Stranica 29 od 41 PrviPrvi ... 19272829303139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 2014

Tema: glazbena škola?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

tj. iduće proljeće

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a mozda se pomakne lista?

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Moja je isla na neku skroz opustenu radionicu pjevanja ovo polugodiste i pjeva u skolskom zboru, ali to nista nije ozbiljno kao Zvjezdice. Nije ona bas nesto super tocna .
    Ako ti je jako bitno i odgovara ti Elly Basic, vidi da li bi ga uzeli ove godine na blok flautu. Onda sljedece godine automatski dobije zeljeni instrument. Prosle su prijave, ali mozda mozes nazvati. K. je npr. na popisu, a nece ici.
    Posljednje uređivanje od cowgirl : 08.06.2016. at 20:32

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cowgirl- gdje je taj popis? Mi jos samo njih cekamo, a ja sam tuka shvatila da su rezultati tek 15.6.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. je uspješno položio ispit na gitari, uz komentar prof. da je komotno mogao polagati ispit za 2., ako ne i za 3. razred :ponosna:

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    jao bravo! Mi nismo prošli na gitari Jeste se nekako pripremali za prijemni iii se samo pojavili kao mi?
    Samo se pojavio na prijemnom.
    Danas su rezultati, ne znam što da očekujem. Djece je bilo jako puno, daleko više nego što primaju.
    On je prijemni odradio odlično, bez treme,... točno izvršio sve što su tražili,... ali želi gitaru. Tu je najveća navala. Rezerva - klavir (isto navala), pa je uzeo trubu i tamburicu.
    Tamburicu imamo i doma, ali ako upadne na trubu, što ću onda? Nemamo instrument i nikoga u kući tko se razumije u sviranje trube.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dodatak: on je završio I. stupanj gitare privatno. Tzv. glazbena predškola, ali to je ionako nebitno na prijemnom.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Danas su rezultati, ne znam što da očekujem. Djece je bilo jako puno, daleko više nego što primaju.
    On je prijemni odradio odlično, bez treme,... točno izvršio sve što su tražili,... ali želi gitaru. Tu je najveća navala. Rezerva - klavir (isto navala), pa je uzeo trubu i tamburicu.
    Tamburicu imamo i doma, ali ako upadne na trubu, što ću onda? Nemamo instrument i nikoga u kući tko se razumije u sviranje trube.
    Truba je super instrument.

Moja E. svira flautu, nit smo je imali doma niti itko od nas ima glazbeno obrazovanje. Glazbenu skolu hendla sama, odlicno joj ide i solfeggio i instrument.

Sin prosle godine nije upao na gitaru, a ni jedan drugi instrument, na moju zalost, nije htio. Ja sam navijala za violoncelo ili trubu. Na kraju je krenuo u Djecji zagrebacki gitarski orkestar, kojeg vodi odlicna profesorica gitare.

Anemona, ako se radi o GS u Zaboku, imate npr. i rog, svira ga mali od moje kume.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sve znam laumi, ali on nije tip koji sve hendla sam, njemu dobro dođe malo kontrole, a po pitanju trube, smo baš trube.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ako upadne na trubu, što ću onda? Nemamo instrument i nikoga u kući tko se razumije u sviranje trube.
    To je najmanji problem. Instrument se može unajmiti u školi, i nije bitno da se vi doma razumijete u trubu, bez brige. Samo ćete u tom slučaju morati imati dobre živce za njegovo vježbanje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sve znam laumi, ali on nije tip koji sve hendla sam, njemu dobro dođe malo kontrole, a po pitanju trube, smo baš trube.
    U tom slučaju, možete prvo vrijeme biti s njim na satu i kontrolirati vježbanje, dok ne uhvati rutinu. Ako mislite da bi mu trebalo.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Truba je baš cool!
    Ništa ne brini, sve će to on sam ishendlati...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dodatak: on je završio I. stupanj gitare privatno. Tzv. glazbena predškola, ali to je ionako nebitno na prijemnom.
    ma nije uopće nebitno, kaj ti je. Netko ko već godinu dana ima to sve u uhu i netko kao moj koji je pao s neba. Sve se to kod klinaca kuži... za to si ti meni govorila da je 450 kn u BOnaru....jer je glazbena škoal 750 kn. Bilo mi čudno. Ma nema veze...mi smo i tako išli probno ove godine. Sad ćemo u Bonar u predškolu gitare godinu dana, a onda ćemo valjda proći u Matzu.

anatom - rezultati su bili 30.05. Maknuli su taj popis..nema ga više online. A i upisi su bili 2.6.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma nije ni moj M. tip koji sve hendla sam, ali ovu gitaru tako dobro odradjuje, vjezba doma bez problema, profesorica ga bas hvali.

Sto se solfeggija tice, ako se brines, nemoj. Nama je E.-ina prof. solfeggija rekla da uopce nije problem ako roditelji nemaju glazbeno obrazovanje. Oni sve nauce na satu i puno ponavljaju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    To je najmanji problem. Instrument se može unajmiti u školi, i nije bitno da se vi doma razumijete u trubu, bez brige. Samo ćete u tom slučaju morati imati dobre živce za njegovo vježbanje
    susedi iznad nas sve svirači

tata fagot (valjda)
    starija cura flautu
    klinac trubu
    mala cura klavir

u nedostatku njih ( što je rjetko da neko ne svira), moja klinka svira blok flautu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    susedi iznad nas sve svirači

tata fagot (valjda)
    starija cura flautu
    klinac trubu
    mala cura klavir
    I koga se najglasnije čuje? Trubu ili klavir?
    Naša mala susjeda kat iznad svira klavir, mislim da je 3. razred, sudeći po repertoaru, točno znam koje skladbe svira, što, kad i kako vježba.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

klavir uopće ne čujem( a možda i nisam doma dok mala svira)
    truba je glasna ali mali dobro svira, ponekad znaju brat i sestra skupa sviraju u duetu, a ponekad znaju svaki posebno svaki u svom čošku stana

inače kumov klinac isto sviral trubu

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Anatom, tek sad vidim, na putu sam. Nema objavljenog popisa za Elly Basic. Mi smo bili na prijavi za 1.razred i odmah su rekli da nema sanse da upadne na klavir, jer nije isla na pripremni, niti spada tamo po mjestu stanovanja. Ponudili su nam jednu godinu blok flaute i to sam prihvatila, jer u tom trenutku nisam znala rezultat audicije u Matzu. Zato kazem da na blok flauti sigurno ima mjesta za padobrance .

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja pojma nemam o notama i muzici, klinci idu svi ( dobro najstarija je odustala zbog manjka vremena) i svima ide ok ( treci krece na jesen u pripremni razred). A upisali smo jih bas zbog toga, da nebudu jednoga dana tukci kao nas dvoje sto se glazbenog obrazovanja tice.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo 12. je na listi od 60 i nešto djece. Odličan rezultat.
    Naravno na gitaru primaju 3, klavijature 3,...
    Ima direktan upis na trubu koju je naveo i tamburicu može upasti.
    I on definitivno želi trubu (od koje se meni diže kosa na glavi, jer imamo doma tamburicu i 3 tamburaša u kući).
    Eto, dijete će na trubu.
    To je njegov izbor, ja ću podržati, nema mi druge.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda bu tam trubu , a doma tamburicu 2 u 1
    sretno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I on definitivno želi trubu (od koje se meni diže kosa na glavi, jer imamo doma tamburicu i 3 tamburaša u kući).
    Eto, dijete će na trubu.
    Super izbor, moći će svirati u orkestru (što ne bi mogao s gitarom ili klavirom)

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Anemona, nas je prosle godine htio gitaru, primali su jih samo 3 ( na cijelu Rijeku jer imamo samo jednu muzicku skolu), naravno da nije upao. Upisao je kontrabas i prezadovoljan je, profesor mu je ODLICAN i mali je jako zavolio taj ogromni instrument ( a meni muka na pocetku, treba to doteglit do skole he he)...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Super izbor, moći će svirati u orkestru (što ne bi mogao s gitarom ili klavirom)
    daaa
    truba je super instrument

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cura upala na klavir u e.bašić
    sad me zanima da li se mogu birati profesori i jel ima tko nekoga za preporučiti
    ili ide kome dođeš, dođeš

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam za biranje, ali većina klavirista na toj školi za koje znam su više nego ok. Tako da mislim da se ne trebate brinuti oko profesora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto, dijete će na trubu.
    super je truba, kumče svira trubu, završilo je osnovnu muzičku i dok su bili manji uvijek nam je nesto odsvirao. U "običnoj" srednjoj na školskim priredbama je faca, svira himnu ...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo mi nakon tri godine odustali od glazbene jer ne zeli vise svirati violoncelo. Nije se nasao s tim instrumentom, ne da mu se vjezbati, odradio je to, ali vise ne zeli cut za violoncelo. Isao je na audicije za gitaru u dvije skole i nije prosao zbog godina. Bio je tuzan, cak je i poceo plakati jer je bio uvjeren da ce ga primiti. Meni je drago da mu je stalo da svira i dalje pa sam mu nasla privatnu skolu gdje je manje solfeggia i mozda mu bude i bolje na kraju nego da ide u pravu glazbenu skolu.

Tako da sad trazimo za kupit gitaru. Imate kakve preporuke za pocetnicku gitaru. U skoli su rekli da uzme veliku odmah, ali probao je tatinu i ne moze obuhvatiti prstima. Tako da obavezno treba 3/4. Bili u Melodiji u llici i nasli gitaru, al mi sad neki vele da je to bacanje novaca, al nis konkretno sta i gdje. Pa ako neko.ima nedavno iskustvo, molim da podijeli.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas su savjetovali odmah veliku
    veliku sviraju curice od 9 godine, gitara veća od njih
    koliko dijete ima godina?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sad ce 10, al ne moze obuhvatit prstima vrat da drzi pravilno zice. I nama su tako rekli. Nije problem velicina instrumenta. Nego ruke.

Problem je sta mu ja to hocu kupit sad za rodendan pa ne mogu cekat pocetak nastave da mi bolje objasne sta da pazim

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mi nakon tri godine odustali od glazbene jer ne zeli vise svirati violoncelo. Nije se nasao s tim instrumentom, ne da mu se vjezbati, odradio je to, ali vise ne zeli cut za violoncelo. Isao je na audicije za gitaru u dvije skole i nije prosao zbog godina. Bio je tuzan, cak je i poceo plakati jer je bio uvjeren da ce ga primiti. Meni je drago da mu je stalo da svira i dalje pa sam mu nasla privatnu skolu gdje je manje solfeggia i mozda mu bude i bolje na kraju nego da ide u pravu glazbenu skolu.

Tako da sad trazimo za kupit gitaru. Imate kakve preporuke za pocetnicku gitaru. U skoli su rekli da uzme veliku odmah, ali probao je tatinu i ne moze obuhvatiti prstima. Tako da obavezno treba 3/4. Bili u Melodiji u llici i nasli gitaru, al mi sad neki vele da je to bacanje novaca, al nis konkretno sta i gdje. Pa ako neko.ima nedavno iskustvo, molim da podijeli.
    Pitaj u Harambašićevoj, svi hvale dućan.
    http://www.glazbena-kutija.hr/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne treba on nista obuhvatit, kupi normalnu gitaru.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj navrat nanos kupovati
    nisu to baš mali novci, nije to paketić legića
    raspitaj se tamo gdje će ići na tečaj
    ne znam ikog u gš da svira 3/4

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija svira na 3/4. Iako je veliki desetogodisnjak. Lani, kad smo kupovali, jednostavno mu je vrat prave gitare bio presirok. Vecina ucenika prvih i drugih razreda svira na 3/4.

Nismo kupovali nista ekstra za tu prvu godinu. Novu smo platili 800 kn, tako da mi nije zao novaca.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo cekali prvi sat gitare. Tamo je probao 1/1, i prof je sugerirao 3/4.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidiš, valjda ovisi od škole do škole
    kod nas su svi, koje ja znam, krenuli na 1/1
    prof je rekao da su ove manje igračke
    najbolje se onda konzultirati s onim tko će dijete učiti svirati

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa rekli u skoli da kupimo veliku. Ma ne znam. Probat cemo u Harambasicevoj, hvala Cathy. Kupila bi nesto osnovno, pa onda nakon par godina ako stvarno bude zelio svirat nesto ozbiljnije.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jel tata ima akustičnu ili klasničnu gitaru?
    M je isto akustična nezgodna jer tata ima gitaru s malo većim tijelom, a njegova klasična mu je ok.
    Nama su isto bili rekli odmah normalna, iako se i meni činilo da je velika. Nije.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj je isto odmah krenuo s normalnom veličinom gitare.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj je cijelu prošlu godinu svirao normalnu veliku gitaru (8 g.). Manja mu je bila puno premala.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nama su za početnike preporučili Yamahu C30.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa rekli u skoli da kupimo veliku. Ma ne znam. Probat cemo u Harambasicevoj, hvala Cathy. Kupila bi nesto osnovno, pa onda nakon par godina ako stvarno bude zelio svirat nesto ozbiljnije.
    Pogledaj i na njuškalu, ali uzmi sa sobom nekoga tko se razumije. Često ljudi prodaju baš školske gitare ako djeca odustanu ili kupuju bolju klasu, pa se mogu dobiti i za manje para.

Možeš i pitati profesora, možda zna da li netko od učenika prodaje svoj instrument. U našoj glazbenoj školi uvijek su visili takvi oglasi na ploči.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.06.2016. at 09:06

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Eh, ipak kupili veliku, u Harambasicevoj. Isprobavali malo i jednu i drugu i odlucili ipak veliku. Ortega, u originalnoj futroli, ja zadovoljna, a dijete presretno

Tata ima klasicnu, na kraju je mogao i tu njegovu uzet, al je tolko sretan da ce moc zajedno svirat da sam ipak morala kupit. Naravno da se to moze sredit na razne nacine, al treba vremena i nekog ko se razumije u instrumente da hodocasti okolo. Ja sam zeljela da mi neko kaze kupi to i to.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sad ću ispasti totalni dibidus, ali da li se u e.bašić može iznajmiti pianino?
    već sam napisala da je cura upala na klavir, i ja mislila da se svi instrumenti mogu iznajmiti, jer u ugovoru ima cijena za školu bez iznajmljivanja i sa...
    ali danas mi jedna frendica bacila bubu u uho da se njoj čini da se to odnosi samo na instrumente koji se mogu nositi
    kako ste to riješili vi ostali čija djeca sviraju klavir?
    bez veze mi je sad odmah kupovati pianino....

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne moze.
    Kupi polovni pianino preko oglasa (8-12.000kn).

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi kupili pianino.

sad prodajemo elektricni jer nemamo mjesta u kuci za sve to

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da kupujemo sad već ili da pričekamo početak škole?
    i što je najbolje kupiti, koja razlika između električnog i običnog, koji je bolji?
    neka preporuka please, jer ne znamo o tome ništa..

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U rujnu oglasne ploce glazb.skola vrve oglasima, kao i Njuškalo. Za dijete je bolje kupiti polovni akustični (klasični) pianino, može biti i 30-40g.star. Petrof ili Foerster mozes naci za oko 10.000kn i za iste novce prodat ces ga i za 10g.
    Električni su lošije rješenje, imaju rok trajanja, cijena im rapidno pada, osjećaj pod prstima nije isti, a boljima je cijena VEĆA od 10.000 kn.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 03.07.2016. at 14:40

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Od akustičnih pianina izbjegavaj marke Belarus, Calisia, Czajka...i gledaj da je visina bar 115cm (bolji su 125, ali i nešto skuplji).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

anatom ak ste kupovali rabljeni, kolko ste platili pianino?

i naša curka upala na klavir, ali ne kupujem još, čekamo i ići će k prijateljicama vježbat prvo polugodište

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •