Evo ga 01.06. je i kako ja shvaćam situaciju, mi još uvijek ne znamo na čemu smo. Ima li tko informaciju više? Kada se očekuje da preostala dva ministarstva donesu odluke i kada i kako su se oni uključili u odlučivanje?
Evo ga 01.06. je i kako ja shvaćam situaciju, mi još uvijek ne znamo na čemu smo. Ima li tko informaciju više? Kada se očekuje da preostala dva ministarstva donesu odluke i kada i kako su se oni uključili u odlučivanje?
bandić je navodno istovremeno kad i mlakaru poslao dopis i na ova druga 2 ministarstva. mlakar je jedini odgovorio za sad (bar koliko znamo) dok ostali još čekaju da im nešto padne na pamet. trebali bi odgovoriti u roku od mjesec dana od primitka dopisa, a to bi trebalo biti 11.6. Svi se, naravno, nadaju da će odgovoriti prije zadnjeg dana, ali tko bi to znao?!
ovo je fakat presing![]()
teške su to odluke, a izborna je godina. Ma fuj!
Puntica hvala. Čekamo 11.06. A šta ako se jedan ne složi, tko onda arbitrira? I do kada? Ovo je fakat postalo presmiješno. Svi se slažu, svima je jasno (osim Bandiću), a nitko da presiječe.
ne radi se, zapravo, o arbitraži.
fuchs nema što puno "arbitrirati" s obzirom da je njegov resor - čist.
gradska skupština jest relevantno tijelo za donošenje cijena jaslica i vrtića, tako piše u Zakonu o predškolskom obrazovanju.
dalićka bi mogla reći kako bi nove cijene uništile proračun i financijski srozale grad. u tom slučaju ide po bandićevom.
ali, ako ministrica financija uspije izračunati da bandićev prijedlog donosi dobit (ikome), onda neka stvarno i prođe.
Ali i ako Dalićka kaže da bi nove cijene uništile proračun, još uvijek ne mora biti po Bandićevom. proračunom je predviđeno da roditelji moraju uplatiti 170 mil kn, a skupština ima pravo zakonom određivati cijene. Sad da li će se skupština zahebavati još i s time, to je već drugo pitanje. Već sam pisala da se 170 mil kn može skupiti primjerice 500 kn cijena za sve uz 15% potpuno besplatnih ili čak 30 % s 50%popusta. Ima još dosta opcija samo treba računati i pitanje je kako će se skupština postaviti u toj situaciji
a onda neka odluči i o cijenama parkinga koje se spremaju na pojeftinjenje.
a, već je?
jadan zagrebački proračun, ode u Honduras!
je, od danas
nešto pojeftinilo a nešto samo skratilo vrijeme naplate
ali kaže bandić da će cijene parkinga još ići dolje
kako su super posloženi prioriteti u ovom gradu![]()
jedino da žicamo izmjenu zakona o predškolskom odgoju i njegovu definiciju pa da glasi: predškolski odgoj je parkiranje djece u ustanovu. kakvi su nažalost poneki vrtići i nema neke razlike, ujutro sparkiraš dijete, popodne ga pokupiš, samo zmazanog, ostalo nikakve razlike. možda pojeftine vrtići tj parkiranje djece![]()
taman.
al me muče zone; jesu li to site ove kao i u mreži škola.
ili bi nam olabavili granice?
gita-xy bome mudro zboris, dakle ja s mojim imoviskim stanjem slobodno mogu u drugu zonu, naime ipak radim 8 sati, pa da ne dobijem kaznu ups... to se sad moderno zove dnevna karta.
ima li kakvih novih informacija? nekako mi se čini da su svi odustali i da bude Bandoleros pobijedio u ovoj priči
treba li pisat e mailove, ajde dajte neku ideju da se malo aktiviramo..
Dalićka i Fucs imaju vremena do 11.6.
ni meni nije jasno što otežu
jučer na nekoj tv (ne znam kojoj) sam čula da je Šprem navodno nešto bolestan (ako sam dobro shvatila), pa se valjda povlači iz aktivne politike, ali da je zadovoljan što je ipak uspio pobijediti Bandića vezano za cijene vrtića jer da Min. financija nije odgovorilo u roku i time samo potvrdilo odluku Min. uprave![]()
moguće
mi, nažalost, nikada nismo dobili odgovor na upit o tim pismima
11.5. se pojavio kao datum koji smo dobili u Gradskom uredu, ali tko zna je li točan
možda je Bandić doista poslao i istoga dana nakon Sjednice, 4.5., kako su nam rekli sa neke druge strane (lud zbunjenoga, naravno)
Apricot, a možete li kao Udruga postaviti pitanje Gradu šta je sad na kraju na snazi, jesu li kakvi odgovori stigli itd.????
Mislim, možemo i pojedinačno, ali svakako su veće šanse za odgovor ako pitate kao Udruga.
Nas će ionako kao i svaki puta do sada, izignorirati
Naime, ni na jedan od 3 e-maila Gradu, nisam dobila odgovor.
A zakonski, barem su tako nama rekli (radim u korporativnim komunikacijama) treba na pitanje odgovoriti u roku od 7 dana...
možemo i hoćemo
ali nakon što prođe taj rok koji je nama rečen kao zakonski, a to je 11.6.
(ako nama i ne kažu, zvat će novinari za komentare, pa ćemo saznati. )
Ja dokumentaciju nisam još predala, čekam ministre. Ako situacija bude nejasna do tad, 29 ili 30.06 predajem papire. Nakon toga, svaku uplatnicu u vrtiću koju dobijem, ja plaćam po svom, uz detaljan opis gdje se upisuje svrha plaćanja, iznos 400 kn i niti lipe više.
Svakih toliko, uputit ću gradskom uredu za obrazovanje dopis uz koji ću priložiti statut grada, odluku skupštine i izvadak iz zakona o predškolskom odgoju, te odluku ministra mlakara (ma koliko kilava bila). U svakom dopisu ću ih pozvati na to da se počnu pridržavati zakona. I čekat ću da me tuže. Vjerujte da bih baš voljela da me tuže za neplaćene iznose.
razmišljam da ih prijavim uskoku i državnom odvjetništvu za:
Zločinačka organizacija je udruženje od najmanje tri osobe čiji članovi su se udružili radi činjenja kaznenih djela. Djelovanje zločinačke organizacije višeg stupnja usmjereno je i prema ostvarivanju i zadržavanju nadzora nad pojedinim gospodarskim ili drugim djelatnostima, pri čemu se koristi zastrašivanjem ili nasiljem radi utjecaja na druge osobe da im pristupe ili im se pokore. Zločinačku organizaciju odlikuje visok stupanj povezanosti članova, unutarnji ustroj na temelju odnosa hijerarhije i stege te podjela rada. Zločinačka organizacija je temelj pojma organiziranog kriminala.
sve uvjete ispunjavaju, više od troje ih je, povezani su i prijete da će ispisati dijete ak ne platiš, a sve suprotno zakonu.
za zločinačku se muž i ja zezamo da ćemo prijaviti zagrebparking jer više ih je od 3, organizirani su, često puta ti maznu auto suprotno svima zakonskim odredbama i traže otkupninu![]()
A i ovi iz HDZa su blesavi do boli. sad su imali vrhunsku priliku popljuvati SDP, oni se ionako samo prepucavaju. cijela skupština je glasala jednoglasno pa i gradski hdz, naravno uz blagoslov s vrha. Sad su mogli brzinski donijeti odluku i još se hvaliti kako oni moraju pospremati sdp-ov nered i još kako su brzi i efikasni pri tome. koji su to sve mutavci :falismajlickojiriga:
Apricot odlicno
Gita, potpis![]()
gita-xy, slijedit ću tvoj primjer. Neće mi biti teško svako toliko poslati im snop papira.
danas me zvali iz vrtica da nisam predala potpunu dokumentaciju!!??
Ma zasto uopce nesto na tome rade kad se ne zna hoce li proci...
Bagude!
može li netko nazvati svoj vrtić i pitati jesu li dobili kakvu noviju obavijest?
Ja sam danas zvala u vrtić i rekli su mi da se papiri moraju donijeti do 30.06.![]()
jesu li dobili službenu odluku ili se još uvijek pridržavaju onoga što im je prije rečeno?
za sada nema službene obavijesti
u četvrtak se sastaje Odbor za predškolsko obrazovanje
poslije toga ćemo možda znati više
to je 10.6.
dan prije zakonskoga roka
samo da dodam: misle/znaju da sam bila dio vremena na porodnom dopustu
U vrticu Remetinec je danas osvanula obavijest da ce svi roditelji koji ne donesu dokumentaciju do 30.06. placati vrtic 2000 kn. Pitala sam tete o cemu se radi, ne znaju
A-ha, pretpostavljam da puno ljudi još nije predalo pa su počele mjere zastrašivanja. Ak svi predaju, vjerojatno će bandić kokodakati kak su građani prihvatili njegov prijedlog jer su eto svi predali dokumente, a ovi zlobnici iz skupštine rade protiv njega i građana koje on tako ljubi.
Jospial, kako oni znaju da si bila na porodiljnom i kaj hoće s time. Ne valjda potvrdu s HZZOa? ne daj dok taj papir ne bude službeno naveden.
ja sam isto bila na porodiljnom prošle godine i samo zadnja tri mjeseca 2010. sam primala plaću, i kad sam izričito pitala da li treba potvrda od HZZO-a ili čega već da sam primala naknadu, rekli su mi da ne treba??? doduše, ovo je bio slučaj u školi kod predaje papira za dnevni boravak
ne znam kako znaju da sam na porodiljnom bila
no zbog istog su zvali iz jednog drugog vrtica kolegicu cija mala ima 2 godine... nesto su pobrkali
ili samo strase roditelje
ja im ne pomazem...
odlično!
hvala.
Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 08.06.2011. at 16:59
pa dosta njih kojima bi vrtic bio 0 kn.
edit: sad ne zanm da li si bila ironicna ili ne
Posljednje uređivanje od spajalica : 09.06.2011. at 11:03
nama bi se sa potvrdom od HZZO-a cijena vrtića samo povećala, ne smanjila
ovako sa svim tim praznim rubrikama u papiru iz PU ispadamo teški socijalni slučaj i meni osobno je to bilo totalno ludo i nerealno i zato sam pitala da li ipak treba donijeti i to
(znam, znam... i mm mi je govorio da se okanim čorava posla i svoje lude savjesti i predam samo što treba, al kad mi vrag nije dao mira dok nisam pitala)
Da, baš takvi...koji su jedva dočekali da još nešto dobiju besplatno, radi toga što imaju više djece, neprijavljene prihode, prijavljene rođake na svojoj adresi, i sl.
Nikako da ljudi shvate da to što je njima besplatno ustvari plaća netko drugi, da to nije besplatno sve, nego je netko drugi onda platio i za njihovo dijete. Netko tko je planirao broj djece i vrijeme kada će ih roditi da bude u skladu prihodima i mogućnostima obitelji, netko tko uredno plaća sve poreze i doprinose na svoje prihode - hm..evo to je npr. moja malenkost.
Hoće li više završiti ova sapunica? Ima li ikakvih naznaka da će se ovih dana išta dogoditi? Ova agonija predugo traje.
Deaedi, potpis.
mene osobno jaslice ne pogađaju ovako ni onako, imam i još dva školarca i dnevni boravak za njih i sve ostale aktivnosti i izlete i kerefeke... i nije bitno sve u svemu....
ovo je bitno što si ti rekla puntice,
nevažno što je danas nekima dobro, a drugima nije,
Kad god se donose nerazumne, neracionalne, nepromišljene odluke treba shvatiti da će one kadtad zahvatiti i drugu skupinu kojoj se sad čini da je dobro prošla.
Onaj tko je danas spreman donijeti nešto što nije sustavno usklađeno donijet će sutra opet nešto slično, samo će neki drugi biti oštećeni.
Sve će to doći na naplatu jer mi nikako da shvatimo da oni "koji vode" trebaju raditi za opću dobrobit.