Stranica 303 od 383 PrviPrvi ... 203253293301302303304305313353 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,101 do 15,150 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Visi razredi?
    kod nećaka zbog 2-3 svi u samoizolaciji zg

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kod nećaka zbog 2-3 svi u samoizolaciji zg
    Pa naravno da jesu, cim ima par slučajeva svi idu u SI. Jer se očito proširila po razredu. Ovih par ucenika vrijedi samo ako je jedan slučaj u razredu, iako u nižim razredima gdje se ne nose maske pretpostavljam stave cijeli razred u SI
    Posljednje uređivanje od sillyme : 16.09.2021. at 07:42

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Crtica iz razreda mog petaša: u ponedjeljak se učenik žali na glavobolju, nastavnica mu kaže da skine masku, da mu je to od maske. Učenik tijekom dana ode kući, bolestan, jučer potvrđen Covid. Epidemiolog zove razrednicu i pita nose li u razredu maske i ona kaže da nose i laže da nosi i ona (sin mi kaže da ne nosi nikad pa nije ni u ponedjeljak).

Dakle, da ponovim jer sam ljuta: najprije je djetetu sa simptomima rekla da skine maske u prepunoj učionici, a onda lagala epidemiologu.

Kriterij za slanje cijelog razreda u samo izolaciju je da ne nose maske i da ima više od jednog potvrđenog slučaja. U njih je samo jedan slučaj i nose maske pa su normalno u školi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je bilo mjesecima nevjerojatno da to nisu odmah trazili. Da bar malo smanje mogućnost da neki popisivanje onako serijski zarazi bog zna koliko kućanstava koje će popisivati, od kojih su sigurno neka staračka. Iako naravno, tu je i perspektiva da su se ti svi ljudi koje će potpisati odavno mogli cijepiti da su htjeli.

No bilo je očekivano prije ili kasnije da ce se sve više toga uvjetovati potvrdom.
    No, zasto se od cijepljenih ne trazi takodjer test? Ocito i cijepljeni sire zarazu, i ocito mogu biti asimptotski zarazeni kao i necijepljeni popisivac (pretpostavimo da taj necijepljeni nece ici popisivat kad kaslje i osjeca se lose). Sto kazu istrazivanja, zna li tko, u kojem postotku su cijepljeni manje podlozni zarazi nakon, recimo, 2 mjeseca od cijepljenja? Ako je cilj, ocuvanje zdravlja gradjana, onda mi se cini da bi se svi trebali testirati. Ako je cilj nagraditi cijepljenje, to je druga stvar.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Crtica iz razreda mog petaša: u ponedjeljak se učenik žali na glavobolju, nastavnica mu kaže da skine masku, da mu je to od maske. Učenik tijekom dana ode kući, bolestan, jučer potvrđen Covid. Epidemiolog zove razrednicu i pita nose li u razredu maske i ona kaže da nose i laže da nosi i ona (sin mi kaže da ne nosi nikad pa nije ni u ponedjeljak).

Dakle, da ponovim jer sam ljuta: najprije je djetetu sa simptomima rekla da skine maske u prepunoj učionici, a onda lagala epidemiologu.

Kriterij za slanje cijelog razreda u samo izolaciju je da ne nose maske i da ima više od jednog potvrđenog slučaja. U njih je samo jedan slučaj i nose maske pa su normalno u školi.
    Kako znas sto je razrednica rekla epidemiologu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nadsm se da nije iz stem predmeta. Koja..a sta rec. Nije jedina koja vjeruje da su glavobolje zbog maski. U sloveniki su lijepi prosvjedi anticepilaca.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Nadsm se da nije iz stem predmeta. Koja..a sta rec. Nije jedina koja vjeruje da su glavobolje zbog maski. U sloveniki su lijepi prosvjedi anticepilaca.
    Al vidis, ima sve vise ozbiljnih istrazivanja koja ukazuku na svakakve posljedice nosenja maski, ukljucivo glavobolju. I da su maske jednako ili manje ucinkovite kod suzbijanja koronavirusa kao i prozravcivanje. Ako nadjem link na koje, posaljem.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Kako znas sto je razrednica rekla epidemiologu?
    Sama je ispričala.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

https://uwaterloo.ca/news/media/stud...-curb-covid-19

Evo u ovoj se npr. komentira da su ove obicne maske samo oko 10 posto ucinkovite, plus dio s prozracivanjem. Valjda je u clanku i link na originalni clanak.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 16.09.2021. at 08:30

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sama je ispričala.
    Ma krasno! Znaci prica okolo (i djeci?) da laze sluzbenim licima...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8072811/

Jedna pregledna studija o nuspojavama nosenja maski.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

No, zasto se od cijepljenih ne trazi takodjer test? Ocito i cijepljeni sire zarazu, i ocito mogu biti asimptotski zarazeni kao i necijepljeni popisivac (pretpostavimo da taj necijepljeni nece ici popisivat kad kaslje i osjeca se lose). Sto kazu istrazivanja, zna li tko, u kojem postotku su cijepljeni manje podlozni zarazi nakon, recimo, 2 mjeseca od cijepljenja? Ako je cilj, ocuvanje zdravlja gradjana, onda mi se cini da bi se svi trebali testirati. Ako je cilj nagraditi cijepljenje, to je druga stvar.
    Ovo smo mi baš jučer komentirali, oko testiranja pred vjenčanje.
    Jer moj kolega i njegova obitelj, u Austriji, svi odrasli cijepljeni, testiraju se kućnim testovima svako 3 dana. Nisam iskreno uopće pratila je li to kod njih propisano, kao kod Slovenaca svako dva dana, ili su to oni sami odlučili. I tako žena otkrije da je pozitivna, dakle 10 dana ona u samoizolaciji u sobi, muž i djeca u SI, dakle sve kao prošle godine!
    Kako je moja glava i dalje u stilu: ja sam se cijepila dakle za mene je problem nestao, emotivna mi je reakcija bila kao kod Liline prijateljice: a paranojeee

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesu li se razbolili?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ma krasno! Znaci prica okolo (i djeci?) da laze sluzbenim licima...
    A pretpostavljam da je to slično onom što je tang pisala - ne osjeća sram jer je prevarila nevaljani sustav

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo smo mi baš jučer komentirali, oko testiranja pred vjenčanje.
    Jer moj kolega i njegova obitelj, u Austriji, svi odrasli cijepljeni, testiraju se kućnim testovima svako 3 dana. Nisam iskreno uopće pratila je li to kod njih propisano, kao kod Slovenaca svako dva dana, ili su to oni sami odlučili. I tako žena otkrije da je pozitivna, dakle 10 dana ona u samoizolaciji u sobi, muž i djeca u SI, dakle sve kao prošle godine!
    Kako je moja glava i dalje u stilu: ja sam se cijepila dakle za mene je problem nestao, emotivna mi je reakcija bila kao kod Liline prijateljice: a paranojeee
    A ja to ne bih nazvala paranojom vec razumnim ponasanjem, i, ako su ti kucno testovi dovoljno pouzdani, potencijalno vrlo efikasnom mjerom kontrole bolesti. Al bez zoom nadgledanja kako tko provodi testove.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S obzirom da se ne mozemo otarasiti tog Zooma, probat cu jos jednom, jednostavnim hrvatskim jezikom objasniti o cemu je rijec.

Na Zoomu se obavlja telehealth pregled/susret s medicinskim osobljem gdje se obavlja PCR test koji sluzi kao sluzbena potvrda za raznorazne svrhe.

U ordinaciji se obavlja PCR test, ponekad antigen, koji obavlja medicinsko osoblje.

Kod kuce guras stapic u nos ili pljujes u kutijicu i radis kucni antigen test s kojim, najcesce, mozes lajati na mjesecinu i prodavati muda pod bubrege jer se prakticki nigdje ne prihvaca kao dokaz ama bas nicega. Zadovoljava znatizelju, recimo, jer je poprilicno tocan pa mozes odluciti hoces li otici na PCR ili ces sretno zivjeti s odgovorom s kucnog antigena.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu li se razbolili?
    ako si mene pitala, ne, nisu. Ona ne bi uopće to skužila da nije bilo tog testa (mislim da nije imala ni sumnjivi kontakt prijavljen). Ali su 10 dana svi kući

Jadranka, vjerojatno si u pravu, kažem meni to zvuči kao paranoja zbog nekog vjerovanja koje sam stvorila o tome što to znači što sam cijepljena, a koje je, sada vidim, bilo pogrešno

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

No, zasto se od cijepljenih ne trazi takodjer test? Ocito i cijepljeni sire zarazu, i ocito mogu biti asimptotski zarazeni kao i necijepljeni popisivac .
    Ne kuzim? Vec godinu i pol se stalno priča da se ne moze 100% spriječiti ali da se može bar pokušati. Cijepljeni popisivac ima manju šansu biti zarazen od necijepljenog. I necijepljeni ima manju šansu bit zarazen ako je pred dva dana bio negativan na testu. Ako imamo par tisuća popisivaca ovo se na kraju u igri velikih brojeva itekako osjeti. Zato sam i napisala da je smisao da se smanji sansa, ne da se eliminira.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ako si mene pitala, ne, nisu. Ona ne bi uopće to skužila da nije bilo tog testa (mislim da nije imala ni sumnjivi kontakt prijavljen). Ali su 10 dana svi kući

Jadranka, vjerojatno si u pravu, kažem meni to zvuči kao paranoja zbog nekog vjerovanja koje sam stvorila o tome što to znači što sam cijepljena, a koje je, sada vidim, bilo pogrešno
    Pa čuj, ako se nisu razbolili, onda problem za njih i jest poprilično nestao.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa to ovisi o tome što sve smatraš problemom, ako ćeš opet morati u samoizolaciju kao kontakt, to ti nekad stvara problem

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A zašto se oni testiraju svaka 3 dana?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne kuzim? Vec godinu i pol se stalno priča da se ne moze 100% spriječiti ali da se može bar pokušati. Cijepljeni popisivac ima manju šansu biti zarazen od necijepljenog. I necijepljeni ima manju šansu bit zarazen ako je pred dva dana bio negativan na testu. Ako imamo par tisuća popisivaca ovo se na kraju u igri velikih brojeva itekako osjeti. Zato sam i napisala da je smisao da se smanji sansa, ne da se eliminira.
    Ključno pitanje je, kolika je ta manja šansa za cijepljenog popisivača? Čini se da je veća nego se u početku činilo. No, možda si u pravu i dovoljno je mala pa će broj asimptomatskih cijepljenih popisivača biti zanemarivo mal. Po ovome što piše Tang, u nekim zemljama se ipak testiraju i cijepljeni. A, ako je netko pred dva dana bio negativan na testu (cijepljen ili necijepljen), pretpostavlja se, da, ako i je zaražen u trenutku popisivanja, da je ta zaraza toliko mala, da neće zaraziti nikoga. No, tko je odgovoran, ako te zarazi cijepljeni popisivač kojeg si bio prisiljen pustiti u kuću (pretpostavimo da se dobar dio populacije ipak neće, ne može i ne zna popisati on-line).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Je, al mogu jednako zaraziti svoje starije članove obitelji, ili neke s zdravstvenim problemima - kojima ni cijepivo neće pomoći. Neki dan je vijest bila 14 umrlih, od toga troje cijepljenih (mislim da kad kažu cijepljeni, misle na potpuno cijepljene) - tako da.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne znam da je jednako.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

To je onda bas cudno. Pitanje je je li to pravilo neko, i ima li suvislog razloga, ili je jedne dopao strozi epidemiolog.
    Rečeno nam je na roditeljskom da to ovisi na kraju o procjeni epidemiologa. Dakle, isti su uvjeti bili i kod kćeri i u školi od sina, čak je kod njega manje djece, ali epidemiolog zadužen za njihovu školu je procijenio da ide cijeli razred u izolaciju radi jednog pozitivnog. I jedni i drugi se druže izvan škole, pod odmorom itd.

Očito kako koji epidemiolog tumači.

A o tumačenju epidemiologa ovisi i kako će izgledati izolacija, jer nekad je to "ni smeće ne smijete iznijeti, stavljajte ga na balkon", a kod drugog je "pa možete vani, samo bez druženja".
    Sve skupa...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8072811/

Jedna pregledna studija o nuspojavama nosenja maski.
    Nije me bas uvjerila ova studija. Osim sto su rezultati jedva signifikantni (p<0.045), ovo kazu u zakljucku:

Wearing masks does not consistently cause clinical deviations from the norm of physiological parameters, but according to the scientific literature, a long-term pathological consequence with clinical relevance is to be expected owing to a longer-lasting effect with a subliminal impact and significant shift in the pathological direction.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je bilo mjesecima nevjerojatno da to nisu odmah trazili. Da bar malo smanje mogućnost da neki popisivanje onako serijski zarazi bog zna koliko kućanstava koje će popisivati, od kojih su sigurno neka staračka. Iako naravno, tu je i perspektiva da su se ti svi ljudi koje će potpisati odavno mogli cijepiti da su htjeli.

No bilo je očekivano prije ili kasnije da ce se sve više toga uvjetovati potvrdom.
    Meni je isto bilo nevjerojatno da nisu odmah trazili.
    Zato i kazem da je smijurija da su to stavili kao obavezu u zadnji tren.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Nije me bas uvjerila ova studija. Osim sto su rezultati jedva signifikantni (p<0.045), ovo kazu u zakljucku:

Wearing masks does not consistently cause clinical deviations from the norm of physiological parameters, but according to the scientific literature, a long-term pathological consequence with clinical relevance is to be expected owing to a longer-lasting effect with a subliminal impact and significant shift in the pathological direction.
    Pa nije ovo studija, ovo je pregled raznih studija. Od kojih neke imaju signifikantnije, a neke manje signifikantne rezultate. A p<0.045 je u mojoj znanosti poprilična signifikantnost - ono to je blizu značajnosti trendova porasta razine mora, porasta temperature i sl (u nekim dijelovima svijeta).

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa nije ovo studija, ovo je pregled raznih studija. Od kojih neke imaju signifikantnije, a neke manje signifikantne rezultate. A p<0.045 je u mojoj znanosti poprilična signifikantnost - ono to je blizu značajnosti trendova porasta razine mora, porasta temperature i sl (u nekim dijelovima svijeta).
    Pa ti si je nazvala preglednom studijom, pogledaj svoj post gore, pa mi nije jasno zasto sad mene ispravljas kad ponavljam tvoje rijeci.

Buduci da su stete od covida puno konkluzivnije utvrdjene od stete od maski u ovoj “preglednoj studiji”, mogu komentirati da me nije bas uvjerila o promijenjenom benefit cost omjeru.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A koliko sam shvatila, znacaj od 0.045 je bas za njihovu analizu, a ne za pojedine prikazane studije

Despite the differences between the primary studies, we were able to demonstrate a statistically significant correlation in the quantitative analysis between the negative side effects of blood-oxygen depletion and fatigue in mask wearers with p = 0.0454.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ti si je nazvala preglednom studijom, pogledaj svoj post gore, pa mi nije jasno zasto sad mene ispravljas kad ponavljam tvoje rijeci.

Buduci da su stete od covida puno konkluzivnije utvrdjene od stete od maski u ovoj “preglednoj studiji”, mogu komentirati da me nije bas uvjerila o promijenjenom benefit cost omjeru.
    Pa pregledna studija je upravo pregled vise studija.

Nije mi ni bila ni namjera reci da je cost benefit promijenjen nego da svakako postoje i negativne posljedice i nuspojave i da glava zaista moze boljeti od maske.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo baš sam gledala

Jučer RTL danas kaže imamo 2000 zaraženih učenika.
    U Zg županiji od subote do danas u samoizolaciji 23 cijela razreda i 44 djelomična razreda.

Zvuči mi puno, očito su djeca il pogođenija ili ih više testiraju pa se otkrije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ima li smisla ići se cijepiti,ako je netko iz vaše okolice šmrkav ili možda i u eventualnoj samoizolaciji

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ima li smisla ići se cijepiti,ako je netko iz vaše okolice šmrkav ili možda i u eventualnoj samoizolaciji
    Pa ako osoba koja se cijepi nije smrkava i nije u samoizolaciji zasto se ne bi cijepila?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Budući da se prva antitijela razvijaju u 14 tjedana od prve doze, cijepljenje da bi se zaštitio od korone ako je točno ta osoba iz okolice pozitivna nema smisla

Tj.nema smisla za tu zarazu sad, ima za dalje jel
    Posljednje uređivanje od Vrci : 17.09.2021. at 12:43

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Službena informacija kaže ovako:
    Osobe koje su u karanteni kao bliski kontakti oboljelih mogu se cijepiti ako nemaju simptome bolesti, ali nije preporučljivo ih pozivati na cijepljenje radi izbjegavanja stvaranja bliskih kontakata, da ne bi nekoga zarazile.

Kompletan tekst dostupan je ovdje: https://www.koronavirus.hr/sto-moram...vid-19-884/884

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da smatram da sam možda zaražena ja se ne bih išla cijepit - ne zvuči mi mudro (ali to je samo moj osjećaj) istovremeno se i cijepiti i imati nuspojave toga i zaraziti se. A da se ta osoba testira onim brzim testom iz apoteke pa na temelju toga odluči?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da smatram da sam možda zaražena ja se ne bih išla cijepit - ne zvuči mi mudro (ali to je samo moj osjećaj) istovremeno se i cijepiti i imati nuspojave toga i zaraziti se. A da se ta osoba testira onim brzim testom iz apoteke pa na temelju toga odluči?
    Ja sam shvatila da pita za neku osobu kojoj su drugi ( oko njega smrkavi) i u samoizolaciji. Ne osoba sama.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da pitanje je slučaja koji je sirius komentirala

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam shvatila da pita za neku osobu kojoj su drugi ( oko njega smrkavi) i u samoizolaciji. Ne osoba sama.
    Shvatila sam - ali pretpostavljam da je jedini razlog da se ne cijepi to što misli da je možda sama zaražena ili će se zaraziti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam se cijepila šmrkava ( potvrdeno negativna na covid), a i stalno sam u nekakvom kontaktu s nekim tko zavrsi u izolaciji , tako da na to uopce ne bih obracala paznju.
    Posljednje uređivanje od sirius : 17.09.2021. at 15:08

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Stize i novo priloteinsko cjepivo, sad cemo stvarno imat izbora, ko hoce adenovirusno, ko mnra, ko proteinsko:

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20210917

A propos cijepljenja pod sumnjom covida, mozda ne cisto da se ne miksa s ljudima? Mi vec imamo detltu u razredu, dobro ona skace, prosle god smo se super drzali.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20210918

Koga zanima, paralelno s fest. slobode ide sad u zg Back Together, medical communication summit, zanimljive poruke i govornici - beck, berecki, kaic, music milanovic, djikic, ravnatelj kb dubrava, ravnateljica pol. helena, psiholozi i psihoterapeuti, ljudi iz svijeta tehnolpgija. Islo je danas, ide i sutra i moze se pratit preko youtubea, od 16 h.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi cekamo info sutra s testiranja i mala mi ide u SI. Dijete ima simptome,a roditelj dobio u subotu pozitivan test

I cak nam nalozeno da braca/sestre nasih moraju ostati doma

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odlican, uravnotezen, stalozen intervju. Nosi i nadu, navodno je ovo zadnja ovakva godina ako imamo srece jer ce nas delta sve prokuziti, a nakon toga cemo zivjet s koronom bez da opterecuje bolnice, drzimo palceve:

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2304928

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo kopiram pravila tko ne mora u samoizolaciju:

Osoba ne podliježe zdravstvenom nadzoru u karanteni/samoizolaciji ako je:
    • imala laboratorijski potvrđen COVID-19 (PCR testom ili antigenskim testom) u posljednjih devet mjeseci i bili su ispunjeni uvjeti za prekid izolacije
    • osoba koja je imala laboratorijski potvrđen COVID-19 primila jednu dozu cjepiva protiv COVID-19 unutar osam mjeseci od preboljenja, izuzeće od karantene se produljuje na devet mjeseci od primitka cjepiva (imunokompromitirane osobe i stariji od 65 trebaju primiti dvije doze cjepiva neovisno opreboljenju).
    • na temelju jasne epidemiološke anamneze i kliničke slike klasificirana kao vjerojatan slučaj COVID-19 (npr. ukućan koji živi s laboratorijski potvrđenim bolesnikom koji je tijekom karantene razvio karakteristične simptome bolesti) u posljednjih devet mjeseci i bili su spunjeni uvjeti za prekid izolacije.
    • primila drugu dozu COVID-19 cjepiva (ili jednu dozu Janssen cjepiva) unazad devet mjeseci, pod uvjetom da je prošlo 14 dana od završetka cijepljenja (primitka druge doze za sva cjepiva osim zaJanssen cjepivo koje se prima u jednoj dozi).

To sam prepisala iz naše razredne obavijesti o samoizolaciji.
    Pozitivni idu u samoizolaciju 10 dana od prvog simptoma.
    U našoj gimnaziji (ZG), samoizolacija za razred je slijedeća: ako je samo jedan u razredu pozitivan, oni koji sjede oko njega, a ako ih je dvoje i više pozitivno cijeli razred (sim gore navedenih iznimki) 14 dana od zadnjeg kontakta s pozitivnim.
    Cijepljeni roditelji oboljelog sasvim su slobodni što se tiče epidemiologa i mogu svud kud žele, pa i na posao, samo trebaju nositi maske među ljudima.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj anavi prvotno napisa Vidi poruku
    ako je samo jedan u razredu pozitivan, oni koji sjede oko njega, a ako ih je dvoje i više pozitivno cijeli razred.
    Hvala ti na info.
    To i je načelno stav velike većine epidemiologa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je ali od nedavno

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

https://www.npr.org/sections/coronavirus-live-updates/2021/09/20/1038832951/pfizer-and-biontech-vaccine-trials-for-kids-show-the-shots-are-safe-and-effectiv

Obrisala sam tekst, oops. Pfizer ce "uskoro", sto god to znacilo, zatraziti emergency odobrenje za cjepivo za djecu od 5 do 11 godina u Europi, SAD-u i zaboravila sam gdje jos.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 20.09.2021. at 17:00

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad cekamo americkog regulatora, a mislim da se evropski nece mesat, mislim da je zasad i za 12 plus preporuka samo za djecu bas zestone komorbiditase il ako u obitelji imaju zesceg komorbiditasa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •