Evo poslano je. Kao sto sam napisala. Imam napadaje vec 5 godina. Zatrudnila sam pod zoloftom i rivotrilom. Kad sam saznala da sam trudna ukinula mi je sve i dala normabel. No hormoni su svoje ucinili i nista mi nije trebalo. Nazalost spontani sa 12tj. U 9 tj. Sam imala veliki šok. Neznam dali je od toga, neki kazu to ti je od tih tvojih tableta. Kao da ih ja pijem iz fore. Sad mi se stanje pogorsalo i opet sam na zoloftu i rivotrilu...htjela bi bebu ali me strah..ako mozete koju rijec utjehe jer drugi me ne shvacaju. Puse svima
aariel, daj pitaj zašto 10 dana prije poroda smatraju da treba prestati s terapijom!
Ne sjećam se više do kada sam točno pila tu terapiju ali bila sam dugo na njoj i bila mi je dobra.
Odmah na porodu sam im rekla da mi daju lijek za zaustavljanje laktacije (Bromergon se zove tu kod nas u Hrv.) i
dali su mi odmah ujutro nakon poroda. (Nikakve nuspojave nisam imala od njega.)
Pa eto objasnjenje je ako ce ide na carski da ne bi doslo do nus-pojava a prirodno 2-3 dana,ko da ja mogu znati kada ce krenuti?Teice koji si antisiolitik uzimala i jel citavo vrijeme uz AD!Sto se tice seroxata treba mu oko mjesec da pocne djelovati ....bar koliko se sjecam pila sam ga prije 10 god
Pozdrav,, ja sam na zoloftu i rivotrilu. Tko ti je rekao da se pod zoloftom smije zatrudnit. ?Ja isto planiram ja jesen jer sam prije 2 tj.imala spontani.
aariel, od anksiolitika Xanax i da, čitavo vrijeme uz AD.
tražilica mira, koga pitaš za Zoloft?
Majuška je pila Zoloft u trudnoći (možda još netko od nas ovdje ali mi je ona prva pala na pamet).
tražilica mira, sad sam se sjetila da sam i svog psihijatra jednom prilikom pitala smije li se Zoloft piti
u trudnoći i da je rekao da Seroxat nikako a Zoloft da.
Ma pitala sam Blue Ivy, ali sam smotana nmg se jos snac kako da nekom postavim post jer sam preko moba. Ma interesira me jeli moguce da sam imala spontani od rivotrila i zoloftaS tim da sam odmah stala cim sam saznala daa sam trudna
Moja malenkost je laik i kao takva mogu samo reći svoje mišljenje (temeljeno uglavnom na iskustvima cura na ovoj temi).
Mislim da ovi lijekovi nisu bili uzrok spontanog kod tebe.
Više mi "smrdi" onaj veliki stres koji spominješ da si imala u 9.tj.trudnoće.
Imala sam šok veliki..da moguce da je od toga. Ugl.sad sam na terapiji i tako mi pase...nadam se za 3-6 mj.novoj trudnoci iako me tako strah da vam nmg objasnit..ali vi sve shvacate![]()
Ma svakog bi poslije takvog iskustva bilo strah!
To je normalna reakcija.
Mene je, uz sve moje strahove, jako strah kako moja bolest utječe na moju curku.
Vjeruj mi, ni to nije malen strah - baš naprotiv - velik je.
Prošlo mi vrijeme za edit...
Htjela sam ti napisati da ti je sad to sve još jako svježe i da će ti se s vremenom
strah smanjiti!
Samo me strah da taj rivotril nije utjecao na plod. Mislim ljudi mi svasta pricaju. Uopce ih ne zelim slusat.koliko vidim i ovdje je dosta Vas pilo sve i svasta dok niste saznali za trudnocu. E sad. Ima li koja iskustva s rivotrilom? Naravno kad saznam bih prestala i presla na normabel. Ali me interesira taj period od dok ne saznam dali bi sta moglo nastetit plodu...?
A tvoja curica nece nis osjetit. Uostalom ti si puna ljubavi, a to je najbitnije.![]()
Teice mene zanima sjećaš li se da li to da piješ AD ide u otpusno pismo? Živim u malom mjestu moram to otpusno nosit svuda prilikom prijave.
Joj, ne sjećam se ali ako ti nije jako hitno, probat ću ga pronaći pa ti javim!
Teice sta si ti pila dok nisi ostala trudna?
Ja rivotril pijem od 5-og mjeseca trudnoce e sada nisam dr.pa ti ne mogu reci ali najbolje da pitas psihijatra ili kl,farmakologa,znam da moj psihijatar ne preferira prije zavrsene organogeneze davati a znam i slucajeve gdje su cure pile citavu trudnoci i neke druge lijekove......
Aariel a sta zatrudnila pod rivotrilom?
Sta je taj ritrovil,jel zamjena za xanax? Pise lu na kutiji da je alprZolamu
Nije alprazolam - klonazepam je i antiepileptik.
Ali koristi se i kao stabilizator raspoloženja.
Pila sam ga u bolnici - pokušavali su mi njime - i svačim drugim- zamijeniti Xanax.
(Ali kod moje malenkosti to nije uspjelo; predugo sam ovisna o Xanaxu, nažalost.)
Ja htjela dati komentar,al za to ne znam. Pa mozes li teice smanjit dozu? Bar za neku minimalnu kolicinu?
svele, hvala na brizi!
Smanjila sam dozu: sad sam na 3,5-4 mg, a bilo je 5.
Pa dobro je,znaci ide na bolje. Ma pola tablete manje je uspjeh
Ja san bila na helexu skoro 4 godina. Tj prvo sam pila lorsilan. Navukla sam se na sve to kao na heroin. Rekla sam psihicki da sam od helexa postala razdrazljiva i nemirna. Dala mi je rivotril i to mi ne stvara ni ovisnost ni nis. Od normabela bi bila tupa![]()
Nego moj problem je dali dok ne ugledam plusic moze sta stetit
Cure jesu li vam bebe mirne? Moja nije ,pa se pitam nije li to jer ni ja nisam bila tokom trudnoce
Svele jesi ti sta pila u trudnoci i dok nisi saznala za trudnocu?
Da,jesam prva 2 mjjeseca ksanax,kad sam saznala smanjivala postepeno i prestala,a sama ne znam kako. Ti tek planiras trudnocu kolko sam shvatila. Sta ti je psih.rekao kakva su mu iskustva za tvoju terapiju sa ostalim pacijentkinjama u trudnoci?
Ajde ako uspiješ napiši molim te
Tražilica mira ja ti pijem zoloft od 22.tt, za cca mjesec dana cu roditi, vidjet cemo hoce li biti sve ok, nadam se da hoce.
Prije trudnoće pila sam ga 9 godina. Prestala sam par dana prije planiranog začeća (uspjelo iz prve) 20 tjedana sve je bilo super, a onda se vratilo.
Svele, a antidepresive nisi pila prije trudnoce. Ja sam imala spontani prije 2 tjedna
Prije nego sam saznala sam pila zoloft i rivotril
Moj najveci strah je da nisam imala spontani od tableta.
Nasla sam ovaj forum da se izjadam i da mi pomognete ako mozete...
pozdrav svima
Jesam 4,5 god prije trudnoce,prestala sama kad je prestal potreba za njima.Flunisan pila. Xanax nisam uspjela prestat do drugog mjeseca trudnoce.
Ne mozes ovako znat zbog cega je trudnoca izgubljena,ima mnogo mogucih razloga.
Znam da neki koji prate trudnocu privatno,ako je izvgube,dr salju plod na ispitivanje zasto se to desilo. Mojoj poznanici zbog nekog virusa bilo,nije ni znala da ima. Neki adeno virusako sam dobro zapamtila
Pijes od 0.50 ili pola?
Ici cu sad ubrzo kod psihijatrice pa cemo vidjet sta ce reci.
Ja najradije nebi taj zoloft prekidala jer bez njega nmg funkcionirat.
Dosta mi je vise tog straha..valjda ce sve biti u redu.
vidim cura nema bas na forumu..
Evo i ja se pitam gdje su svi i kako su
dita, nisam još uspjela naći to otpusno pismo.
Selili smo se prošlu godinu a muški dio ekipe je "pospremao" baš dokumente
i sl.stvari tako da bolje da pitaš ove cure koje su nedavno rodile - njima je to
sigurno negdje pri ruci a i sjećaju se što tamo piše.
Jel neka od vas probala kapi valerijane? Djeluju li sto i poslije koliko?
Ma to ti nista ne djeluje. bar meni nije
Cure ako ste tu, zamislite ovo. Bila sam kod psihijatrice i pitala sam je za zoloft u trudnoci
i ona mi je rekla da bolje ne zoloft nego recimo seroxat????
uff da sam ja mogla piti seroxat.Snovolovka je pila seroxat celu citavu trudnocu.Meni nisu dozvolili ali tako je to tu u Makedonij nema ad i sedative u trudoci.