Za početak pozdrav svima na ovom pdf-u.....
....još ovdje nisam pisala,nekako me bilo strah... :mrgreen:
Htjela sam se nadovezati za Utrogestan-meni su i moja prim. gin i mpo dr rekli da do 12 tj koristim i samo postepeno onda prestajem...
Printable View
Za početak pozdrav svima na ovom pdf-u.....
....još ovdje nisam pisala,nekako me bilo strah... :mrgreen:
Htjela sam se nadovezati za Utrogestan-meni su i moja prim. gin i mpo dr rekli da do 12 tj koristim i samo postepeno onda prestajem...
Pretorija,
ne brini ako ti je beba stalno na rukama... nece to vječno trajati. :) Pruži mu to ako on to traži, za koju godinu će te odgurivati od sebe kad ga budeš htjela poljubiti, znaš kako to ide... koristi priliku za maženje i mariniranje u ljubavi. ;)
Sela, ja sam na Utrićima bila do 16 tt, a onda na Dupahastoneu do 20 tt. Postoji istraživanje koje tvrdi da to spriječava prijeveremni porod. Naravno, postoji i drugo koje ti opovrgava... pa sad ti budi pametan. :) Sve ti ovisi koje istraživanje tvoj dr. podržava.
Cure :zaljubljen:
pretorija cestitke na tvom malome andelu.uzivaj u njemu i razmazi ga.
mojca tvoja curka je najslada bebica,pojela bi je ovako slatku.
a za utrice meni je dr Mardesic u Pragu reka da oni do 8 tjedna,ako je sve uredu,preporucuju. ali da on to prepusta mom ginekologu.a ima i nekoliko cura koje su samo prestale s dozom,bez smanjivanja.sad neznam kako ide to.
Fala curke na odgovorima.
Lua ni ja bas ne pisem,nekako sam cekala da izguram prvo tromjesecje,ali borme citam naveliko.
Trbusaste :kiss:
evo uzela mi je riječi frka....
meni je dr rekao do 12 tt sa utrićima i onda prekidaj...ja pitam dal postepeno? on kaže ma kakvi..da to nema baš nikakve veze i da se nije pokazalo bitnim (njegove riječi).ja sam sada 13+1 i rekla mi je privatna dr sa 12tim tt da uzimam još samo navečer po dva 10tak dana i gotovo.ja nemam nikakvih krvarenja ni brljavljenja tako da je i to razlog možda zašto mi terpiju nisu produžili,nemam nikakvih dodatnih lijekova koje moram piti,nemam nikakvih tegoba niti prijašnjih loših iskustava.ja sam sa 12tt vidjela posteljicu koja se lijepo formirala.a i kaže se daod 13tt posteljica preuzme potpuno ulogu lučenja progesterona.vidjelo mi se i žuto tijelo što znači da sam ga imala cijelo vrijeme.
jedino pitanje koje ja želim pitati,a netko možda odavde ima iskustva više, je to da mi je posteljica bila položena u 12tt nisko uz unutarnji rub ušća maternice.dr mi nije ništa ama baš niš spominjala,ja to kasnij na nalazu pročitala.pa se mislim da je to normalno s obzirom da je uterus(maternica) maleni i da još dok bude rastao da ce se i posteljica podignuti.pitam zbog sexa jer kao ak je nisko ne smijem se sexat:(...nemojte mi se smijat već recite koju pametnu:)
čak mi je dr rekla onak začuđujuće...pa kaj još uvijek koristite utriće???bo...a ja ono ..pa da
Sela, ja sam ti utroće uzimala sve do 24 tt. Sa 18 sam smanjila sa 3x2, na 3x1. Kasnije sam smanjivala na 2x1, pa na kraju i prestala. Razumijem tvoj strah, i ja sam još potrošila kutiju do kraja nakon što mi je dr. koja mi prati trudnoću rekla da mogu prestati. :-) Jednostavno se nisam usudila. Onda sam uzimala samo po jedan kom prije spavanja ...
Btw, svaki doktor ti ima svoju teoriju, do kad treba uzimati utriće, a i svoja objašnjenja. Ako ti je tako psihički lakše, ti pomalo smanjuj dozu, pa ćeš vidjeti jel se što događa (najvjerovatnije ništa:-)). Uvijek možeš pojačati dozu ak ti se čini da ne reagiraš dobro (naravno, u dogovoru sa dr.). Moja kuma je cijelu trudnoću (povremeno) uzimala kure utrića, na kraju, par tjedana prije poroda i po 800 mg - sve prema uputi doktora. I evo.... sve dobro završilo.
S druge strane, mani su rekli da je moj gestacijski dijabetis možda potaknut i velikom količinom progesterona (dakle, dugim uzimanjem utrića, uz hormon koji moje tijelo prirodno stvara), jer da progesteron negativno utječe na stvaranje inzulina ...
Hmmmm...baš i nisam pomogla, ha? Ali eto... to su ti moja iskustva
pitanje koje ja želim pitati,a netko možda odavde ima iskustva više, je to da mi je posteljica bila položena u 12tt nisko uz unutarnji rub ušća maternice.dr mi nije ništa ama baš niš spominjala,ja to kasnij na nalazu pročitala.pa se mislim da je to normalno s obzirom da je uterus(maternica) maleni i da još dok bude rastao da ce se i posteljica podignuti.pitam zbog sexa jer kao ak je nisko ne smijem se sexat:-(...nemojte mi se smijat već recite koju pametnu:-) ...zanimaju me odgovori onih kojiima je to rano dijagnosticirano kao meni, ne kasnije...šta su vam rekli doktori?jer meni dr nije ništa rekla.
Kad sam bila na pregledu u 18tt bila mi je posteljica jednim dijelom preko usca maternice.Dr. mi je rekla da ce se ona podici kako trudnoca bude odmicala i da ce to potrajati oko 20-tak dana.Preporucila mi je da se ne sagibam jako,da ne nosim tesko,ne pravim nagle pokrete(naglo ustajem ili sjedam) i da se ne sexam.To je bilo prije skoro 8 nedjelja a ja se jos uvijek strogo svega pridrzavam:lol:Ovo poslijednje ne prakticiram jos od ET:ups:
Sela,
kao što su već cure navele, i meni je moj gin. objasnio da posteljica stvara progesteron i da zato je suvišno uzimati poslije 8 tt utrogestan.
Klinika je napisala do 12 tt a od 12 do 14 tt postepeno prekidati. Međutim ovaj moj gin koji je je rekao da je i 8 tt dovoljno je promjenio mišljenje kako sam imala 2x krvarenje pa je rekao zbog predostrožnosti produžiti ...pa sam po njemu uzimala do 13 tt 3x2 a od 13 do 16tt 3x1 i onda sam prestala..i sve prošlo ok.
tako, slušaj upute dr, ja ne bih na svoju ruku nastavila uzimati ili ne uzimati neki lijek..valjda oni znaju svoj posao..
ma ti si alma moja legenda i moja pobjednica:)..hvala ti puno si mi pomogla....iako možda od keksanja ne bi bilo ništa--strah je veći i radije ću trpiti(a da znate da je strašno..tako bih se rado keksnula:)...kažeš ti alma ne negle pokrete,dizanje teškoga...a ja se sjetim svojih jutanjih napinjanja od povraćanja(iako nemam ujutro što povratiti)...napinjem se jako nekih 3 minute...a pošto sam bila prehlađena,kihala sam 100 puta na dan i puhala nos..to su sve stanja pri kojima raste intraabdominlni tlak što se može približno poistovjetiti sa teškim nošenjem.evo..iskreno nadam se da ce rastom sve biti u redu i da ce se posteljica podignuti.
nisi napisala alma...da li ti se podignula?ili još nisi bila na pregledu od tada?
sela mislim da je postepeno skidanje s utrica najbolja opcija,pa makar samo da ti budes mirna. I ja sam u 12tt prestala i sjecam se da sam se bojala kao i ti. Na kraju je sve ispalo ok.
Posteljica se podigla i sad je smjestena nazad...A sto se sexa tice...izdrzacu jos malo,kad sam mogla ovoliko...cim se malo ''zaigramo'' bebo pocne da lupa i ja se uplasim:oops:
Patuljchice :-*!
Ja imam dosta zdravstvenih poteskoca(ak.upala gusterace,suspektni bilijarni refluks gastritis)koje se ne povlace bas
zadovoljavajuce pa je jedna od teorija isto da ih uzrokuju utrici.Cak je bila i ideja da ih naglo i odmah prestanem uzimati
ako zelim,dr ostavlja na meni da se odlucim da li cu postepeno kao sto kaze Prag ili odjednom.Zaheb sa mojom dg
je taj da ga vecina(svi ) zamjenjuju ili nisu sigurni(moj gastroenterolog)sa trudnickim tegobama(povracanje,dehidracija)
Ionako mi je vrijeme da prestanem uzimati progesteron,pa cu vidjeti situaciju za 2 tjedna.
Svima pozz
Vezano uz utrogestan - ja sam ga tek u 34.tt prestala koristiti. Do 24.tt sam ga uzimala 3x2, poslije toga mi je smanjena doza na 3x1. Doktorica mi je rekla, da nema potrebe za postepenim smanjivanjem, no ja
sam to ipak na svoju ruku učinila (zadnjih tjedan dana: 3dana po 2utrogestana i još 4dana po 1utrogestan). Pitale sam svakog ginekologa (a bila sam kod jako puno) do kada je ih korisno uzimati i svaki mi je odgovorio da nema nikakve štetnosti i da u mom slučaju preporučuju uzimanje do 34.tt zbog mioma (da se maternica ne počinje grčiti i da ne izazove prijevremeni porod).
E da, i do 26.tt uzimala sam ih isključivo vaginalno...koja gnjavaža! :-x:roll:
ja sam po uputi doktora Š. utrogestan prestala naglo sa doze 3x2. Nisam osjetila nikakve smetnje radi tog naglog prestanka. Koristila ga od ET do prestanka krvarenja 12tt.
Samo da vas sve pozdravim na brzinu.
Čestitam novim trudnicama, onima koje su u međuvremenu postale mame...
bravo za super uzv-e i bebice koje napreduju...
Cure, evo da javim i ovdje,stigla nam je naša malena Marcis 13.11. i zauvijek obogatila naše živote!!! Želim vam da uskoro sve osjetite ovu sreću!!! Veliki pozdrav od nas dvije!!!
Tally cestitam od srca :-D :-D :-D
Tally cestitke!!!:-D
Tally čestitam od srca :-D
Kako je porod prošao? Gdje si rodila, u Splitu ili?
čestitke tally :-D
mene teko razvesele ovakve vijesti,jer jedva čekam svoj susret života :-)
Tally, cestitke tebi i TM, a mrvici topla dobrodoslica!!!
Tally čestitke od :heart:
Pretorija, Tally čestitke od srca.. Pusa bebicama
Evo i mojoj muci došao kraj. Stigao nalaz AC, sve je ok. Cijeli dan sam u transu :)
mi danas sa uzv srce kuca,beba raste,kaza dr. da je sve uredu...idemo dalje!
Evo da se i ja javim. Rodila sam u subotu odmah nakon ponoci kcer i sina carskim rezom. Sutra idemo kuci pa se javim od kuce. Pusa.
Tally i Tomislava čestitam od srca:-D
mi smo došli sa kontrole i napredujemo suuuuuper,sve je u redu i samo mi je to i bitno:yes:
Tally i TOMISLAVA cestitam od :heart: Uzivajte u vasim malim srecicama:-D:-D:-D
TOMISLAVA čestitam!! (pratim te ja na drugom forumu:-) )
al jedva čekam da čujem kako je bilo u ri bolnici!!
Hvala ti. Dobro kažeš, tek sad sam opuštena. Najgore mi je bilo što se beba itekako rita već neko vrijeme, a ja se nisam mogla radovati. Mada, potajno sam mislila kako je to dobar znak.
Tomislava, čestitke od :heart: I mene zanimaju utisci iz Ri bolnice.
Cure,:klap: za UZV-e
tally i tomislava čestitam!!!! :klap: uživajte s svojim anđelima!
kockice, jesam ti rekla da je to pitanje dan-dva da vidiš :heart:! sad se opusti i uživaj!:love2:
bravo i za đurđu! :love2:
cestitke za nove bebice Tomislava i Tally
da sad napokon stvarno mogu uzivati u trudnoci.koji neopisiv osjecaj cuti malo srceko.
Tally, Tomislava!
Čestitke, čestitke! Uživajte u svakom trenutku... :heart: