Page 26 of 36 FirstFirst ... 162425262728 ... LastLast
Results 1,251 to 1,300 of 1783

Thread: LCHF recepti + što danas jedemo

  1. #1251
    evey's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    190

    Default

    Evo jedan recept s kokosovim uljem https://www.facebook.com/notes/sylph...76742802431118

    Meni je bilo previše stavljati toliko kokosovog pa sam radila pola-pola s maslacem.

  2. #1252
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    uskoro namjeravam raditi ajvar, u mom receptu piše 3/4 L ulja. e sad - zamjeniti ulje s masti (kak bude to izgledalo kad se ohladi)? koristiti maslinovo? nešto treće?

  3. #1253
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    meni više uz ajvar ide maslinovo neg svinjska mast.

    Kako paše reći ću ti kada probam ajvar

  4. #1254
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Ja bih možda išla radije s maslom. Ono je neutralnog okusa, maslinovo bi mu moglo promijeniti okus.

  5. #1255
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    ali okus maslinovog paše uz paprike i patliđane

  6. #1256
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Nisam ajvar ekspert što je je

  7. #1257

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Ja bih isto maslinovo, mljac, još će biti boljji ajvar kad se zamaslini

  8. #1258
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    nisam sigurna, ali mislim da u ajvar treba ići neutralno ulje, maslinovo je preintenzivno
    prolazi li hladno prešano suncokretovo?

  9. #1259
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    slučajno sam naišla na ovaj recept i sjetila se ovog topica:
    http://www.coolinarika.com/recept/ja...eno-u-avokadu/

  10. #1260

    Default

    Uh nisam imala internet grrr. Isprobala sam kokos kuglice i onaj mousse s avokadom i bananom njam. Imam neki recept za semifredo, za koru bjelanjci i secer 8 zlica. Jel taj secer neophodan? Ostalo je sve lchf pa bi bas probala- slatko vrhnje, jagode, jaja.

  11. #1261
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by littletunafish View Post
    Imam neki recept za semifredo, za koru bjelanjci i secer 8 zlica. Jel taj secer neophodan? Ostalo je sve lchf pa bi bas probala- slatko vrhnje, jagode, jaja.
    Zamijeni stevijom.

  12. #1262
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    U vrtu imam hrpu brokule. Znam napraviti samo juhu. I brokulu na lešo, koja mi nije baš nešto. Neka ideja za lchf ručak od brokule?
    Zapečena s ribanim sirom?

  13. #1263
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,988

    Default

    Krem juha, mozda neki popeci, pire...

  14. #1264

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Meni su brokula i cvjetača savršene kad ih al dente skuham na pari a onda u vatrostalnu posipam sa špekom i sirom

    Jako mi je fino i zapeći pomiješanu sa sljedećim; svježi sir, masno vrhnje, jaje, sol, češnjak i peršin.

  15. #1265
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by Roza View Post
    U vrtu imam hrpu brokule. Znam napraviti samo juhu. I brokulu na lešo, koja mi nije baš nešto. Neka ideja za lchf ručak od brokule?
    Volim brokulu skuhanu na pari, pa onda pomijesanu sa vrhnjem za kuhanje, malo soli i bijelim paprom, i onda malo zgnjecim, bude teksturom kao spinat na mlijeku, a jednako (mi) fino.
    To kad se pozelim brokule 'na zlicu', inace mi je super i kao prilog uz meso ili ribu, skuhana samo na pari, pa s malo maslinovog ulja zacinjena.

  16. #1266

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    2

    Default

    dame nov sam na forumu, veliki pozdrav za sve domacice na ovom forumu ja danas evo kuvam kiseli kupus sa slaninom i suvim rebrima

  17. #1267
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Dobro nam došao peta

  18. #1268

    Default

    Quote Originally Posted by Elly View Post
    Zamijeni stevijom.
    ma nisam sigurna da li secer sta radi za teksturu, onda ne moze stevija ( ne treba mi da je slatko)

  19. #1269
    mala-vila's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    zgb
    Posts
    1,235

    Default

    jel moze neki brzinski recept za pogačice od bademovog brašna
    ne da mi se sad tražiti cijela tema
    napravila sam predobru paštetu, ali mi ne ide sama, baš mi treba nešto na što bi ju namazala (osim šnite paprike
    ovi moji ce sve pojesti
    ah da, nemam psylium brašno
    imam bademovo brašno, jaja, sodu bikarbonu... treba još nešto?
    zamislila sam da to izmješam i bacim na tavicu (to je to )
    bu to dobro?

  20. #1270
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by littletunafish View Post
    ma nisam sigurna da li secer sta radi za teksturu, onda ne moze stevija ( ne treba mi da je slatko)
    Imas steviju u prahu, dobra je za teksturu.

  21. #1271
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Hokaido tikva Ispečeni komadići na maslu. Idealno bi bilo da je narezano kao pommes frites, meni se nije dalo. Straaaaašno podsjeća na krumpir. Malo se posoli (ili ne mora čak) i s kiselim vrhnjem ide suludo dobro - ajme
    od kada sam ovo probala, davim se u pečenoj hokaido tikvi - doslovno. kako je ovo fino! uzalud sve moje vježbanje, nema šanse da smršavim.

  22. #1272
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Roza View Post
    od kada sam ovo probala, davim se u pečenoj hokaido tikvi - doslovno. kako je ovo fino! uzalud sve moje vježbanje, nema šanse da smršavim.


    I meni je ovo totalno otkriće

  23. #1273
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by mala-vila View Post
    jel moze neki brzinski recept za pogačice od bademovog brašna
    ne da mi se sad tražiti cijela tema
    napravila sam predobru paštetu, ali mi ne ide sama, baš mi treba nešto na što bi ju namazala (osim šnite paprike
    ovi moji ce sve pojesti
    ah da, nemam psylium brašno
    imam bademovo brašno, jaja, sodu bikarbonu... treba još nešto?
    zamislila sam da to izmješam i bacim na tavicu (to je to )
    bu to dobro?
    Bojim se da ne ide bez psylliuma. Jesi probala napravit štogod?

  24. #1274
    La-la squo's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    59

    Default

    Nije brzo, ali se isplati patlidzan narezan na ploske pososliti i namazati kistom masl.ulje te staviti u pecnicu na 200, pred kraj okrenuti na gril funkciju zbog boje. Pripremiti pelat (moj je bio domaci) Sa cesnjakom i bosiljkom. I onda slagati male ’tortice’... ploska patlidzana, malo pelata, snitica skute, opet patlizan, ploska svjeze rajcice, malo veronikinog kajmaka, ploska tikvice, par kapi pelata te posuti parmezanom i sve opet u pecnicu... uz to zelena salata sa lukom :smajlicuraju:

  25. #1275
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    AAAAAAAaaaaaaaa ne vjerujem da te vidim tuuuuuuuuu
    Last edited by anchie76; 19.08.2013 at 11:43.

  26. #1276

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Evo recept za bezobrazno dobar mousse što sam jučer pravila. Ne tražite me fotke jer nemam što fotkati

    mascarpone 0,5 kg
    slatko vrhnje 0,5 l
    3 žlice meda
    2 žlice kakaa
    3 žlice kokosovog ulja (može maslac ako nemate kokosovo)
    1 žličica vanilije

    Posebno izmiksati slatko vrhnje mikserom da bude što čvršće. U drugoj posudi izmiksati sve ostale sastojke i zatim žlicom dodati slatko vrhnje i dobro izmiješati. Ostaviti u frižideru 3-4 sata i poslužiti u čaši s voćem i/ili orašastim ili čuvati u frižideru pa zgrabiti žlici pri svakom prolasku kroz kuhinju

    naputak za slatko vrhnje: ako vam se kad dogodilo da se vrhnje nije htjelo izmiksati u čvrsto stanje, vjerojatno nije bilo dovoljno hladno; stavite ga u posudu za miksanje i na 15-ak min u zamrzivač i ziher uspijeva

  27. #1277
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by kavofob View Post
    Evo recept za bezobrazno dobar mousse što sam jučer pravila. Ne tražite me fotke jer nemam što fotkati
    Ha ha haaaa divno

  28. #1278

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Ha ha haaaa divno
    ma anchie, najbolje da ga ne radiš... inače ćeš me proklinjati dugo, dugo

  29. #1279
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    već te proklinjem

  30. #1280

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    već te proklinjem
    i budeš opet, barem jednom tjedno

    eh, jedva čekam zimu da se najedem čvaraka i špeka i zaboravim na paleo slastice

  31. #1281
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by kavofob View Post
    i budeš opet, barem jednom tjedno

    eh, jedva čekam zimu da se najedem čvaraka i špeka i zaboravim na paleo slastice
    Mislim da svi moraju proći tu intenzivnu fazu paleo slastica - ne ide bez nje

  32. #1282

    Default

    Quote Originally Posted by Elly View Post
    Imas steviju u prahu, dobra je za teksturu.
    i koliko onda ide stevije ako je šećera 8 žlica?

  33. #1283

    Default

    ja sam radila onaj mousse banana/avokado/čokolada & frozen banana/čokolada - predobro!
    vratila sam se kod svojih roditelja, definitivno je manje izazova, pa ću nastaviti sa lchf. jedino da i mama prestane raditi tiramisu i na konju sam!

    kavofob, za ove svoje jutarnje šejkove, da li slatko vrhnje prvo smiksaš u šlag pa onda ubaciš u blender sa voćem, ili sve zajedno pa miksaš?

    današnji meni:
    d: ostatak bebine kašice - smiksana breskva i šljive - njemu bilo kiselo )))
    r: mahune s mesom na žlicu

  34. #1284
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by littletunafish View Post

    kavofob, za ove svoje jutarnje šejkove, da li slatko vrhnje prvo smiksaš u šlag pa onda ubaciš u blender sa voćem, ili sve zajedno pa miksaš?
    Ma samo zajedno smiksaš, tako sam ja

  35. #1285
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by littletunafish View Post
    i koliko onda ide stevije ako je šećera 8 žlica?
    Pa probas da vidis da li ti odgovara slatkoca.
    Steviju nikad ne uspijevam pretvoriti x zlica secera = x vrecica stevije, stevija je sladja.

  36. #1286

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,340

    Default

    Može mi netko dati link na recept za paleo granolu i pogačice

  37. #1287

  38. #1288
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    Danas sam radila neki slozenac koji je ispao super: narezala sam patliđan i tikvice na krugove, stavila u mali protvan, na to sam narezala rog papriku, posolila i zalila vrhnjem te stavila u pećnicu. Pred kraj sam gore još narezala mozzarelu koju sam imala doma. S obzirom da nisam imala ništa više u frižideru, to je bilo to. Očekivala sam da će ispasti nešto jedva jestivo. A zapravo je bilo za prste polizati! Baš sam se oduševila jednostavnošću i finim okusom.

  39. #1289

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Ma samo zajedno smiksaš, tako sam ja
    tako je, sve poubacujem što imam i miksam 30-ak sec

    zbog tih šejkova se svako jutro veselim buđenju, najozbiljnije

    a mislim da već drljam jedno pola godine skoro isti doručak. zimi mi je favorit bio banana-jabuka-avokado-granola-slatko vrhnje-mlijeko, a sad već mjesecima banana-jagode i/ili maline-slatko vrhnje-mlijeko-med

  40. #1290
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Roza View Post
    Danas sam radila neki slozenac koji je ispao super: narezala sam patliđan i tikvice na krugove, stavila u mali protvan, na to sam narezala rog papriku, posolila i zalila vrhnjem te stavila u pećnicu. Pred kraj sam gore još narezala mozzarelu koju sam imala doma. S obzirom da nisam imala ništa više u frižideru, to je bilo to. Očekivala sam da će ispasti nešto jedva jestivo. A zapravo je bilo za prste polizati! Baš sam se oduševila jednostavnošću i finim okusom.
    Meni se kod ove prehrane strašno sviđa što te s vremena na vrijeme potjera da izađeš izvan vlastitih okvira, ono da smisliš obrok od onog što imaš. I redovno to ispadne fenomenalno.

  41. #1291
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    nisam ni znala da godinama ručamo paleo/LCHF
    takvi složenci su temelj naše ljetne prehrane, a što bi se drugo uopće i moglo

  42. #1292
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    A ljudi kontaju da je paleo/primal/lchf tko zna što - neki garant krajnje egzotičan raspored slova abecede, neki hir prehrane. A to se u stvari svodi samo na zdravu prehranu - ništa procesirano i jedi ono što ima mamu/tatu i što raste iz zemlje
    Last edited by anchie76; 20.08.2013 at 09:52.

  43. #1293
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ma e
    da nema slatkiša, bili bismo totalni paleovci

    ok, mene nikada nitko ne bi natjerao da okolo tražim kokosovo ulje, brašno i što sve ne kupujete
    prvo jer mi je preskupo, drugo, jer mi je prekomplicirano

  44. #1294
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    ma e
    da nema slatkiša, bili bismo totalni paleovci

    ok, mene nikada nitko ne bi natjerao da okolo tražim kokosovo ulje, brašno i što sve ne kupujete
    prvo jer mi je preskupo, drugo, jer mi je prekomplicirano
    To NIJE baza prehrane To je dodatak koji možeš a ne moraš. U konačnici, kokosovo brašno te samo tjera da praviš deserte , ako ih ne jedeš ne treba ti ni kokosovo brašno

  45. #1295
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ipak slatkiši vulgaris, onda
    ha?

  46. #1296
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Pa ja ne bi. Radije bih si složila voćnu salatu s brdom šlaga i ubila se u tome, ili si složila neki čokoladni mousse. Nešto tako.

  47. #1297
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    ručak- krmenadli pečeni na svinjskoj masti+salata od paradajza, krastavaca i paprike

  48. #1298
    kli_kli's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    SF Bay Area
    Posts
    3,685

    Default

    Low Carb ok, Apri, ali High Fat, si sigurna? (zanemari cvarak) :D

  49. #1299
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Apricot kad probaš kavu s kokosovim uljem sve ostalo ti je bljak.
    Pod uvjetom da voliš kokos...i kavu...a najbolje je da nisi gladan nakon te kave satima..
    Ja sam djeci složila jučer 2 sladoleda u 10 min.
    1. domaće jagode iz vrta sam dodala u 4 dl izmiksanog slatkog vrhnja, dodala 1 kiselo vrhnje i 2 žl meda.
    2. izmiksala smrznute banane s 2 žl domaće nutele i 1 sl vrhnjem

    Jučer ručak od zobenih njoka i bololjeza sa salatom.

    Njoke sam napravila od pola kg sira, 2 jaja, malo soli i usitnjenih zobenih mekinja.
    Dobila sam mikser za kavu pa sada uživam u stvarima koje nisam jela pola bar pola godine.

    Njoci su super, malo bacaju na orašasto ali jako fino, napraviti ću ih hrpu i staviti u škrinju za brzinski ručak.

  50. #1300
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by ribice View Post
    Njoke sam napravila od pola kg sira, 2 jaja, malo soli i usitnjenih zobenih mekinja.
    Njoci su super, malo bacaju na orašasto ali jako fino, napraviti ću ih hrpu i staviti u škrinju za brzinski ručak.
    Ovo zvuci odlicno, moram si zabiljeziti!

Page 26 of 36 FirstFirst ... 162425262728 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •