Stranica 26 od 288 PrviPrvi ... 1624252627283676126 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Prvi dan zadjne menstruacije ti se racuna kao prvi dan trudnoce Ti si sama izracunaj od dana transfera do danas koliko je to tjedana da imas realnije stanje Ja idem danas i apsolutno te razumijem Uvijek postoji starh i nervoza kako ce biti i dali je sve ok Ja se uvijek trudim pozitivno razmisljati iako je to tesko jer to je stvarno drugo stanje Ja najrade nebi nikom ni rekla da sma trudna od starha da se nekaj ne dogodi

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

onda sam ja danas 7+4 trudna,a ako gledam od zadnje m onda sam 7+1 nije neka razlika.nadam se samo da ce me u petak obradovati na uzv. i tebi zelim srecu danas na uzv,da vidis sve sto moras i da prode uredu

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj kockica1 prvotno napisa Vidi poruku
    onda sam ja danas 7+4 trudna,a ako gledam od zadnje m onda sam 7+1 nije neka razlika.nadam se samo da ce me u petak obradovati na uzv. i tebi zelim srecu danas na uzv,da vidis sve sto moras i da prode uredu
    Ma bez brige iti ce sve ok Hvala ti javim se i ti javi da se skupa veselimo

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kockice, meni je dr Mardešić rekao da prvi dan trudnoće je 14 dana prije punkcije donorke i oplodnje ( to obave istog dana ) ( transfer je bio 4 dana iza ali to nema veze kad je 3 ili 4 ili 5 dan, bitno je dan oplodnje ). Tako se složio i moj ginekolog koji me vodi. To se naravno ne poklapa s prvim danom zadnje menstruacije jer mi je m. bila npr 5.5. a kad oduzmem 14 dana od oplodnje izađe 12.5. možda sam ti pomogla s ovim...

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Nama je srčeko prokucalo sa 7+nešto sitno, a trudnoću mi računaju od prvog dana zadnje menstruacije. Kak kod prirodnjaka tak nek bude i kod nas. Danas eto 10 tjedana i čekamo ponovno ultrazvuk...Zadnji je bio taj kada smo vidli srčeko. Sada sam već jako nestrpljiva jer već 4 tjedna nemam blage što se u meni događa i da li je sve ok...Zna me uhvatit neka panika - kao što ako više ne kuca...a onda si vidim bušu (mršavica sam pa se brzo počelo vidjeti), pa me to onda nekako smiri. Ali opet...Nikako dočekati taj ponedjeljak!

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

prag meni je isto od dana transvera ili od punkcije.A dr Mardesic je meni rekao da idem 10 dana iza bete na uzv,a ja 8 dana.i meni je sad ajme muka,jesam ja falila ili?nadam se da taj koji dan ima veze zasto se srceko nije culo. a valjda da sta nije uredu dr bi me za 2 dana narucio ponovo,a ne za 10. prag kad vidim sta si ti sveprosla i nekukas,obecajem da necu ni ja vise!!!!!
    Posljednje uređivanje od kockica1 : 23.11.2011. at 14:32

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj miga24 prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je srčeko prokucalo sa 7+nešto sitno, a trudnoću mi računaju od prvog dana zadnje menstruacije. Kak kod prirodnjaka tak nek bude i kod nas. Danas eto 10 tjedana i čekamo ponovno ultrazvuk...Zadnji je bio taj kada smo vidli srčeko. Sada sam već jako nestrpljiva jer već 4 tjedna nemam blage što se u meni događa i da li je sve ok...Zna me uhvatit neka panika - kao što ako više ne kuca...a onda si vidim bušu (mršavica sam pa se brzo počelo vidjeti), pa me to onda nekako smiri. Ali opet...Nikako dočekati taj ponedjeljak!
    Miga tako je i meni bilo Ja sad s uzv sve sam vidjela malu glavicu malo tjelesce i pocele su rasti male rukice i nogice i srceko ide tik tik tik Sad sam mirna jer mi je receno beba je super

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kako je prekrasno čitati naše nove trudnice! Samo da vas sve zagrlim!

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    hehe da to baš i ja pomislila...
    kockica..mojoj frendici kucalo srce tek krajem 7 tt.a čuj možda taj tvoj ginić ima neki najslabiji uzv..obično slabiji jedva mjere i veličinu..a kamo li neke detalje....privatnici obično imaju jače uzv...ja sam sa 12tt otišla privatno i vijdelo se puuuuuno toga što moja soc gina nemre ni sanjat...

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem!!

sve smo mi strepile dok čujemo srce,zato je meni prvi uzv poslije poz.bete bio za 14 dana
    sve mi trbušaste znamo kako se osjećate

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kockica1 prvotno napisa Vidi poruku
    prag meni je isto od dana transvera ili od punkcije.A dr Mardesic je meni rekao da idem 10 dana iza bete na uzv,a ja 8 dana.i meni je sad ajme muka,jesam ja falila ili?nadam se da taj koji dan ima veze zasto se srceko nije culo. a valjda da sta nije uredu dr bi me za 2 dana narucio ponovo,a ne za 10. prag kad vidim sta si ti sveprosla i nekukas,obecajem da necu ni ja vise!!!!!
    kockice mislim da me nisi razumjela kako je meni dr Mardešić rekao. punkcija i oplodnja se dogode isti dan a transfer 3 ili 4 ili nekad 5 dan iza toga. kako punkcija i oplodnja mogu biti u širokom rasponu dana od početka m.( npr prosjek je od 14-17 dana od početka m. ali nije uvijek pravilo pa je meni m. bio 5.5. a punkcija i oplodnja donorke 26.5. što je 21 dan od početka mog m. ) onda dr uzimaju po logici normalnih ciklusa i prirodne trudnoće da se oplodnja događa 14-tog dana od početka menzesa. e po toj logici oduzimaju od oplodnje 14 dana da se dobije ''prvi '' dan menzesa. tako je meni po njihovom obračunu to 12.5. a ja menzes dobila 5.5.
    nadam se da ti sad nisam zakomplicirala ovim pojašnjenjem.

uglavnom da ti kažem, nemoj se brinuti, to može biti da je dan-dva gore dolje i da se dogodilo da ti je sutradan počelo kucati..
    sljedeći put ćeš ga čuti i vjeruj da će ti biti najljepši događaj u životu, mala mrva na ekranu a puslira neka mala točka u njoj zvana srce!
    i čuj koliko god da ti kažem nemoj se brinuti, znam da nije lako se ne brinuti, sve smo mi to prošli, sve živimo za sljedeći uzv. a dobro je rekao moj muž, sve je u nekom čekanju, čekaš betu, čekaš prvi uzv, čekaš srce, čekaš mjerenja nuhalnog nabora, razvoj, pa si sretan kad počne dobivati udove i kad možeš jasno vidjeti glavicu, pa čekaš anomaly scan, pa čekaš da je/ga vidiš na 3D itd itd..
    no sikiriki , opusti se, trudna si i uživaj što možeš više s svojim mužićem!pozz

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

potpisujem i ja valu.
    a ispada da zapravo više manje cijelu trudnoću strepimo ma kako zapravo ona bila blažena i lijepa, na početku su to otkucaji, kasnije možda sitnije boljke kao što mene sada npr lovi pad imuniteta. na kraju sam ipak zbog bakterijske upale grla od jučer završila na Sumamedu, nekako ga i loše podnašam zbog probave, ali i ide na bolje pa ajde, nekako ću pretrpit. Morala sam odgodit i pregled jer ovaj tjedan neću niti vaditi krvnu sliku, bit će da je katastrofalna.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Potpisujem i ja Valu a potpisujem i andream i nadodajem da je to tek početak naših briga
    Tako sam prije nekih misec ipo strepila od anomaly scan, ležim u krevetu i buljim u plafon i misli lete i lete ... i brinem se ... i padne mi napamet, više nikada neću "prazne glave" leći u krevet

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

slazem se da je mpo trudnoca puna strepnji. Evo mene pri kraju, a strepim da ne dodje do ranijeg poroda,da me ne uhvati nespremnu, da li ce sve proc ok, carski ili prirodno, hocemo li dojit...sto misli...

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

netybravo za tvoju mrvicu,tako slatko.
    prag razumila sam te sto si htjela reci,a meni je razlika 3 dana samo od punkcije(oplodnje),kad oduzmem 14 dana.meni je punkcija bila na 11 dana iza M.
    mrzim sva ova cekanja.samo sam ja tek pocela pa nemam se buniti,ali ipak su nakraju slatka cekanja.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

trebam li čime tretirati herpes na usni? ili ga ostavit na miru,baš je gadan,čak se i proširio od prije 2 dana

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Klara
    za herpes moj dr mi je savjetovao da ne koristim nis da ce proc i prosao je za nekih 5 dana.

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

citala sam na forumu da virulex se nesmi u trudnoci,a ima u dm-a mast jedna herpasin se zove to bi trebalo provjeriti.ali odma prode

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pretorija cestitam draga! Daj nam malo detalja-kako je bilo na porodu, beba, ma svega nam napisi!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Klara samo cinkovu mast, ja sam ga imala prije jedno misec dana još mi je fleka poviše usnice
    Nikakvi virolex i tako to ... u ljekarnu ako odeš i pitaš daju jedino cinkovu mast. Ali i s njom pažljivo tretiraj samo površinu herpesa jer stvarno osuši kožu

miga24 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    trebam li čime tretirati herpes na usni? ili ga ostavit na miru,baš je gadan,čak se i proširio od prije 2 dana
    Ja upravo prije par dana riješila taj problem. Kupi si u ljekarni Herpehin stick od Dietpharma. To ti je ko labelo koje se maže ujutro i navečer i smiju ga koristiti trudnice. A preko dana si stavi tonu kaladonta na herpes i to je to. Meni je ta kobinacija puno pomogla. Kaladont ga isuši preko dana a onda si namažeš navečer i ujutro čim se probudiš taj Herpehin i on zalječi. Je da košta 48 kn ali ja jako zadovoljna.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    pretorija cestitam draga! Daj nam malo detalja-kako je bilo na porodu, beba, ma svega nam napisi!
    Pretorija, čestitke!
    I mene zanima... Kako se snalaziš?

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Curke moze malo ohrabrenja?Usla sam u 13.tj i pocetnu dozu Utrogestana od 600mg bih trebala poceti smanjivati na 400mg,medjutim
    znam da su neke cure i do 20og tj pa i dalje na Utrogestanu pa me zanima kako se odredi da netko mora koristiti hormonsku terapiju duze od
    uobicajenog perioda.Mene je momentalno jednostavno strah smanjiti dnevnu dozu i jos se drzim na 600mg.
    I jos jedno glupsasto pitanjce,mozda nije za ovaj pdf,ali...muci me da li trudnice smiju sjediti na vrucim tramvajskim stolicama?
    Dosla zima,ja uglavnom na sve preglede klipsem lokalnim prijevozom i par puta mi je puno znacilo sjest u tramvaju,ali...to grije...
    Kazu da se trudnice ne smiju kupati u pretoploj vodi,da se ne smije zagrijavati donji dio trbuha(il sam krivo pokopcala?),pa ovo mi
    je onda jos gore...A prazne stolice tako mame...
    Pretorija sreco,cestitke!!

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Sela ja sam bila u 14-tom tt kada sam pocela smanjivati dozu utrica na 3x1. Rekla je dr da cemo polako smanjivati i da se previse ne brinem oko toga.1.12 idem na sljedeci pregled tada cu vidjeti kako ce mi dalje odrediti da pijem,a po kojem kriteriju oni odlucuju nemam pojma.
    A sto se tice stolica grijanih to ti neznam,znam samo da su meni uvijek branili da sjedim na toplom(termo peci) zbog hemeroida.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ma zavali se onako na bok

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage moje
    Da je vremena pisala bi ja,ali vremena vise nema bas za pisanje
    Porod je bio jako nezaboravan sve je islo brzo rodila sam na carski u spinalnoj anes. neki vele da nis ne osjete ja jesam to kopanje po trbuhu to sam osjetila
    ali iscekivanje dragog lica to sve ublazi.
    Moj sincic je dosao na svijet jako glasan derao se is petnih zila, to kad sam cula jako sretna sam bila i nis vise nije bilo vazno samo taj plac

Doma smo dosli 4 dan u bolnici je bio samnom odma drugi dan cim su mi izvadili kateter a i prvi dan su ga dovozili i bio je kod mene veci dio dana samo kad bi plakao ja bi ih zvala da ga uzmu zbog hrane ili presvlacenja.
    Mlijeko nisam imala odma tek je doslo 3 dan i to uz pomoc tableta koje su za depresiju ali nus pojava im je nadolazenje mlijeka.
    Jos uvijek ih uzimam ali isto nemam dovoljno i moram dodavat adaptirano,sta mi tesko pada
    Vec smo se naucili bit na rukama sta nije dobro,ali to je zbog grceva koji su jako rano poceli vec sa 10 dana i jos uvijek traju i vele do 3mjeseca da ce ih bit.
    Najvise voli spavat na meni cim ga stavim u krevetic nakon par min plac i ja ga opet uzmem i tako.
    Svi vele da male bebe samo jedu i spavaju bome moja beba nije takva nekad ne spava po 3 sata i vise a nekad zaspi samo na pola ure i vecinom mi je kad na rukama nije dobro za mene znam ali sta cu kad ga nemorem pustit da place.

To vam je to zasada inace svaki dan je laksi od prethodnog jer svaki dan nesto naucim o mojoj bebi pa mi je lakse razumit njegove potrebe.
    Rez mi je zarastao brzo.
    Pusa svima od mene i mog pisulinca

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala Sela
    sta se tice turogestana mene je isto bilo strah prestat po onome sta mi je Mirna napisala.
    Ja sam bila na crinone gel na svoju odluku sam produzila do 14t na istoj dozi 2x1 pa sam tek u 15t smanjila na 1crinone pa sam i posle toga bila na utricima 2ili 3 tjedna koje sam naravno smanjivala svaki tjedan po 1 utric manje.
    To sjedenje na toplom bolje izbjegavaj i ja bih se isto bojala sad ja neznam koliko su te stolice tople.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Curke moze malo ohrabrenja?Usla sam u 13.tj i pocetnu dozu Utrogestana od 600mg bih trebala poceti smanjivati na 400mg,medjutim
    znam da su neke cure i do 20og tj pa i dalje na Utrogestanu pa me zanima kako se odredi da netko mora koristiti hormonsku terapiju duze od
    uobicajenog perioda.Mene je momentalno jednostavno strah smanjiti dnevnu dozu i jos se drzim na 600mg.
    I jos jedno glupsasto pitanjce,mozda nije za ovaj pdf,ali...muci me da li trudnice smiju sjediti na vrucim tramvajskim stolicama?
    Dosla zima,ja uglavnom na sve preglede klipsem lokalnim prijevozom i par puta mi je puno znacilo sjest u tramvaju,ali...to grije...
    Kazu da se trudnice ne smiju kupati u pretoploj vodi,da se ne smije zagrijavati donji dio trbuha(il sam krivo pokopcala?),pa ovo mi
    je onda jos gore...A prazne stolice tako mame...
    Pretorija sreco,cestitke!!
    Sela draga,doktor koji ti vodi trudnoću treba odlučiti kako i do kad sa utrićima.Moja doktorica je prihvatila preporuku sa otpusnog pisma tako da sam ja jedna od rijetkih koja će utriće koristiti do 32 tjedna(još 10 tjedana),ali sam sad na smanjenoj dozi 2x1,i nije me briga,da ih baš moram stavljat do kraja,neka.Šta su tebi napisali na otpusnom pismu?
    Što se tiče tramvaja mislim da ti nemre baš naštetit jer to ionako nisu neke vožnje od sat-dva,a kažu da beba voli što mami paše,kritično razdoblje si fala Bogu već prošla,opusti se i uživaj maximalno u trudnoći

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Prihvaca i moj doc sve sa otpusnog pisma i kaze da se nece mijesati,ali na otpusnom pise da se po potrebi moze produziti blabla...
    Ja se pitam kako se definira ta potreba?
    Pisat cu sutra u Prag pa da me dr oslobodi vjerovatno neutemeljenog straha od smanjivanja doze..
    Posljednje uređivanje od Sela : 24.11.2011. at 14:37

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sela, nemoj se nista brinuti - vecina dr-a uzimanje utrica poslije 1. tromjesecja smatra nepotrebnim jer je posteljica preuzela ulogu lucenja progesterona. znaci bebi se NISTA ne moze dogoditi kad prekines s njima! neki smatraju da produljeno uzimanje utrica smanjuje sanse prijevremenog poroda, ali pitanje je kakav zapravo to ima efekt s obzirom na to da organizam sam luci progesteron... ma slobodno smanjuj terapiju kako su ti i napisali i nista ne brini - sve ce biti OK!!!

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Za početak pozdrav svima na ovom pdf-u.....
    ....još ovdje nisam pisala,nekako me bilo strah...
    Htjela sam se nadovezati za Utrogestan-meni su i moja prim. gin i mpo dr rekli da do 12 tj koristim i samo postepeno onda prestajem...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pretorija,
    ne brini ako ti je beba stalno na rukama... nece to vječno trajati. Pruži mu to ako on to traži, za koju godinu će te odgurivati od sebe kad ga budeš htjela poljubiti, znaš kako to ide... koristi priliku za maženje i mariniranje u ljubavi.

Sela, ja sam na Utrićima bila do 16 tt, a onda na Dupahastoneu do 20 tt. Postoji istraživanje koje tvrdi da to spriječava prijeveremni porod. Naravno, postoji i drugo koje ti opovrgava... pa sad ti budi pametan. Sve ti ovisi koje istraživanje tvoj dr. podržava.

Cure

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

pretorija cestitke na tvom malome andelu.uzivaj u njemu i razmazi ga.
    mojca tvoja curka je najslada bebica,pojela bi je ovako slatku.
    a za utrice meni je dr Mardesic u Pragu reka da oni do 8 tjedna,ako je sve uredu,preporucuju. ali da on to prepusta mom ginekologu.a ima i nekoliko cura koje su samo prestale s dozom,bez smanjivanja.sad neznam kako ide to.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Fala curke na odgovorima.
    Lua ni ja bas ne pisem,nekako sam cekala da izguram prvo tromjesecje,ali borme citam naveliko.
    Trbusaste

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    Sela, nemoj se nista brinuti - vecina dr-a uzimanje utrica poslije 1. tromjesecja smatra nepotrebnim jer je posteljica preuzela ulogu lucenja progesterona. znaci bebi se NISTA ne moze dogoditi kad prekines s njima! neki smatraju da produljeno uzimanje utrica smanjuje sanse prijevremenog poroda, ali pitanje je kakav zapravo to ima efekt s obzirom na to da organizam sam luci progesteron... ma slobodno smanjuj terapiju kako su ti i napisali i nista ne brini - sve ce biti OK!!!
    evo uzela mi je riječi frka....
    meni je dr rekao do 12 tt sa utrićima i onda prekidaj...ja pitam dal postepeno? on kaže ma kakvi..da to nema baš nikakve veze i da se nije pokazalo bitnim (njegove riječi).ja sam sada 13+1 i rekla mi je privatna dr sa 12tim tt da uzimam još samo navečer po dva 10tak dana i gotovo.ja nemam nikakvih krvarenja ni brljavljenja tako da je i to razlog možda zašto mi terpiju nisu produžili,nemam nikakvih dodatnih lijekova koje moram piti,nemam nikakvih tegoba niti prijašnjih loših iskustava.ja sam sa 12tt vidjela posteljicu koja se lijepo formirala.a i kaže se daod 13tt posteljica preuzme potpuno ulogu lučenja progesterona.vidjelo mi se i žuto tijelo što znači da sam ga imala cijelo vrijeme.
    jedino pitanje koje ja želim pitati,a netko možda odavde ima iskustva više, je to da mi je posteljica bila položena u 12tt nisko uz unutarnji rub ušća maternice.dr mi nije ništa ama baš niš spominjala,ja to kasnij na nalazu pročitala.pa se mislim da je to normalno s obzirom da je uterus(maternica) maleni i da još dok bude rastao da ce se i posteljica podignuti.pitam zbog sexa jer kao ak je nisko ne smijem se sexat...nemojte mi se smijat već recite koju pametnu

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

čak mi je dr rekla onak začuđujuće...pa kaj još uvijek koristite utriće???bo...a ja ono ..pa da

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sela, ja sam ti utroće uzimala sve do 24 tt. Sa 18 sam smanjila sa 3x2, na 3x1. Kasnije sam smanjivala na 2x1, pa na kraju i prestala. Razumijem tvoj strah, i ja sam još potrošila kutiju do kraja nakon što mi je dr. koja mi prati trudnoću rekla da mogu prestati. Jednostavno se nisam usudila. Onda sam uzimala samo po jedan kom prije spavanja ...
    Btw, svaki doktor ti ima svoju teoriju, do kad treba uzimati utriće, a i svoja objašnjenja. Ako ti je tako psihički lakše, ti pomalo smanjuj dozu, pa ćeš vidjeti jel se što događa (najvjerovatnije ništa). Uvijek možeš pojačati dozu ak ti se čini da ne reagiraš dobro (naravno, u dogovoru sa dr.). Moja kuma je cijelu trudnoću (povremeno) uzimala kure utrića, na kraju, par tjedana prije poroda i po 800 mg - sve prema uputi doktora. I evo.... sve dobro završilo.
    S druge strane, mani su rekli da je moj gestacijski dijabetis možda potaknut i velikom količinom progesterona (dakle, dugim uzimanjem utrića, uz hormon koji moje tijelo prirodno stvara), jer da progesteron negativno utječe na stvaranje inzulina ...
    Hmmmm...baš i nisam pomogla, ha? Ali eto... to su ti moja iskustva

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

pitanje koje ja želim pitati,a netko možda odavde ima iskustva više, je to da mi je posteljica bila položena u 12tt nisko uz unutarnji rub ušća maternice.dr mi nije ništa ama baš niš spominjala,ja to kasnij na nalazu pročitala.pa se mislim da je to normalno s obzirom da je uterus(maternica) maleni i da još dok bude rastao da ce se i posteljica podignuti.pitam zbog sexa jer kao ak je nisko ne smijem se sexat...nemojte mi se smijat već recite koju pametnu ...zanimaju me odgovori onih kojiima je to rano dijagnosticirano kao meni, ne kasnije...šta su vam rekli doktori?jer meni dr nije ništa rekla.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj mirna26 prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje koje ja želim pitati,a netko možda odavde ima iskustva više, je to da mi je posteljica bila položena u 12tt nisko uz unutarnji rub ušća maternice.dr mi nije ništa ama baš niš spominjala,ja to kasnij na nalazu pročitala.pa se mislim da je to normalno s obzirom da je uterus(maternica) maleni i da još dok bude rastao da ce se i posteljica podignuti.pitam zbog sexa jer kao ak je nisko ne smijem se sexat...nemojte mi se smijat već recite koju pametnu ...zanimaju me odgovori onih kojiima je to rano dijagnosticirano kao meni, ne kasnije...šta su vam rekli doktori?jer meni dr nije ništa rekla.
    Kad sam bila na pregledu u 18tt bila mi je posteljica jednim dijelom preko usca maternice.Dr. mi je rekla da ce se ona podici kako trudnoca bude odmicala i da ce to potrajati oko 20-tak dana.Preporucila mi je da se ne sagibam jako,da ne nosim tesko,ne pravim nagle pokrete(naglo ustajem ili sjedam) i da se ne sexam.To je bilo prije skoro 8 nedjelja a ja se jos uvijek strogo svega pridrzavamOvo poslijednje ne prakticiram jos od ET

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sela,
    kao što su već cure navele, i meni je moj gin. objasnio da posteljica stvara progesteron i da zato je suvišno uzimati poslije 8 tt utrogestan.
    Klinika je napisala do 12 tt a od 12 do 14 tt postepeno prekidati. Međutim ovaj moj gin koji je je rekao da je i 8 tt dovoljno je promjenio mišljenje kako sam imala 2x krvarenje pa je rekao zbog predostrožnosti produžiti ...pa sam po njemu uzimala do 13 tt 3x2 a od 13 do 16tt 3x1 i onda sam prestala..i sve prošlo ok.
    tako, slušaj upute dr, ja ne bih na svoju ruku nastavila uzimati ili ne uzimati neki lijek..valjda oni znaju svoj posao..

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj alma_itd prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam bila na pregledu u 18tt bila mi je posteljica jednim dijelom preko usca maternice.Dr. mi je rekla da ce se ona podici kako trudnoca bude odmicala i da ce to potrajati oko 20-tak dana.Preporucila mi je da se ne sagibam jako,da ne nosim tesko,ne pravim nagle pokrete(naglo ustajem ili sjedam) i da se ne sexam.To je bilo prije skoro 8 nedjelja a ja se jos uvijek strogo svega pridrzavamOvo poslijednje ne prakticiram jos od ET
    ma ti si alma moja legenda i moja pobjednica..hvala ti puno si mi pomogla....iako možda od keksanja ne bi bilo ništa--strah je veći i radije ću trpiti(a da znate da je strašno..tako bih se rado keksnula...kažeš ti alma ne negle pokrete,dizanje teškoga...a ja se sjetim svojih jutanjih napinjanja od povraćanja(iako nemam ujutro što povratiti)...napinjem se jako nekih 3 minute...a pošto sam bila prehlađena,kihala sam 100 puta na dan i puhala nos..to su sve stanja pri kojima raste intraabdominlni tlak što se može približno poistovjetiti sa teškim nošenjem.evo..iskreno nadam se da ce rastom sve biti u redu i da ce se posteljica podignuti.

nisi napisala alma...da li ti se podignula?ili još nisi bila na pregledu od tada?
    Posljednje uređivanje od mirna26 : 24.11.2011. at 19:56

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sela mislim da je postepeno skidanje s utrica najbolja opcija,pa makar samo da ti budes mirna. I ja sam u 12tt prestala i sjecam se da sam se bojala kao i ti. Na kraju je sve ispalo ok.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Posteljica se podigla i sad je smjestena nazad...A sto se sexa tice...izdrzacu jos malo,kad sam mogla ovoliko...cim se malo ''zaigramo'' bebo pocne da lupa i ja se uplasim

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Patuljchice !
    Ja imam dosta zdravstvenih poteskoca(ak.upala gusterace,suspektni bilijarni refluks gastritis)koje se ne povlace bas
    zadovoljavajuce pa je jedna od teorija isto da ih uzrokuju utrici.Cak je bila i ideja da ih naglo i odmah prestanem uzimati
    ako zelim,dr ostavlja na meni da se odlucim da li cu postepeno kao sto kaze Prag ili odjednom.Zaheb sa mojom dg
    je taj da ga vecina(svi ) zamjenjuju ili nisu sigurni(moj gastroenterolog)sa trudnickim tegobama(povracanje,dehidracija)
    Ionako mi je vrijeme da prestanem uzimati progesteron,pa cu vidjeti situaciju za 2 tjedna.
    Svima pozz

nata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    123

Početno

Vezano uz utrogestan - ja sam ga tek u 34.tt prestala koristiti. Do 24.tt sam ga uzimala 3x2, poslije toga mi je smanjena doza na 3x1. Doktorica mi je rekla, da nema potrebe za postepenim smanjivanjem, no ja
    sam to ipak na svoju ruku učinila (zadnjih tjedan dana: 3dana po 2utrogestana i još 4dana po 1utrogestan). Pitale sam svakog ginekologa (a bila sam kod jako puno) do kada je ih korisno uzimati i svaki mi je odgovorio da nema nikakve štetnosti i da u mom slučaju preporučuju uzimanje do 34.tt zbog mioma (da se maternica ne počinje grčiti i da ne izazove prijevremeni porod).

E da, i do 26.tt uzimala sam ih isključivo vaginalno...koja gnjavaža!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja sam po uputi doktora Š. utrogestan prestala naglo sa doze 3x2. Nisam osjetila nikakve smetnje radi tog naglog prestanka. Koristila ga od ET do prestanka krvarenja 12tt.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj nata prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano uz utrogestan - ja sam ga tek u 34.tt prestala koristiti. Do 24.tt sam ga uzimala 3x2, poslije toga mi je smanjena doza na 3x1. Doktorica mi je rekla, da nema potrebe za postepenim smanjivanjem, no ja
    sam to ipak na svoju ruku učinila (zadnjih tjedan dana: 3dana po 2utrogestana i još 4dana po 1utrogestan). Pitale sam svakog ginekologa (a bila sam kod jako puno) do kada je ih korisno uzimati i svaki mi je odgovorio da nema nikakve štetnosti i da u mom slučaju preporučuju uzimanje do 34.tt zbog mioma (da se maternica ne počinje grčiti i da ne izazove prijevremeni porod).

E da, i do 26.tt uzimala sam ih isključivo vaginalno...koja gnjavaža!
    a ja mislila da sam jedina koja će ga uzimat tako dugo,već sam se zabrinula kakva mi je doktorica

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Samo da vas sve pozdravim na brzinu.
    Čestitam novim trudnicama, onima koje su u međuvremenu postale mame...
    bravo za super uzv-e i bebice koje napreduju...

tally avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Cure, evo da javim i ovdje,stigla nam je naša malena Marcis 13.11. i zauvijek obogatila naše živote!!! Želim vam da uskoro sve osjetite ovu sreću!!! Veliki pozdrav od nas dvije!!!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tally cestitam od srca
    Posljednje uređivanje od bugaboo : 25.11.2011. at 15:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •