Stranica 30 od 41 PrviPrvi ... 20282930313240 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 2037

Tema: Xanax,Prozac i sl.u trudnoci

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ali svugdje sam cula da seroxat ne u trudnoci.
    a ona meni da moze, a zoloft da ne moze??? Zbunjena
    pomoc?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj psihijatar također kaže da Seroxat nikako ne u trudnoći.

Dugo sam kod njega, svašta smo prošli i ja mu vjerujem.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Allie draga ja sam koma uzas ali raduje me to sta moj sin je super napreduje kako treba i izasao je nas prv zub presretna zbog njega sam.Kako si ti i tvoja curica svele kako si ti i tvoje bebe i teica opet nema nadam se da si dobro.
    Trazilica mira slusaj svoj psihijatar ako ti kaze da pijes pij ako ne ne izdrzices kad sam ja sve prosla a sam bila u jako gadno stanje mozete svi.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ici cu ja kod drugog psihijatra da vidim sta on kaze. Ja pijem zoloft i super mi je.
    Ne usudujem se eksperimentirat uostalom dosta sam njuskala i kazu da se zoloft i prozac najvise prepisuju i trudnoci

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

OK hvala Teice svejedno.

Tražilica mira ja sam isto oduvijek čitala i rekla mi je i moja psih da seroxat nikako u trudnoći.
    Broj jedan je Prozac, a onda Zoloft.
    Ne znam odakle si, ali i ako nisi iz Zagreba budući da imaš vremena još ja bi se na tvom mjestu svakako obratila na Rebru klinici za farmakologiji oni su ti najmjerodavniji za lijekove u trudnoći, vise nego psihijatri.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Uh ja umorna bas bas. I nervozna. Bebana dobro napreduje. Allie i kostadinka jeste li se vratile svojoj terapiji

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Iz Rijeke sam. U Ri nema?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Dita ti si na zoloftu jelda? Jel jos nesto pijes osim njega? Kad ti je termin?

HelloKitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ima li neka od vas da kombinira Zoloft i Klomifen za poticanje ovulacije?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

I ja sam umorna sa obzirom da sami so sa moj muz i nemamo pomoc od nikog ni moja majka ni njegova.Ja nisam se vratila na seroxat guram samo sa helex nije mi dobro ali nadam se na bolji dani.volim vas

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj trazilica mira prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerovatno ima i ri neki zavod za farmakologiju.
    Nisam ni ja iz zg, ali ja nisam ni stigla zvati rebro jer kad mi se odjednom vratilo dosla sam bila u takvo stanje da uopce nije bilo izbora piti ili ne, zato ti i kažem da budući da imaš još vremena zoves.
    Uvijek se po forumima vezano uz lijekove spominje Rebro kao vrhunsko. Evo ima i na Rodi jedna tema pa probaj zvati i ti taj broj, upisi u google "roda farmakolog", ne znam linkat s moba :D.
    Pijem samo zoloft, popila sam par helexa i normabela kad sam se vraćala na njega usred trudnoće jer znaš kako je kad tek počneš piti jjoš ti je gore. Da nisam prestajala mogla sam biti na 25 mg i bez helexa i normabela.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ima u Rijeci, ja sam bila, ali koliko sam shvatila baš i nemaju praksu primati pacijente, pa je bila malo iznenađena kako sam uopće došla do nje. Ali jako draga i osjećajna doktorica.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Scarlet jel mi mozes reci gdje molim te?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kostadinka,kako to da se nisi vratila svojoj terapiji?
    Svele,ja jos nisam popila ni jedan misar od kad sam rodila,ima anksioznih dana,ne kazem da necu,al borim se nekako da ne posezem za tabletom.. mada znam da bi bila puno smirenija..od danas vise ne dojim,presusilo je
    Curka je dobra,napreduje,
    O Kostadinka,tvojem bebacu su brzo izasli zubici! Cure,drzte se svim anksioznim mamama i trudnicama sa foruma saljem zagrljaje

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Scarlet jel mi mozes reci gdje molim te?
    U Riječkoj bolnici na istom katu gdje je očno, mislim da je to glavna zgrada, ona stara ne ona preko puta rodilišta nego ona ispod. Meni je na preporuku psihijatra doktorica opće prakse dala uputnicu za nju. Ona je klinički farmakolog, zove se Vera Vlahović-Palčevski. Mislim da bi te čak i primila bez uputnice jer je stvarno duša od čovjeka. Imam i broj samo ne znam dali je od njene ordinacije ili od njene tajnice.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Hvala ti puno. A jesi ti sta pila u trudnoci?

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Hvala ti puno. A jesi ti sta pila u trudnoci?
    Ja još na žalost nisam ni zatrudnila, zbog problema koje imaju svi na ovoj temi. Stalno tražim izgovore zašto baš sada nije pravo vrijeme za trudnoću. Ali planiram, pa sam zbog toga bila na savjetovanju kod nje.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

A jel trenutno pijes sta? Sta ti je rekla za tabl i trudnoci?

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Trenutno ne pijem ad, samo xanax po potrebi. Za njega mi je rekla da nije preporučljiv, ali ako stvarno bude potreba može u minimalnim dozama, ali ga izbjegavati u prvom tromjesečju, naravno kao zamjenu daju normabel koji je po meni kao i čaj od kamilice za napadaje panike. Ako se i dogodi da sam uzela koji dok još ne znam za trudnoću kaže da smatra da ne može naštetiti. Sve u svemu nitko, ali stvarno nitko ti neće reći za ovakve vrste lijekova "možeš slobodno uzimati i ne brinuti o tome", jer na kraju je na tebi ta odluka a i procjena tvoga psihijatra možeš li trudnoću iznjeti bez lijekova.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Da shvacam. Ali ja radim i nmg prestat pita zoloft jer mi stanje bude grozno
    uf neznam ni sama..

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Joj razumijem te u potpunosti. Ono što sam ja čula i čitala po forumima je da je zoloft dosta siguran lijek u trudnoći, odnosno već su imali dosta iznesenih zdravih trudnoća na tom lijeku pa koliko sam shvatila ako je baš nužno propisuju ili zoloft ili prozac. Ne znam kod kojeg si psihijatra i koliko sam pohvatala preporučio ti je seroxat umjesto zolofta? Znam da sam laik ali po onome što sam ja čula od raznih doktora je da seroxat nikako nebi trebalo uzimati u trudnoći. Probaj kod nekog drugog psihijatra tražiti mišljenje.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Al tebi je lakse bar ne pijes ad. Ma dobro bit ce sta bude.
    Moramo mislit pozitivno. Haha. Obozavam to.
    Ja sam probala bez ad to je bilo uzas. Strahovi, paraliza ma uzas.
    Najgore je to sto sam ovisna o ljekovima i to nmg nikako prihvatit.
    Nadam se da ce Bog uslisat moje molitve i da ce to sve jednom proci..

Datum pristupanja
    May 2014

Početno posljedice ?

Pozz svima. Ja nisam trudna,I uzasno se plasim neplanirane trudnoce jer vec dvije godine pijem xanax I asentru. U uputstvima,naravno,zabranjuje se konzumiranje u toku trudnoce. Ono sto mene zanima jeste da li neko zna koje posljedice ovi lijekovi,ne daj Boze,mogu imati za bebu ?

P.s.ja lijekove pijem zbog strasnih bolova u glavi,mantanja (par puta sam izgubila svijest I poslije toga nemam snage za pomjerit se). Mozda vam se cini bezazleno ali kada nesvjesno zaspete dok trepnete,kada ne mozete ravno hodati I imate probleme sa pamcenjem, pocinjem se pitati kakva bih ja bila mama I da li bi bez tableta imala strpljenja.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Amy32 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz svima. Ja nisam trudna,I uzasno se plasim neplanirane trudnoce jer vec dvije godine pijem xanax I asentru. U uputstvima,naravno,zabranjuje se konzumiranje u toku trudnoce. Ono sto mene zanima jeste da li neko zna koje posljedice ovi lijekovi,ne daj Boze,mogu imati za bebu ?

P.s.ja lijekove pijem zbog strasnih bolova u glavi,mantanja (par puta sam izgubila svijest I poslije toga nemam snage za pomjerit se). Mozda vam se cini bezazleno ali kada nesvjesno zaspete dok trepnete,kada ne mozete ravno hodati I imate probleme sa pamcenjem, pocinjem se pitati kakva bih ja bila mama I da li bi bez tableta imala strpljenja.
    A koja ti je to dijagnoza?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Depresija,hipomanija.. iako sam samo mj dana bila u fazi kada sam konstantno plakala,nisam jela I bila bez volje. (5 god mobinga..)
    Sada ponekad imam promjene raspolozenja, ali svi moguci nalazi su mi od pocetka uredni,tako da je logicno bilo,kada je dosla faza placa,da me upute neuropsihijatru..

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Amy ja znam za rizik od pojave rascijepa nepca i usne koji je povecan kod onih zena koje piju te lijekove. Drugo mi nisu htjeli rec iako sam pitala kod geneticara,a psih kaze da je teoretski tako ,a da decenijama nije zabiljezen takav slucaj. Najbolje nista ako se moze,ako mora mora

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kažu rascijep usne i nepca i neke srčane probleme, ali koliko znam kod visokih doza xanaxa i kontinuiranog uzimanja tih visokih doza. A koje su to visoke doze ne bi znala. Ma kako je meni jedan doktor rekao " nitko ti ne garantira da ćeš roditi zdravo dijete i ako ne uzimaš ništa". Čitajući po stranim forumima neke žene su uzimale doze od 2mg i više cijelu trudnoću i rodile zdrave bebice. Za asentru ne znam jer je nikada nisam pila.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Jel Dita rodila?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Iz svog iskustva govorim da se meni ponekad čini da i psihijatri i ginekolozi znaju dosta subjektivno prosuđivati o uzimanju lijekova tokom trudnoće pa i kasnijem recimo tokom dojenja... ja sam bila OK cijelu trudnoću ( liječila se od PA prije) i sad, 6 mj.nakon poroda mi se zbog nekih zdravstvenih problema pojavila anksioznost s tjeskobnim napadajima i blagom hipohondrijom... bila kod psihijatra i dala mi lijekove Cipralex 10mg i xanax 0,5mg. I sad, ona kaže da sa xanaxom ( pola doze, dakle 0,25mg) smijem dojiti ali nakon 2-3 sata a s cipralexom ne, tada sam pitala pedijatricu a ona je pak tvrdila suprotno i rekla ako bi ona imala dijete nebi dojila...onda sam nazvala Merkur rodililište i pitala njihovu neonatologinju koja mi je dala zeleno svijetlo za dojenje i oba lijeka ali da radim pauzu od 5-6 sati između 2 podoja.... želim reći da uvijek možete potražiti drugo mišljenje,čak i treće,četvrto prije nego donesete odluku...teško je živjeti u ovakvim psihološkim stanjima i smatram da je najgore kad netko daje subjektivno mišljenje a očekuje se da bude objektivan i profesionalan.,..

Moram i naglasiti da se ovo vezano uz moj slučaj dojenja i uzimanja AD primjenjuje ISKLJUČIVO na mom primjeru i da nikako ne preporučam da se ugledate u mene bez da ste se konzultirale sa svojim liječnicima...ali, za svako pitanje sam tu.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Upravo tako nanimira! To i mene strašno smeta. Ali pitanje je kome onda vjerovati od tih silnih mišljenja?! I liječnici nam onda umjesto da pomognu, ostavljaju toliki upitnik nad glavom da nas na kraju još više zbune.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja bih prvo zvala nazvala kliničku farmakologiju (netko je već spomenuo) i s tom informacijom išla svom izabranom liječniku ...možda se može dobiti informacija i preko telefona... moja ginekologica je rekla da smijem po potrebi normabel od 2mg u trudnoći a još sam i krvarila do 20tt, rodila curu u 41+3tt, 4,5kg tešku,53cm dugu i potpuno zdravu

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pozdrav cure. Bila sam kod druge psihijatrice koja mi je preporucila normabel umjesto rivotrila.
    Uglavnom 2 dana sam pila taj normabel i BOZE SACUVAJ. Nis mi nije pomoglo.
    Imala sam takve napadaje, strahove. Naravno da sam se vratila na rivotril.
    Eto moja doza je jedan zoloft i 2 rivotrila na dan. Ja mislim da to nije puno.
    A ona kaze da bolje nis...pa nemogu nis kad nemogu zivjet.
    i sta sad nikad ne zatrudnit??? Cure tuzna sam i ne znam sta bi

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Idi kod geneticara,mene ginekolog poslao jer sam pila xanax na pocetku trudnoce. Oni su stucni za to. Trazi uput i idi da ti objasni sve.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Idem u srijedu sam se narucila na farmakologiju. Pa cemo vidjet.
    ja se super osjecam sad. Uglavnom sam i shvatila problem.
    to su najčešče majke koje su posesivne ili cak pasivne. Tako je kod mene bilo. Kad si stalno ovisan o nekome ili trazis njegovo odobrenje za sve sto radis u zivotu

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sretno na farmakologiji !

I javi što su ti rekli!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Hvala. Hocu. Kako si ti Teice? Sto pijes od ljekova?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na pitanju, OK sam!

Pijem Anafranil i Xanax, a za spavanje Cerson.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nakon dugo vremena evo i mene ovdje.
    Prije nego sto istresem sav svoj jad, samo da kazem trazilici mira da sam ja prije trudnoce obavila pregled kod prof. Francetica, voditelja farmakologije na Rebru koji mi je cak savjetovao da ostanem na lijekovima od pocetka jer nelijeceni OKP (moja dijagnoza) moze imati vece posljedice nego uzimanje lijekova. Prva tri mjeseca sam ipak bila bez icega ali negdje u 17. Tjednu sam pocela piti pola najmanje doze. I dobro da jesam. Jos to nije to, ali bilo bi jos gore da sam bez lijeka. A u iducem postu cu objasniti zasto.
    Posljednje uređivanje od lavko : 03.06.2014. at 20:33

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A sada malo o meni
    Pisala sam na ovoj temi u pocetku trudnoce...sada sam u 25.tjednu. I bilo je svega, i bolnice zbog nekih bolova, i malo krvarenja, pa sam sada na mirovanju. I svaki dan je dug kao godina...
    Ne znam da li vam se desavalo da u trudnoci imate najgore hipohondrije koje mozete zamisliti, najgore strahove i od svega napravite katastrofu. Kada sam bila u bolnici, imala sam neki cudan iscjedak, bila sam uvjerena da mi curi plodna voda. Pregledali su me, testirali, sve je bilo u redu ali ja sam utuvila da mi curi plodna voda...naravno, na svakom pregledu je bilo sve u redu.
    kada sam dosla kuci, strahovi su se poceli izmjenjivati...ako ne osjetim bebu neko vrijeme, spremam se za hitnu, srecom uvijek sam je osjetila na kraju, ako mi srce prolupa, zamisljam da se neki tromb stvorio i da ce me strefit infarkt, ako me strecne u maternici, mislim da su opet kontrakcije....i tako svaki dan neka nocna mora. Kao da samo proucavam po sebi simptome...

I iako ruzno zvuci, ja jedva cekam da prodju jos tri mjeseca i da vidim svoje dijete, jer ovo je mucenje...i Boga molim da prezivim to sto mirnije, da ne bude opet bolnice, samo da prezivim.

Tesko mi je. Mozak je moj neprijatelj, a sad mi treba mir.

Jel ikome bilo ovako?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Cao lavko. Zasto kazes dobro da jesi preolovila dozu lijeka? Ja sam u trudnoci bila opustenija ,cak sam mislila da vise nikad necu morat to pit,al na zalost sve se vratilo sada poslije porodjaja

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa nisam pila nista u pocetku trudnoce, onda sam pocela s pola doze jer mi je psih.tako savjetovala, da ne idemo na punu dozu. I kazem da je i to dobro jer bih bez ikakvih lijekova bila puno gore.
    Ja sam u trudnoci tek poludila, nikad vise brige nego sad...

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma ja sam bilaa katastrof sto se tice straha da bebi sto ne budr,kad je ne osjetim kucala joj po stomaku da mi se javi. . Al anksioznost se bila smanjila. Beba u stomaku dosta spavs,probaj jok kucnut il popit cssu vode,bar s ja to radila

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma ja mogu popit bunar hladne vode, kad nece, nece. I protresem trbuh i jedem slatko. Ona se javi kad se njoj da.
    Ne muci ni mene ona neka klasicna anksioznost tipa napadaji panike. Mene muce strahovi od bolesti i losih ishoda. Sva sam usrana, da prostite na izrazu a kako imam dosta dijagnoza u trudnoci, svaka nosi sa sobom neki rizik koji ja preuvelicavam do neba.

Jesi se ti vratila na lijekove?
    Posljednje uređivanje od lavko : 04.06.2014. at 22:03

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

cure da vas pitam dali ima neka koja je pila elicea ad.dali su mi ali strah me je da pocnem da uzimam.nisam trudna porodila samo me zanima.allie svele teica kako ste

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bok, kostadinka !

Bila si kod psihijatra?

Dok sam bila u bolnici dosta žena je pilo Eliceu - nisam čula da se itko žalio na bilo kakve

nuspojave.

Čega je tebe konkretno strah?

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Meni je strah od nezeljeni dejstva koi se mogu javiti procitala sam upatstvo i zaprepastila pisalo je krvarenje vaginalno krvarenje iz nosa i sad mi se strah sto ako bas se meni nesto od to desi ja sam sama cjeli dan sa moj sin i sta ako nije mi nesto dobro kad pocnem da ih pijem

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja jos nisam bila kod geneticara. Razbolila sam se. Imala sam jedan smrtni slucaj i od tad sam koma. Stalno strahovi od smrti.
    Ja neznam dali tako vama ali ja sam dobila napadaje i strahove..uzas

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kostadinka24 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je strah od nezeljeni dejstva koi se mogu javiti procitala sam upatstvo i zaprepastila pisalo je krvarenje vaginalno krvarenje iz nosa i sad mi se strah sto ako bas se meni nesto od to desi ja sam sama cjeli dan sa moj sin i sta ako nije mi nesto dobro kad pocnem da ih pijem
    svaki lijek ima nuspojave. Obicni Andol uzrokuje krvarenje. Moze uzrokovati. Pusti sad to, farmaceuti to moraju navesti kada se desi i jedan slucaj krvarenja. Tebi je bitno da budes dobro zbog svog djeteta, ako ces imati nuspojave, sve se moze rijesiti, promijenit ce ti lijek. Najvaznije je da se stabiliziras i vjeruj doktoru ako je dobar. Ja sam pila lijek na kojem je pisalo da je jedna od nuspojava iznenadna smrt! U tom trenutku i stanju, bilo mi je toliko lose da me ni to nije zaustavilo da ga pijem.

Ja jos nisam bila kod geneticara. Razbolila sam se. Imala sam jedan smrtni slucaj i od tad sam koma. Stalno strahovi od smrti.
    Ja neznam dali tako vama ali ja sam dobila napadaje i strahove..uzas
    Ja imam strahove od bolesti. Ponekad panicne. Znam kako ti je.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Plasim se od te nus pojave samo zato sto sam sama kuci sa moj sin sta ako mi nije dobro pa on place pa ovo pa ono filmove filmove horor filmove bila bi dobar reziser

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Haha kostadinka ja imam horore u glavi da je to crtani. Da cu nesto napravit sta neznam
    da cu poludjeti i svasta bolje da ni ne pricam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •