meda prvotno napisa
zanimljivo razmisljanje. al nekako mislim da se HEP ne bi slozio s njim :mrgreen:
pa i hrana je nasusna potreba, nije luksuz
mozda tako razmisljas jer su ti ti troskovi fiksni i minimalni i ne vidis prostora za ustedu ili rasipanje. al ja i te troskove vidim kao izbor. mozes imati stan od sto kvadrata ili od pedeset, ili kucu. rezije nisu iste za to troje nikako. pa opet mozes grijati da svi hodaju u kratkim rukavima, a mozes i da se svi pokrivaju dekama kad sjede. vrtic mozes imati gradski, mozes privatni, mozes imati tetu cuvalicu ili baku, ili sam cuvati djecu. to sve razlicito kosta. auto mozes tankati jednom mjesecno ili 5 puta. telefonirati svaki dan u australiju ili zvati samo u hitnim slucajevima, po mogucnosti one besplatne brojeve :mrgreen: itd
neko je pitao za rabljene gacice. samo takve i koristimo vec nekoliko godina. jer sam nakupovala nekoliko paketa na rasprodaji i sad mi to traje.
wc papir isto puno trosimo, jer smo puno doma i ne stedimo. i mene zivcira koliko se brzo potrosi.
u DM-u isto dosta trosim, ne samo na sredstva za ciscenje i higijenu, to minimalno koristim. ali sam otkrila da mueller ima dosta stvari i neke su povoljnije. al ne volim tamo ici jer je uvijek guzva.