Po google images čini se da nije isto... a valjda će netko znati :)
Kupila sam danas kalifornijske, imaju mi identičan okus kao naši orasi.
Printable View
pecan izgleda slično našem orahu, samo je uži i dugačak. Uvijek na vrećici piše pecan.
Kavafob, jesi možda kupila te orahe u Lidlu? Mislim da na njima piše lkalifornijski. To nije pecan.
Mislim da sam pecana viđala u Mulleru, ali nisam sigurna. ja ih volim pa sam ih znala vani kupovati.
U Lidlu sam vidjela svinjsku mast. mislim da je palket 250 g, mađarska, ali ima neki dodatak E u sebi. kako nisam imalal naočale nisam niti vidjela koji.
U meni najbližem BioBio nema kokosovog ulja, onog s mirisom, najjeftinijeg- ne znam gdje da idem tražiti
NanoiBeba, tnx, znači nisu to pecani, kupila jesam u Lidlu, kalifornijske.
Nemam nigdje u blizini Muller, ali otići ću jedan dan s misijom da probam te pecane, baš me zanima okus :)
U BioBio možeš i online naručiti, ako baš ne možeš naći nigdje. Ja isto nemam ideju gdje drugdje kupiti, uvijek u BioBio uzmem.
kokosovo ulje ; cure, da li je ovo skupo?
http://www.fitness.com.hr/shop/dodac...lje-500-g.aspx
Curke! Imam pitanjce; prije par mjeseci počela sam se hraniti po LCHFu. Nažalost, nisam ustrajala-a i u međuvremenu ostala trudna :)-ali planiram se vratiti. Ostalo mi je kokosovog masla, kupljenog u Bio-bio, pa ne znam šta bih s njim :-( izgubila sam nit vodilju u toj prehrani.Može prijedlozi? Hvala
Pa koristi ga kao i svu drugu masnoću :) Obzirom da si sada trudna, sad je od još veće važnosti da se hraniš najbolje moguće - dobrim masnoćama, da jedeš prave namirnice i što manje procesiranog. Ne odustaj od dobre hrane, beba je najjača motivacija za hraniti se najbolje moguće :)
Ma veliko hvala :) na motivaaciji ali /već sam pisala o tome/ došlo mi je do zasićenja u - LCHFovim pogacicama. Pravila i klopala sam ih 2mj. i onda.....FUJ!! ne bih ih više mogla u usta staviti. papam ja i dalje neke stvari po LCHFu, izbjegavam UH,kolači su mi odlicni ,,,ali zamjena za kruh/kojeg i ne jedem toliko/ ??!
Kažeš da ga koristim kao i drugu masnoću.Pa necu meso pržit na njemu??!! Kako ga staviti u salatu kad je krutog oblika??Smije li se topiti?
Pa ni ne treba ti, samo ga preskoči i uživaj u ovoj sezoni beskonačne količine raznog povrća :)
Zašto ne pržiti meso na njemu? :) Dodaj ga u kavu, na/u sladoled domaći.... drži ga vani i omekšat će se na ovim teperaturama (iako ga možeš i otopiti, vrlo je postojan na visokim temperaturama)
Evo jedan :njam: recept s kokosovim uljem https://www.facebook.com/notes/sylph...76742802431118
Meni je bilo previše stavljati toliko kokosovog pa sam radila pola-pola s maslacem.
uskoro namjeravam raditi ajvar, u mom receptu piše 3/4 L ulja. e sad - zamjeniti ulje s masti (kak bude to izgledalo kad se ohladi)? koristiti maslinovo? nešto treće?
meni više uz ajvar ide maslinovo neg svinjska mast.
Kako paše reći ću ti kada probam ajvar ;)
Ja bih možda išla radije s maslom. Ono je neutralnog okusa, maslinovo bi mu moglo promijeniti okus.
ali okus maslinovog paše uz paprike i patliđane
Nisam ajvar ekspert što je je :mrgreen:
Ja bih isto maslinovo, mljac, još će biti boljji ajvar kad se zamaslini :njam:
nisam sigurna, ali mislim da u ajvar treba ići neutralno ulje, maslinovo je preintenzivno
prolazi li hladno prešano suncokretovo?
slučajno sam naišla na ovaj recept i sjetila se ovog topica:
http://www.coolinarika.com/recept/ja...eno-u-avokadu/
Uh nisam imala internet grrr. Isprobala sam kokos kuglice i onaj mousse s avokadom i bananom njam. Imam neki recept za semifredo, za koru bjelanjci i secer 8 zlica. Jel taj secer neophodan? Ostalo je sve lchf pa bi bas probala- slatko vrhnje, jagode, jaja.
U vrtu imam hrpu brokule. Znam napraviti samo juhu. I brokulu na lešo, koja mi nije baš nešto. Neka ideja za lchf ručak od brokule?
Zapečena s ribanim sirom?
Krem juha, mozda neki popeci, pire...
Meni su brokula i cvjetača savršene kad ih al dente skuham na pari a onda u vatrostalnu posipam sa špekom i sirom :njam:
Jako mi je fino i zapeći pomiješanu sa sljedećim; svježi sir, masno vrhnje, jaje, sol, češnjak i peršin.
Volim brokulu skuhanu na pari, pa onda pomijesanu sa vrhnjem za kuhanje, malo soli i bijelim paprom, i onda malo zgnjecim, bude teksturom kao spinat na mlijeku, a jednako (mi) fino. :)
To kad se pozelim brokule 'na zlicu', inace mi je super i kao prilog uz meso ili ribu, skuhana samo na pari, pa s malo maslinovog ulja zacinjena.
dame nov sam na forumu, veliki pozdrav za sve domacice na ovom forumu :heart::klap: ja danas evo kuvam kiseli kupus sa slaninom i suvim rebrima
Dobro nam došao peta :bye:
jel moze neki brzinski recept za pogačice od bademovog brašna
ne da mi se sad tražiti cijela tema:škartoc:
napravila sam predobru paštetu, ali mi ne ide sama, baš mi treba nešto na što bi ju namazala (osim šnite paprike8-)
ovi moji ce sve pojesti:scared:
ah da, nemam psylium brašno
imam bademovo brašno, jaja, sodu bikarbonu... treba još nešto?
zamislila sam da to izmješam i bacim na tavicu (to je to :mrgreen:)
bu to dobro?
Nije brzo, ali se isplati ;-) patlidzan narezan na ploske pososliti i namazati kistom masl.ulje te staviti u pecnicu na 200, pred kraj okrenuti na gril funkciju zbog boje. Pripremiti pelat (moj je bio domaci) Sa cesnjakom i bosiljkom. I onda slagati male ’tortice’... ploska patlidzana, malo pelata, snitica skute, opet patlizan, ploska svjeze rajcice, malo veronikinog kajmaka, ploska tikvice, par kapi pelata te posuti parmezanom i sve opet u pecnicu... uz to zelena salata sa lukom :smajlicuraju:
AAAAAAAaaaaaaaa ne vjerujem da te vidim tuuuuuuuuu :kiss: :-D:shykiss:
Evo recept za bezobrazno dobar mousse što sam jučer pravila. Ne tražite me fotke jer nemam što fotkati :mrgreen:
mascarpone 0,5 kg
slatko vrhnje 0,5 l
3 žlice meda
2 žlice kakaa
3 žlice kokosovog ulja (može maslac ako nemate kokosovo)
1 žličica vanilije
Posebno izmiksati slatko vrhnje mikserom da bude što čvršće. U drugoj posudi izmiksati sve ostale sastojke i zatim žlicom dodati slatko vrhnje i dobro izmiješati. Ostaviti u frižideru 3-4 sata i poslužiti u čaši s voćem i/ili orašastim ili čuvati u frižideru pa zgrabiti žlici pri svakom prolasku kroz kuhinju :lol:
naputak za slatko vrhnje: ako vam se kad dogodilo da se vrhnje nije htjelo izmiksati u čvrsto stanje, vjerojatno nije bilo dovoljno hladno; stavite ga u posudu za miksanje i na 15-ak min u zamrzivač i ziher uspijeva ;)
već te proklinjem :mrgreen: