Stranica 24 od 111 PrviPrvi ... 1422232425263474 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    molim te, što kupiš za 1000 - 1500 kuna mjesečno?
    ja toliko na deterdžente i dm ni godišnje ne potrošim
    Hebate ovo i mene zanima.....

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

meni je na dm odlazilo isto jako puno novca.Od kada sam smanjila ulaske tamo imam osjećaj da mi ostane bar 400-500kn mjesečno za nešto drugo.Baš sam o tome pisala na Kako biti štedljiva i uspješna domaćica

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja dosta potrošim u DM-u i imam osjećaj da stalno imam puno bodova na kartici. Međutim, teško je reći što je od toga higijena a što je nešto drugo - jer npr. kupujem dosta Alnatura proizvoda, a kupovala sam ih prije i još puno više, pa otkad sam prestala su se i računi iz DM-a smanjili.

Onda, u DM-u kupujem više manje svu kozmetiku za sebe, pa ako sam prošli mjesec kupila kremu i puder onda to nisu nikakvi osnovni troškovi.

Glede WC papira, čini mi se da i nama paket traje cijeli mjesec, možda potkraj mjeseca usfali (a veliki smo potrošači).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E mogu vas pitati nešto recesijski? Jel' bi dali djetetu da nosi rabljene gaće?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, ja ih nisam nikad kupila jer mislim da ima dovoljno jeftinih za kupiti i novih. Jedino kaj bi dala mlađoj kćeri od starije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam upravo dobila hrpu krasnih rabljenih gaćica.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Napravila sam tekući sapun po receptu s foruma, i oduševljena sam! Em miriši divno, em ima u sebi kreme, em je jeftilen, a mogu birati miris i sapun koji želim. A povrh svega - to su radila moja djeca, tako da je to vrlo ekonomičan oblik zabave i kao eksperimenta, a bili su transu. Eto, uštedila sam i za kino

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, ja djeci dam da nose sve rabljeno. AKo me bas nesto muci porijeklo, postoji neka tekucina za dezinfekciju rublja, ulije se u masinu. I jos ti omeksa rublje. U Mulleru ima Sagrotan i jos neki drugi, a DM ima svoju robnu marku. Bijela plasticna boca ko za tekuci det. za osjetljivo rublje. Cca 12 kn litra.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

gace nisam nikada, ali platnene pelene sam koristila i rabljene.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni gaćice nisu problem, doduše dosad smo koristili rabljene od sestrične i moje frendice, ali mislim da je to isto kao i sva druga roba. Opereš i to je to (pogotovo jer se rublje pere na visokim temp.)

Kad se već razvezla tema o WC rolama mislim da je bitna razlika da li je u kući više ženske ili više muške čeljadi. Znam da je moj stari uvijek najviše šizio koliko mjesečno potroši na WC papir i uloške (imam sestru).

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Apropo price o wc papiru....probali smo koristit i jeftini i skuplji...definitivno ima veze koji koristite!
    Onaj jeftini koji se raspadne dok se brises nakraju prije potrosite nego neki kvalitetniji! (jer moras odmotat listica i listica da se nakraju ne obrises prstima umjesto papirom)
    Bitna je tezina role,ako je ko perce lagano nista od toga...
    Ja sam najzadovoljnija onim 3slojnim od DM-a....kvalitetan ko Zewin a jeftiniji! (mada su mu digli cijenu u zadnje primjetila sam!)

Sto se tice hrane,radije cu kupit skuplje a manje...npr. sladoled...Grandissimo (ili da ne govorimo Quattro) od Leda su skupi ali cu onda radije jesti Ledove 2x tjedno nego neke jeftine i lose svaki dan....

Mislim da je jucer bilo na tv-u da je alarmantno stanje pretilosti u nas, nesto kao da je svaki 5ti Hrvat predebel... cinjenica je da mnogi jedu kolicinski barem 30% vise nego sto bi trebali...eto prostora za ustedu - smanjite porcije!!! (ok ,svi osim Apri,skuzila sam da svi govorite da je u nje teska recesija)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ima i jeftiniji kvalitetan, nisu svi jeftini nekvalitetni.....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja nemam problem sa nosenim stvarima, nista vise nego sa kupovnim. Moja mala dobija od sestricine sve. Kupljene nove gacice iz radnje su prosle kroz ruke, masine i skladista potpuno nepoznatih ljudi. Ove polovne bar znam da su iskuvavane u masini, znam i koji deterdzent i sve.
    Ves sav perem na 90 stepeni i to je to.

I ja sam veliki fan DMa i mogu puno da potrosim tamo. Ali nas je u kuci petoro, od toga samo jedno dete. Puno se svega trosi a najvise hrane. Skoro svi ukucani sva tri obroka jedu kod kuce i kad pogledam dnevne kolicine to je stvarno puno.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kad pereš guzu WC papir ti traje ihaaaa!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Hebate ovo i mene zanima.....
    Pa nije baš teško u dm-u potrošiti 1000 kuna ( ja ne trošim , al bi mogla bez problema):
    -pelene i vlažne maramice
    -sredstva za čišćenje , wc papir, papirnati ubrusi i maramice , ulošci , vrećice za smeće i smrzavanje
    -detergenti i omekšivači za rublje, sredstva za mrlje, tablete i sol za perilicu
    -šamponi , sapuni ,mlijeko za tijelo,boja za kosu ,paste i četkice za zube, žileti , pjene za brijanje , dekorativna kozmetika
    -žitarice , hrana za kućne ljubimce
    -..........................
    Naravno , opet će netko smatrati da tu ima puuuno nepotrebnih stvari , ali eto , to sam ja kupovala ( osim hrane za ljubimce )
    u nekim boljim vremenima

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nije teško potrošiti kad imaš, ali s druge strane, baš kako kaže babyboys...kad nemaš - nemaš.. i gotovo.
    Ako nemaš drugog izbora, brzo se prilagodiš.
    Pa ipak, ničega istinski bitnog se nisam odrekla, ali to valjda ovisi i o tome što je kome bitno.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nema teoretske sanse da nam pak wc papira izdrzi mjesec. doduse, MM i cure vise vole ici na wc doma :D
    Posljednje uređivanje od Storma : 31.03.2012. at 09:09 Razlog: nokti i dalje zapinju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma naravno , to i ja kažem , ali me čudi ovo čuđenje prema 1000 kn u dm-u

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hrana za macke je povoljnija u lidlu (ono suho hrskavo).

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ja dam svce rabljeno, ako ništa drugo, od starijeg mlađem.
    gaće dvaput iskuham prije nego ih obuče.. ako ne pocrka sve na njima 2x na 95 stupnjeva , ni neće.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ste me zaintrigirale s tim rolama, bacam se i ja na statistiku od ponedjeljka. Otegotna okolnost nam je što oboje djece imaju averziju prema WC-u u školi i vrtiću, a i majstorice su peristaltike .
    Kad prebrojim ovih vaših 8-10 rola mjesečno, imam dojam da djeci popodne kažete: ko je kakio - kakio je .

kavom sam monitor poprskala
    ja nikako pronaći neki odličan papir koji će nam trajati.
    Doduše u mom selu ima samo lidl, bila i konzum.
    Sutra idem u veliki šoping u Pečuh i između ostalog u DM pa ću si kupiti taj famozni papir pa da i mi vidimo koliko će trajat.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mali lijepi gradić,s krasnim dvorcem i sve manje perspektive.Uvijek se rastužim kada dođem tamo.Moj tata je iz .....,a mama iz sela pored,prema Slatini

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Eto, možemo skupa do Pečuha kada dođeš u naše selo
    Posljednje uređivanje od Kosjenka : 31.03.2012. at 09:55

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    pa meni režije nisu trošak nego nasušna potreba,
    mjesečni trošak mi je ovo što sam nadugačko napisala. on dolazi od love koja ostane kad pokrijem nasušne potrebe

zanimljivo razmisljanje. al nekako mislim da se HEP ne bi slozio s njim

pa i hrana je nasusna potreba, nije luksuz

mozda tako razmisljas jer su ti ti troskovi fiksni i minimalni i ne vidis prostora za ustedu ili rasipanje. al ja i te troskove vidim kao izbor. mozes imati stan od sto kvadrata ili od pedeset, ili kucu. rezije nisu iste za to troje nikako. pa opet mozes grijati da svi hodaju u kratkim rukavima, a mozes i da se svi pokrivaju dekama kad sjede. vrtic mozes imati gradski, mozes privatni, mozes imati tetu cuvalicu ili baku, ili sam cuvati djecu. to sve razlicito kosta. auto mozes tankati jednom mjesecno ili 5 puta. telefonirati svaki dan u australiju ili zvati samo u hitnim slucajevima, po mogucnosti one besplatne brojeve itd

neko je pitao za rabljene gacice. samo takve i koristimo vec nekoliko godina. jer sam nakupovala nekoliko paketa na rasprodaji i sad mi to traje.

wc papir isto puno trosimo, jer smo puno doma i ne stedimo. i mene zivcira koliko se brzo potrosi.

u DM-u isto dosta trosim, ne samo na sredstva za ciscenje i higijenu, to minimalno koristim. ali sam otkrila da mueller ima dosta stvari i neke su povoljnije. al ne volim tamo ici jer je uvijek guzva.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku

kavom sam monitor poprskala
    ja nikako pronaći neki odličan papir koji će nam trajati.
    Doduše u mom selu ima samo lidl, bila i konzum.
    Sutra idem u veliki šoping u Pečuh i između ostalog u DM pa ću si kupiti taj famozni papir pa da i mi vidimo koliko će trajat.
    Meni se od svih toaletnih papira najboljim pokazao Regina kojeg kupujem upravo u Konzumu jer ga, na žalost, drugdje ne mogu naći. Zna ga biti u Plodinama, a u DM-u sigurno ne. Regina je kvalitetna, a mekana. Svi drugi (govorim o ovim kvalitetnijima, troslojnima) su mi tvrdi, baš grebu.

I da, na hrani se može jako puno uštediti. Kada smo u fazi da kupujemo samo najnužnije i to ono što zaista i pojedemo za doručak, ručak i večeru, troškovi su minimalni. A kad krenemo nakupovavati sve i svašta (što isto pojedemo, da se razumije ) i troškovi lete u nebo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    babyboys da sam na tvom mjestu ne bih se opravdavala. Svatko radi kako njemu paše.

I nikoga ne bi trebalo biti briga koliko drugi troše toalet-papira! Mislim, kako nekoga to može biti briga!

A u životu ima dana kad se moraš snaći i sa 5 kuna, a bit će i onih kada možeš potrošiti koliko želiš- a tada možda i nećeš željeti potrošiti sve.
    Sve sam mogućnosti prošla. Trenutno su mi kockice pale na dobar broj, ali nije bilo tako uvijek i tko zna što me još čeka.
    Uvijek se lijepo rastegnem koliko se može, a pohanci u sendvičima (i to pileći)su zakon! Uvijek.
    Beti3, pa nisam mislila ništa loše, več sam puno puta napisala da imam dojam da je nama wc papir največa stavka. Iskreno me zanima kako uspiju potrošiti tako malo.
    Mi trošimo skoro pa rolu na dan, to bi bilo cca 30 rola na mjesec.
    Muka mi dođe kad vidim taj broj napisan.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam nekada kupovala Zewu, ali sada kupujem u Lidlu onaj sa ovcom, i još kada se potrefi pakiranje od 20 rola za ispod 40 kuna, ja zadovoljna.
    Zewu smo puno brže trošili, povremeno sam imala osjećaj ko da jedemo wc papir.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi kupujemo DMov troslojni ili Zewu. I ide rolna dnevno. Ali nas je u kući četvoro odraslih i jedno dete.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Mi kupujemo DMov troslojni ili Zewu. I ide rolna dnevno. Ali nas je u kući četvoro odraslih i jedno dete.
    Nas je dvoje odraslih, dvoje srednje i jedno malo dijete. Zewa nam je trajala 3-4 dana, a ovaj iz Lidla duže.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    zanimljivo razmisljanje. al nekako mislim da se HEP ne bi slozio s njim

pa i hrana je nasusna potreba, nije luksuz

mozda tako razmisljas jer su ti ti troskovi fiksni i minimalni i ne vidis prostora za ustedu ili rasipanje. al ja i te troskove vidim kao izbor. mozes imati stan od sto kvadrata ili od pedeset, ili kucu. rezije nisu iste za to troje nikako. pa opet mozes grijati da svi hodaju u kratkim rukavima, a mozes i da se svi pokrivaju dekama kad sjede. vrtic mozes imati gradski, mozes privatni, mozes imati tetu cuvalicu ili baku, ili sam cuvati djecu. to sve razlicito kosta. auto mozes tankati jednom mjesecno ili 5 puta. telefonirati svaki dan u australiju ili zvati samo u hitnim slucajevima, po mogucnosti one besplatne brojeve itd

neko je pitao za rabljene gacice. samo takve i koristimo vec nekoliko godina. jer sam nakupovala nekoliko paketa na rasprodaji i sad mi to traje.

wc papir isto puno trosimo, jer smo puno doma i ne stedimo. i mene zivcira koliko se brzo potrosi.

u DM-u isto dosta trosim, ne samo na sredstva za ciscenje i higijenu, to minimalno koristim. ali sam otkrila da mueller ima dosta stvari i neke su povoljnije. al ne volim tamo ici jer je uvijek guzva.
    pa nasušna mi je potreba struja, nije luksuz. i voda. i plin. platiti ju moram, jer bez nje ne mogu.
    sve ostalo što si nabrojala je stvar izbora.
    ili ne. ja bi vrlo rado imala kuću. nažalost, toliki kredit, nažalost, ne možemo plaćati.
    a jedina opcija nam je kredit. pa živimo u stanu i izvlačimo najbolje iz toga.

a sve ostalo. možeš i grijati tako da vam je ugodno u dugim rukavima, upisati dijete u gradski vrtić u kojem si dobio mjesto, a ne u privatni iz xy razloga i onda nemoć plaćat isti (ovo se ne odnosi na nikog konkretno, znam prekonekoliko primjera koji nemaju veze s forumom), možeš upisati dijete na neku aktivnost , pa ne jesti vani i ne kupovat sezonski novu garderobu, a i ne moraš....

nije samo stvar izbora, nego i prioriteta.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

babyboys u potpunosti se slažem s tobom
    ovdje pričamo o recesiji, makar je i to rastezljiv pojam
    za nekoga je i 10 000 kn malo, netko o tome može sanjati ko o dobitku na lotu
    iako ja to gledam krpz prizmu prosječne hr obitelji a zna se kolika je ovdje prosječna plaća
    i koliko ja kila bašna ili šećera
    pa ni ne spominjem sir od 80 kn /kg, ni lososa ni bakanalije
    jer smatram da je na ovoj temi to promašen point

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma ja uopce ne vidim zasto se treba raspravljat o tome da rezije ulaze u mjesecni trosak. ne znam kako to bolje objasniti. rezije nisu luksuz, ali mogu to postati i da mi to ne odabremo. na primjer, ne mozes dobiti gradski vrtic. ili poskupi toplana ili plin. da sad ne nabrajam. al dobro, ocito se ne kuzi. tj. kuzi se potpuno suptorno od onoga sto mi je bila namjera.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Nas je dvoje odraslih, dvoje srednje i jedno malo dijete. Zewa nam je trajala 3-4 dana, a ovaj iz Lidla duže.
    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona,ovo me navodi na zakljucak da ste vi veliki seronje!

Ne,stvarno sad vec ulazimo u preintimne sfere ali ja sam zaboravila i na taj faktor....pa ima ljudi s problemima i zatvorom koji idu na wc 1-2x tjedno i onih koji idu po vise puta dnevno....
    Ja i MM (nasrecu po zdravlje) ali nazalost po novcanik spadamo u ovu drugu kategoriju...

Ajde,Roza je dala dobru ideju na blogu o iskoristivosti rola,neki imaju i za 2 rasadnika....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

baš danas gledam svoju flađu pronta za podove...koja mi taje već cca 3 mjeseca!! I da perem podove.
    Ne znam, osobno smatram DM jedni od skupljih dućana, iako kupujem tamo neke sitnice. Više ipak volim Muller!

I malo je smješno raspravljati o recesijkism mjerama među ljudima s toliko različitim primanjima.
    Kako neko tko ima primanja (ovo sad napamet bubam) preko 20.000kn mj. može objašnjavati svoje reesijske mjere nekome tko ima mj. primanja ispod 10.0000kn. I obrnuto.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da i meni je dm jedna od skupljih trgovina. I mislim da onaj ko potroši mjesečno 1500 kuna samo tamo nema baš problema sa recesijom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Da i meni je dm jedna od skupljih trgovina. I mislim da onaj ko potroši mjesečno 1500 kuna samo tamo nema baš problema sa recesijom.
    baš si me nasmijala, svaka ti je na mjestu...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nekada kupovala Zewu, ali sada kupujem u Lidlu onaj sa ovcom, i još kada se potrefi pakiranje od 20 rola za ispod 40 kuna, ja zadovoljna.
    Zewu smo puno brže trošili, povremeno sam imala osjećaj ko da jedemo wc papir.
    To i mi kupujemo najčešće, a često bude na akciji.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I malo je smješno raspravljati o recesijkism mjerama među ljudima s toliko različitim primanjima.
    Kako neko tko ima primanja (ovo sad napamet bubam) preko 20.000kn mj. može objašnjavati svoje reesijske mjere nekome tko ima mj. primanja ispod 10.0000kn. I obrnuto.
    Pa zato sto gledajuci samo mjesecna primanja nemos odredit kakve netko recesijske mjere poduzima....netko s vecim primanjima moze imati manje na raspolaganju kad mu sjednu krediti na naplatu od onog koji ih mozda nema (a ima manja primanja)....
    Znam 2 para (s malim bebama) koji imaju u kunu ista primanja,prvi idu svake godine na skijanje a drugi si nemogu priustit da idu igdje... i ovi drugi se cude kako ovi prvi to mogu?
    E,ali prvi zive u 40kvadrata,drugi u 120 (to onda vuce za sobom uvelike razlicite racune za rezije)...prvi imaju kredu od 1500kn a drugi 3500kn....previse varijabli....ali bi oba para nesto mogli reci na temu antirecesijskih mjera...jer ih svaki poduzima na svoj nacin....

Amo onda ogranicit temu i rec:pisite samo vi koji kad podmirite krede & rezije (ok,mada bi vec na tu stavku mogao utjecat,manje pricat na tel,ukinut si mob isl) vam ostane max. toliko i toliko kuna na racunu....

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Napokon netko tko nam je bliži po potrošnji wc papira. Nama jedna rola traje max dan i pol-dva i to ako nas baš nema puno doma. Ako smo oboje doma cijeli dan preko vikenda, potrošimo jednu dnevno. A koristimo četveroslojni ili peteroslojni wc papir, znači role su one fine, debele. Meni je SF da bi nam jedan paket od 10 rola trajao cijeli mjesec. (Možda previše vremena provodim doma, pa ga puno trošim, pojma nemam. )

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nećemo u detalje, ja sam to napisala generalno i onako da je lakše za shvatiti. Ako hoćeš da preformuliram, ne mogu ljudi kojima ostane čistih recimo 10000kn i oni kojma ostane 3000 kn raspravljati podjednako o ovoj temi. Pa dolazi do čuđenja kak netko može potrošiti 1500kn u dm-u npr. Kak netko može bit u minusu i tak.
    Ne kažem da ne treba raspravljati, treba, ali teško je istim očima gledati na cijelu ovu situaciju.
    I onda oni koji ne znaju kako uštedjeti, ustvari i nemaju potrebe za tim. Jer da imaju, vrlo brzo bi našlli način kako i gdje uštedjeti.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

tema je za krepat, ko koliko kaka

e što su ti žene, ovakve spike postoje samo kod nas, muž mi je umro od smjeha kad je pročitao o čemu mi to ovdje brijemo.

pa da nadodam, mi kakamo svi doma, i toga se bome nabere, muž 1 x, dijete 1-2 x, neće kakat u jaslicama, to radi samo doma, i ja ponekda i do 2-3 x dnevno i ne možemo proći da se sliaš sa 10 rola mjesečno, a i peremo guze nakon brisanja. kupujemo ga u lidlu, ima dobar, troslojni, a jeftin za razliku od drugih dućana i čak ima 12 rola unutra.

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U Metrou Aro wc papir dvoslojni (24 role) košta 21,24 kn.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma ne bi se trebalo cudit nikome nego samo hvatat dobre ideje i informacije kako ustedit i eto saznat koji je 3slojni wc papir najbolji!!!

nije ni DM toliko skuplji,u biti kako za sto...ja sam usporedjivala cijene artikala koje inace kupujem i iznenadila se da je za vecinu razlika u par lipa...tipa one zitarice Viola...
    samo sam se jednom zeznula misleci da ce neka Viledina spuzva na stapu za cistit kadu bit jeftinija u Tommy-a pa kupila a nakraju bila 30% skuplja nego u DM-a...

za kupovat u Metro-u ako se nevaram moras imat firmu ili obrt?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    za kupovat u Metro-u ako se nevaram moras imat firmu ili obrt?
    da. mi kupujemo u metro, ali zadnje dvije godine su i oni poskupjeli i to dosta, kad i kupujemo neke stvari dobro moramo obratiti pažnju na cijene, nekad zna čak biti i skuplje nego u trgovinama na malo.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I onda oni koji ne znaju kako uštedjeti, ustvari i nemaju potrebe za tim. Jer da imaju, vrlo brzo bi našlli način kako i gdje uštedjeti.
    o da živa istina. uvijek se sjetim u takvim trenucima penzionera.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Život u kojem moraš brojati listiće toalet papira nije neki život.
    Recesija ili ne. Brišeš dok nije obrisano, dvoslojnim, troslojnim, lišćem, kamenom, vodom...

Dajte, nemojte o guzic-papiru. To je tako malo bitno.

Život je samo i jedino JEDAN, treba živjeti. Ako se nema, nema se, ali ne brojati, nego se prilagoditi.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja na wc papiru sigurno necu stedjeti, ali mi je stvarno blesavo koliko brzo nestaje, zna mi se dogodit da ujutro nema, a ja na wc-u. ok, to spada i u moje vrhunske sposobnosti planiranja i organizacije

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    ja na wc papiru sigurno necu stedjeti, ali mi je stvarno blesavo koliko brzo nestaje, zna mi se dogodit da ujutro nema, a ja na wc-u. ok, to spada i u moje vrhunske sposobnosti planiranja i organizacije
    naš wc papir je na stalku na koji stane 5 rola. Ko će uvijek nadopunjavat, ako se potroši prva i druga, troši se treća. Onda se ipak sjetim nadopunit
    Posljednje uređivanje od makita : 01.04.2012. at 08:46

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma dajte, rola wc papira u prosjeku kosta 2 kn, pa i da ode jedna dnevno to je 60kn mjesecno. Nije neki turbo trosak.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ma dajte, rola wc papira u prosjeku kosta 2 kn, pa i da ode jedna dnevno to je 60kn mjesecno. Nije neki turbo trosak.
    Slažem se s ovim, nije toliko u pitanju trošak, koliko mi je smiješna količina koju potrošimo (mi doma).
    Koristili smo prije žutu Zewu, a sad iz Lidla (još mi je bolji).
    Nismo toliko veliki seronje, koliko je netko spomenuo.
    Jednostavno i dijete i ja trošimo veliku količinu. Pogotovo kad brišem djetetu guzu, nemrem si zamisliti da uprljam ruke, jelte s govnom. Naravno da ih poslije operem, ali bez obzira, ne volim govna.

Imamo i malog psa, pa puno puta treba i za njim nešto prebrisati, pa uzmem wc papir, pa ne kupujemo onaj papir za kuhinju, pa obrišem s wc papirom, kad se npr. prolije voda od vodenih bojica i tako nešto.
    Uglavnom ode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •