete te posluša i više to ne radi? mogu samo reći wow! i blago tebi
I ne samo moji, tako i tuđa djeca. Imam ledeni pogled

Kad sam na kraju faxa stažirala, dobila sam razred srednjoškolaca kojeg su se svi pribojavali, njihova redovna profa je ludila s njima, jedva je se čulo od njihove galame, šuškanja, navlačenja u zadnjim klupama. Ja sam bila par godina starija od njih, al kod mene je bio muk. Ni zuc. Imam ja svoje metode.
Profa je ostala u čudu da sam postigla takvu disciplinu i to cijeli sat. A one što su se ljubili u zadnjoj klupi sam bila prisiljena češće priupitat kakvo dodatno pitanjce i onima koji su navikli šuškati i laprdati al poslije njih sam bila iscijeđena ko spužva.