Ne kuzim tko bi to mogao biti.
Printable View
pa dosta njih kojima bi vrtic bio 0 kn.
edit: sad ne zanm da li si bila ironicna ili ne
nama bi se sa potvrdom od HZZO-a cijena vrtića samo povećala, ne smanjila
ovako sa svim tim praznim rubrikama u papiru iz PU ispadamo teški socijalni slučaj i meni osobno je to bilo totalno ludo i nerealno i zato sam pitala da li ipak treba donijeti i to
(znam, znam... i mm mi je govorio da se okanim čorava posla i svoje lude savjesti i predam samo što treba, al kad mi vrag nije dao mira dok nisam pitala :-))
Da, baš takvi...koji su jedva dočekali da još nešto dobiju besplatno, radi toga što imaju više djece, neprijavljene prihode, prijavljene rođake na svojoj adresi, i sl.
Nikako da ljudi shvate da to što je njima besplatno ustvari plaća netko drugi, da to nije besplatno sve, nego je netko drugi onda platio i za njihovo dijete. Netko tko je planirao broj djece i vrijeme kada će ih roditi da bude u skladu prihodima i mogućnostima obitelji, netko tko uredno plaća sve poreze i doprinose na svoje prihode - hm..evo to je npr. moja malenkost.
Hoće li više završiti ova sapunica? Ima li ikakvih naznaka da će se ovih dana išta dogoditi? Ova agonija predugo traje.
Deaedi, potpis.
mene osobno jaslice ne pogađaju ovako ni onako, imam i još dva školarca i dnevni boravak za njih i sve ostale aktivnosti i izlete i kerefeke... i nije bitno sve u svemu....
ovo je bitno što si ti rekla puntice,
nevažno što je danas nekima dobro, a drugima nije,
Kad god se donose nerazumne, neracionalne, nepromišljene odluke treba shvatiti da će one kadtad zahvatiti i drugu skupinu kojoj se sad čini da je dobro prošla.
Onaj tko je danas spreman donijeti nešto što nije sustavno usklađeno donijet će sutra opet nešto slično, samo će neki drugi biti oštećeni.
Sve će to doći na naplatu jer mi nikako da shvatimo da oni "koji vode" trebaju raditi za opću dobrobit.
Nisam ironična. Nego u ovoj cijeloj glupoj situaciji trebalo bi biti kakav da još donosiš potvrdu od HZZO-a pa da plaćaš višu cijenu? Potvrdu koju se oni sami nisu sjetili tražiti.
I ne vidim da su za nastalu situaciju krivi oni sa troje i više djece, da su krivi oni na minimalcu (ne svojim izborom) i ne krivim one koji će plaćati veću cijenu što traže legalne načine da to izbjegnu.
Kriv je netko drugi.
Inače, jel netko zna koliko prije ispisa djeteta treba obavijestiti vrtić, jer ne mogu naći ugovor.Ako će vrtić ipak poskupiti, sa 30.6. ispisati ću je iz vrtića, jer ga neću moći plaćati. Morati će baka uskoćiti, dio ćemo nekako do 9mj kombinirati sa godišnjim. No, ako ne poskupi, ostaviti ću je još 7. mj u vrtiću.
Deaedi, samo pitaj tete. Mi smo ispisali dijete sa 1.6. i to u dogovoru sa tetom, u smislu da ako budemo ipak doveli dijete koji dan u 6. mjesecu, prepravit ćemo ispisnicu. Kad dobijemo zadnju uplatnicu (za 5. mjesec) onda ćemo jednostavno otići u računovodstvo i zatvoriti priču.
u 15 h počinje odbor
držimo fige
Nadamo se dobrim vijestima danas.
ja se više ničemu ne nadam
prošli put su zvali iste sekunde, a sada... već je 18 h, i moralo je odavno završiti
aj, vidjet ćemo
možda ni oni tamo ništa saznali nisu
možda ministri skrivaju "presudu" ko guja noge
Daj, trebam dobre vijesti danas!
i meni trebaju nakon ovog dana
Ah, meni se čini da to ni na dnevnom redu bilo nije :(
Već par dana imam spremno pismo Dalićki, sad sam ga poslala..ništa novo ni nepoznato nisam napisala, neka joj bude reminder da joj to visi neodrađeno... ma, ne bude ni pročitala.. :(
vrtici jos o nicemu pojam nemaju osim sto pregledavaju koliko tko zaradjuje pa okolo o tome pricaju :(
a kad misle imat pojma
mislim ovaj mjesec ima još 8 radnih dana za eventualno skupljanje, odnosno predavanje bilo kakve dokumentacije, a da ne govorimo o tome da sljedeći tjedan vrlo vjerojatno nitko neće niti raditi
i što to onda znači da će nam ako ne predamo papire jer oni i dalje ništa ne znaju, u 8. mjesecu mrtvi hladni poslat račun na 2000 kn (u našem konkretnom slučaju puta 2) :-o
nadam se da ne bu tako :) mi ništa nismo predali još a ni prikupili...
i friško iz našeg vrtića - nitko ništa ne zna po kojem obračunu ide od 01.07., ali i dalje skupljaju papire za prethodno upisane do 30.06. ako će im trebati za novi obračun, ako ne, nikom ništa
gradska skupština kaže da je NjIHOVA odluka legitimna, i da se nadaju da će je gradonačelnik i ostala gradska tijela početi provoditi?! ne kužim kako se 'nadaju' ali ajde
radimo na tome da cijeli dopis bude dostupan na rodinom portalu što je prije moguće, pa pratite
Nadaju se. I mi se možemo samo nadati.
Ja ću biti ziherašica i zadnji tjedan donijeti papire, ako Bandić službeno ne odustane. Do onda je sve moguće, svašta smo u ovoj državi vidjeli i doživjeli.
Dakle, ne radujem se još ništa.
Clanak od 14.06.
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-vrtica_311745
U odluci se navodi kako Ministarstvo obrazovanja nije nadležno za taj problem već da cijene vrtića donosi predstavničko tijelo
Gradski ured za financije jos ocekuje odluku Ministarstva financija. Ministarstvo uprave i Ministarstvo obrazovanja su se proglasila nenadleznima za ovaj slucaj.
Clanak iz Vjesnika 15.06.
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...6-AB777B5DE98E
Iako su dva ministarstva potvrdila skupštinsku odluku da cijene vrtića ostaju po starom, nitko od zastupnika nije se usudio savjetovati roditeljima da ne trebaju prikupljati dokumente koje nalaže Gradska uprava.
s obzirom da još čekamo da odgovor iz Gradske skupštine osvane na portalu, zasad ga lijepim ovdje
interpretirajte...Citiraj:
Poštovani,
upitom od 14. lipnja 2011. zatražili ste pisano očitovanje o tome koji je model subvencioniranja gradskih dječjih vrtića na snazi.
Poznato vam je da su Ministarstvo uprave i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dostavili odgovore na Obavijest gradonačelnika o obustavi od primjene Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja – korisnika usluga. Ministarstvo financija nije se
očitovalo Ministarstvo uprave je u svom odgovoru konstatiralo da je „očitovanjem Gradske skupštine u roku utvrđenom Zaključkom gradonačelnika o obustavi od primjene Odluke, sukladno odredbama članka 42. stavka 3. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj)
samoupravi, prestala obustava Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja – korisnika usluga.“
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa odgovorilo je da nije nadležno razmatrati navedenu odluku.
Slijedom navedenoga, Odluka o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja – korisnika usluga što ju je donijela Gradska skupština je na snazi. Napominjem da po odredbi članka 56.
točke 2. Statuta Grada Zagreba, gradonačelnik izvršava akte Gradske skupštine ili osigurava njihovo provođenje, a po odredbi članka 106. stavka 2. Statuta, gradska upravna tijela osnovana za obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga Grada Zagreba neposredno
izvršavaju i nadziru provođenje općih akata koje donosi Gradska skupština. Očekujemo da će gradonačelnik Grada Zagreba i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport postupiti po navedenim odredbama Statuta Grada Zagreba i provesti navedenu odluku Gradske skupštine.
S poštovanjem,
TAJNICA
GRADSKE SKUPŠTINE
Ao nece provesti krse zakon i tocka. Zasto to nitko jasno glasno ne protumaci tako i objasni roditeljima?
Pa Bandic se bar uvijek busa u prsa time kako on postuje zakon, a sad se pravi lud....
evo link na originalnu verziju dopisa http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...zi_Roda_vr.doc
No, krasno. Svi sve znaju, po zakonu je skupština u pravu, pitam se zašto onda oni ne pošalju dopis na sve vrtiće ili čekaju da Bandić opozove svoju "naredbu"? Pa on će se naravno praviti lud. I hop, eto uplatnica na x kuna za mjesec dana.
Ja sam na strani zdravog razuma pa nisam ni odnijela ni skupila niti jedan papir, čekam zadnji čas i računam da netko do 30.06. roditeljima MORA reći što je na snazi. Netko tko nije Bandić.
Nama je jučer teta u vrtiću vratila papire koje smo predali i rekla da neće biti ništa od toga, da neće trebati.
Nemam pojma otkud im ta info, ali nisam više ispitivala, jer u međuvremenu smo ionako odlučili da ćemo ga vjerojatno ispisati s 30.6. (ide na jesen u školu)
i ja sam na strani zdravog razuma i odnijela sam papire jos do prvog datuma...
a ovo - pise da se nadaju!!!?!?!...jer se Bandic moze jos "tuziti" Ustavnom sudu koliko sam ja shvatila...a do onda ne bi trebalo biti nikakve promjene.
Da, ovo je nažalost modus operandi u ovoj državi i zato i zaslužujemo takvu vlast koju "smo si izabralii"
meni moj (zdrav ili ipak ne) razum nikako ne odobrava trošiti vrijeme, skupljati i nanašati nepotrebne papire za (ne)provođenje nečije nezakonite odluke, ali to sam samo ja i očito mi je odupiranje badava, morat ću se očito prikloniti nečijem tuđem razumu
svaka čast RODI što se bori za sve nas - kapa dolje, ali dok se god svatko od nas ne počne boriti bar za sebe makar time da ne plivamo sa strujom i ne donašamo nepotrebne i nezakonite papire i ako treba vodimo sporove ukoliko nam se nešto nezakonito naplati, dotle će nam to i dalje raditi jer znaju da mogu jer računaju na to da se nikome ne da "boriti protiv bandića" i njemu sličnima /jer "ne možemo" protiv sistema/jer tko će sad trošiti vrijeme i novac na sporove....
Stijena potpis na svaku riječ.
nažalost ovdje je najviše problem u tome što je u ovoj državi jedan dan jedna odluka zakonita, a drugi dan druga i što god učinio danas na temelju jednog propisa, sutra će doći netko tko će proglasiti drugi propis važećim
to se ujedno može iščitati i iz ovog odgovora Skupštine, kao i iz toga što se nitko ne usudi roditeljima savjetovati da ne skupljaju papire