Zaboravih pitati, jel vama sjela od hzzo-a polovica place ovaj mjesec?
Pitam zbog kolegice koja bi ovaj mjesec trebala dobiti prvu isplatu.
Kada otprilike u mjesecu sjeda taj dio?
Printable View
Zaboravih pitati, jel vama sjela od hzzo-a polovica place ovaj mjesec?
Pitam zbog kolegice koja bi ovaj mjesec trebala dobiti prvu isplatu.
Kada otprilike u mjesecu sjeda taj dio?
oko 27.
kod nas je (do sada) bila praksa da dobijemo Poziv na vještačenje i tada nosimo med. dokumentaciju
ništa ne šaljemo, samo nosimo sa sobom
probat ću zvati drugi ttjedan, možda su nas jednostavno "preskočili"...
Cure, je li bila isplata naknada? Meni ili nije sjelo na račun, ili mi je sjelo skupa s nekom ovrhom :lol:
Na dopustu sam njege djeteta sa težim poteškočama u razvoju.Razvela sam se,našla srodnu dušu i ponovno sam trudna :)..Sada ne znam da li moram prekinuti dopust i otići na porodiljni,da li će mi se primanja smanjiti,da li ću pasti na onaj minimalni dio od 1600 kn..Ako je netko bio u sličnoj situaciji bila bih zahvalna na svakom odgovoru!!
gleda se prosjek primanja,tvoj je pretpostavljam 2500kn tako da bi trebala primati toliko,sigurna sam i u ovo ako sa njege ideš na porodiljni gledaju ti prosjek koji si imala kad si prvi put ostala trudna,onoliko koliko si prvi put primala,mislim da nikako nećeš pasti na 1600 i ja sam prekidala njegu i išla na porodiljni ali meni je prosjek plaće i njege bio 2500 pa stvarno ne znam što su gledali
Hvala na odgovoru.Danas sam napokon dobila nekog iz HZZO-a..rekli su mi da ne prekidam dopust za njege djeteta dok se djete ne rodi..kad se rodi da pređem na porodiljni,mogu koristiti taj porodiljni 6 mjeseci,onda ga prekinuti pa ponovno preći na dopust za njegu djeteta i koristiti ga do njegove 8 godine..s tim kad mi se ukine dopust imam pravo tražiti nazad porodiljni onaj što sam prekinula da ga do kraja iskoristim za treče djete.Hvala Bogu primanja mi se neče znatno smanjiti..mislim ni 400 kn..imati ću osnovicu kao dopust za njege djeteta koji iznosi blizu 2200kn ili čak osnovicu od 2600..tako da sa zadovoljna.
imam pitanje vezano za dd.
prije tri tjedna sam napokon dobila rješenje, ali još niti jednu uplatu, iako na rješenju piše da imam pravo na dd od 13.05.
jel ikome toliko kasnila isplata?
vjerovatno buš sad dobila sve u komadu znači dio za 5,6, 7 oko 18.8. znači cca 2080 kn.
Kako napisati potvrdu o samozaposlenju?
MM je potpisao sporazumni otkaz i od 01.12.2010. je samozaposlen u vlastitom obrtu. Obzirom da nije imao prekid staža i osiguranja nisam nosila nikakve papire na HZZO (ja koristim Njegu). Obzirom da do kraja mjeseca trebam predati zahtjev za produžetak, mislila sam da bi bilo dobro predati i potvrdu o smozaposlenju (kad već idem tamo). Što napisati u formulaU? Da li je dovoljno npr: "sa ovim potvrđujem da sam zaposlen u vlastitom obrtu od dana tog i tog na puno radno vrijeme, žig potpis i matični br:
ILI treba još nešto?
da. sam je svoj poslodavac. neka izlgleda "neosobno": potvrda da je XY zaposlen u obrtu ZZZ na neodređeno vrijeme na puno radno vrijeme... tako to...
da još jednom potvrdim gradivo (u petak nas čeka komisija), imam preporuku spec. alergologa i naše pedijatrice...
napisale su i da dijete ne može u vrtić,,, da mora adren. injekciju nosit...
na što se pozivam u Pravilniku: onaj dio o nemogućnosti da si dijete osigura "dijetu" primjerenu bolesti?
kakva su recentna iskustva??
Nemamo moj formular, ja sam ga nosila samo kad sam prvi put predavala zahtjev, ovo nam je treće produženje i ne trebam ga nositi.
Ugalavnom napisala sam u gornjem lijevom kutu poslodavac: x y,adresa, matični br.
I onda izjava : Potvrđujem da sam ja , xy, samozaposlen u stalnom radnom odnosu sa punim radnim vremenom u obrtu koji glasi na moje ime, od dana tog i tog. Potvrda se izdaje za potrebe HZZO-a zbog ostvarivanja prava na Njegu dijeteta sa težim oštećenjima zdravlja.
mi inače uvijek predajemo papire da smo zaoposleni ovboje na puno iuvijek nas to traže,može bit ovo kak si napisala,a može i onak kak je pisala maya
napisala sam u gornjem lijevom kutu poslodavac: x y,adresa, matični br.
Potvrđujemo da je , xy, u stalnom radnom odnosu sa punim radnim vremenom u firmi. Potvrda se izdaje za potrebe HZZO-a zbog ostvarivanja prava na Njegu dijeteta sa težim oštećenjima zdravlja
pečat+potpis
Da, vidim da neki nose uvijek. Baš sam pitala ovaj tjedan kad sam bila predavala i pravnica je rekla da ne trebam nositi (možda zato što radim u državnoj bolnici pa nema šanse da propadne ili sl. dok sam na njezi), ali niti za muža nisam nosila osim prvi put ( a on je radio u dd).
produljili nam još 6 mj.
kažu, kod ovakvih dijagnoza samo na "kratko" produljuju, a i - vjerojatno - do neke dobi
(dg: polialergija - jake reakcije, AD)
si tražila srv ili njegu???
SRV... ali praktički im je to bilo nebitno (tek na kraju su to upisali tj, zaokružili na obrascu, nije bilo bitno za odluku da ili ne)
Uskoro mi ističe dopust za njegu djeteta i namjeravam se vratiti na posao.
Da li o tome trebam obavijestiti HZZO i MIO (primala uvećani dd) ?
hvala na odgovoru!
moraš ih obavijesti hzzo,i dogovorit od kojeg datuma bi prestala koristitit.
maya, pa kak to da su ti produžili samo 6 mj. meni su poršli put produžili (prije jedno pol godine) 2 godine..
Curke ja sam navodno dobila SRV ipak(nije mi još stiglo rješenje)imam trenutno otvoreno bolovanje ono od 40 dana,tako su mi savjetovali u hzzo,jel ja sad dobijam plaću ovaj mjesec,nemam niš pojma?
stela, ne znam
imam osjećaj da mi ni neće produljivat sljedeći put
"za ovakve dijagnoze ne daje se van vrtićke dobi" tj. nakon 3. godine bye bye
sve alergije i pojačana skrb prestaje
više se mama ne brine o djetetu, ne kuha posebno i - da, i dijete postaje dovoljno zrelo da samo zna šta smije šta ne smije - te se sukladno tome i ponaša
(ovo je bio sarkazam, ali kužite me...)
mislim, moj mali koji nosi adrenalinsku injekciju i ima anafilaktičke reakcije je "slabija" dijagnoza od--- neću reć šta da se nitko ne naljuti--- ali mislim da smo totalno diskriminirani što zbog dijagnoze što zbog stavova lokalnog HZZOa
stela, može na pp kako to da su vama toliko odmah odobrili?
Nama je novo vještaćenje u rujnu, je li dovoljno da predam novu medicinsku dokumentaciju i složim neki kratki zahtjev. Do sada smo nosili samo nalaze fizijatr i neuropedijatra, a sad nas šalju i ortopedu. Ne vjerujem da ću uspjeti obaviti i taj pregled do komisije, da li priznaju nalaz privatnog doktora.
priznaju privatnike,stavi nove nalaze i nekaj sroći,i da tko te traži papir od ortopeda hzzo????
U brzini sam se krivo izrazila8-)
Fizijatar i neuropedijatar nas šalju i kod ortopeda, do sada nismo trebali ići. Pretpostavljam da bi nam taj nalaz ortopeda bio samo plus na komisiji pa sam mislila otići privatno jer u bolnici nećemo tako brzo stići na red.
gle ak imaš njihove preporuke i to je dost bitno, ak stigneš napravit ortopeda samo jedan plus više, pa ak i to stigneš obavit prije predaje papira složi, a kak oni o to,e odlućuju kroz dost dugo vreme, možeš dogovorit da i naknadno doneseš ili pošalješ
Što u slučaju ako se dobije negativno rješenje na zahtjev za produženje njege i onda se žalite?
Dakle, kako "pokriti" to vrijeme do rješavanja žalbe? Bolovanje ili što?
U HZZO-u sam provjerila i žalba ne odgađa rješenje, znači, zna li netko što treba napraviti do rješavanja žalbe?
neki su uzeli bolovanje na klinca,neki go
Jelena hvala ti.
Postoji li i tu neka "caka" - da ne bi napravila neku grešku u koracima?
ja je neznam jel je nama sve bilo taman, ali pitaj pink-os, ona je zadnje pisala žalbe
Budem, hvala ti!
Opet ja sa jednim pitanjcem ;). S obzirom da mi je novo vještačenje u rujnu, a još uvijek nismo bili na komisiji, pa dok nam dođe rješenje, bojim se da će taj rujan proći. Što onda,esam li i dalje na dopustu ili se moram vratiti na posao dok se to ne riješi
si predala papire?ak ne moraš ih predat,i čekaš dok ne dobiš bilokakvo rješenje,dotle si doma
Dakle ovako meni njega istiće krajem 10 mjeseca i htjela bi ponovo predati papire za produljenje.
Zanima me dali je ista procedura kao prvi put ili moram nešto drugo predavati.
Odnosno dali mi trebaju preporuke pediatra, fizijatra moja molba ili....pomozite kako ste vi to predavale
treba ti prvenstveno ono kaj su ti napisali na rješenju da traže, ak ništ ne piše,stavi sve kaj imaš novijeg datuma od onog kaj si predala prošli put i papir od pedijatra ,to je kaj se tiče dmed. dokumentacije.
+ zahtjev
+ ja predam i potvrde o poslu ( i nikad je ne vrate kao višak)
Ja sam predala samo dva najnovija nalaza, tamo kod njih na onaj papir napisala da tražim produženje i to je to (bez dodatnog zahtjeva, pisma pedijatra isl.). I dobili više nego prvi put a stanje se u međuvremenu poboljšalo (nikad neću skužit te ljude u komisiji!)