Točno. Moja kćer od danas. Ostalih četvero sretnika koji sjede oko zaraženog učenika nažalost su završili u pravoj samoizolaciji. Ostatak razreda ne. Dugo su išli u školu.Imaju online nastavu ali ne moraju biti u izolaciji.
Točno. Moja kćer od danas. Ostalih četvero sretnika koji sjede oko zaraženog učenika nažalost su završili u pravoj samoizolaciji. Ostatak razreda ne. Dugo su išli u školu.Imaju online nastavu ali ne moraju biti u izolaciji.
Znači kod tvoje kćeri je četvero djece u samoizolaciji, ali cijeli razred ima online nastavu? Jesam li dobro shvatila?
A zbog cega je nastava online, ako ne moraju biti u izolaciji (odnosno samo cetvoro + nulti pozitivan ne smiju u skolu)?
Ja sam, priznajem, totalno bez povjerenja u ljude. Nazovimo to profesionalnom deformacijom. Ili što bi Ameri rekli, I'm jaded.
Kad se nagledaš koječega na dnevnoj bazi, npr. da različite osobe dolaze s istom zdravstvenom iskaznicom i pokušavaju ostvariti zdr.zaštitu, dižu frku kad ih se ulovi u laži, gledaš ljude koji se prave da imaju malignu bolest kako bi prije došli na red... Ono, čist se šokiram kad netko ide redovnim kanalima i sve po ps-u. Al me zato broj poznanika koji su s ponosom izjavili kako su se snašli za nabavljanje lažne covid potvrde uopće nije šokirao.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Krivo ste me shvatili: u skoli kod mojeg SVI moraju u samoizolaciju, osim cijepljenih (takvih je dvoje u razredu) i njih par preboljelih. Znaci cca 20 djece je u izolaciji, ne samo oni koji sjede oko pozitivnog.
Ono sam tanji_b odgovorila na pitanje o cijepljenima učenicima.
Očito je razlika od škole do škole (kod Barbie je onako kako su govorili u preporukama).
Posljednje uređivanje od buba klara : 15.09.2021. at 09:47
Ok, ovo mi je korisno znati jer očekujem sličan scenarij u nekom trenutku i kod svojeg sina.
Doduše, njegov razred je nekim čudom cijele prošle godine izbjegao sve samoizolacije, ali svjesna sam da je mala šansa da se to iskustvo ponovi i ove godine. Razlika je utoliko što je moj sad cijepljen (kao i još neki u razredu).
Kod nas u jednom vrtiću djeca u SI jer je pozitivna teta cijepljena s 2 doze...
Evo i ova kombinacija: 13 djece u razredu u samoizolaciji, 8 u školi na nastavi (oni su preboljeli), nema zooma, nego oni kući imaju plan ploče i zadatke na MS Teams.
A propos totalnog nepovj u ljude, ja ne mogu vjerovat sto citam. Ni javne wc-e nismo cistili dok nisu osvanuli oni popisi, pojaseve nismo koristili dok policija ne radi bu (sjecam se kako je moj tata, kao da je to neki galantni poklon, zeni nekok strankinji govorio da se kod nas ne mora vezivati, ono..vid nas, mogu, mama i bez ruku). Mi smo kulturloski the regija snalazenja, a sokira nas kad nesto funkcionira, npr sustav za izdavanje covid potvrda. Of kors, sreca je bila kratkog vijeka, jer je lauc bio vec korak ispred i navodno ispregovarao da se te 'fasisticke' potvrde ne koriste pa sad imamo lijepe papirceke u novcanicima. Ono...bas smo mi kultura za primjer povjerenja.
Posljednje uređivanje od ina33 : 15.09.2021. at 10:18
kod moje kćeri razred ovaj tjedan online (ali ne moraju biti u samoizolaciji)
učenik s čijim su razredom bili na maturalcu pozitivan pa su ih stavili preventivno online
Budem ga pitala detaljnije.
Ono što mi je jučer ispričao je konkretno za razred do njegovog, gdje je navodno samo jedan pozitivan. Ali se u razgovoru s epidemiologom utvrdilo da ipak svi moraju u izolaciju.
To nam je i razrednica rekla na roditeljskom (da prema prepurouci idu najbliži kontakti, ali da zadnju riječ daje epidemiolog nadležan za njihovu školu).
Već vidim da će to bit ko i lani... Dva epidemiologa, dva mišljenja.
Evo dok ovo tipkam, stiže mail razrednice od mladje kćeri... Kaže da je jedno dijete iz razreda pozitivno, da su svi pušteni doma, i da čekaju uputu epidemiologa moraju li svi u izolaciju ili samo najbliži kontakti...![]()
Iz svega što čujem, sve više i više klinaca je pozitivno i u SI. Prošle godine nisam znala za toliko odjednom
A i kažu danas smo preko 1800 slučajeva, bit će strm rast, vidjet ćemo do kad
Zna li netko koliko traje period izuzeća od izolacije za preboljele?
Znam da je ranije bilo 6 mjeseci, ali se u medjuvremenu nešto govorilo o tome da se produljuje na 8? Nisam popratila.
Mojima još traje ovih 6, ali zanimaju me nova pravila...
Malo sam googlala
Samoizolacija je ponovno s deset produljena na četrnaest dana. Četrnaest dana računa se od posljednjeg kontakta s oboljelim.
U samoizolaciju ne trebaju oni koji su u posljednjih devet mjeseci preboljeli covid i to mogu dokazati laboratorijskim nalazom. Ove tri kategorije produžit će se i u covid potvrdama. Do sada su vrijedile sedam mjeseci za cijepljene, šest za preboljele
izvor članak
https://hr.n1info.com/vijesti/uveden...e-promijenilo/
A na hzjz nalazim samo staro
Posljednje uređivanje od Vrci : 15.09.2021. at 11:06
Mislim da.je Beroš jučer spomenu godinu dana
Ali to nigdje nema službeno.
ja sam na hzjz našla 6 mjeseci informaciju, ili krivo gledam
ZG županija -
Mjera samoizolacije je izrečena za 11 cijelih razrednih odjela i dio učenika 6 razredna odjela.
Da, ja isto ne nalazim ništa novog. I dalje na službenim stranicama stoji 6 mj za preboljele.
Aha, sori, nisam tražila službeno. Je li već produživano za cijepljene a za preboljele ne?
To sam sve samo načula tijekom ljeta, tad nisam pratila ni vijesti... Sad nalazim samo po portalima ali na HZJZ nema nikakve nove info.
Ma ovo bilo samo da se vidi koliko ide cijelih razreda u SI, a koliko djelomičnih
Evo našla sam konačno
"- izuzeće od karantene i potrebe za PCR testiranjem asimptomatskih osoba se produljuje na devetmjeseci od dovršetka cijepljenja ili od početka bolesti"
Izvor: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploa...arantene-5.pdf
Od 15.7.2021.
To je zadnja verzija.
Mada promišljaju da to produže
Službeno je to produženje na 9 mjeseci i bilo puno ranije krajem lipnja
Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.09.2021. at 12:55
A radimne gledam tu svaki čas
Dakle NE, ostatak razreda je normalno u školi. Osim pozitivnog djeteta i ovih koji sjede okolo, preboljeli ili ne.Znači kod tvoje kćeri je četvero djece u samoizolaciji, ali cijeli razred ima online nastavu? Jesam li dobro shvatila?
Evo da javim situaciju kod kceri.
OŠ, 29 ucenika, maske: u izolaciju idu samo najblizi kontakti (dijete iz klupe, te oni ispred i iza).
Ostali sutra normalno na nastavu.
Da
Dok u gimnaziji, isti uvjeti, cak i manji broj ucenika - cijeli razred u izolaciju (pitala sam sina, jedan pozitivan).
Da. Zg.
To je onda bas cudno. Pitanje je je li to pravilo neko, i ima li suvislog razloga, ili je jedne dopao strozi epidemiolog.
Posljednje uređivanje od Jadranka : 15.09.2021. at 22:31
Ja ne ocekujem nikoga u samoizolaciji jer ne vjerujem da ce se ovdje djeca testirati,osim ako nisu bas bolesna, To je moj dojam o prevladavajucem stavu u mikro okolini.
Došao je level pro za još jednu skupinu ljudi.
Svi popisivači moraju imati covid potvrdu.
Ili ne mogu raditi i zaraditi. Testiranje svakih 48 sati, ako nisu preboljeli ili nisu cijepljeni.
Tako da, to je to. Nikad ne znate kada će tko biti obuhvaćen prinudom: ili covid potvrda ili gladuj.
Ne znam da li će test morati raditi zoomomili u ambulanti.
Vjerojatno će doći dan kad će se i mokraća i stolica uzimati pred kamerom i bit će nam normalno da strukture nemaju povjerenja u ljude, kao što je u USA normalno da ne vjeruju da si štapić stavio u vlastiti nos, ako ga ne staviš dok te gledaju.
U svakom slučaju, ne piše nam se dobro. Nikome i nigdje.
Zašto je to nepovjerenje eskaliralo tako brzo i u takvim razmjerama?
Hahahaha
Vidim
Koja smijurija. O tome nije bilo govora kod prijave niti pocetkom rujna na edukaciji .
Mislim, meni svejedno. Moj sin je popisivac i cijepljen prije nego se prijavio. Ne bih ni htjela da necijepljen ide po tudim kucama.
Ne vidim u čemu je problem.
Normalno je u današnje vrijeme da se traži kovid potvrda, pogotovo zato jer popisivači ulaze ljudima u domove i lako mogu prenositi zarazu.
Ne može se ni na operaciju/hospitalizaciju bez negativnog testa ili kovid potvrde i to je ok.
Priča mi kći, koja trebutno volontira u jednoj bolnici na odjelu abdominalne kirurgije, kako je jučer došla jedna gospođa na zakazanu operaciju bez negativnog testa i bez potvrde o cijepljenju. Njeno objašnjenje je bilo kako je ona kršćanka i to se protivi njenim načelima. Kad joj je osoblje objasnilo da ne može na operaciju bez toga, otišla je. Dakle, nema operacije bez toga i to je sasvim u redu. Gospođa ima neka svoja načela, što je njeno pravo i isto je u redu, ali ne može biti operirana.
Ili ili. Nema treće opcije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni je bilo mjesecima nevjerojatno da to nisu odmah trazili. Da bar malo smanje mogućnost da neki popisivanje onako serijski zarazi bog zna koliko kućanstava koje će popisivati, od kojih su sigurno neka staračka. Iako naravno, tu je i perspektiva da su se ti svi ljudi koje će potpisati odavno mogli cijepiti da su htjeli.
No bilo je očekivano prije ili kasnije da ce se sve više toga uvjetovati potvrdom.