Stranica 25 od 36 PrviPrvi ... 15232425262735 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 1783

Tema: LCHF recepti + što danas jedemo

  1. #1201

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    E da, jučer sam si i novu turu masla napravila od 1 kg maslaca, ajme prekrasno je, svaki put se otopim kako mi ga je divno vidjeti
    O da, izgleda odlično.

    Koliko ti ispadne od kile maslaca? Ja još nisam pravila, ali namjeravam.

  2. #1202

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Pišem post na temu paleo doručka pa žicam prijedloge, što klopate?

    Za sad sam uključila sve svoje uobičajene doručke;

    Voćni i/ili povrtni Smoothie

    Paleo granola

    Jaja na sve načine

    Suhomesnati (domaći) naresci

    Svježi sir i masno vrhnje

    Suhomesnati (domaći) naresci s povrćem i sirom

    Slatka ili slana paleo peciva/krekeri/pogačice s namazima ili bez

    Hladne salate (tuna/suho meso/kuhano meso i povrće)
    Posljednje uređivanje od kavofob : 30.07.2013. at 13:30

  3. #1203
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    O da, izgleda odlično.

    Koliko ti ispadne od kile maslaca? Ja još nisam pravila, ali namjeravam.
    Ona najveća staklenka Jacobs kave, ta bude puna.

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Pišem post na temu paleo doručka pa žicam prijedloge, što klopate?

    Za sad sam uključila sve svoje uobičajene doručke;

    Voćni i/ili povrtni Smoothie

    Paleo granola

    Jaja na sve načine

    Suhomesnati (domaći) naresci

    Svježi sir i masno vrhnje

    Suhomesnati (domaći) naresci s povrćem i sirom

    Slatka ili slana paleo peciva/krekeri/pogačice s namazima ili bez

    Hladne salate (tuna/suho meso/kuhano meso i povrće)
    Uf bojim se da si apsolutno sve već pobrojala

  4. #1204
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Ja sam na moru i nemam puno izbora. Zadnje dane za dsoručak imam tikvice pečene na roštilju, MM ih uvijek mora puno ispeći, pa ih držim u frižideru i onda ih jedem s maslacom. Ovdje imaju neku super finu slatkastu vrstu tikvica - ali ipak taj doručak nije baš nešto ludo fin, ali se uklapa. Jedino što mi dan počne s lchf, ali na žalost ne završi tako jer me previše stvari mami.

  5. #1205

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    NanoiBeba, apsolutno kužim. Mada, ja imam dojam da se ti zdravo hraniš i kad nije lchf

  6. #1206
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Imaš pravo.

    Inače je ovdje raj sa domaćim povrćem. Žene iz sela imaju stvarno odlične stvari, ali je izbor jako mali. Paradajz ( možda najbolji koji sam jela) , pa mini rajčice koje baš i ne volim, već spomenute slatkaste tikvice, imale su i cvijet tikvica ali nisam znala što bi s njim jer ga uglavno koriste za pohanje, i patliđane. I to je sve.
    ali ima i ribe, pa domaćih limuna, slanih ribica, kozjeg sira.

    sezona je cvatnje origana, tako da sam već dobru zalihu napravila.

    otkrila da je ovdje tradicija stavljati anis u kruh. N žalost nije sada sezona skupljanja sjemenki, a baš sam mislil probati staviti ga u lchf kruh. Jedini misam mogla skužiti što oni zovu anis, adnosno aniš. To je koromač. A ja mislim da su anis i koromač dvije različite biljke. U svakom slučaju, stavljaju sjemenke koromača u kruh

  7. #1207
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,700

    Početno

    Često stavljam sjemenke komoraca u kruh kojeg pecem kod kuće .

  8. #1208
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    ni ja nisam znala da je anis=komorač

  9. #1209
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Ma nije isto. To im je očito lokalni izraz.

    sirius,možda znaš kada su sjemenke koromača zrele za branje? Ili ih kupuješ u finfuzi

    išla sam na wikipediju. Aniš je jedan od narodnih izraza za koromač.

    znači postoje aniš i anis
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 30.07.2013. at 16:28

  10. #1210
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,700

    Početno

    Vjerojatno kad se krenu osipavati sa cvijeta. Nisam ih nikad brala , kupim ih u vrecici.

  11. #1211
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    znači postoje aniš i anis
    svašta čovjek ovdje nauči

  12. #1212

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Aniš i anis, zanimljivo.

    A je li koromač ili komorač? Ili su to isto dvije različite biljke

  13. #1213
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Dvije različite.

    aniš je lokaln, narodski izraz za koromač

  14. #1214
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Komorac i koromac su dvije razlicite biljke?? U soku sam. Cekaj, koja je ona kojeg stavim u juhu ili pecem, zelena?

  15. #1215

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,841

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Dvije različite.

    aniš je lokaln, narodski izraz za koromač

    Koromač i komorač su isto, ali ga negdje još zovu i slatki aniš. Aniš (anis) je druga biljka.

  16. #1216

  17. #1217
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Jučer sam si napravila preeeefini desert, koji ne samo da je ajme prefin nego treba 5 minuta da se napravi

    Šaka prženih lješnjaka, šaka badema, cimet, vanilija, muškatni oraščić, kardamom (to sam stavila sve po vlastitom nahođenju)
    Brzinski se izblenda, al da nije prah, nego da ima komadića
    Nasjeckati breskve na komadiće i pomiješati s orašastim plodovima
    Po želji dodati slatko vrhnje

    Ovako to nekako izgleda

  18. #1218
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

    ovo mi izgleda predobro, naravno šećer izbacite

  19. #1219
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Za osvjezenje i protiv toksina: skuhajte si litru zelenog caja, i kad se ohladi u njega ubacite sok od 2 limuna. Ako zasladjujete, dobra je tekuca stevija.
    Super je osvjezavajuce, mozete napraviti dosta toga i drzati u frizideru.

    P.S. Klasican zeleni caj volim u svako godisnje doba osim ljeta, ljeti mi je nekako tezak. Limun mu daje bas nekakvu laganu, ljetnu notu.
    P.P.S. - znam da ima ovakvih i kupovnih varijanti, ali s pravim limunovim sokom je puno, puno bolji.

  20. #1220

  21. #1221

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Sinoć sam pravila slatku verziju pogačica od badema, md oduševljen, ja tak-tak, ok su, ali ništa previše posebno.

    Jutros moj klasični doručak; šejk banana, jagode, slatko i kozje

    ručak - pečena jaja :D

    Živjela lijenost

  22. #1222
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

  23. #1223

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    aha, ali su fulali naslov, ne bih rekla da je kalorijski nevina

    mislim, lchfovcima to ništa ne znači, ali pokazuje još uvijek dominantan stav: zdravo = malo kalorija

  24. #1224
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Samo da zahvalim na onom receptu avokado-banana-kakao. Savrseno, ko nutella. A kad stavim smrznutu bananu, prefini kremasti sladoled.
    Do sad sam od avokada radila samo guacamole, tak da mi je ovo pravo otkrice.

  25. #1225

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da zahvalim na onom receptu avokado-banana-kakao. Savrseno, ko nutella. A kad stavim smrznutu bananu, prefini kremasti sladoled.
    Do sad sam od avokada radila samo guacamole, tak da mi je ovo pravo otkrice.
    Haha, jelda!

    Ja već 2 dana pipkam avokada kad će biti spremni za konzumaciju. Imam 2 kom koji su bili prilično tvrdi kad sam ih kupila...ubi me čekanje

  26. #1226
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    aha, ali su fulali naslov, ne bih rekla da je kalorijski nevina

    mislim, lchfovcima to ništa ne znači, ali pokazuje još uvijek dominantan stav: zdravo = malo kalorija
    Da, to sam baš i ja razmišljala, kako su fulali ceo fudbal

  27. #1227

    Datum pristupanja
    Apr 2013
    Postovi
    479

    Početno

    e, koji kakao kupiti? može onaj obični za kolače šta ima u svakom dućanu? slaba sam na slatko zadnjih dana, čini mi se da sam u pms-u

  28. #1228
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    ako ste u prilici, kupite u nekom ducanu organske/zdrave hrane, cisti kakao, bez secera, ali onaj koji nije "oduljen" , dakle ne "stark entoelt"
    nego "schwach entoelt". ukus je puno puno bolji, a i pase sa lchf.

  29. #1229
    Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    1,502

    Početno

    Pitala sam i na fejsu paleo hedonizma, ali možda imate i vi iskustva- kruh od sjemenki mi zeleni. Već drugi! Prvog nisam ni probala, pretpostavila sam da je nešto pokvareno (ali ne znam što, jaja su sigurno bila ok, a sve sjemenke su djelovale normalno i zdravo). Kad sam drugog ispekla jučer, puntica je bila ok, pojela sam je. Do danas je bio u frižideru i kad sam ga rezala za u frizer, vidim da je opet zelen. Onaj prvi je s vremenom sve više zelenio. U čemu je fora? Smijem to jesti ili ne?

  30. #1230
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Zelen ti je od suncokretovih sjemenki. Neke mi pozelene neke ne. Možeš jesti Ja bacila cijeli kruh prvi put kad mi se to dogodilo

  31. #1231

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    d - šejk banana, jagode, slatko, kozje, med

    r - pečena jaretina, blitva, pečene paprike

  32. #1232
    Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    1,502

    Početno

    I ja sam prvog bacila. Znači one oksidiraju ili što? To zelenilo preplavljuje cijeli kruh!

  33. #1233
    Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    1,502

    Početno

    Guglala sam pa kažu da to suncokret reagira sa sodom. Ili staviti manje sode ili dodati limunovog soka. Moguće da sam prvi put stavila manje sode pa nije bilo nikakve reakcije.

  34. #1234
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Uglavnom, nije ništa strašno

    Ja jučer jela u restoranu sirove hrane, ubila se totalno... Danas post - samo zeleni čaj + limun

  35. #1235

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom, nije ništa strašno

    Ja jučer jela u restoranu sirove hrane, ubila se totalno... Danas post - samo zeleni čaj + limun

    U kojem, gdje, kakva je klopa, cijene?

    I što si klopala?

  36. #1236
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    art of raw food, mi smo se zeznule i uzele sljedove (na preporuku frenda), ali čini se da postoje veliki i mali (možda), uglavnom ubile smo se ubile... 9 sljedova je bilo, nismo mogle disati (ja još uvijek ne mogu LOL), a za cijene pojedinačnih jela ne znam kolike su, možda 30-50 kn?

  37. #1237

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    tnx

  38. #1238
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    art of raw food, mi smo se zeznule i uzele sljedove (na preporuku frenda), ali čini se da postoje veliki i mali (možda), uglavnom ubile smo se ubile... 9 sljedova je bilo, nismo mogle disati (ja još uvijek ne mogu LOL), a za cijene pojedinačnih jela ne znam kolike su, možda 30-50 kn?
    Menu dobro izgleda, mogla bih skociti do Groznjana.

  39. #1239

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    pecans i kalifornijski orasi - je li to dvoje isto?

    već sam pitala, ali me nekako uspijete izignorirati

    danas d - uobičajeni šejk jagode, banana, kozje, slatko. ova kombinacija mi je toliko fina da ne kvarim ničim drugim, ponekad samo ubacim komad avokada kad imam.

    r - punjene paprike

  40. #1240
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    pecans i kalifornijski orasi - je li to dvoje isto?
    Ha ha haaaa sad vidim da sam te i ja izignorirala Oprosti, fakat pojma nemam

  41. #1241

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ha ha haaaa sad vidim da sam te i ja izignorirala Oprosti, fakat pojma nemam
    Po google images čini se da nije isto... a valjda će netko znati

    Kupila sam danas kalifornijske, imaju mi identičan okus kao naši orasi.

  42. #1242
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    pecan izgleda slično našem orahu, samo je uži i dugačak. Uvijek na vrećici piše pecan.
    Kavafob, jesi možda kupila te orahe u Lidlu? Mislim da na njima piše lkalifornijski. To nije pecan.

    Mislim da sam pecana viđala u Mulleru, ali nisam sigurna. ja ih volim pa sam ih znala vani kupovati.

    U Lidlu sam vidjela svinjsku mast. mislim da je palket 250 g, mađarska, ali ima neki dodatak E u sebi. kako nisam imalal naočale nisam niti vidjela koji.

    U meni najbližem BioBio nema kokosovog ulja, onog s mirisom, najjeftinijeg- ne znam gdje da idem tražiti

  43. #1243

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    NanoiBeba, tnx, znači nisu to pecani, kupila jesam u Lidlu, kalifornijske.

    Nemam nigdje u blizini Muller, ali otići ću jedan dan s misijom da probam te pecane, baš me zanima okus

    U BioBio možeš i online naručiti, ako baš ne možeš naći nigdje. Ja isto nemam ideju gdje drugdje kupiti, uvijek u BioBio uzmem.

  44. #1244
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,512

    Početno

    kokosovo ulje ; cure, da li je ovo skupo?

    http://www.fitness.com.hr/shop/dodac...lje-500-g.aspx

  45. #1245
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    NanoiBeba, tnx, znači nisu to pecani, kupila jesam u Lidlu, kalifornijske.

    Nemam nigdje u blizini Muller, ali otići ću jedan dan s misijom da probam te pecane, baš me zanima okus

    U BioBio možeš i online naručiti, ako baš ne možeš naći nigdje. Ja isto nemam ideju gdje drugdje kupiti, uvijek u BioBio uzmem.
    pogledati ću ti ja u Mulleru.

    meni je pecan fini - u Americi rade puno kolača od njih. Ma u stvari ja volim sve orašaste plodove pa uopće nisam mjerilo što je fino a što ne

  46. #1246
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    kokosovo ulje ; cure, da li je ovo skupo?

    http://www.fitness.com.hr/shop/dodac...lje-500-g.aspx
    je rekla bih..

  47. #1247
    duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Naše Malo Misto
    Postovi
    377

    Početno

    Curke! Imam pitanjce; prije par mjeseci počela sam se hraniti po LCHFu. Nažalost, nisam ustrajala-a i u međuvremenu ostala trudna -ali planiram se vratiti. Ostalo mi je kokosovog masla, kupljenog u Bio-bio, pa ne znam šta bih s njim izgubila sam nit vodilju u toj prehrani.Može prijedlozi? Hvala

  48. #1248
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Pa koristi ga kao i svu drugu masnoću Obzirom da si sada trudna, sad je od još veće važnosti da se hraniš najbolje moguće - dobrim masnoćama, da jedeš prave namirnice i što manje procesiranog. Ne odustaj od dobre hrane, beba je najjača motivacija za hraniti se najbolje moguće

  49. #1249
    duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Naše Malo Misto
    Postovi
    377

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa koristi ga kao i svu drugu masnoću Obzirom da si sada trudna, sad je od još veće važnosti da se hraniš najbolje moguće - dobrim masnoćama, da jedeš prave namirnice i što manje procesiranog. Ne odustaj od dobre hrane, beba je najjača motivacija za hraniti se najbolje moguće
    Ma veliko hvala na motivaaciji ali /već sam pisala o tome/ došlo mi je do zasićenja u - LCHFovim pogacicama. Pravila i klopala sam ih 2mj. i onda.....FUJ!! ne bih ih više mogla u usta staviti. papam ja i dalje neke stvari po LCHFu, izbjegavam UH,kolači su mi odlicni ,,,ali zamjena za kruh/kojeg i ne jedem toliko/ ??!
    Kažeš da ga koristim kao i drugu masnoću.Pa necu meso pržit na njemu??!! Kako ga staviti u salatu kad je krutog oblika??Smije li se topiti?

  50. #1250
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj duma prvotno napisa Vidi poruku
    Ma veliko hvala na motivaaciji ali /već sam pisala o tome/ došlo mi je do zasićenja u - LCHFovim pogacicama. Pravila i klopala sam ih 2mj. i onda.....FUJ!! ne bih ih više mogla u usta staviti. papam ja i dalje neke stvari po LCHFu, izbjegavam UH,kolači su mi odlicni ,,,ali zamjena za kruh/kojeg i ne jedem toliko/ ??!
    Pa ni ne treba ti, samo ga preskoči i uživaj u ovoj sezoni beskonačne količine raznog povrća

    Citiraj duma prvotno napisa Vidi poruku
    Kažeš da ga koristim kao i drugu masnoću.Pa necu meso pržit na njemu??!! Kako ga staviti u salatu kad je krutog oblika??Smije li se topiti?
    Zašto ne pržiti meso na njemu? Dodaj ga u kavu, na/u sladoled domaći.... drži ga vani i omekšat će se na ovim teperaturama (iako ga možeš i otopiti, vrlo je postojan na visokim temperaturama)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •