Ma ovo bilo samo da se vidi koliko ide cijelih razreda u SI, a koliko djelomičnih
Printable View
Ma ovo bilo samo da se vidi koliko ide cijelih razreda u SI, a koliko djelomičnih
Evo našla sam konačno :-)
"- izuzeće od karantene i potrebe za PCR testiranjem asimptomatskih osoba se produljuje na devetmjeseci od dovršetka cijepljenja ili od početka bolesti"
Izvor: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploa...arantene-5.pdf
Od 15.7.2021.
To je zadnja verzija.
Mada promišljaju da to produže
Mada promišljaju da to produže
Službeno je to produženje na 9 mjeseci i bilo puno ranije krajem lipnja
A radim :lool: ne gledam tu svaki čas
Dakle NE, ostatak razreda je normalno u školi. Osim pozitivnog djeteta i ovih koji sjede okolo, preboljeli ili ne.Citiraj:
Znači kod tvoje kćeri je četvero djece u samoizolaciji, ali cijeli razred ima online nastavu? Jesam li dobro shvatila?
Evo da javim situaciju kod kceri.
OŠ, 29 ucenika, maske: u izolaciju idu samo najblizi kontakti (dijete iz klupe, te oni ispred i iza).
Ostali sutra normalno na nastavu.
Visi razredi?
Da
Dok u gimnaziji, isti uvjeti, cak i manji broj ucenika - cijeli razred u izolaciju (pitala sam sina, jedan pozitivan).
Da. Zg.
To je onda bas cudno. Pitanje je je li to pravilo neko, i ima li suvislog razloga, ili je jedne dopao strozi epidemiolog.
Ja ne ocekujem nikoga u samoizolaciji jer ne vjerujem da ce se ovdje djeca testirati,osim ako nisu bas bolesna, To je moj dojam o prevladavajucem stavu u mikro okolini.
Došao je level pro za još jednu skupinu ljudi.
Svi popisivači moraju imati covid potvrdu.
Ili ne mogu raditi i zaraditi. Testiranje svakih 48 sati, ako nisu preboljeli ili nisu cijepljeni.
Tako da, to je to. Nikad ne znate kada će tko biti obuhvaćen prinudom: ili covid potvrda ili gladuj.
Ne znam da li će test morati raditi zoomom :oklagija: ili u ambulanti.
Vjerojatno će doći dan kad će se i mokraća i stolica uzimati pred kamerom i bit će nam normalno da strukture nemaju povjerenja u ljude, kao što je u USA normalno da ne vjeruju da si štapić stavio u vlastiti nos, ako ga ne staviš dok te gledaju.
U svakom slučaju, ne piše nam se dobro. Nikome i nigdje.
Zašto je to nepovjerenje eskaliralo tako brzo i u takvim razmjerama?
Hahahaha
Vidim
Koja smijurija. O tome nije bilo govora kod prijave niti pocetkom rujna na edukaciji .
Mislim, meni svejedno. Moj sin je popisivac i cijepljen prije nego se prijavio. Ne bih ni htjela da necijepljen ide po tudim kucama.
Ne vidim u čemu je problem.
Normalno je u današnje vrijeme da se traži kovid potvrda, pogotovo zato jer popisivači ulaze ljudima u domove i lako mogu prenositi zarazu.
Ne može se ni na operaciju/hospitalizaciju bez negativnog testa ili kovid potvrde i to je ok.
Priča mi kći, koja trebutno volontira u jednoj bolnici na odjelu abdominalne kirurgije, kako je jučer došla jedna gospođa na zakazanu operaciju bez negativnog testa i bez potvrde o cijepljenju. Njeno objašnjenje je bilo kako je ona kršćanka i to se protivi njenim načelima. Kad joj je osoblje objasnilo da ne može na operaciju bez toga, otišla je. Dakle, nema operacije bez toga i to je sasvim u redu. Gospođa ima neka svoja načela, što je njeno pravo i isto je u redu, ali ne može biti operirana.
Ili ili. Nema treće opcije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni je bilo mjesecima nevjerojatno da to nisu odmah trazili. Da bar malo smanje mogućnost da neki popisivanje onako serijski zarazi bog zna koliko kućanstava koje će popisivati, od kojih su sigurno neka staračka. Iako naravno, tu je i perspektiva da su se ti svi ljudi koje će potpisati odavno mogli cijepiti da su htjeli.
No bilo je očekivano prije ili kasnije da ce se sve više toga uvjetovati potvrdom.
Crtica iz razreda mog petaša: u ponedjeljak se učenik žali na glavobolju, nastavnica mu kaže da skine masku, da mu je to od maske. Učenik tijekom dana ode kući, bolestan, jučer potvrđen Covid. Epidemiolog zove razrednicu i pita nose li u razredu maske i ona kaže da nose i laže da nosi i ona (sin mi kaže da ne nosi nikad pa nije ni u ponedjeljak).
Dakle, da ponovim jer sam ljuta: najprije je djetetu sa simptomima rekla da skine maske u prepunoj učionici, a onda lagala epidemiologu.
Kriterij za slanje cijelog razreda u samo izolaciju je da ne nose maske i da ima više od jednog potvrđenog slučaja. U njih je samo jedan slučaj i nose maske pa su normalno u školi.
No, zasto se od cijepljenih ne trazi takodjer test? Ocito i cijepljeni sire zarazu, i ocito mogu biti asimptotski zarazeni kao i necijepljeni popisivac (pretpostavimo da taj necijepljeni nece ici popisivat kad kaslje i osjeca se lose). Sto kazu istrazivanja, zna li tko, u kojem postotku su cijepljeni manje podlozni zarazi nakon, recimo, 2 mjeseca od cijepljenja? Ako je cilj, ocuvanje zdravlja gradjana, onda mi se cini da bi se svi trebali testirati. Ako je cilj nagraditi cijepljenje, to je druga stvar.
https://uwaterloo.ca/news/media/stud...-curb-covid-19
Evo u ovoj se npr. komentira da su ove obicne maske samo oko 10 posto ucinkovite, plus dio s prozracivanjem. Valjda je u clanku i link na originalni clanak.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8072811/
Jedna pregledna studija o nuspojavama nosenja maski.
Ovo smo mi baš jučer komentirali, oko testiranja pred vjenčanje.
Jer moj kolega i njegova obitelj, u Austriji, svi odrasli cijepljeni, testiraju se kućnim testovima svako 3 dana. Nisam iskreno uopće pratila je li to kod njih propisano, kao kod Slovenaca svako dva dana, ili su to oni sami odlučili. I tako žena otkrije da je pozitivna, dakle 10 dana ona u samoizolaciji u sobi, muž i djeca u SI, dakle sve kao prošle godine!
Kako je moja glava i dalje u stilu: ja sam se cijepila dakle za mene je problem nestao, emotivna mi je reakcija bila kao kod Liline prijateljice: a paranojeee
Jesu li se razbolili?
S obzirom da se ne mozemo otarasiti tog Zooma, probat cu jos jednom, jednostavnim hrvatskim jezikom objasniti o cemu je rijec.
Na Zoomu se obavlja telehealth pregled/susret s medicinskim osobljem gdje se obavlja PCR test koji sluzi kao sluzbena potvrda za raznorazne svrhe.
U ordinaciji se obavlja PCR test, ponekad antigen, koji obavlja medicinsko osoblje.
Kod kuce guras stapic u nos ili pljujes u kutijicu i radis kucni antigen test s kojim, najcesce, mozes lajati na mjesecinu i prodavati muda pod bubrege jer se prakticki nigdje ne prihvaca kao dokaz ama bas nicega. Zadovoljava znatizelju, recimo, jer je poprilicno tocan pa mozes odluciti hoces li otici na PCR ili ces sretno zivjeti s odgovorom s kucnog antigena.
ako si mene pitala, ne, nisu. Ona ne bi uopće to skužila da nije bilo tog testa (mislim da nije imala ni sumnjivi kontakt prijavljen). Ali su 10 dana svi kući
Jadranka, vjerojatno si u pravu, kažem meni to zvuči kao paranoja zbog nekog vjerovanja koje sam stvorila o tome što to znači što sam cijepljena, a koje je, sada vidim, bilo pogrešno
Ne kuzim? Vec godinu i pol se stalno priča da se ne moze 100% spriječiti ali da se može bar pokušati. Cijepljeni popisivac ima manju šansu biti zarazen od necijepljenog. I necijepljeni ima manju šansu bit zarazen ako je pred dva dana bio negativan na testu. Ako imamo par tisuća popisivaca ovo se na kraju u igri velikih brojeva itekako osjeti. Zato sam i napisala da je smisao da se smanji sansa, ne da se eliminira.