Stranica 26 od 112 PrviPrvi ... 1624252627283676 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam ironična. Nego u ovoj cijeloj glupoj situaciji trebalo bi biti kakav da još donosiš potvrdu od HZZO-a pa da plaćaš višu cijenu? Potvrdu koju se oni sami nisu sjetili tražiti.
    I ne vidim da su za nastalu situaciju krivi oni sa troje i više djece, da su krivi oni na minimalcu (ne svojim izborom) i ne krivim one koji će plaćati veću cijenu što traže legalne načine da to izbjegnu.
    Kriv je netko drugi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Inače, jel netko zna koliko prije ispisa djeteta treba obavijestiti vrtić, jer ne mogu naći ugovor.Ako će vrtić ipak poskupiti, sa 30.6. ispisati ću je iz vrtića, jer ga neću moći plaćati. Morati će baka uskoćiti, dio ćemo nekako do 9mj kombinirati sa godišnjim. No, ako ne poskupi, ostaviti ću je još 7. mj u vrtiću.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Deaedi, samo pitaj tete. Mi smo ispisali dijete sa 1.6. i to u dogovoru sa tetom, u smislu da ako budemo ipak doveli dijete koji dan u 6. mjesecu, prepravit ćemo ispisnicu. Kad dobijemo zadnju uplatnicu (za 5. mjesec) onda ćemo jednostavno otići u računovodstvo i zatvoriti priču.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, baš takvi...koji su jedva dočekali da još nešto dobiju besplatno, radi toga što imaju više djece, neprijavljene prihode, prijavljene rođake na svojoj adresi, i sl.

Nikako da ljudi shvate da to što je njima besplatno ustvari plaća netko drugi, da to nije besplatno sve, nego je netko drugi onda platio i za njihovo dijete. Netko tko je planirao broj djece i vrijeme kada će ih roditi da bude u skladu prihodima i mogućnostima obitelji, netko tko uredno plaća sve poreze i doprinose na svoje prihode - hm..evo to je npr. moja malenkost.
    Potpis.

Apricot, pls ako išta sazanaš napiši

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u 15 h počinje odbor
    držimo fige

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, jel netko zna koliko prije ispisa djeteta treba obavijestiti vrtić, jer ne mogu naći ugovor..
    kad sam selila E. iz jednog vrtića u drugi, morala sam javiti 15 dana unaprijed...15.6 sam ju ispisala sa 30.6

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nadamo se dobrim vijestima danas.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja se više ničemu ne nadam
    prošli put su zvali iste sekunde, a sada... već je 18 h, i moralo je odavno završiti
    aj, vidjet ćemo
    možda ni oni tamo ništa saznali nisu
    možda ministri skrivaju "presudu" ko guja noge

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Daj, trebam dobre vijesti danas!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i meni trebaju nakon ovog dana

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ah, meni se čini da to ni na dnevnom redu bilo nije

Već par dana imam spremno pismo Dalićki, sad sam ga poslala..ništa novo ni nepoznato nisam napisala, neka joj bude reminder da joj to visi neodrađeno... ma, ne bude ni pročitala..

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

vrtici jos o nicemu pojam nemaju osim sto pregledavaju koliko tko zaradjuje pa okolo o tome pricaju

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    vrtici jos o nicemu pojam nemaju osim sto pregledavaju koliko tko zaradjuje pa okolo o tome pricaju
    a kad misle imat pojma
    mislim ovaj mjesec ima još 8 radnih dana za eventualno skupljanje, odnosno predavanje bilo kakve dokumentacije, a da ne govorimo o tome da sljedeći tjedan vrlo vjerojatno nitko neće niti raditi
    i što to onda znači da će nam ako ne predamo papire jer oni i dalje ništa ne znaju, u 8. mjesecu mrtvi hladni poslat račun na 2000 kn (u našem konkretnom slučaju puta 2)

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nadam se da ne bu tako mi ništa nismo predali još a ni prikupili...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i friško iz našeg vrtića - nitko ništa ne zna po kojem obračunu ide od 01.07., ali i dalje skupljaju papire za prethodno upisane do 30.06. ako će im trebati za novi obračun, ako ne, nikom ništa

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

gradska skupština kaže da je NjIHOVA odluka legitimna, i da se nadaju da će je gradonačelnik i ostala gradska tijela početi provoditi?! ne kužim kako se 'nadaju' ali ajde

radimo na tome da cijeli dopis bude dostupan na rodinom portalu što je prije moguće, pa pratite

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nadaju se. I mi se možemo samo nadati.
    Ja ću biti ziherašica i zadnji tjedan donijeti papire, ako Bandić službeno ne odustane. Do onda je sve moguće, svašta smo u ovoj državi vidjeli i doživjeli.
    Dakle, ne radujem se još ništa.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Clanak od 14.06.
    http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-vrtica_311745
    U odluci se navodi kako Ministarstvo obrazovanja nije nadležno za taj problem već da cijene vrtića donosi predstavničko tijelo
    Gradski ured za financije jos ocekuje odluku Ministarstva financija. Ministarstvo uprave i Ministarstvo obrazovanja su se proglasila nenadleznima za ovaj slucaj.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Clanak iz Vjesnika 15.06.
    http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...6-AB777B5DE98E
    Iako su dva ministarstva potvrdila skupštinsku odluku da cijene vrtića ostaju po starom, nitko od zastupnika nije se usudio savjetovati roditeljima da ne trebaju prikupljati dokumente koje nalaže Gradska uprava.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću biti ziherašica i zadnji tjedan donijeti papire, ako Bandić službeno ne odustane. Do onda je sve moguće, svašta smo u ovoj državi vidjeli i doživjeli.
    slažem se s tobom, u potpunosti

Citiraj sanja-m prvotno napisa Vidi poruku
    Clanak od 14.06.
    http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-vrtica_311745
    U odluci se navodi kako Ministarstvo obrazovanja nije nadležno za taj problem već da cijene vrtića donosi predstavničko tijelo
    Gradski ured za financije jos ocekuje odluku Ministarstva financija. Ministarstvo uprave i Ministarstvo obrazovanja su se proglasila nenadleznima za ovaj slucaj.
    pa da, odluku donosi predstavničko tijelo, a to je skupština :grin:

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

s obzirom da još čekamo da odgovor iz Gradske skupštine osvane na portalu, zasad ga lijepim ovdje

Poštovani,

upitom od 14. lipnja 2011. zatražili ste pisano očitovanje o tome koji je model subvencioniranja gradskih dječjih vrtića na snazi.
    Poznato vam je da su Ministarstvo uprave i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dostavili odgovore na Obavijest gradonačelnika o obustavi od primjene Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja – korisnika usluga. Ministarstvo financija nije se
    očitovalo Ministarstvo uprave je u svom odgovoru konstatiralo da je „očitovanjem Gradske skupštine u roku utvrđenom Zaključkom gradonačelnika o obustavi od primjene Odluke, sukladno odredbama članka 42. stavka 3. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj)
    samoupravi, prestala obustava Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja – korisnika usluga.“
    Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa odgovorilo je da nije nadležno razmatrati navedenu odluku.
    Slijedom navedenoga, Odluka o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja – korisnika usluga što ju je donijela Gradska skupština je na snazi. Napominjem da po odredbi članka 56.
    točke 2. Statuta Grada Zagreba, gradonačelnik izvršava akte Gradske skupštine ili osigurava njihovo provođenje, a po odredbi članka 106. stavka 2. Statuta, gradska upravna tijela osnovana za obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga Grada Zagreba neposredno
    izvršavaju i nadziru provođenje općih akata koje donosi Gradska skupština. Očekujemo da će gradonačelnik Grada Zagreba i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport postupiti po navedenim odredbama Statuta Grada Zagreba i provesti navedenu odluku Gradske skupštine.

S poštovanjem,

TAJNICA
    GRADSKE SKUPŠTINE
    interpretirajte...
    Posljednje uređivanje od puntica : 16.06.2011. at 17:52

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ao nece provesti krse zakon i tocka. Zasto to nitko jasno glasno ne protumaci tako i objasni roditeljima?
    Pa Bandic se bar uvijek busa u prsa time kako on postuje zakon, a sad se pravi lud....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo link na originalnu verziju dopisa http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...zi_Roda_vr.doc

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

No, krasno. Svi sve znaju, po zakonu je skupština u pravu, pitam se zašto onda oni ne pošalju dopis na sve vrtiće ili čekaju da Bandić opozove svoju "naredbu"? Pa on će se naravno praviti lud. I hop, eto uplatnica na x kuna za mjesec dana.
    Ja sam na strani zdravog razuma pa nisam ni odnijela ni skupila niti jedan papir, čekam zadnji čas i računam da netko do 30.06. roditeljima MORA reći što je na snazi. Netko tko nije Bandić.

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nama je jučer teta u vrtiću vratila papire koje smo predali i rekla da neće biti ništa od toga, da neće trebati.
    Nemam pojma otkud im ta info, ali nisam više ispitivala, jer u međuvremenu smo ionako odlučili da ćemo ga vjerojatno ispisati s 30.6. (ide na jesen u školu)

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i ja sam na strani zdravog razuma i odnijela sam papire jos do prvog datuma...
    a ovo - pise da se nadaju!!!?!?!...jer se Bandic moze jos "tuziti" Ustavnom sudu koliko sam ja shvatila...a do onda ne bi trebalo biti nikakve promjene.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ovo je nažalost modus operandi u ovoj državi i zato i zaslužujemo takvu vlast koju "smo si izabralii"
    meni moj (zdrav ili ipak ne) razum nikako ne odobrava trošiti vrijeme, skupljati i nanašati nepotrebne papire za (ne)provođenje nečije nezakonite odluke, ali to sam samo ja i očito mi je odupiranje badava, morat ću se očito prikloniti nečijem tuđem razumu
    svaka čast RODI što se bori za sve nas - kapa dolje, ali dok se god svatko od nas ne počne boriti bar za sebe makar time da ne plivamo sa strujom i ne donašamo nepotrebne i nezakonite papire i ako treba vodimo sporove ukoliko nam se nešto nezakonito naplati, dotle će nam to i dalje raditi jer znaju da mogu jer računaju na to da se nikome ne da "boriti protiv bandića" i njemu sličnima /jer "ne možemo" protiv sistema/jer tko će sad trošiti vrijeme i novac na sporove....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stijena potpis na svaku riječ.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nažalost ovdje je najviše problem u tome što je u ovoj državi jedan dan jedna odluka zakonita, a drugi dan druga i što god učinio danas na temelju jednog propisa, sutra će doći netko tko će proglasiti drugi propis važećim
    to se ujedno može iščitati i iz ovog odgovora Skupštine, kao i iz toga što se nitko ne usudi roditeljima savjetovati da ne skupljaju papire
    Posljednje uređivanje od Stijena : 17.06.2011. at 10:56

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj anavi prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je jučer teta u vrtiću vratila papire koje smo predali i rekla da neće biti ništa od toga, da neće trebati.
    Nemam pojma otkud im ta info, ali nisam više ispitivala, jer u međuvremenu smo ionako odlučili da ćemo ga vjerojatno ispisati s 30.6. (ide na jesen u školu)
    Bravo za vrtić!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anavi koji je to vrtić? Bravo za njih!

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vrbik.
    Ali iskreno, ne znam otkud im hrabrosti da to na svoju ruku rade.
    I ne znam jel to bilo samo u našoj grupi ili i u drugima.

Moje osobno mišljenje je da neće biti ništa od promjena cijena, a sigurno ne od 1.7. jer, ne bi li u tom slučaju roditelji trebali dobiti neko rješenje ili obavijest koliko ćemo morati plaćati?
    Pa ne mogu nam to odrediti naknadno. U našem slučaju, ja sam pod kučanstvo prijavila samo mene i maloga, muž je na drugoj adresi. I cijelo vrijeme sam očekivala da će netko imati prigovor na to.
    Osim toga, to što nam je teta vratila papire, znači da ih vjerovatno nisu ni obradili.
    Posljednje uređivanje od anavi : 17.06.2011. at 12:37 Razlog: pravopis

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni su u jutro u vrtiću rekli da još uvijek skupljaju papire.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja poštujem Gradski ured za obrazovanje pa ću ja sukladno njihovom pozivu dostaviti dokumentaciju u propisanom roku tj predat ću je 29 ili 30.06. To što oni ne poštuju mene to je drugi par rukava. Ali uplate ću vršiti u skladu sa zakonom i odlukom gradske skupštine tj 200 za malog i 400 kn za velikog. I nakon toga ću ih svaki mjesec pismeno obavijestiti o nepodudaranju njihove odluke sa zakonom i priložiti im brdo odluka i izvadaka iz zakona.

Nije mi jasno zašto je Dalićka bitnija od druga dva ministra? Kaže Kojić da je njihovo pitanje bilo vezano uz izvršavanje proračuna. Pa su to valjda pitali Fuchsa? Mogli su to pitati i moju babu, ima jednako veze s time kao i Fuchs koji je jedino mogao odgovoriti ono što je i odgovorio.

Ja nekako mislim i ako Dalićkin odgovor bude da je odlukom skupštine ugrožen proračun pa ova gadarija prođe da prolazi za perod od 01.07-31.12. A nakon toga skupština opet može donijeti odluku o cijenama, a onda bi Bandić morao predložiti proračun za sljedeću godinu u skladu s tom odlukom. Jer ako on sve riješava prijedlogom proračuna, on može i predložiti da grad uopće ne subvencionira cijenu vrtića nego da roditelji moraju uplatiti svih 880 mil kn. Time je onemogućeno pravo skupštine iz čl 48 zakona o predškolskom odgoju da određuje cijene vrtića.

I ako nekim čudom zaživi ova svinjarija i ne bude skupljeno 170 mil.kn predviđenih proračunom, što ćemo onda s tim istim proračunom?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Gita xy računam na to da od tebe prepišem očitovanje zašto ne plaćam po "Bandiću" nego po skupštini .

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

nadam se ipak da nam ti dopisi neće biti potrebni

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se sve mislim da bi mogla sad nazvati vrtic i pitati sto je s placanjem.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Gita xy računam na to da od tebe prepišem očitovanje zašto ne plaćam po "Bandiću" nego po skupštini .
    I ja!

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se ipak da nam ti dopisi neće biti potrebni
    I tu potpis.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo ja upravo pricala s gospodjom u nasem vrticu. oni jos skupljaju papire, ali se nadaju da ce placanje ostati isto.
    takodjer gospodja mi je rekla da i ako prodje ova njegova gadarija, da ona ne zna kako ce sve krenuti s 1.7. toplacanje niti su dobili program obracuna, niti ista. i ona je jadna na 100 muka. uglavnom ona se nada da to nece proci i rekla mi je da predam sto kasnije papire, ako bas se bude moralo.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja poštujem Gradski ured za obrazovanje pa ću ja sukladno njihovom pozivu dostaviti dokumentaciju u propisanom roku tj predat ću je 29 ili 30.06. To što oni ne poštuju mene to je drugi par rukava. Ali uplate ću vršiti u skladu sa zakonom i odlukom gradske skupštine tj 200 za malog i 400 kn za velikog. I nakon toga ću ih svaki mjesec pismeno obavijestiti o nepodudaranju njihove odluke sa zakonom i priložiti im brdo odluka i izvadaka iz zakona.
    ne kužim, ako se papiri donose isključivo radi namjere provedbe nezakonite odluke, a dalje namjeravaš plaćati po zakonu, odnosno po starom - dakle nikakve promjene nema za koju bi ti papiri bili potrebni, čemu ih onda dostavljati, i čemu onda poštivati poziv gradskog ureda koji nije temeljen na zakonu
    ..a svakako se pridružujem lijepim (pustim?) željama

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    čemu ih onda dostavljati,
    za svaki slučaj, da ne opale 2000 kuna cijenu

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja se cijelo vrijeme sekiram oko te dokumentacije i pokušavam doznati u svom vrtiću (privatnom) što trebam donijeti, a oni totalno FLEGMA, u stilu donesite što već želite donijeti
    Mene je frka da su oni totalno pali s Marsa i na pola dementni i da će nam na kraju svima doletit cijena s kojom nećemo moći živjeti.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Gle, ja sam po svojoj prirodi jako nagla osoba i cijeli život vodim nekakve ratove u ime nekakve pravde, masu puta u ime drugih i puno sam puta zbog toga dobila po nosu. Onda me moj pametni, dragi muž posjeo i lijepo mi objasnio: Stara moja, imaš ti već dosta godina, ratove treba birati, a pogotovo način ratovanja jer ćeš izgubiti puno i vremena i živaca i energije. I zato sam ti ja lijepo odlučila: tražili ste papire? evo,izvolite ih. Ali ću raditi po svom i svako toliko ih pristojno upozoriti na njihovu nezakonitu naplatu vrtića. To me košta samo malo papira i nešto poštarine. I čekat ću da me tuže za dugovanja, bolje oni mene, nego ja njih.

čak si nešto razmišljam da pod članove kućanstva prijavim samo sebe i djecu jer je muž na drugoj adresi, vrtić bi mi bio besplatan, a ja bih sama ispunila uplatnice na 400 i 200 kn i još ih obavijestila da nisam dobila uplatnicu, a da je cijena vrtića za moju djecu, sukladno odluci gradske skupštine 400 odn 200 kn te sam ja na njihov račun toliko uplatila.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

... a ja bih sama ispunila uplatnice na 400 i 200 kn i još ih obavijestila da nisam dobila uplatnicu, a da je cijena vrtića za moju djecu, sukladno odluci gradske skupštine 400 odn 200 kn te sam ja na njihov račun toliko uplatila.
    super si ti to sebi zamislila, samo zaboravljaš da ukoliko cijena ipak ode gore, a ti nastaviš plaćati po starom, sada ti FINA sjedne na račun i uzme si ono kaj hoće! tako da draga moja tvoja ide baš i nije provedljiva
    Posljednje uređivanje od Boxica : 18.06.2011. at 11:26

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

e kad bi to tako funkcioniralo.

nažalost, odnijet ću papire 27. ili 28. 6. jer ne želim plaćati 2000 kn, a sve me strah da g. Bandić bude sproveo svoj pošteni model.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    super si ti to sebi zamislila, samo zaboravljaš da ukoliko cijena ipak ode gore, a ti nastaviš plaćati po starom, sada ti FINA sjedne na račun i uzme si ono kaj hoće! tako da draga moja tvoja ide baš i nije provedljiva
    ajde molim te, nađi mi bilo koga kome je fina sjela na račun zbog neplaćenog vrtića!!!

nema takve osobe

a znaš kako znam? zato što grad zagreb ima siiiilna nenaplaćena potraživanja od roditelja za vrtiće. a ne žele ih naplatiti jer im je žao roditelja, i djece i šta ja znam šta su još rekli. uvijek sva odu u zastaru.
    ako imate saznanja da je nekom došla ovrha zbog vrtića, ili da ga je grad tužio, please, recite. to bi bio presedan

ja osobno znam jednu obitelj čije je dijete išlo u vrtić od navršene godine dana pa sve do škole, a roditelji nisu platili NITI JEDAN JEDINI RAČUN. i nikom ništa.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, ovo je nažalost modus operandi u ovoj državi i zato i zaslužujemo takvu vlast koju "smo si izabralii"....
    nažalost ovdje je najviše problem u tome što je u ovoj državi jedan dan jedna odluka zakonita, a drugi dan druga i što god učinio danas na temelju jednog propisa, sutra će doći netko tko će proglasiti drugi propis važećim
    Ovaj drugi post ti je odgovor na prvi.
    Sigurno neću riskirati i plaćati 2500 kn više niti na našim sudovima tražiti pravdu kao pojedinac.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    znam jednu obitelj čije je dijete išlo u vrtić od navršene godine dana pa sve do škole, a roditelji nisu platili NITI JEDAN JEDINI RAČUN. i nikom ništa.
    ovo mi je šokantno.

ja, sa odlukom da neću predati papire do zadnjeg trena, ipak sam podigla jučer iste jer zadnji tren za nas je ponedjeljak ili utorak ujutro kada odlazimo i nema nas za te konačne odluke. jednostavno svi misle u vrtiću da neće biti novog obračuna ali ono- nemaju službeni dopis da prestanu uzimati paprie ili da neće imati novi obračun, niti da će imati stari. niti kako bi trebali to od 1.7 odraditi...
    Posljednje uređivanje od tropical : 18.06.2011. at 22:21

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    FINA da bi provela ovrhu mora imati pravomoćno rješenje o ovrsi. A za to me grad mora tužiti. Vjeruj mi da bih uistinu htjela da me tuže. Da Gradski ured za obrazovanje može samo tako poslati fini zahtjev da ovrši moj račun, onda bih im ja mogla poslati zahtjev da ovrše tvoj račun u moju korist na ime već nečega.
    Sve što FINA zaplijeni, zaplijeni na temelju pravomoćnog rješenja o ovrsi ili na temelju zahtjeva banke gdje su ljudi sami potpisali da su suglasni da im banka zaplijeni plaću. Gradski ured za obrazovanje i ja takvih dogovora imali nismo. Znači imaju sud.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Na rješenje o ovrsi se u roku 8 dana od primitka može dati prigovor i onda sve ide na sud i u parnicu
    ...ali da bi dao prigovor, rješenje moraš najprije primiti, a po novom ovršnom zakonu nije uopće važno jesi li ga fizički primio ili ne ukoliko ne živiš na adresi na kojoj si prijavljen, a bila su dva pokušaja dostave, zakelje ti ga na oglasnu ploču suda i ko da si ga primio...pa ti postane pravomoćno i ovršno samo tako, još ako na fini nisi zaštitio primanja izuzeta od ovrhe - evo ga opet pune novine kako ljudi zbog fine nemaju što jesti - to je jedna mogućnost

a druga je ona koju sam već rekla - možeš uredno primiti rješenje i dati prigovor sa svim detaljnjim objašnjenjima temeljenim na propisima koje ti ili skupština ili tkoveć smatra važećima, a onda dođe bandić sa svojim važećim proračunom nekakvom "svom" sucu kojih vrlo vjerojatno ima po svim razinama i onda ti skinu sve što si po njegovom dužan, plus još i masu troškova i kamata

...i zato se ljudi, ko što se vidi iz priloženog, ne žele time baviti jer u našoj vrloj "pravnoj" državi svatko ima svoje zakone, pa ti vidi po čijem će na kraju biti

...i zato nitko ne želi biti odgovoran za to ako roditeljima savjetuje da ne donesu papire

...i zato ko već gore spomenute ovce čekamo, plaćamo i donašamo papire za koje se svi osim bandića još uvijek samo nadaju da neće trebati, jer i mi očito imamo vlast kakvu zaslužujemo

...ali dobro, to sve nažalost nije otkrivanje tople vode, niti išta novo - dok god igramo po njihovom, sigurni smo (ako ništa drugo bar to da će se takve stvari događati i dalje )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •