Svele,ja sam cjelu trudnoću bila pod pritiskom ,nervozna i anksiozna,ali za sada (hvala Bogu) nisam primjetila neki nemir kod bebice.
Printable View
Ici cu sad ubrzo kod psihijatrice pa cemo vidjet sta ce reci.
Ja najradije nebi taj zoloft prekidala jer bez njega nmg funkcionirat.
Dosta mi je vise tog straha..valjda ce sve biti u redu.
vidim cura nema bas na forumu..
Evo i ja se pitam gdje su svi i kako su
dita, nisam još uspjela naći to otpusno pismo.
Selili smo se prošlu godinu a muški dio ekipe je "pospremao" baš dokumente
i sl.stvari tako da bolje da pitaš ove cure koje su nedavno rodile - njima je to
sigurno negdje pri ruci a i sjećaju se što tamo piše.
Jel neka od vas probala kapi valerijane? Djeluju li sto i poslije koliko?
Ma to ti nista ne djeluje. bar meni nije
Cure ako ste tu, zamislite ovo. Bila sam kod psihijatrice i pitala sam je za zoloft u trudnoci
i ona mi je rekla da bolje ne zoloft nego recimo seroxat????
uff da sam ja mogla piti seroxat.Snovolovka je pila seroxat celu citavu trudnocu.Meni nisu dozvolili ali tako je to tu u Makedonij nema ad i sedative u trudoci.
Svele,kostadinka
Kako ste? Kako su vam bebice?
:*
Ali svugdje sam cula da seroxat ne u trudnoci.
a ona meni da moze, a zoloft da ne moze??? Zbunjena
pomoc?
Moj psihijatar također kaže da Seroxat nikako ne u trudnoći.
Dugo sam kod njega, svašta smo prošli i ja mu vjerujem.
Allie draga ja sam koma uzas ali raduje me to sta moj sin je super napreduje kako treba i izasao je nas prv zub presretna zbog njega sam.Kako si ti i tvoja curica svele kako si ti i tvoje bebe i teica opet nema nadam se da si dobro.
Trazilica mira slusaj svoj psihijatar ako ti kaze da pijes pij ako ne ne izdrzices kad sam ja sve prosla a sam bila u jako gadno stanje mozete svi.
Ici cu ja kod drugog psihijatra da vidim sta on kaze. Ja pijem zoloft i super mi je.
Ne usudujem se eksperimentirat uostalom dosta sam njuskala i kazu da se zoloft i prozac najvise prepisuju i trudnoci
OK hvala Teice svejedno.
Tražilica mira ja sam isto oduvijek čitala i rekla mi je i moja psih da seroxat nikako u trudnoći.
Broj jedan je Prozac, a onda Zoloft.
Ne znam odakle si, ali i ako nisi iz Zagreba budući da imaš vremena još ja bi se na tvom mjestu svakako obratila na Rebru klinici za farmakologiji oni su ti najmjerodavniji za lijekove u trudnoći, vise nego psihijatri.
Uh ja umorna bas bas. I nervozna. Bebana dobro napreduje. Allie i kostadinka jeste li se vratile svojoj terapiji
Iz Rijeke sam. U Ri nema?
Dita ti si na zoloftu jelda? Jel jos nesto pijes osim njega? Kad ti je termin?
Ima li neka od vas da kombinira Zoloft i Klomifen za poticanje ovulacije?
I ja sam umorna sa obzirom da sami so sa moj muz i nemamo pomoc od nikog ni moja majka ni njegova.Ja nisam se vratila na seroxat guram samo sa helex nije mi dobro ali nadam se na bolji dani.volim vas
Vjerovatno ima i ri neki zavod za farmakologiju.
Nisam ni ja iz zg, ali ja nisam ni stigla zvati rebro jer kad mi se odjednom vratilo dosla sam bila u takvo stanje da uopce nije bilo izbora piti ili ne, zato ti i kažem da budući da imaš još vremena zoves.
Uvijek se po forumima vezano uz lijekove spominje Rebro kao vrhunsko. Evo ima i na Rodi jedna tema pa probaj zvati i ti taj broj, upisi u google "roda farmakolog", ne znam linkat s moba :D.
Pijem samo zoloft, popila sam par helexa i normabela kad sam se vraćala na njega usred trudnoće jer znaš kako je kad tek počneš piti jjoš ti je gore. Da nisam prestajala mogla sam biti na 25 mg i bez helexa i normabela.
Scarlet jel mi mozes reci gdje molim te?
Kostadinka,kako to da se nisi vratila svojoj terapiji?
Svele,ja jos nisam popila ni jedan misar od kad sam rodila,ima anksioznih dana,ne kazem da necu,al borim se nekako da ne posezem za tabletom.. mada znam da bi bila puno smirenija..od danas vise ne dojim,presusilo je :(
Curka je dobra,napreduje,
O Kostadinka,tvojem bebacu su brzo izasli zubici! Cure,drzte se svim anksioznim mamama i trudnicama sa foruma saljem zagrljaje
U Riječkoj bolnici na istom katu gdje je očno, mislim da je to glavna zgrada, ona stara ne ona preko puta rodilišta nego ona ispod. Meni je na preporuku psihijatra doktorica opće prakse dala uputnicu za nju. Ona je klinički farmakolog, zove se Vera Vlahović-Palčevski. Mislim da bi te čak i primila bez uputnice jer je stvarno duša od čovjeka. Imam i broj samo ne znam dali je od njene ordinacije ili od njene tajnice.
Hvala ti puno. A jesi ti sta pila u trudnoci?
A jel trenutno pijes sta? Sta ti je rekla za tabl i trudnoci?
Trenutno ne pijem ad, samo xanax po potrebi. Za njega mi je rekla da nije preporučljiv, ali ako stvarno bude potreba može u minimalnim dozama, ali ga izbjegavati u prvom tromjesečju, naravno kao zamjenu daju normabel koji je po meni kao i čaj od kamilice za napadaje panike. Ako se i dogodi da sam uzela koji dok još ne znam za trudnoću kaže da smatra da ne može naštetiti. Sve u svemu nitko, ali stvarno nitko ti neće reći za ovakve vrste lijekova "možeš slobodno uzimati i ne brinuti o tome", jer na kraju je na tebi ta odluka a i procjena tvoga psihijatra možeš li trudnoću iznjeti bez lijekova.
Da shvacam. Ali ja radim i nmg prestat pita zoloft jer mi stanje bude grozno
uf neznam ni sama..
Joj razumijem te u potpunosti. Ono što sam ja čula i čitala po forumima je da je zoloft dosta siguran lijek u trudnoći, odnosno već su imali dosta iznesenih zdravih trudnoća na tom lijeku pa koliko sam shvatila ako je baš nužno propisuju ili zoloft ili prozac. Ne znam kod kojeg si psihijatra i koliko sam pohvatala preporučio ti je seroxat umjesto zolofta? Znam da sam laik ali po onome što sam ja čula od raznih doktora je da seroxat nikako nebi trebalo uzimati u trudnoći. Probaj kod nekog drugog psihijatra tražiti mišljenje.
Al tebi je lakse bar ne pijes ad. Ma dobro bit ce sta bude.
Moramo mislit pozitivno. Haha. Obozavam to.
Ja sam probala bez ad to je bilo uzas. Strahovi, paraliza ma uzas.
Najgore je to sto sam ovisna o ljekovima i to nmg nikako prihvatit.
Nadam se da ce Bog uslisat moje molitve i da ce to sve jednom proci..
Pozz svima. Ja nisam trudna,I uzasno se plasim neplanirane trudnoce jer vec dvije godine pijem xanax I asentru. U uputstvima,naravno,zabranjuje se konzumiranje u toku trudnoce. Ono sto mene zanima jeste da li neko zna koje posljedice ovi lijekovi,ne daj Boze,mogu imati za bebu ?
P.s.ja lijekove pijem zbog strasnih bolova u glavi,mantanja (par puta sam izgubila svijest I poslije toga nemam snage za pomjerit se). Mozda vam se cini bezazleno ali kada nesvjesno zaspete dok trepnete,kada ne mozete ravno hodati I imate probleme sa pamcenjem, pocinjem se pitati kakva bih ja bila mama I da li bi bez tableta imala strpljenja.
Depresija,hipomanija.. iako sam samo mj dana bila u fazi kada sam konstantno plakala,nisam jela I bila bez volje. (5 god mobinga..)
Sada ponekad imam promjene raspolozenja, ali svi moguci nalazi su mi od pocetka uredni,tako da je logicno bilo,kada je dosla faza placa,da me upute neuropsihijatru..
Amy ja znam za rizik od pojave rascijepa nepca i usne koji je povecan kod onih zena koje piju te lijekove. Drugo mi nisu htjeli rec iako sam pitala kod geneticara,a psih kaze da je teoretski tako ,a da decenijama nije zabiljezen takav slucaj. Najbolje nista ako se moze,ako mora mora
Kažu rascijep usne i nepca i neke srčane probleme, ali koliko znam kod visokih doza xanaxa i kontinuiranog uzimanja tih visokih doza. A koje su to visoke doze ne bi znala. Ma kako je meni jedan doktor rekao " nitko ti ne garantira da ćeš roditi zdravo dijete i ako ne uzimaš ništa". Čitajući po stranim forumima neke žene su uzimale doze od 2mg i više cijelu trudnoću i rodile zdrave bebice. Za asentru ne znam jer je nikada nisam pila.
Jel Dita rodila?
Iz svog iskustva govorim da se meni ponekad čini da i psihijatri i ginekolozi znaju dosta subjektivno prosuđivati o uzimanju lijekova tokom trudnoće pa i kasnijem recimo tokom dojenja... ja sam bila OK cijelu trudnoću ( liječila se od PA prije) i sad, 6 mj.nakon poroda mi se zbog nekih zdravstvenih problema pojavila anksioznost s tjeskobnim napadajima i blagom hipohondrijom... bila kod psihijatra i dala mi lijekove Cipralex 10mg i xanax 0,5mg. I sad, ona kaže da sa xanaxom ( pola doze, dakle 0,25mg) smijem dojiti ali nakon 2-3 sata a s cipralexom ne, tada sam pitala pedijatricu a ona je pak tvrdila suprotno i rekla ako bi ona imala dijete nebi dojila...onda sam nazvala Merkur rodililište i pitala njihovu neonatologinju koja mi je dala zeleno svijetlo za dojenje i oba lijeka ali da radim pauzu od 5-6 sati između 2 podoja.... želim reći da uvijek možete potražiti drugo mišljenje,čak i treće,četvrto prije nego donesete odluku...teško je živjeti u ovakvim psihološkim stanjima i smatram da je najgore kad netko daje subjektivno mišljenje a očekuje se da bude objektivan i profesionalan.,..
Moram i naglasiti da se ovo vezano uz moj slučaj dojenja i uzimanja AD primjenjuje ISKLJUČIVO na mom primjeru i da nikako ne preporučam da se ugledate u mene bez da ste se konzultirale sa svojim liječnicima...ali, za svako pitanje sam tu.
Upravo tako nanimira! To i mene strašno smeta. Ali pitanje je kome onda vjerovati od tih silnih mišljenja?! I liječnici nam onda umjesto da pomognu, ostavljaju toliki upitnik nad glavom da nas na kraju još više zbune.