tj. iduće proljeće
Printable View
tj. iduće proljeće
a mozda se pomakne lista?
Moja je isla na neku skroz opustenu radionicu pjevanja ovo polugodiste i pjeva u skolskom zboru, ali to nista nije ozbiljno kao Zvjezdice. Nije ona bas nesto super tocna ;).
Ako ti je jako bitno i odgovara ti Elly Basic, vidi da li bi ga uzeli ove godine na blok flautu. Onda sljedece godine automatski dobije zeljeni instrument. Prosle su prijave, ali mozda mozes nazvati. K. je npr. na popisu, a nece ici.
Cowgirl- gdje je taj popis? Mi jos samo njih cekamo, a ja sam tuka shvatila da su rezultati tek 15.6.
A. je uspješno položio ispit na gitari, uz komentar prof. da je komotno mogao polagati ispit za 2., ako ne i za 3. razred :ponosna:
Samo se pojavio na prijemnom.
Danas su rezultati, ne znam što da očekujem. Djece je bilo jako puno, daleko više nego što primaju.
On je prijemni odradio odlično, bez treme,... točno izvršio sve što su tražili,... ali želi gitaru. Tu je najveća navala. Rezerva - klavir (isto navala), pa je uzeo trubu i tamburicu.
Tamburicu imamo i doma, ali ako upadne na trubu, što ću onda? Nemamo instrument i nikoga u kući tko se razumije u sviranje trube.
Dodatak: on je završio I. stupanj gitare privatno. Tzv. glazbena predškola, ali to je ionako nebitno na prijemnom.
Truba je super instrument.
Moja E. svira flautu, nit smo je imali doma niti itko od nas ima glazbeno obrazovanje. Glazbenu skolu hendla sama, odlicno joj ide i solfeggio i instrument.
Sin prosle godine nije upao na gitaru, a ni jedan drugi instrument, na moju zalost, nije htio. Ja sam navijala za violoncelo ili trubu. Na kraju je krenuo u Djecji zagrebacki gitarski orkestar, kojeg vodi odlicna profesorica gitare.
Anemona, ako se radi o GS u Zaboku, imate npr. i rog, svira ga mali od moje kume.
Sve znam laumi, ali on nije tip koji sve hendla sam, njemu dobro dođe malo kontrole, a po pitanju trube, smo baš trube.:lol:
ma nije uopće nebitno, kaj ti je. Netko ko već godinu dana ima to sve u uhu i netko kao moj koji je pao s neba. Sve se to kod klinaca kuži... za to si ti meni govorila da je 450 kn u BOnaru....jer je glazbena škoal 750 kn. Bilo mi čudno. Ma nema veze...mi smo i tako išli probno ove godine. Sad ćemo u Bonar u predškolu gitare godinu dana, a onda ćemo valjda proći u Matzu.
anatom - rezultati su bili 30.05. Maknuli su taj popis..nema ga više online. A i upisi su bili 2.6.
Ma nije ni moj M. tip koji sve hendla sam, ali ovu gitaru tako dobro odradjuje, vjezba doma bez problema, profesorica ga bas hvali.
Sto se solfeggija tice, ako se brines, nemoj. Nama je E.-ina prof. solfeggija rekla da uopce nije problem ako roditelji nemaju glazbeno obrazovanje. Oni sve nauce na satu i puno ponavljaju.
klavir uopće ne čujem( a možda i nisam doma dok mala svira)
truba je glasna ali mali dobro svira, ponekad znaju brat i sestra skupa sviraju u duetu, a ponekad znaju svaki posebno svaki u svom čošku stana
inače kumov klinac isto sviral trubu
Anatom, tek sad vidim, na putu sam. Nema objavljenog popisa za Elly Basic. Mi smo bili na prijavi za 1.razred i odmah su rekli da nema sanse da upadne na klavir, jer nije isla na pripremni, niti spada tamo po mjestu stanovanja. Ponudili su nam jednu godinu blok flaute i to sam prihvatila, jer u tom trenutku nisam znala rezultat audicije u Matzu. Zato kazem da na blok flauti sigurno ima mjesta za padobrance :).
Ja pojma nemam o notama i muzici, klinci idu svi ( dobro najstarija je odustala zbog manjka vremena) i svima ide ok ( treci krece na jesen u pripremni razred). A upisali smo jih bas zbog toga, da nebudu jednoga dana tukci kao nas dvoje sto se glazbenog obrazovanja tice.
Evo 12. je na listi od 60 i nešto djece. Odličan rezultat.
Naravno na gitaru primaju 3, klavijature 3,...
Ima direktan upis na trubu koju je naveo i tamburicu može upasti.
I on definitivno želi trubu (od koje se meni diže kosa na glavi, jer imamo doma tamburicu i 3 tamburaša u kući).
Eto, dijete će na trubu. :roll::mrgreen::evil:
To je njegov izbor, ja ću podržati, nema mi druge.
onda bu tam trubu , a doma tamburicu 2 u 1
sretno
Anemona, nas je prosle godine htio gitaru, primali su jih samo 3 ( na cijelu Rijeku jer imamo samo jednu muzicku skolu), naravno da nije upao. Upisao je kontrabas i prezadovoljan je, profesor mu je ODLICAN i mali je jako zavolio taj ogromni instrument ( a meni muka na pocetku, treba to doteglit do skole he he)...
cura upala na klavir u e.bašić:-D
sad me zanima da li se mogu birati profesori i jel ima tko nekoga za preporučiti
ili ide kome dođeš, dođeš
Ne znam za biranje, ali većina klavirista na toj školi za koje znam su više nego ok. Tako da mislim da se ne trebate brinuti oko profesora.
Evo mi nakon tri godine odustali od glazbene jer ne zeli vise svirati violoncelo. Nije se nasao s tim instrumentom, ne da mu se vjezbati, odradio je to, ali vise ne zeli cut za violoncelo. Isao je na audicije za gitaru u dvije skole i nije prosao zbog godina. Bio je tuzan, cak je i poceo plakati jer je bio uvjeren da ce ga primiti. Meni je drago da mu je stalo da svira i dalje pa sam mu nasla privatnu skolu gdje je manje solfeggia i mozda mu bude i bolje na kraju nego da ide u pravu glazbenu skolu.
Tako da sad trazimo za kupit gitaru. Imate kakve preporuke za pocetnicku gitaru. U skoli su rekli da uzme veliku odmah, ali probao je tatinu i ne moze obuhvatiti prstima. Tako da obavezno treba 3/4. Bili u Melodiji u llici i nasli gitaru, al mi sad neki vele da je to bacanje novaca, al nis konkretno sta i gdje. Pa ako neko.ima nedavno iskustvo, molim da podijeli.
kod nas su savjetovali odmah veliku
veliku sviraju curice od 9 godine, gitara veća od njih
koliko dijete ima godina?
Sad ce 10, al ne moze obuhvatit prstima vrat da drzi pravilno zice. I nama su tako rekli. Nije problem velicina instrumenta. Nego ruke.
Problem je sta mu ja to hocu kupit sad za rodendan pa ne mogu cekat pocetak nastave da mi bolje objasne sta da pazim
Pitaj u Harambašićevoj, svi hvale dućan.
http://www.glazbena-kutija.hr/
Ne treba on nista obuhvatit, kupi normalnu gitaru.
nemoj navrat nanos kupovati
nisu to baš mali novci, nije to paketić legića
raspitaj se tamo gdje će ići na tečaj
ne znam ikog u gš da svira 3/4
Andrija svira na 3/4. Iako je veliki desetogodisnjak. Lani, kad smo kupovali, jednostavno mu je vrat prave gitare bio presirok. Vecina ucenika prvih i drugih razreda svira na 3/4.
Nismo kupovali nista ekstra za tu prvu godinu. Novu smo platili 800 kn, tako da mi nije zao novaca.
Mi smo cekali prvi sat gitare. Tamo je probao 1/1, i prof je sugerirao 3/4.
vidiš, valjda ovisi od škole do škole
kod nas su svi, koje ja znam, krenuli na 1/1
prof je rekao da su ove manje igračke
najbolje se onda konzultirati s onim tko će dijete učiti svirati
Pa rekli u skoli da kupimo veliku. Ma ne znam. Probat cemo u Harambasicevoj, hvala Cathy. Kupila bi nesto osnovno, pa onda nakon par godina ako stvarno bude zelio svirat nesto ozbiljnije.
moj je isto odmah krenuo s normalnom veličinom gitare.
Moj je cijelu prošlu godinu svirao normalnu veliku gitaru (8 g.). Manja mu je bila puno premala.